A hivatal még mindig nem akar kommunikálni alattvalóival polgáraival; csak akkor hajlamos válaszolni, ha kitartóan, újra és újra felteszik a kérdést. Van ez így, hogy nem jön be a "nem felelünk, majd csak megunja!"...

Volt ez a nyílt vita meghirdetve a Civil Stratégiáról, ami elmaradt, aztán utólag még a nyomait is el akarták tüntetni. Nem sikerült maradéktalanul, így aztán megmagyarázzák: naná, hogy a munkatárs a hibás, ő baltázta el az egészet.

Szóval még csak nem is az volt, aminek kinézett. Mókásak ezek a magyarázkodások, nem?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr443464985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Én küldtem újra levelet a képviselő úrnak és a polgármester úrnak, ezúttal közérdekű adatigény formájában, amire kötelező válaszolni. És mivel az a sokszori tapasztalat, hogy ha nem kérsz azonnal visszaigazolást, akkor később nagy valószínűséggel azt mondják, hogy a beadvány elveszett, ezért kértem. Nem kaptam, ezért a hivatal közös mailcímére is elküldtem, ahonnan a jegyző visszaigazolta. Így kaptam választ a képviselő úrtól a harmadik elküldés után szuper gyorsan.

Érdekes egyébként, hogy az első, még "puha" visszajelzésnek szánt mailemet, melyet november 17-én küldtem el neki és a polgármesternek, nem említi. Ez sajnos az az ignorálás, amit régóta sokan kifogásulunk, és ami szükségtelenül jogi eljárásokba tereli az ügyeket, vagy pedig kifárasztja a panaszost, fokozza a kudarcélményét, a továbbiakban csökkenti az együttműködési készségét. Itt sajátosság, hogy az első mailem után kezdtek el törölgetni az önkormányzati tulajdonú honlapok háttértáraiból, tehát ha máshogy nem, ilyen módon biztosan foglalkoztak az önkormányzatnál a képviselőnek és a polgármesternek elküldött felvetéseimmel.

(A közvetlen előzmények a Lesley által linkelt egyik oldal kommentjeiben: 8ker.blog.hu/2011/11/18/onki_es_a_civilek )

Én természetesen komolyan veszem a választ, semmi okom kétségbevonni az események bemutatott láncolatát, és örülök a konkrétumoknak, mert biztos kiindulópontot jelentenek az értelmezéshez és a fejlesztéshez. Ugyanakkor, ahogy mondani szokták, a levél konkrétumai több kérdést felvetnek, mint amennyit megválaszolnak. Vissza fogok térni rá, válaszolok a képviselő úrnak mailben, és ide is beírom. Illetve várom majd a polgármester úr válaszát az ő kompetenciáiba vágó közérdekű információk kapcsán.