Bár a lakossági fórum beszámolójában bemutattam az utcákat, az csak egy emlékből felrajzolt skicc volt inkább. Az a jó, hogy a Rév8 szóba áll a civilekkel, és kérésemre elküldték az ő rajzukat, íme:

A mellékelt térképhez kiegészítésként tenném hozzá, hogy a világos színnel jelzett utcák a jelenlegi csillapított, vegyesforgalmú, illetve gyalogos útvonalakat jelölik, a sötétebb színnel jelzettek a tervezett funkcióváltások helyszínei.

Hogy melyik utca milyen funkciót kap, azt jelentősen befolyásolják az egyeztetések, lakossági fórumok tapasztalatai, mindenesetre a Krúdy Gyula utca Szentkirályi utca Horánszky utca közötti szakaszon várhatóan gyalogos utca, a Bródy Sándor utca, Mária utca csillapított vegyesforgalmú utca lehet.

A kivitelezés ideje, és lefutása nagyban függ a benyújtott uniós pályázat elbírálásától (az első forduló eredménye 2009. február végén várható), ugyanakkor az önkormányzat szándékai szerint az első sétálóutca kialakítása 2009-ben megkezdődhet a Krúdy Gyula utcától kiindulva.

Hurrá, hurrá, meg éljen és vivát! Várjuk nagy izgalommal, az egyeztető fórumokat meg főleg, így, kicsit utólag. De jobb később, mint soha!

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr40936077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

remelem ez majd megdobja az ingatlanok erteket is :P
Ez a terv azért lenne jó, mert a VIII. kerületi önkormányzat még több üresen álló, értelmetlenül felépített pavilont tudna létesíteni (lásd Pollack Mihály tér, amely felújítása úgy el lett baszarintva, ahogy kell.)
@antho: a Pollack Mihály téri pavilonokat elbontják, legkésőbb tavasszal. Ezt az alpolgármester intézi, folyamatosan...
Egyszer csak elbontják! :)
Én a Szentkirályi utcában lakom...akkor azt jelentené, hogy oda nem lehet bemenni kocsival+parkolni? Remek lenne, így is tele vagyunk parkolóhellyel...
@rednose: Ezek még nem kialakult, végleges tervek, de a Szentkirályi nem szerepel az átalakítandók között. Érdemes visszanézni, illetve a lakossági fórumon részt venni - még nem tudom, mikor lesz a következő, de biztosan hírt adok róla. Az előző összefoglalóját a postban lévő linken olvashatod el.
köszi, megnézem!
de ha mondjuk úgy döntenek, h legyen sétálóutca, akkor kocsik kizárva teljesen?
@rednose: mint ahogy a Krúdy is csillapított, vegyes forgalmú, hasonló várható a többi helyen is. Sok autós lakik a környéken, ha minden igaz, egy kérdőívet fognak bedobni minden postaládába és az egyeztető fórumokon is meghallgatják az itt élő embereket. Az előzőn is ez volt (a parkolás) a legfőbb vitapont, és például az utcai parkolás díjának emelése a mélygarázs árai felé, illetve a fősuli/egyetem miatt a parkolási idő kitolása este 10-ig ötletek kerültek felszínre. A helyi lakos engedéllyel így majd tud parkolni, a "vendég" autósok pedig val'szeg lemennek a mélygarázsba inkább, vagy máshol keresnek megállót.
köszi! közben elolvastam a lakossági fórumos postot is. Amúgy nem tudtam,h van ez a blog, de mostantól forgatom :)
A sétáló utca jelleg nem biztos, hogy emeli az ingatlan árakat, hiszen kocsival nem közelítheted meg a lakást (havi bevásárlásnál nem elöny). Mindenesetre csak annak lesz érdemes itt maradni vagy itt lakást venni aki vagy nem akar vagy nem tud fenntartani kocsit.
Egyébként én is bíztatok mindenkit, hogy a legközelebbi talalkozóra gyertek el minnél többen.
@Mariannka51: "aki vagy nem akar vagy nem tud fenntartani kocsit." az aki fenn tud tatani egy kocsit miert nem lakahat itt? van egy jelenleg tok ures melygarazs egy-ket utcanyira
zmese,

a Horánszky utcától vagy a Guti tértől igencsak messze van, ha csomagokkal van tele a kezed, vagy nehezen közlekedsz, beteget szállítanál vagy bútort...
@Mariannka51: nem tudom te, hogy vagy vele, de velem a felsoroltak ritkan esnek meg. Akinel ez mindennapos annak az egesz belvaros rossz valasztas fuggetlenul attol, hogy setalo ovezet vagy sem az adott utca.
@Mariannka51:
Akkor szépen ki lehet pakolni a ház előtt, majd utána bevonulni a mélygarázsba - nincs az olyan messze. Persze kényelmesebb a ház kapujában parkolni, a fél járdát elfoglalva a gyalogosok elől...
Turul kedves, a sétáló utca arról szól, hogy nem lehet kipakolni a ház előtt mert be sem lehet hajtani.... Szivesebben parkolnék egy mélygarázsban mint az utcán, csak legyen valahol elérhető közzelségben. Nekem a Polláck Mihály tér 2 busz megállóra van...s kis utcákon nem szivesen járok este egyedül mert tele van részeg, hangos, időnként verekedő "szórakozó" fiatalokkal....
Több fajta utcajelleg létezik. Csillapított övezetű, vegyes funkciójú, sétálóutca, esetleg lakó- pihenöövezeti terület. Legtöbbször még a szakemberek is keverik-kavarják a megnevezéseket. Ember legyen a talpán, aki ki tud igazodni rajtuk...
A Ráday pl vegyes funkciójú, a Király legfeljebb csillapított övezeti, a Váci sétáló, a Pók utcai Ltp belső úthálózata pedig ugye lakó-pihenő.
Igazad van városjáró, a tervek szerint sétáló utca lenne a Gyulai P.-Guttenberg tér-Bródy S.- Horánszky- Krúdy-Szentkirályi-Baross u. A többi csillapított illetve vegyes funkció. Érdekes lesz, hogy a Krúdyban épülő új szállodába milyen módon lehet majd behajtani, lehet, hogy megfordítják a Mária utcai forgalmat és csak ott lehet a parkolóba lemenni? Egyáltalán épül parloló a szálloda alá?