via

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr263774270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Semmi nem tortent. Legalabb egy eve igy nez ki, aki a kornyekre megy mindig ott parkol. Valoszinuleg a rendoroknek is ott volt dolguk es - ahogy lenni szokott - ok is sz*rnak a szabalyokra.
@Kis ember: és egy éve ott a kidőlt oszlop? és még senki nem vitte el? Tényleg javult a közbiztonság!
@Marianka55: Nem, nem volt ott, friss. És természetesen az autók sem így parkolnak. Rendőrék is szokták nézni a blogot, ha tenni akarnak majd az ügyben valamit, akkor tesznek. Ettől még szokás szerint Kis ember közlései totál hamisak.
@Marianka55:
Annyira nem javulhatott, mert a maradék kettőt már régen - mint említettem legalább egy éve - elvitték, láthatod te is a hiányát. És bizony azóta ott szoktak parkolni azok a TIT(vagy hogy hívják?) ház környékére mennek. Láthatod, hogy meg van süllyedve, fel van töredezve a járda, pont a keréknyom magasságában.

Az meg hogy egy olyan ember szerint, aki végigjárta a politikai paletta összes oldalát (érdekes módon mindig haszna származott belőle) hamisat állítok az egyik legmegnyugtatóbb jele annak, hogy igazat mondok.
@08.szabogabor:

Nézd meg, milyen szépen fel van töredezve a járda, pont ott, ahol az autók beállnak. A klasszikus gumikosz is végig látható.
Pont olyan vagy, mint a többi kommunista: "Ha a tények ellentmondanak annak, amit állítok, annál rosszabb a tényeknek"
:)
@08.szabogabor:

Szóval megállapíthatjuk, hogy ismét hazudtál.
@Kis ember: Ha nem zavar, Te hazudtál, bocsesz. Idézlek:

"Legalabb egy eve igy nez ki", utána meg " mert a maradék kettőt már régen - mint említettem legalább egy éve - elvitték"... Szóval nem így néz ki egy éve. Ha hazudsz, ne fogd rá a nyuszira, hanem ha már elismerni nem bírod, akkor legalább lapulj, hátha elmúlik...
@08.szabogabor:

Vicces, hogy egy igazsagot - mindket mondat tartalma ugyanaz - hazugsagnak probalsz beallitani.
De hat jellemzo a kommunista (MSZP-SZDSZ kozos jelolt!) multadra...

Nem igy nez ki egy eve? Dehogynem. Az, hogy most egy oszloppal tobbet vertek ki , az csak a tovabbi romlas jele.

Mindegy, szakmanyban hazudsz, hiszen ebbol elsz, ime itt a bizonyiteka. Nekem nem erdekem hazudni. A "cui prodest?" elve itt is ervenyesul.
@Kis ember: Ne terelj. Tök nyilvánvaló, hogy a kép apropója a frissen kidöntött oszlop és a mögötte a járdán álló rendőrautó volt. Nem a másik két oszlop hiánya. Úgyhogy buktad.
@08.szabogabor:

Na, megint egy kommunista, aki meg akarja mondani, hogy én mire gondoltam, mikor az első kommentet írtam.

Akkor egy kis szemléletmód oktatás következik hozzá nem értőknek:
Nyilvánvaló, ha egy oszlop hiányzik, akkor nem állhatna oda fel senki, mert nem fér be egy autó sem (illetve ferdén befér, vagy nagyon sok manőverezéssel, de csak nehézkesen, úgyhogy olyankor még nem szoktak felállni).
Igaz, egy fogorvostól nem is várhatja el az ember, hogy mérnök- vagy csak egyszerű technikai szakember szemmel nézze a várost. Ehhez leginkább folyamat- vagy üzemmérnök kellene, de hát ugye urambátyám országban nem azt választjuk meg egy posztra, aki ért hozzá.

Tehát az is nyilvánvaló, hogy az írásom arra vonatkozik, hogy rengeteg oszlop hiányzik ott és az önkormányzat legalább egy éve nem csinál semmit, hagyja tönkremenni a nem olyan régen drága pénzből felújított járdát. Pedig te biztosan sokat jársz arra, hiszen arrafelé van a kocsmád (ez is megérne egy misét, hogy aki mindenféle erőszakszervezeteket hoz létre és felügyel, az az adott kerületben kocsmáros ... mire is emlékeztet ez engem?), úgyhogy ha "jó gazdája" lennél a kerületnek, akkor már jelentetted volna a megfelelő helyen és az állagmegóvás érdekében - ami ugye sokkal olcsóbb, mint hagyni lerohadni valamit - megjavították volna.

Úgyhogy két dolog lehetséges: vagy nem ismerted fel te magad, hogy kerületünk egy sok pénzen felújított része hanyagság - tkp. karbantartás hiánya - miatt tönkremegy, vagy az általad dicsőített kerületőrség nem vette észre. Mindkét esetben alkalmatlan vagy vezetőnek. Nem mintha ez "odafenn" zavarna bárkit is...
@Kis ember: Senkit nem érdekel, mire gondoltál. Pusztán a tényt rögzítettem, hogy szokás szerint hazudsz. No problem.
@08.szabogabor:

Van annak valami diszkrét, igazi keleteurópai bája, ahogy a segíteni szándékozó, problémát bemutató és fényképekkel alátámasztó polgárt a saját polgármesterének magyar hangja (amit Szabó Gábor mond, az olyan, mintha én mondtam volna ), egy köztisztviselő hazugnak nevez. Egy olyan ember, aki húsz éve mindig ahhoz a párthoz csapódik, amelyikből - mit ad Isten, illetve hogy-hogy elvtársak - valamilyen haszna származik.

Milyen vastag kell legyen a bőr az arcodon, Szabó Gábor, amikor köztisztviselőként letagadod a nyilvánvaló, fényképpel alátámasztott tényeket? Szerinted megengedhető hazugnak nevezni egy olyan embert, aki tényleg csak javítani szeretne a kerületen, ahol (veled ellentétben) felnőtt?

Adok egy tanácsot, ingyen és bérmentve (tudom, az SZDSZ-MSZP-ben ez ritka), hogy hogyan kellett volna normálisan, európai módon reagálni mind a posztra, mind a kommentemre:

"Kedves XY (Blogíró, kommentelő)!

Köszönjük, hogy jelezte a hiányosságot! A fényképen látható rendőrautó személyzete ugyan már aznap jelentette az estetet (esetleg jegyzőkönyv-szám), de mindig örülünk, ha kerületünk polgárai figyelnek annak épségére. Az Önök pénzéből sokunk örömére felújított utca állagának megóvása érdekében minél hamarabb helyreállítjuk a kitört oszlopokat, hogy Önök minél tovább élvezhessék annak előnyeit. A helyreállítás határideje: X. év. Y hónap. Z napja (illik úgy egy-két héten belül, ha az időjárás megengedi).

Maradtam tisztelettel:

Hivatalnok"

Egy szolgáltató államban ez így nézne ki. De itt, ahol a kommunista múlt öröksége tombol és a tisztviselők igazi nacsalnyikokként gondolkodnak - itt emlékeztetnélek első levélváltásunkra, mikor azzal indítottál, hogy "nem ismerlek, valamikor eltapostalak volna?" - úgy látszik, húsz évvel a rendszerváltás után sem változott semmi.
A helyi minidöbrögi közli a kerület polgárával, hogy nem érdekli, mit gondol. Azzal az emberrel, akinek - legalábbis elméletben - szolgáltatnia kellene.
Ne csodálkozzon hát senki, hogy aki tanult és versenyképes tudása - ebből kifolyólag jól fizető, tehát jól adózó jövedelme - van, az elmenekül, akkor is, ha a szíve hazahúzná. :(