A parkolóórák szinte mindenkit bosszantanak: az autósokat azért, mert fizetni kell, a gyalogosokat azért, mert kerülgetni kell. Már ahol lehet, hiszen van olyan hely, ahol nem fér el az ember. Most majd változik ez is, talán.

Az építési engedélyek szerint törvénysértő módon lett kihelyezve Budapesten a parkolójegy-kiadó automaták (parkolóórák) túlnyomó többsége. Az Emberibb Parkolásért Mozgalom fényképekkel mellékelve, több fővárosi kerület jegyzőjét értesítette a súlyos törvénytelenségekről, akik az eljárás megindítására hivatalból kötelesek.

Az eljárásnak - mivel a létesítmények sértik az építési szabályokat - csak egy lehetséges eredménye lehet: a közterületen szabálytalanul elhelyezett tárgyat le kell bontatni. Mozgalmunk érdeklődve várja az ügy fejleményeit: vajon kettős mércével mér-e az önkormányzat?

A törvénysértés nyilvánvaló - az építési szabályok szerint a parkolóóra nem lehet a fal mellett - vajon most is ugyanolyan gyorsan és határozottan fognak-e intézkedni, mint a sokkos beteget kórházba szállító és a baba életért aggódó (autó) szülő esetében: alig tizenhat perc alatt?

Vagy netán a közterületeinket kisajátító fizető-parkoltató cégek ebben is a törvények felett állnak?

Rövidesen kiderül !
www.empamo.hu

Kiadó: Emberibb Parkolásért Mozgalom

 

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr251205240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hát nem tudom, h most ez e a legnagyobb probléma. Ezeknek az óráknak az elvitele/áthelyezése egy szép összeget jelentene megint az is tuti. De ha ez egy rejtett akció, h egy időre ingyenes legyen a parkolás akkor hajrá :)