Madarak

Címkék: újság madár park józsefváros

2009.04.21. 11:14

Pár évvel ezelőtt olvastam a kerületi lapban egy interjút az egyik képviselővel, aki azt állította, azért költözött a Csarnok mögé Pasarétről, mert itt hallani a madarakat. Nem mondom, elég meglepő, főleg, ha ismered Pasarét adottságait - de azért Pesten a kerületünk büszkékedhet a legtöbb zöldfelülettel. Ennek megfelelően az életvilága is eléggé változatos.

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület kiadásában jelenik meg negyedévente a Madártávlat, amely mostani számában a városi madarakkal is foglalkozik, azon belül van egy kis összeállítás a Józsefvárosi madarakról.

Cinege, rigó és galamb bőven van itt, a Rákóczi téren, néha a szarka cserregését is lehet hallani - bár most a gépek miatt nem nagyon lakják a fákat. Néha még denevért is látni/hallani.

Nálatok milyen madarak vannak?

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr661077655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Másfél-két éve kakasszóra ébredtem az Orczy téren, bár 2 nap után nem volt már tovább hallható, gondolom vágásra "hízlalták".
A bérházunk udvarán visszajáró vendégek a feketerigók.
feketerigók, gerlék, télen cinkék.

és szöcskék, macskák, denevérek :)

sajnos attól tartok el fognak tűnni, ha kivágják a szemközti fákat és beépítenek a földszintes ház helyére egy hatalmas bérházat.