Józsefvárosi Napok

Címkék: ajánló program józsefváros

2009.08.30. 10:57

Bárka Kikötő
Józsefvárosi Napok
2009. szeptember 4-5-6.

Szeptember első hétvégéjén olyan összkulturális mini-fesztivált szervezünk, ahol mindenki megtalálhatja a neki tetsző minőségi programot: templomi koncerttől Shakespeare-ig, rock-koncerttől a világzenéig, utcaszínháztól Haydnig, roma-koncerttől a gyerekprogramokig. Azt reméljük, igazi közösségi Eseményt tudunk nyújtani a józsefvárosiaknak és mindazoknak, akik ezen a hétvégén eljönnek a Józsefvárosba.

A tervezett programból:
Péntektől vasárnapig a Józsefváros különböző helyszínein gólyalábasok bukkannak fel és szórakoztatják előadásaikkal a kerület lakosságát.

Szeptember 4. (péntek)

17.30 – Megnyitó – utcaszínház

18.00 – 19.00 HAYDN és MOZART – komolyzenei koncert
helyszín: Bárka színház
J. Haydn: D-dúr zongoraverseny
J. Haydn: Scena di Berenice
Infelice sventurata
W.A. Mozart: D-dúr hegedűverseny (KV 218)
W.A. Mozart: Voi avete un cor fedele (KV 217)
Vorrei spiegarvi, oh Dio (KV 418)
Ah se in ciel, benigne stelle (KV 538)
Zenei vezető: Dinyés Dániel
Szólisták: Félegyházi Károly (zongora), Selmeczi Gábor (hegedű), Kolonits Klára (ének – szoprán)

20.00 – 21.30 BOBAN MARKOVIC és RÚZSA MAGDI közös koncertje
helyszín: Orczy-kert
A dél-szerbiai Vladicin Hanban él az a 13 muzsikus, akik az elmúlt évtizedben meghódították a világot. A koncerten az elmúlt 10 év legnagyobb slágerei is elhangzanak, mint a Djurdjevdan, Mesecina, Bubamara, Arizonai álmodozók… Kitüntetett szerep jut a sztárvendégnek, a méltán népszerű vajdasági Rúzsa Magdinak – hangja igazi zenei kuriózum!

Szeptember 5. (szombat)

GYERMEKSZOMBAT – helyszín: Orczy-kert
10.00 – 18.00 KÜLÖNLEGES TÁRSASJÁTÉKOK – Sziluett Műhely Karikadobálás nagy méretű kerti figurákra, Mese-ismeret: boszorkányok, mesebeli lények, királylányok-fiak, mese-számok világából, horgászós játék, kirakós és célbadobás, nagyméretű kerti sakk, terepasztal jellegű kvíz és nyereményjáték gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.

10.00 – 18.00 CSIRIBIRI JÁTSZÓHÁZ
Csiribi, csiribá itt a Csiribiri játszóház! Játszunk és játszatunk, teszünk, veszünk, foglalkozunk, kézműveskedünk. Amire most vállalkozunk:gyertyamártás, tűzzománc, kötélverés, perecsütöde(kis fa-standot állítunk fel, rézedényekkel, fatálakkal stb.– mindenki saját maga nyújta , söndörgeti a perecét, amit a helyszínen meg is sütünk), rongybaba vagy csuhébaba készítés, vesszőparipa készítés, frászkarika (rádobós játék) készítés, gyöngyözés, kis faszekér készítés…

10.00 – 11.00 ALMA-koncert gyerekeknek
Buda Gábor - ének, gitár, Szabó Tibor - gitár, bouzouki, basszusgitár, ukulele, tambura, Maroevich Zsolt - brácsa, hegedű, ütősök
Fergeteges, interaktív koncert, ahol a gyerekeket mutogatós, felelgetős játékokkal, közös énekkel, tánccal vonják be. Ars Poeticájuk: az a jó gyerekkoncert, ahol a szülő sem unatkozik!

11.30 – 12.30 LANGALÉTA GARABONCIÁS gólyalábas előadás – Betyárvirtus
Jól tessék most mindenkinek idehallgatni, mert az elkövetkező fertályórában összehordunk itt a maguk számára egy-két történetet a régi sobrikalapos, árvalányhajjal lebögő, büdös kenyőccsel kifent bajszú, puskadurrogtató betyárvilágról, ami még az öregtatám dédapjának az idejében járt a Tiszának meg a Dunának, ennek a két öreg víznek a köziben.
Aki nem hiszi, annak holnap reggelre ereszkedjen bokáig a szemöldöke!

FELNŐTTEKNEK (IS)

18.00 – PÓKA ANGÉLA koncertje, vendég: Maszkura – helyszín: Orczy-kert
Póka Angélát 2006-ban a Megasztár televíziós tehetségkutató versenynek köszönhetően énekesként megismerte Magyarország. A Józsefvárosi Napokra speciális műsorral készül. Az est központi témája a béke és a tolerancia. Olyan előadók ismert zenéit hívtuk segítségül, mint Lauren Hill, Jill Scott, Erykah Badu vagy Bob Marley.

20.00 – PARNO GRASZT-koncert – helyszín: Orczy-kert
A Parno Graszt cigányul fehér lovat jelent. Az együttes az autentikus cigányfolklórból meríti repertoárját, hagyományos hangszereléssel, mint kanna, kanál, tambura, brácsa, gitár, nagybőgő, tárogató, szájbőgő. 2002-ben jelent meg a Rávágok a zongorára című lemezük, mely itthon és külföldön is óriási szakmai- és közönségsikert aratott. A Parno Graszt a magyarországi zenekarok közül elsőként került fel a hivatalos európai világzenei slágerlistára (World Music Chart Europe), azóta a zenekar repertoárját az európai világzenei rádióadók folyamatosan játsszák.

Szeptember 6. (vasárnap)

19.00 – WEINER-SZÁSZ KAMARASZIMFONIKUSOK
helyszín: Szent Ferenc plébánia templom, Budapest, VIII. Horváth Mihály tér 7.
Műsor:
A.VIVALDI (1678–1741): Versenymű két hegedűre és két gordonkára
1. Allegro, 2. Largo, 3. Allegro
LISZT F. (1811–1886): Angelus – imádság az őrangyalhoz
Andante pietoso
J. HAYDN (1732–1809): Szvit három tételből (a középső fuvolaszólóval)
1. Maestoso ed adagio, 2. Adagio, 3. Presto
J. S. BACH (1685–1750): 2. zenekari szvit (fuvolaszólókkal)
1. Ouverture, 2. Rondeau, 3. Sarabande, 4. Bourrée,
5. Polonaise – Double, 6. Menuett, 7. Badinerie
Szólisták: Gyöngyössy Zoltán – fuvola, Juniki Spartakus – hegedű, Szigeti Szilvia – hegedű, Molnár Piroska – gordonka, Kaszanyitzky András – gordonka

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr351335751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

www.fesztival.eu ( vagy www.fesztivalok.com ) -on vannak a legjobb rendezvények keresővel, stb. Üdv.M