P1000788_1.JPG

 

..és ezt hagyta maga után a Kálvária téren. Látszólag egészséges, erős faágak, zöld lombokkal az egyik oldalon, és a többi, ami talpon maradt, köztük olyan, ami már megérett az enyészetre. A vihar már csak ilyen. A semmiből jön, és oda is távozik. Kiszámíthatatlan, szeszélyes, rendet, logikát ne is keressünk működésében. Olyan, mint a szerelem és a halál.  Mindkettő feldúlja, átalakítja azt, ami addig volt. Szerelem több is lehet az ember életében. Halál csak egy. Aki nem fél a haláltól, az életet kap cserébe. Aki vállalja a sötétet, azt a fény is meglátogatja. Aki tud-mer szerelmes lenni, az a legnehezebb és legszebb feladatra vállalkozik. Kinyitja, kitárja szívét egy másik embernek. Védtelenné válik.   Egy olyan világban, ahol mostanság szinte mindenki védelmet keres, biztonságot, mert a távolból morajlás hallatszik, mintha új vihar közeledne, tisztító, elemi vihar. Halálos, szerelmes, ősi erők mozgatják. Legyőzni nem lehet, csodálni igen. Mert a kálvária sem örökéletű ezen a földön.

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr134689689

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.08.02. 11:12:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hát,ezektől a gondolatoktól könnyek szöktek a szemembe.Pontosan ezek a témák jutnak az ember eszébe a nyóckerről.Nemááá
Milyen szépen felvágta a vihar egyenlő hosszúakra és milyen szép rakásba rendezte. Vastagabb ágak külön, lomb külön és a csonk is szépen le van vágva, nem értem mi ezzel a gond.
@Tomi from Space:

Ez egy rendes vihar volt, na. :)
nyehehe külön pakolta a lombokat a gallyaktól, micsoda rend :)
vadromantikus kreténségek helyett tényeket, konkrét dolgokat, ha lehet, miez, blikk vagy nőklapja???!!! ha kosáryné réz lola nyomdokain akarsz járni, nyiss inkább egy rózsaszín cukormázmalacka című blogot!
A poszt kissé hasonlatos ahhoz, amikor egy 15 éves fogszabályzós kamasz szerelmes az osztály magyartanárnőjébe, és matekóra alatt leírja a fenti sorokat a kockás füzetébe. Ez rendbe is lenne, de mindez miért kerül az index címlapjára?
Milyen szépen felfűrészelte a vihar a fákat!
legalább nem kell eltüzelni a parkettát :)
@drflash99: Miki, eszerint van olyan, amiben egyetértünk;)
Hagyjátok már békén, részegen én is szoktam ilyeneket írni.
Esetleg nem csapott agyon véletlenül 1-2 cigányt?
Aha, mert:
- egészséges (élő) f(a)á(ga)t nem tört le/ki a vihar?
- a vágási/törési helyeket illik ferdén vágni (pl. lecsorog a víz....)
- én miden fának adok utolsó utáni esélyt is, a "csonk" ránézésre élő, max.
- sebkezelő kenőcs hiányzik róla (látszatra)
- láttál már Te vihar után fá(ka)t?