Centrum

Címkék: autó parkoló józsefváros

2009.08.26. 08:43

Mivel nálunk is ez a cég szedi be a pénzt, ráadásul mostanában jár le a szerződésük, találgatások kezdődtek, hogy:


     1.) ki lesz az utódjuk?

     2.) nálunk "ösztönözték-e" a köztereseket a kaszálásra?

Nos, erősen úgy tűnik, nem folytatják áldásos tevékenységük. Kocsis Máté alpolgármester azt szeretné, ha az önkormányzat maga látná el a kerékbilincsléseket - innen már csak egy ugrás, hogy a parkolásért fizetendő pénzt is a kerület cége szedje be.

Ez eddig jól hangzik, nem? Ha tilosban állásért megbilincselnek, a büntetés legalább a kerületben marad teljesen, nem csak egy része. Az igazi az lenne, ha a parkolásért fizetett pénz is teljes egészében itt maradna - hiszen a szerződés lejártával az önkormányzat tulajdonába kerültek a parkolóórák is. Már csak embereket kell fogadni - ami újabb mukahelyeket jelent a kerületben - és az üzemeltetést kell megoldani. 

Egyelőre azonban a kiírt pályázat - aminek eredményhirdetése szeptember 2. -  eredményét várjuk. Viszont a Közbeszerzési Döntőbizottság a terézvárosi kiírást  - ami a Centrumra lett fogalmazva - felfüggesztette, megtiltva a szerződéskötést. Mivel a kerületünk kiírását is megtámadták, hasonló dologra számíthatunk itt is.

Már csak az a kérdés, tényleg saját cég fogja a parkolást ellenőrizni, és ha igen, mikortól.

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr451325112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szerintem ez az önkori tökös annyira, hogy megcsinálja a saját cégét. Ha így lesz, miért fizetnénk a centrum profitját. Nem lehet annyi a pártkasszába visszafolyó pénz, mint amennyit (jó PR-kommunikációval) a saját parkolócég hozhat népszerűségben.
Ki kéne valahogy a parkolásból is szorítani a Centrumot. Nem értem, hogy az önkormányzatoknak miért nem éri meg saját cégek létrehozása, amikor hatalmas a haszon.
@Király Rák: Egyre gondoltunk! :) Megint előbb kommenteltem, mint olvastam... ;)
@borovi: Az önkormányzatoknak nem éri meg. De az önkormányzati POLITIKUSOKNAK és pártjaiknak (akiknek visszacsurran a Centrumtól) nagyon is megéri ez a felállás.
@borovi: Mi lenne a különbség?
Addig, amíg egy önkormányzati feladatot az önkori nem maga végez el saját embereivel, hanem "bérbe adja", mindig ugyanez a cirkusz fog menni, max. a nevek változnak.
Rendeletileg, vagy törvényileg (mit tudom én) tiltanám meg az önkormányzatoknak a parkolás-biznisz bérbeadását.
Bármelyik is nyeri meg, alaposan fel kell készülnie kerékbilincsből. A Baross utcában( pedig csak alig több mint 2 km) úgy 150 gép parkol szabálytalanul. A mellékutcákban legalább ugyanennyi...
Szkeptikus vagyok, hiszen a Centrum vezetésében mindenikk oldal bennne van. Vastagon!!!!
És (úgy hallottam) minden kerületben olyan szerződést kötöttek, hogy a bilincs számnától függ az önkormányzatok részesedési aránya.

Nem szeretem a bilincset, de akkor már inkább a saját kerületemtől, mint egy "vállalkozótól"