Jótevő hét

Címkék: gyerek jótékonyság enni felhívás

2009.10.10. 10:05

A Gyermekétkeztetési Alapítvány és a Civilek a Palota Negyedért Egyesület 2009. október 12 és 18 között szervezi meg a 2. Jótevő Hetet.

Az akció során közismert magyar személyiségek szolgálnak fel a Palotanegyed éttermeiben 18 és 21 óra között (Zappa, Darshan, Fiktív Pub, Apa Cuka, Blues és Don Leone), hogy az elfogyasztott ételekből és italokból befolyt összegből a magyar éhező gyermekek élelmezését biztosító Gyermekétkeztetési Alapítványt támogassák.

A pénzből a GYEA több száz gyermek egy havi, hétvégi meleg élelmét fogja biztosítani.

2009. október 6-án Alapítvány felkérte Gaál Noémit, Puskás Petit, Bagi Ivánt és Czutor Zoltánt, hogy vegyenek részt egy képzésen, amikor egy pincér megmutathatja nekik a felszolgálás trükkjeit és szabályait.

Gaál Noémi szívesen vállalta a felkérést: „Nem volt kérdés, hogy én is szerepet vállaljak egy ilyen jótékony akcióban, hiszen a kiszolgáltatott helyzetben lévő gyermekek megsegítése közös ügyünk!”

Bagi Iván a felkészítés során elmondta: ” Mostanában sokkal kevesebb jótékonysági megmozdulás van, ez pedig egy tényleg nemes cél. Nekem különösen fontos, hiszen én is nevelőintézetben nőttem fel, elismerem az éhező gyermekek támogatásának a fontosságát.”

Puskás Peti, ugyan elrontotta első rendelését, másodszorra is próbálkozott a valóban megrendelt kávé felszolgálásával: „Az elmúlt években megfigyelhető, hogy a gazdagok egyre gazdagabbak, a szegények pedig egyre lejjebb csúsznak. Minden olyam megmozdulás, ami ezt az egyenlőtlenséget próbálja kiegyenlíteni, meg kell ragadni!”

A Belmondo együttes frontembere, Czutor Zoltán szerint érdekes volt megnézni milyen nehézségekkel jár a pincér munkája: „Minden jótékonysági megmozdulást szívesen vállalok, főleg ha közben azt is megismerem, milyen kihívásokkal jár egy-egy szakma. A pincérkedés pedig kifejezetten nehéz, hiszen itt el kell fogadni, hogy a vendégnek mindig igaza van!”

A hét részletes menete (a névsor folyamatosan bővül):

Dátum

Helyszín

Közreműködők

2009. október 12. Hétfő

Zappa

TV2 műsorvezetői és vezető sztárjai: Kárász Róbert, Demcsák Zsuzsa, Váczi Gergő, Puskás Peti, Gaál Noémi, Németh Lajos, Várkonyi Andrea, Pachmann Péter, Pistyúr Veronika és Vámos Erika

2009. október 13. Kedd

Darshan

M. Kiss Csaba, Kulka János, Nacsa Olivér, Bagi Iván, Belmondó együttes - Czutor Zoli

2009. október 14. Szerda

Fiktív Pub

Tóth Vera és Tóth Gabi, valamint a Vígszínház művészei (Hegyi Barbara, Kútvölgyi Erzsébet)

2009. október 15. Csütörtök

Zappa

Danubius műsorvezetői: Rákóczi Feri, Argyelán Kriszta, Abaházi Csaba, Garami Gábor

Dér Heni és Tóth Szabi – Sugarloaf

 

2009. október 16. Péntek

 Don Leone

Ördögh Nóra, Erdélyi Mónika, Ungár Anikó,

2009. október 17. Szombat

Blues

Heti Hetes művészei:

Hernádi Judit, Hajós András, Farkasházy Tivadar, Jáksó László

2009. október 18. Vasárnap

Apa Cuka

Bicskei Lukács stb.

Hazai és nemzetközi intézmények felmérései szerint jelenleg Magyarországon 20.000 gyermek éhezik, sokan közülük az óvodai, iskolai napköziben jutnak meleg ételhez.

E gyermekek számára a legveszélyeztetettebb időszak a hétvége és az iskolai szünetek tartama. A rendelkezésünkre álló keret vészesen fogy, az adakozói kedv pedig lankad.

A nyomorban élő gyermekek száma drámaian emelkedik.

Az Alapítvány célja, hogy az eddig elért gyermekeket a továbbiakban is képesek legyen ellátni élelemmel! Száztíz faluba, 2200 gyermeknek szállítanak ingyen ételt: ehhez azonban folyamatos támogatásokra van szükség!

Segítsen Ön is! A Gyermekétkeztetési Alapítvány a következő bankszámlaszámra várja az adományokat: 10300002-10350923-49020011.

A Gyermekétkeztetési Alapítványról

A GYEA kb. 3 millió kg tartós élelmiszert osztott szét tavaly. Az EU Élelmiszersegély-programjának keretein belül 205 pályázó település 71.200 lakosa számára tudta biztosítani a napi léthez szükséges élelmiszereket. A Mindenki Ebédel programon belül összesen 2980 gyermeknek szállítottak ki ebédet, 149 településre, pedig ennek a tízszeresére lenne szükség! Hazai és nemzetközi intézmények felmérései szerint jelenleg Magyarországon 20.000 gyermek éhezik, sokan közülük az óvodai, iskolai napköziben jutnak meleg ételhez.

E gyermekek számára a legveszélyeztetettebb időszak a hétvége és az iskolai szünetek tartama. A rendelkezésünkre álló keret vészesen fogy, az adakozói kedv pedig lankad. A karácsonyi időszakban sokaknak megesik a szíve a szegényeken, de hát a gyerek nem csak karácsonykor eszik, enne. Aggodalmasan nézem a bankszámlánkat, hiszen a nyári időszakban minimum 195.000 adag ennivalót kellene átadnunk a gyermekeinknek. Alapítványunk célja, hogy az eddig elért gyermekeket a továbbiakban is képesek legyünk ellátni élelemmel!

 


A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr941438463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ezt egy nagyon jó kezdeményezésnek tartom :)
Ez a kedvezményezés nekem is nagyon tetszik. A Raiffeisen is tett lépést az éhező gyermekek segítéséért. A Gyermekétkeztetési Alapítvány számára elkülönített pénzek felhasználásáról lehet szavazni a kozosen.hu/php/kozosen-a-gyermeketkeztetesert-osz.php... oldalon,...továbbá hogy melyik gyermekotthonok kapják a több milliós összeget! Szavazzatok, nekünk csak egy katt, nekik életet jelentő táplálék!
@sarga rozsa: Ó igen, erről én is olvastam! 8-kerületiek! Lehet szavazni a Bokréta Lakásotthonra is, ami ott van nálatok! És néztem, eddig igen kevés szavazatot kapott! Beírom mégegyszer a címet, mert sarga rozsa-é valamiért nem működik.
kozosen.hu/php/kozosen-a-gyermeketkeztetesert-osz.php