Minden napra egy razzia

Címkék: piac józsefváros jegyző

2009.12.10. 14:28

A JociPlázában - azaz a józsefvárosi Négy Tigris nevű kínai piacán az év végéig.  

Bakonyi Ágnes, az APEH szóvivője a csütörtöki ellenőrzés után azt mondta, hogy a céljuk, hogy minden nap kint legyenek a pénzügyőrökkel a piacon, hogy ellehetetlenítsék az illegális, hamisítványt áruló, vagy embereket feketén dogoztató kereskedőket.

Év végéig ezért minden nap ellenőriznek a piacon. Az APEH egyébként ebben az évben 400 ellenőrzést tartott itt, 25 millió forintnyi bírságot rótt ki, több üzletet bezáratott. A piac forgalma egyébként a városban épült távol-keleti áruházaknak köszönhetően kicsit csökkent, de látszik, hogy még mindig erős.

Az adóhatóság munkatársai általában úgynevezett "rapid csoportokban" mennek be a piacra, ilyenkor az egy vagy két adóellenőr mellett mindig van pénzügyőr is. Az ellenőrzésekkor sok árus a figyelők jelzésére rögtön bezár, de Bakonyi Ágnes szerint legalább addig sem árusítják a hamisítványokat. Ha minden nap kint lesznek a hatóság emberei, kiderül majd, ki bírja tovább ezt a "macska-egér játékot" - fogalmazott a szóvivő, aki szerint egyébként a hatóság lesz a nyertes.

Sipos Jenő, a Vám- és Pénzügyőrség szóvivője elmondta, hogy a pénzügyőrök az év más időszakában is heti 2-3 ellenőrzést tartanak a piacon. Főleg a jövedéki termékeket és a hamis árukat keresik. Az elmúlt napokban több százmillió forintnyi hamis árut foglaltak le, köztük ruhákat, cipőket, CD-ket, műszaki cikkeket, gyerekjátékokat.

Mostanában egyre gyakrabban fordul elő, hogy az ellenőrizni kívánt árusok ellenkeznek, esetleg rátámadnak az egyenruhásokra, egyre gyakrabban kell bilincset használniuk a pénzügyőröknek. Egyre többször kerülnek elő illegálisan árusított, a közrendre fokozottan veszélyes eszközök. Csütörtökön a piacon foglalták le egyébként az idei szezon első jelentősebb petárda szállítmányát az egyik standnál - mondta Sipos Jenő.

via
 

A Verseny utcai piacot is sikerült - igaz, a működési engedélye lejárta után három (3) hónappal - bezáratni a jegyzőnek. Talán itt nem kerül rá sor, de hátha rendeződik a helyzet, és nem lehet majd hamis papírokat, gyógyszereket vagy fegyvert venni. 

Na meg végre mozdultak a hatóságok, ha már a helyi önkormányzat csak nézi a törvénytelenséget, és vár a csodára. Pedig Xantus Judit a tökösségéről volt híres előző munkahelyén, az ötödik kerületben, több gázos szórakozóhelyet is bezáratot szemrebbenés nélkül. Igaz, azóta eltelt egy kis idő, talán megöregedett...talán neki is érdeke, hogy nyitva maradjon. Rossz nyelvek szerint rendszeresen kap valamennyit...

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr871588211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szép. Csak persze az a lényeg, hogy adó legyen, nem más. Én szeretem a piacokat, sok dolgot ott jó beszerezni. Sokkoló, petárda, fű, ilyesmi.
A piacok nem szűnnek meg, erőlködhetnek, amennyit csak akarnak. csak a változást érik el...