Aszongya a polgi fő-fő sajtósa a fészbukon, hogy:

kocsisféasz.JPG

Szóval nem csak a pártmédiába és a pártlappá avanzsált kerületi lapba mer megnyilatkozni (egyes híresztelések szerint ez utóbbi már nem is jelenhet meg anélkül, hogy a polgi személyesen, saját kezűleg ki ne javítaná), hanem kerületi lakosok kérdéseire is válaszol. 

Ketten megyünk, viszont szeretnélek bevonni benneteket is: nyájas olvasó, kerületi lakos, te mit kérdeznél a polgitól? 

Jöhetnek kommentbe ide, fészbukra, mélbe - ahogy tetszik. 

Természetesen minden kérdés-válasz felkerül ide.

Rajta hát, kérdezzük ki a polgit!

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr934621939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mondok is mingyá 4-et, s figyelem sorsukat...

1. Mennyit fizet Lezlinek, hogy udvari kérdezőjének fölcsapott?
2. Van e fekete kassza a JVSZ-en belül, mihez személyesen is hozzájárul javaival?
3. Ismeri-e Tanács Tímeát, a JARI Kft. ügyvezetőjét, s vele került-e készpénzes ügyletbe?
4. Mitől kerül kétszer annyiba és csúszik egy évet a Teleki téri piac építése?

S legyen bónusz is...

Mi tart 3 hétig azon, hogy Perlaki pályázata nyilvános legyen?

Hajrá;)
Aztán segítek még érdekes további kérdésekkel:

- Miért lett áttéve a Mátyás térre a nyári gyermektábor az Orczy Kertből?

- Miért nem gondozhatják tovább a JVSZ közmunkásai az Orczy kertet?

- Alkalmazza e a Polgármestzer Úr a saját és családja magánügyvédjét havi millió fölötti összegért az önkormányzatban?

- Kapott-e a kerülettől Rimán Edina jegyző albérleti hozzájárulást 7. kerületben szerzett lakásának fenntartásához?

- Találkozott-e személyesen a Polgármester Hunvald György akkori Erzsébetvárosi polgármesterrel Rimán Edina lakásának megbeszélése ügyében?

Lesz még, ne félj, pár további izgalmas kérdés...
Nos, akkor hirtelen felindulásból pár kérdés:

- Zebra a Kőris-Illés-Práter kereszteződésébe: Kocsis körzetvezető még 2012 szeptemberében hazudta össze kampányígéretként – azzal, hogy a megvalósításra megvan a költségvetési keret is. Azóta már 2012 van, és se zebra, se zsé. Akkor mi van, és mi lesz?
- Filmforgatási bevételek: mennyi volt az önkormányzat idei bevétele, illetve mennyi volt 2006 óta? És ebből mennyit forgattak vissza ERRE a környékre?
- Klinikák metróállomás környéke: maga a káosz. A metróállomás előtti placcot azért alakították ki, hogy az esetleges mentés felvonulási területe legyen. Ma van ott egy zöldséges faház, egy etyeki tejárus furgon, és egy mobilcukrászda, illetve némi vadparkoló és szabadtéri árus. Szóval: miért is nem hajlandó felszámolni ezt a (pl. polgári védelmi szempontból is kockázatos) jogszabályellenes zsibvásárt az önkormányzat?
- Bókay János utca: Lesley blogján kommentként volt egy sóhaj, hogy a 2012-es útfelújítási tervben elől szerepel a rémálombukkanós Bókay utca felújítása. Legalább a Gyermekklinika előtti szakaszon (Üllői út és Tömő utca között) erősen indokolt lenne. Most már július közepe van 2012-ből, felújítás semmi. A felújítás ígérete is a szokásos körzetvezetői hazudozás volt?
- Építések, közterületi beruházások garanciáinak és minőségi jótállásának érvényesítése: a Szigony utcát 2010-ben burkolták le, pont az önkormányzati választáshoz időzítve. Mára az útburkolat egyenetlen, esőzéskor nem vezeti le rendesen a csapadékvizet. A Tömő utcában a macskakövet rakták vissza az elektromos- és a gázvezetékcsere után; rosszabb, mint volt. Itt is érvényesítésre kerülnek a minőségi garanciák, vagy csak a körzetvezető ablaka és környékén következetes ebben a kérdésben a Körzetvezetőség? Majd alkalomadtán tekintsék meg a Kálvária téren azt a járdaszegélyt a Dankó és a Baross utca között, amelyben virágzik a Gyomsövény – mármint minőségi garancia tekintetében (is). Ha már a kb. 20 méter útra ÉS a járdaszegélyre 13 millát költött az Körzetvezetőség tavaly.
- Teleki téri piac: elment egy év az ingatlanprivatizéció óta. Azóta van egy konténerpiac és egy torzó, zéró LIDL; mindez már kétszeres költségért. Felelős? Okok? Netán Közgépes mutyi?
- „Négyes metró”: mennyire használta ki a Körzetvezetőség a metróépítés adta lehetőségeket csatlakozó beruházások tekintetében? Pl. közterület-felújítás, városrehabilitáció, közmunka biztosítása kerületi szakképzetlen munkanélkülieknek.
- Városüzemeltetés: milyen szinten része a közmunkások foglalkoztatásának? Ha állandó feladatot lát el, akkor miért nem rendes főállásban alkalmazza a kerület azokat (akár négyórás munkában is), akiket a foglalkoztatottak számára sokkal kedvezőtlenebb közmunkásként alkalmaz a mindennaposan és állandó jelleggel ellátandó feladatra? Tán azért, mert a közmunkás kevesebbe kerül a helyi költségvetésnek?
- Szelektív hulladékgyűjtés? Mi is van most a háznál gyűjtés rendszerével?
- Jófiúk: furcsa egybeesés, hogy Kocsis körzetvezető pont az után kergette szét a Jófiúk csoportját, hogy Vona nemzettesvér egy rasszista kirohanás keretében szóvá tette a létezésüket Don Sintérnek a Közgázon lezavart vitaestjükön, sérelmezve azt, hogy a kerületi rendészet romákat is alkalmazott rendészeti munkára. Szóval: a jófiúk szétkergetése mennyire volt a Jobbik számára tett gesztus, és kifejezetten rasszista indíttatású a Körzetvezetőség részéről?
- Közterületi prostitúció és bűnözés terjedése a Szigony Gettóban és a Szigony Szegregátumban: furcsa véletlen, hogy pár strici pont abban az időben szabadította rá a „dolgozó” qrvákat a környék közterületeire, hogy a végletes ellentétté fajult a Kocsis körzetvezető és Szabó Gábor közötti nézeteltérés. Vajon miféle hatalmi támogatás áll a stricik mögött, hogy a helyi rendvédelem nem képes (vagy nem hajlandó?!) felszámolni ezt a térben egyre inkább kiterjedő prostihálózatot? Vajon ennek a politikai és személyes ellentétnek az egyenes következménye volt a sticik és a qrvák megjelenése? Vajon ki(k)nek dolgoznak a stricik? Melyik helyi politikai prominensnek? A közterületi prostítúció és egyéb „bandajellegű” közterületi bűncselekményeknek a Szigony Gettóra szabadítása Kocsis körzetvezető elleni átfogó politikai támadás része, vagy a körzetvezető politikai ellenlábasává fejlődött Szabó Gábor és az eddigi településüzemeltetési és rendészeti munkásságának lejáratására és degradálására irányul?
- Kettős mérce nemzettestvér módra: amikor a Tavaszmező utcai késelés után a gárdapártoló Bayer Zsolt megírta azt a hírhedt patkányozós és elmebetegező cikkét, akkor takács Gábor az önkormányzat nevében be akarta perelni Bayer nemzettestvért. Akkor Kocsis körzetvezető válasza az volt, hogy Józsefváros jó hírnevét nem perekkel kell elnyerni, hanem a kerület jobbítása érdekében kifejtett érdemi munkával. A hajléktalanságot kriminalizáló népszavazás, illetve a körzetvezetői iroda elfoglalása után, Kocsis körzetvezető pert kezdeményezett az őt, és „hajléktalanpolitikáját” kritizáló civilek ellen, mondván, hogy kijelentéseikkel sértik Józsefváros jó hírnevét. Most akkor mi is van a patkányozós cikk kapcsán kifejtett véleménnyel, és miért vallja most az ellenkezőjét Kocsis körzetvezető? Köpönyegforgatás, vagy épp végbélnyílás a szájból? Vagy valami más? Mert a két eset csak a szereplők személyben különbözik – az alapfelállás ugyanaz. Csak épp Kocsis körzetvezető véleménye lett a korábbi totális ellentéte.
- Szakrendelő: 2010-ben egy új épületet álmodtak; mára a jelenlegi épület felújítására van terv. Most akkor mi is van?
- Kártyás mérőórák: szerintem a legolcsóbb megoldása a közműdíj-hátralék kialakulásának meggátlására. A Körzetvezetőség tervezi a közműcégekkel közösen a felszerelésüket? Netán nemcsak a díjhátralékosok, hanem pl. a lakhatási/lakásfenntartási támogatásban részesülőknél, illetve annál, aki élne egy ilyen lehetőséggel? Az önkormányzati lakásokban történő szekunder vízmérők felszerelését hogy és mennyire támogatja a Körzetvezetőség?

És még lenen kérdésem, csak épp időzavarban vagyok. Úgyhogy hirtelen felindulásból egyelőre ennyi kérdésem lenne…

Üdvözlettel: Frigyesmester
Aszta..özönlenek a kérdések. Te Lezli, a "polgi" mikor válaszol? :D
Üdv!

Kedden Lesley-vel együtt több órán keresztül beszélgettünk a polgármesterrel. A beszélgetésnek volt egy ismerkedő, a közös tapasztalatok tisztázó része, ami ahhoz kell, hogy egymás mellett elbeszélés nélkül tudjunk beszélgetni. A saját kérdéseink főleg a döntéshozás módjára, a képviselők szerepére vonatkoztak. Lesley egymás után föltette az ide beírt és a mailben küldött kérdéseket, ezekre hosszabb-rövidebb válaszokat kaptunk.

A beszélgetés magnófelvételéről leiratot készíttettünk, és valószínűleg Lesley is, én is interjút szerkesztünk belőle. (A nyers szöveg a beszélgetések legnagyobb része esetében írásban nehezen követhető, ezért a legtöbb interjú szerkesztett.) Az általam jobban ismert szakpolitikai témákban folytatást tervezünk.

A magam részéről főleg azért örültem a beszélgetés gyorsan jött ötletének, mert ezzel bővíthetem azokat a csatornákat, amelyeken keresztül témákra és szempontokra hívhatom fel nyilvánosan a figyelmet. Mindenkit arra biztatok, hogy közérdekű témáival forduljon a tisztviselőkhöz. Akármilyen választ kap, tegye közzé a kerületi témájú interaktív internetes oldalakon, kommentálja, csináljon kedvet másoknak is a véleményezésre. Ha hasonló témában összegyűlt annyi kérdése, hogy egy vezető tisztviselőt, képviselőt, érdemi ügyintézőt érdemes legyen "csomagban" kérdezni, és ha a kérdező vállalja, hogy a beszélgetésről összefoglalót készít, akkor kezdeményezze, hogy a hivatalos adatkérés/bejelentés helyett vagy mellett ilyen formában tájékoztasson az illetékes. Az univerzális hivatalos eljárásnál időtakarékosabb, informatívabb, együttműködőbb légkörű lehet, miközben a kérdezőnek valószínűleg plusz munka, a válaszolónak némi plusz kockázat.

A Frigyesmester kérdései szombaton beírt kérdéseit a négy nappal korábbi beszélgetésen nyilván nem tehettük fel. De egy az egyben elküldheti ő vagy bárki az önkormányzathoz, a közérdekű adat iránti igény és a közérdekű bejelentés valamelyike mindegyikre igaz.

Ha a kérdező nem akar saját néven levelezni, tudtommal bármilyen e-mail címről érkezett kérdésre válaszolni kell. Más kérdés, hogy sok válaszadó ambivalens a személytelenebb formákkal kapcsolatban, itt nem részletezem, bár önmagában érdekes. A megszólított személyes minősítése, bár az önkormányzat válaszadási kötelezettségét nem érinti, az együttműködési készségét biztosan igen, erről már többször volt szó.

A döntéshozóknak van mozgásterük, hogy a bejelentéseket szűkebb hivatali-technikai vagy átfogóbb várospolitikai jellegűként kezelik-e, de erre vonatkozóan is élhetsz javaslattal.

Szintén a Frigyesmester kérdéseinek egy része az ezekben a mostanában esedékes több napos "kerületbejárás" témájaként/állomásaként is kínálkozik. Bár a dátumok nem ismertek, talán még nem késő elküldeni őket az erre szolgáló külön mailcímre, amelyet az önkormányzat honlapja hirdetett meg ( jozsefvaros.hu/hir/920/Kerulet-bejarast_tart_a_polgarmester/ ).

Folytasd valahogyan, és adj hírt róla!

A saját beszélgetésünk tartalmáról itt és hamarosan.
Ejha, azért azokra a válaszokra kíváncsi lennék :D