1. este

 Megvolt a !Deladap koncert, nagyon derék műsort adtak, másfél órán keresztül teleénekelték és zenélték a teret, amely a színpad előtti részen megtelt emberekkel. Sokan táncoltak is, rengeteg gyerek volt. Azt a 2.500 €, amit kaptak, nem sajnáljuk, így is felére lett lealkudva - megdolgoztak érte. A hangulat meleg volt, az idő viszont nem - diszkréten dideregtek az emberek...

A tér végre megkapta az asztalait és székeit - kérdés persze, meddig maradnak itt. (az a sanda gyanúm, hogy ezeket a kitelepült Csiga Café hozta és viszi is) Az italokat is ők (Csiga) biztosítja kitelepült sörcsappal és hűtőpulttal, megszokott árakon. Mobil Cuki állt be a szép, zöld gyepre, sülő kürtőskalács illata lengte be a teret, de lángost is csinálnak. Index videósai is kint voltak, ők így látták:

A sárga mellényes biztonsági őrök és rendőrök úgy tettek, mintha vigyáztak volna mindenre - de elég volt a jelenlétük. Toi-toiból három darab került kihelyezésre, de nem is baj, hiszen itt van a közösségi ház, ami, mint neve is mutatja, bárki előtt nyitva áll. Be is mentem volna, ha engednek. De nem engedtek, mert ez nem olyan közösségi ház, este már csak az ott dolgozók mehetnek be. Szép, mi? 

A koncert után egy kis ideig még DJ nyomta a zenét, amit aztán igen szigorúan 22:00-kor abbahagytak, és elkezdték bezárni a kapukat. Ki is ürült egy perc alatt a tér.

Ma folytatódik a program, gyertek ki Ti is! 

 

 

2.nap

A mai nap a gyerekeké, nagyon úgy tűnik, mintha pót-gyereknapot tartanának, teljes sikerrel. A környék összes lurkója bent tobzódik a Kesztyűgyárban és kézműves foglalkozásokon vesz részt: nemezt gyúrnak, búzát törnek és lepényt sütnek, papírt merítenek, agyagból ékszert készítenek, ügyességi és logikai versenyeken mérik meg tudásuk, a bátrabbak meg gólyaláboznak és íjászkodnak. Ha valakinek kedve van, középkori úrnak/hölgynek álcázva le is fotóztathatja magát - feltéve, ha visz fotómasinát.

A téren szellősen ácsorognak, megérkezett a vattacukor árus is, no meg az elmaradhatatlan kütyü-árus. A fogyasztás és az érdeklődés mérsékelt, aztán egyszer csak feltűnik a színpadon a Mesezenekar, a gyerekek kirajzanak és leülnek nézni a produkciót. Látszik, hogy nem ma kezdték, elvarázsolták hallgatóikat. Este Vodku koncert!

 

Estére aztán tele lett a tér! Kicsik és nagyok, szotyihéj hegyek, mindenhol ember, teljesen piknik hangulatban. Megjelentek a kissé ittas emberek is, egyiküket el is vezették a rendőrök - nem bírta a hólyagja, és a bokrok és gyerekek között könnyített magán a Club Era zenéje alatt. A Toi-toi mindig foglalt, a Kesztyűgyárba nem lehet menni, mit tehetett volna? Jellemző, hogy a két kísérő rendőr után szaladt még kettő, úgy sétáltak öten, békésen, beszélgetve, mögöttük egy csapat gyerek. Esemény volt, na!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr411182397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sajna erről lemaradtam. az Athe sam!-on voltam többnyire, erről nem tudtam. kár!!! az is jó, de ez nagyon jó lehetett (nekem kicsit ez lett volna a szívem csücske, merthogy ez oda ment el ahol az élet enélkül is zajlik.)
B+, miért maradok le minden ilyesmiről? Plakáttal, hirdetéssel nem találkoztam...
Nem tudnál kicsit hamarabb postolni valamit a rendezvényekről? Amolyan programajánlót...
@jt: Pedig kint volt 10 nappal előtte már a reklámhelyeimen - most is kint van. Minden második oldalbetöltésre jelenik meg, figyelni kell, mert a nagyobb eseményeket kirakom, hogy szem előtt legyen.
Nem olvasol minden nap, ezért maradtál le!
;)