Kaszáló

Címkék: autó parkoló jkf

2009.08.06. 13:11

No nem, nem fedeztem fel egy rétet is a kerületben, csupán felhívták figyelmem egy érdekes dologra, ahol a közteresek kaszálnak. Kerékbilinccsel.

Az előzmény: a Bródy Sándor utca a Guttenberg tér felől volt egyirányú a Múzeum körút felé. Vannak itt közértek, egyéb boltok, így annak rendje és módja szerint kialakítottak rakodási területet. Az autósok ezt - nagyjából - tiszteletben is tartották, hiszen ide jártak vásárolni, tudták, hogy az ő érdekük is szabadon hagyni azt a részt, hogy mindig zavartalanul beérkezzen a szükséges áru. A tábla mögött (most) az útra felfestett, kialakított parkoló van.

No de! Történt egy forgalmi változás, megfordult a haladási irány. Ezt rövid időn belül megszokta mindenki, csak itt van egy tábla, amit nem raktak át, csupán megfordítottak, hogy menetirány szerint legyen.

Hiába diktálja a logika azt, hogy ott hagyom szabadon a helyet, ahol eddig is - ahol fel is van festve sárga-feketével - a közteresek a tábla szerint bírságolnak. Igen, ott, a tábla mögött álló autókat kerékbilincselik meg, és kaszálnak alkalmanként 2 x 14.400 magyar forintot. Felháborító? Igen, Pofátlanság? Naná! Miért? Mert a táblára hivatkoznak, hogy nekik azt kell figyelembe venni.

A tábla áthelyezése - ha nem is konkrétan az ő dolguk lenne - megoldaná a faramuci helyzetet. De még csak az sem teszik meg, hogy szólnak az illetékesnek, vagy nem bírságolnak ott, hanem kijárnak naponta kaszálni.

Csoda, ha az emberek utálják nem szeretik őket?

U.i.: Az első képet hétvégén csináltam, amikor az emberek elmenekültek a városból. A második képen lehet látni az elsőhöz képest, hogy pont a tábla mögött áll, ott a cukrászda. 

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr891278809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Egyszerű a dolog.Emelővel megemeled az autót egy kicsit,majd leveszed a kereékbilincset,és beviszed a közterületesnek,és megmondod,hogy te ezt a szolgáltatást nem kérted.Így csak a szabálysértési bírságot 3000 Ft.-ot kel ki fizetni...
nekem csak egy kérdésem volna.

flexelt már le valaki kerékbilincset?
Drága gyermekeim! Miért nem fog már valaki egy 13-as villáskulcsot és éjnek évadján átrakja azt a kurva táblát!?
Állítom, a bánatos szentszar sem venné észre.
@viktor134: A képen látható fajtához nem kell flex. Elég egy rövid de erős pajszerrel le lehet venni a lakatot. A képen látszik az a védő kalap amit a leverés/flexelés ellen alakítottak ki. Na annak lehet nekifeszíteni a pajszert, úgy, hogy a végét a lakatba akasztod. Egy átlag férfi gugolásból leszakítja a lakatot. Utána csak szét kell szedni.
Ha valakit érdekel egy, az enyém még megvan otthon ;)
@georg 48: szerintem még azzal sem foglalkozna senki, ha nappal szerelnéd át! Csak kell hozzá egy sárga mellény, rögtön azt hiszik, ez a dolgod :)
@Dezsőjóska:
Te! Nem akarok kukacoskodni, de mi van, ha nagy igyekezetedben a kereket feszíted le, a bilincs marad? He-he-he.
@123456789asdfghjkl: mondd, h ez kopipészt, és nem vagy ennyire türelmes! :D
georg 48:
Amenniyre én megértettem, pont az a baj, hogy az utca irányának megváltoztatásánál kizárólag a csavarkulcsot vették elő és a rudat helyén hagyva megfordították rajta a táblát.
Tehát ezen nem tudsz csavarkulccsal segíteni, inkább légkalapáccsal egy új lyuk fúrásával. :-)
Egyszerű: odamegy valaki egy létrával és villáskulccsal, és átszereli az egyirányú utca tábla oszlopára a rakodási területet. Happy end.
És akkor a tábla _előtt_ most meg szabad állni? Vagy akkor a sárga/fekete csíkok miatt kapok bilincset?
@viktor134: Én igen!5'meló, bilincs le kocsiba be,hajrá!
Wazze nem kell le flexelni,csak emelővel egy kicsit megemelni az autót,és kihúzod a bilincset....
Táblán egyértelműen jelezve van, hogy hol nem lehet megállni, azt kell figyelembe venni. De ez a Centrum Kft. nem a közterület.
Mi lenne összegyüjtenénk az értelmetlenül kitett táblákat és azzal gyűjteménnyel fordulnánk a nyilvánossághoz. Gondolok olyanra mint ez, vagy a Guttenberg tére kitett mozgássárült parkolót jelző tábla ami a menetiránynak hátrafelé van kitéve (bár most legalább felfestették de eddig csak büntettek, senkit sem érdekelt, hogy nem látszik..) vagy a Rökk Sz. utcában a SE épülete után ki tudja miért 10m belül tilos várakozni, szemben a Postának van rakodási terület fentartva, vagy a Vig utcában a Bérkocsis utca kereszteződésénél 10m és megállni tilos tábla (valószinüleg az épitkezés miatt felejtették kint).
Engem azért is bosszant ez mert az utca lezárások, épitkezések miatt elvett parkolóhelyeket még tovább csökkentik ezek az észnélküli táblák. Az itt lakók nagyon jól tudják melyik az a kapu kihajtó ahol nem parkolnak autók (pl Rökk 2. kiüritett épület) de azért rendszeresen büntetnek ha odaparkolunk.
Slurp, te szellemi fogyatékos vagy? Pont az a szitu, hogy a tábla rossz helyen van.
akkor azt hiszem legközelebb praktikerben veszek egy pajszert. :)

komolyan már várom az első kerékbilincsemet, jobb feladvány, mint az ördöglakat. :)
Mielőtt pajszert vennétek a Jogi fórum márciusi híre:

Egy év próbaidőre bocsátás mellett 36 ezer forint kártérítésre kötelezte a Pesti Központi Kerületi Bíróság azt az autóst, aki tavaly nyáron önkényesen leszerelte gépkocsijáról és ezzel megrongálta a Fővárosi Közterület-felügyelet kerékbilincsét – közölte hétfőn a felügyelet.
@Mariannka51:
hát én akkor is le fogom szedni. bizonyítsák be, hogy én szedtem le. egyszerűen nem volt rajta semmi. :D
Mariannka51!
Nemkell bizonygatni, hogy Te voltál, fel van írva, hogy mnelyik kocsira tették fel.
Rotler-nek javaslom, próbálja is ki a javaslatát. Meg fog lepődni nagyon.
Véleményem szerint az Egyirányú út és a Várakozni tilos tábla közt szabad parkolni.
Amúgy a multkorjában megfigyeltem egy fazont, aki a Blaha mellett megpróbált leszedni egy bilincset. Flexe ugyan nem, de nagykalapácsa és pajszere több is. Több mint félóra próbálkozásnak a rendőrjárőrök vetettek véget.
Szerintetek, hol lehet reklamálni a jogtalanul kitett, kint felejetett jelzőtáblák miatt? Most kint van egy tábla aminek semmi értelme nincs, a közértesnek nincs rakodó területe, de 2-3 parkolóhelyet elvesz. Tavaly szeptemberben már egyszer neki futottam, de mindenki másra mutogat. Még Kocsis úrhoz(igaz, csak a titkárnőig jutottam) elmentem, de úgy látszik ők sem tudják kideríteni...
@Tron65:
sajnos nem. az útburkolati jel magában elég ott.


n) várakozási tilalmat jelző vonal: az úttest szélén vagy a járda szegélyén levő szaggatott vonal, amely - jogszabály rendelkezéséből vagy jelzőtábla jelzéséből folyó - várakozási tilalomra hívja fel a figyelmet;

az értelmezése alapján a jogszabály (ami a KRESZ) az egyik tétel a vagy-ból.
@Mariannka51:
csavarkulcs és leszereled.

a kutya nem fogja észre venni. :D
Reklamálás:

Tóth Csaba - 8ker ök. ügyintéző
telefon: 459-2532

Biál Csaba - közterület-felügyelet, igazgató
Telefon: 314-6563

Panasz:
Xantus Judit, 8ker jegyző
email: jegyzo@jozsefvaros.hu
@shadai:
Köszönöm, ha hazaértem megpróbálom. Bár olvastam Kondorossi úr egy nyilatkozatát amiben próba per inditását javasolta a közterületesek ellen a táblák ügyében.