Blue Cafe

Címkék: hangulat enni

2009.06.02. 13:45

Szomszéd blogból átemeltem egy leírást, reggeliző kategóriába.

A Blaha mögött, a Somogyi Béla utcai koszban húzódik meg a kávézó-étterem- kocsma, amit talán kevesebben ismernek, mint amennyire azt elhelyezkedése predesztinálná. Mi legutóbb egy áprilisi vasárnap céloztuk meg a BB-t, ezúttal reggeli volt a cél. A környék nem okoz csalódást: összevizelt újságpapírok és különböző állagú kutya(?)szardarabok között evickélünk be a kávézóba - ciki, hogy Budapest belvárosának közepén járunk.


Mindegy, lerázzuk a kellemes utcaszagot magunkról, és leülünk, 11 órakor a nem túl nagy helyen 2 asztalnál üldögélnek vendégek. A reggeli étlap nem túl fifikás, nincsenek flikkflakkok, de nekünk most pont ez kell:
     
Bundáskenyér     490.-Ft
Rántotta vagy tükörtojás     540.-Ft
Diákreggeli: 1 sonkás / sajtos zsemle és kávé     540.-Ft
Bacon & eggs vagy Ham & eggs     660.-Ft
Értelmiségi reggeli: 2 kávé, napilap olvasni és 2 (hozott) cigi     600.-F
t

(a teljes étlap itt)

A bundáskenyér (kis kosárban, elegendő mennyiség) lesz a befutó, valamint a nem a reggelik között található, elég durva "óriás meleg", ami jelen esetben egy hosszában kettészelt óriáskifli, rántottával és kevés zöldséggel megpakolva. Emberes cucc. A reggelink ennyi is, de bőven elég, s a végén a számla sem túl vészes.

A hely a kissé avitt hangulat ellenére kellemes különben kellemes, nincs túlspilázva, tudja, hogy mit akar és azt abszolválja is. Még az izompólós, könnyűsúlyú havannai bűnöző kinézetű pincérsrác is teljesen rendben van - a végén még arra is rákérdez, hogy minden okés volt-e. Az volt.

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr481159058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Múlt héten jártam ott, kellemes kis hely, finom volt minden! Sőt, mindenképpen kérjetek narancslét, mert valami különösen finomat adnak (nagy narancslé párti vagyok, tehát van összehasonlítási alapom) :-)
szoktunk ott sörözni, jó kis hely szerintem, bár könnyű telefüstölni (bár ezt megoldja majd a törvény). Mindig jó kis fekete zene megy, de csak beszélgetős hangon.