Ha nagyon pikírt lennék, akkor ezt emelném ki a nap legfontosabb eseményeként:ez az autó kettő után érkezett, és öt után ment el. Körben rendőrök parádéztak (értsd: unatkoztak), itt járt a kapitány, ott volt a helyettese, a közteresek vezetője, és mégsem intézkedett senki. Nem volt rajta rokikártya, megnéztem. Rajtam kívül senki.

Szép lenyomat a közbiztonságról, úgy vélem. Járdán, sarkon, a plébánia előtt. Sünt neki?

De ezt a kis tüskét félretéve, nézzük mi történt még. A kis hős kapott egy 20.000 forintos utalványt, aztán Kocsis Máté átadta a rendőröknek az új golyóálló taktikai mellényeket (amelyeket csapaterő esetén a testpáncélra vesznek fel, mivel a testpáncéltól nem lehet sem a fegyvert elővenni a deréktokból, sem egy zseb nincs rajta, ezért fontos kiegészítő, mert az tele van zsebekkel, mindennek megvan a helye benne), aztán a Szentkirályi 32/B földszintjén az új KB (körzeti megbízott) irodáját; a köztisztaságiak bemutattak egy új  járdatakarító kis gépet. Az iroda átadása inkább csak jelképes volt, nem tudtak bemenni ugyanis az épületbe se - viszont a köz (CaPE) fogja majd kitakarítani, rendbetenni és átadni a rendőrségnek.

A téren közben  - már amit nem foglalnak el a kitelepült teraszok, amiket a mai napra sem húzták össze kicsit, pedig üres volt fele - elindult a kerékpáros akadálypálya gyerekeknek rendőrségi résztvétellel, majd megérkeztek a Kerékpáros Klub Belvárosi szekciójának tagjai, akik csináltak még egy pályát; ajándékokkal, teszttel, aszfaltrajz-versenyre felkészülve. Kicsit fura volt a két egymás melletti pálya, de a gyerekekért mindent! A végére teleírták krétával a teret - Bringázz! hirdette mindenhol az igét.

Nem volt túl nagy tolongás, az az igazság. Egy normális péntek délutánnak tűnt, csak a rendőr volt több. Meg a sziréna hangja, amit a gyerekek be-be kapcsolgattak.  

A gyerkőcök élvezték - már aki ott volt - az MK tagjai lelkesek voltak, a többi meg nem számít. Néhány lakó elegyedett szóba a rendőrökkel, de nem láttam/hallottam, hogy kialakult volna igazi párbeszéd, mint ami kellett volna. Ez még várat magára.

Lili, a takarítógép is ott volt egy ideig, aztán érdeklődés hiányában elindult inkább takarítani. Ő legalább hasznosan töltötte a délután.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr631196204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nem csoda, hogy nem volt nagy a tolongás, hisz alig lehetett hallani a programról.
Ráadásul a beharangozott programok közül sem volt mind meg.
@feb: Nekem tetszett! Habár nem voltam ott :)