Választási hiszti

Címkék: politika újság józsefváros

2009.10.05. 12:58

Nagy Kis port kavart, hogy a kerületi újság előző számába volt belerakva Kocsis Máté - független, Fidesz-KDNP támogatás - polgármester jelölt szórólapja. Nem tudom, kinek hogy tetszett, voltak, akik nem örültek neki, úgy gondolom, a többség megfelelő helyre (kuka) rakta.

Az hagyján, hogy benne volt, de a szokástól eltérően most az újság kézbesítve is lett, minden postaládába raktak belőle - gondolom, a terjesztésért is külön fizettek, legalábbis nagyon remélem...

A nem örülők között volt, aki írt erről egy felháborodott posztot, volt, aki bejelentést tett a Választási Bizottságnál. 

Ma a Fővárosi Bíróság hozott erről egy döntést, amely szerint nem követtek el jogsértést.

Ez alapján bárki, bármit megjelentethet a kerületi lapban, csak legyen hozzá pénze elég. Jogszerűnek jogszerű. A következő lapszámban - nem behúzva, hanem egy teljes oldalon - Komássy Ákos, az MSZP jelöltje látható. 

Az egész lap egyre inkább hasonlít egy reklámújságra. Anno, a '90-es évek elején, amikor elindult a kerületi lap, még a Szuperinfo (emlékeztek még?) mellékleteként jelent meg.

Lassan ismét eljutunk erre a szintre.

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr511428599

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Visszaélések az ajánlószelvényekkel Józsefvárosban is? 2009.10.16. 16:35:32

Aki bármilyen rendellenességet tapasztalt, az jelezheti itt kommentben is! Nem csodálkoznánk, ha itt is kibukna valami, mint ahogyan Ferencvárosban történt annak idején az időközi választás alatt. Ott az MDF-et és Tomcat pártját hazaküldték a hamis céd...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Off: Könyörgöm ne zavarjon senki hétvégén de hétköznap se a kopogtató cédulákkal!!!!
Nem fogjuk oda adni senkinek!!!!!
Köszönöm.
nahát, hogy én miből maradok ki????:))

Hozánk még nem ért el a lap...
Hajrá Kocsis Máté!!! A lap rendben megérkezik hozzánk (ellentétben a másikkal)és különben is, mi ez a hiszti? Magyarország! Én így szeretlek! :)
engem igazából nem zavar, ha van egy önkormányzati lapban hirdetés, sőt. örülök, h nem (csak) az önkormányzati pénzből tartják el. az mondjuk már elvi kérdés, hogy 1. legyenek-e benne politikai hirdetések 2. legyenek-e benne behúzások - de ez végül is országos napilapoknál sem szokatlan dolog. Mondjuk a Népszabiban vagy a Magyar nemzetben mindkettő van. A Magyar Hírlapban viszont nincsenek politikai hirdetések (egyébként senki nem érti, miért találta ki ezt a Széles), behúzás viszont igen (mint az általam ismert összes lapban)