Ha valaki még nem ismerné, a Magdolnanegyednek saját oldala van, és ha minden igaz, akkor nemsokára már a Kesztyűgyár honlapja is megnyílik. (legalábbis az ígéretet már megtette, domaint bejegyezte a Rév8). A Magdinfón olvastam a jogos kérdést: ha esik a hó, vagy ónos eső, akkor nem nyitják ki a teret, a csúszásveszélyre hivatkozva. Bár a teret megkerülve eljut az ember egyik feléből a másikra, de a több lépés = nagyobb esély az esésre. Hol van itt a logika?

A tér bekerített és a kerítésen kívüli része is az önkormányzat hatásköre. Akkor meg mi a különbség? Nem értem, isten bizony. Ti értitek?

A hétvégén viszont megszűnt az átjárás is a téren: egész egyszerűen befalazták az egyik sarkát, embermagas betonkerítés éktelenkedik az idősek otthona felől. Ki is mentem megnézni, és valóban olyan borzasztóan ronda, ahogy a képeken látszik. Az eredeti kerítést letakarták fóliával, gondolom, védik a maltertől. A fal éppen épülő darabja pedig sátor alatt várja a száradást. A forgalomtól elzárt építési területen belül egy kék "miautónkban" ücsörgött két úriember, tévézéssel ütve el az őrködés unalmas óráit; bekopogtam, megkérdezni mi is lesz a falból, ha már.

Nos, filmforgatásra készülnek, azért húzták fel. Igen, a forgatás után lebontják. Nem, nem tudják, milyen film lesz. Csak őrzik. Nem zavartam tovább, ne hűljön ki a kocsijuk.

 

Felhívtam a JKF-et, hogy mi történik ott, de onnan az önkormányzat vagyonkezelési osztályához irányítottak, akik szintén nem tudtak róla, hogy egy fal épül, és továbbpasszoltak a Rév8-hoz. Pingpong labda effektus mára is megvolt, csattanóval: a Rév8 honlapon kirakott számát tárcsázva egy hárpia kioktatott, hogy ők csak és kizárólag a Corvin-Szigony projekttel foglalkoznak, miért őket hívom a Mátyás térrel?!

Nem hivatalos forrásból aztán kiderült, a berlini falat építik meg, és március 13-ig tart a forgatás. 

De miért nincs erről kirakva valami tájékoztató? És miért ilyen nehéz begyűjteni ezt az információt? Nagy a káosz a hivatalokban, az biztos.

 UPDATE:

Mint kiderült, a Mátyás tér egyik háza is szerepel a filmben, mégpedig romosan. Az épület, amelynek alja most fel van újítva le van festve,  vissza lesz alakítva a korábbi állapotára, majd ismét renoválják. Erről ki is van függesztve egy tájékoztató a lépcsőházukban.

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr51948512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A stáb a dankó utca 9-el szemben lévő üres telken rendezkedett be.
Én, tegnap a tér sarkán álló biztonsági őrt kérdeztem meg és aszonta, hogy ez bizony a Berlini Fal
Wow, miket tud meg az ember... Ugy latszik tudatosan a Nyockert valasztottak, mert ma a Jozsef utcaban is forgattak, a Matav parkolonal, a tuzfalak kozott. Gondolom ugyanaz a film.