Terjednek a szabálysértési viccek a neten - és várhatóan egyre több lesz belőlük. Olvasd végig, érdemes!

Remélem, tettét megbánta, és soha többé nem tesz ilyet.:)

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr773277702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Na most ha én ott várok valakit, és leülök a lépcsőre, akkor bevisznek? Jó tudni :D

@Fedup Sári: "(és vandálbiztos) nyilvános WC-k."
Olyat még nem találtak ki :D De a felvetés jogos!
a nyóckerről már régóta mondom, h ha lenne egy kis eszük az ottaiaknak, körbe kerítenék magukat vaskerítéssel, és vígan megélhetnének jegyszedésből mint magán rezervátum
Valamiért ez a részlet jutott az eszembe:

"Egy zöldségesládákból fabrikált búvóhelyről három öreg állandó „csövező” is előkerül, a főtörzsőrmester már régi ismerősként üdvözli őket.

– Hát hogy vagy mindig, Dezső bácsi? És ti, fiúk? – felém fordul. – Úgy figyeljük őket, mintha leltárba volnának véve, ez a kemény tél sokat elvisz közülük.

Az öregemberek nem tudnak mozdulatlanul állni, előre-hátra himbálódznak, reszketnek rongyaikban.

– Hová tettétek azt a három zsák ruhát, amit azok a vallásos fiúk hoztak nektek?

– Eladtuk, főtörzs úr.

– Várjatok meg itt, kiküldöm értetek a kisbuszt. Legalább megfürödtök a fogdában, és melegben alusztok egypár napig."

Moldova Gy. : Bűn az élet, 1986
@Laura Spirulina: "aki erre azt mondja, hogy vicc, az nem lakik a kerületben.
tegnap reggel 8 órakor a ház előtt hugyozott a csöves, ahol lakom. szemben meg derékig benne a kukában a többi.
már elnézést, de nem ezért vettem ott lakást, nem ezért nyögöm életem végéig a lakáshitelt, hogy erre kelljen ébrednem, a szarukat/hányásukat kerülgessem, vagy a ház előtti kis téren ne lehessen leülni a padra, mert mindig valami csövest esz ott a fene."

mondcsak, amikor megvásároltad egészen másképp festett ?
@873ujr3rk:

Nem, de ez nem ok arra, hogy nem szeretné, hogy így legyen.
@Lesley: Ez is egy felfogás, hogy a köztereseket ajánlod. De miért is nem viszel haza belőlük néhányat fürdeni, kajálni, meg aludni az ágyacskádban? Ja! Annyira nem vagy empatikus, csak amíg a más faszával verik a csalánt?
Olvasom a kommenteket,és elszomorodom.Idestova 37 éve lakok a kerületben,mondhatni,van rálátásom a problémákra.Nem mondom,engem is zavar a sok csöves,hajléktalan,de nem csak ők tehetnek a kerület"rossz híréért".Hajnalban járok haza,látom a csapatokban közlekedő hányó,hugyozó,szaró ú.n."jól szituált fiatalokat",őket mért nem vonja senki felelősségre?Ne mindig csak a hajléktalanokon verjük el a port!Bármilyen furcsa,ők is emberek,talán csak egy jó szóra vágynak,nem egy százasra a kannás borba..
Egy budapesti utcasepro tobbet keres mint egy rezidens orvos. Ezek a hajlektalanok siman elmehettek volna utcasepronek, most volt toborzas. En nem hiszek a munkanelkulisegben. Van munka, csak akarni kell.
még szerencse, hogy ez a legnagyobb gondja a józsefvárosi közbiztonságnak
@ColT: vizeldéből valamelyik nyugat-európai országban van sok, az a típus, ami gyakorlatilag egy "paraván fal" állandó lassú vízöblítéssel. Nincs mit szétverni rajta.
Londonban meg pl. a metróállomások vécéi ingyenesek. És nem 25 metróállomás van, mint Bp-en.
Kicsit más, de pl. új épület vagy egyéb közterületi objektum tervezésekor szempont kellene, hogy legyen, hogy ne legyenek olyan beugrók, takarások stb. ahova könnyen be lehet állni hugyozni. (Lásd pl. a Délinél pár éve eltüntetett betondíszeket vagy a Nyugati új részén szintén néhány éve kialakított oszlopokat, amelyekre utólag került fel kerítés a mögéjükjutás megakadályozására.
Hmm. Sienának meg Velencének baromi gyenge kezű rendőrkapitánya lehet, mert tucat- és százszámra láttam embereket üldögélni különféle lépcsőkön és köveken, mégsem vitte el őket a rendőr...
@ColT: Hát, pl. az autópályák melletti pihenőkben elég masszívak a nyilvános wc-k, rozsdamentes acélból van minden, ember legyen a talpán, aki azt szétveri.
A csövik jó arcok. Inkább a lakosokkal van a probléma. Nyögik a hitelüket és gyűlölik a hejléktalant, mert tudják, hogy nemsokára ők is köztük végzik. Inkább a külföldieket kellene kitiltani.
@gabo74:
Bezzeg a Kiss Ernő rendőr altábornagy urat mennyit baszogatták, pedig csak egyszer hugyozta oldalba a Teve utcai rendőrpalotát, azt is csak a menedzsergyógyszer mellékhatása miatt (aminek a másik mellékhatása miatt aztán részegen a forgalommal szembe vezetve összetört párt autót is 2 évvel később - szóval így szedjetek menedzsergyógyszert! De a mentolos cukorka sem veszélytelen, lásd M. Giorgo Richárd esetét, aki annak hatása alatt égetett izraeli zászlót a Kultiplex előtt!).

Igen, tessék a csövesekkel példát statuálni! Ez első 100-at a Dunába lőni, a második 100-at lelőni a tetthelyen.
A harmadik 100 ezek után már nem fogja összehugyozni-szarni a felborogatott kukákat.
@az újdonság garázsa:
(De a jólszituált fiatalok sem, pláne, ha azok közül is bekerül néhány az első 200-ba. Nem mondom, hogy nem érdemelnék meg.)
@phaszfej: találó a nicked, bár valami troll témájú még találóbb lenne
Végre történik valami csöves ügyben! Akinek ez nem tetszik, az ölelgesse-csókolgassa a koszos, húgyszagú hajléktalanokat.
@vernarancs:

akkor ossz el légy szíves 82,2 ezer állást 549,0 ezer fő között (ja, és ezek csak a bejelentett munkanélküliek). / Forrás www.afsz.hu/engine.aspx?page=full_afsz_stat_merop_2011 /

én még nem voltam munkanélküli, de ebből nem vonom le azt a következtetést, hogy valaki csak azért munkanélküli, mert nem akar.
@Laura Spirulina: és erre a problémára a hajléktalan, vagyon és jövedelem nélküli személy 50.000 pénzbírsága a válasz? Ezt te sem gondolhatod komolyan. problémát meg kell oldani, de nem látszatintézkedéssel.
"... több tásával együtt"???
akkor ez csakis a Kis Vuk lehetett! :-P :-D
Jah, én a nyolcker házamnál bőven több tizenévest eresztékét kerülgetem, mint csövesét - de akkor essék szól náncsi néni fifikéjéről is, ami veri még a kettőt együtt.

Csövesnek lenni nem öröm és kiváltság, ha lenne értelmes megoldás, ő sem ülne ott és valóban, ha lenne köztéri klotyó, az is sokat segítene - nyomorultakat cseszegetni pedig megvetendő.

Aki meg Dunába akar lövetni, az járjon jó példával elöl saját magával. De ha csak viccelt, akkor nevettem, haha, szép történelmi tréfa.
@syklist:
Vagyis gondolom, demagóg hülyeséget írtál.
aki szeretne visszakerulni, a normal emberi kerekvagasba(onellatova valni munkabol, nem koldulasbol), annak a hona ala nyulni es segiteni, kozmunka, munkasszallok, szocialis munkas, segiteni lejonni a piarol, drogokrol.
aki meg nem akar, az meg menjen el remetenek, de ne kozterületeken fetrengjen a sajat mocskaban, eroszakosan koldulva, etc.
szerintem
Tudom, hogy nincs megoldás a mai felfogás szerint de akkor is bosszant, hogy lakások százezer szám állnak üresen, emberek meg megfagynak az utcán...
Valaki azért megmondhatná nekem hogy szegény csöveseknek honnan van arra pénzük, hogy folyamatában, reggeltől reggelig részegek legyenek...
Dolgozok, hónap végén semmire sincs pénzem, nem hogy piára. Én biztos vagyok benne, hogy egy hónapban van annyi pénzük, mint egy átlag dolgozó embernek.
Gusztustalan és felháborító, hogy nem lehet végig menni az utcán úgy, hogy nem lépsz bele előző éjszakáról maradt húgyba, szarba. Azt gondolom minden normális embernek természetes vágya hogy az élettere - akár 8.ker akár 1. - normális, tiszta élhető és biztonságos legyen. És elvárja mindenki a "nagy vezetőktől" hogy legalább megpróbáljanak vmit. Ennyi telet tőlük, de legalább vmin gondolkoznak. (Ötleteket lehet adni nekik) Este sötétedés után egyedül, 30éves nő létemre nem szeretek egyedül járni. Minden esetben beszólnak a cigányok, a részeg csövesek. És akkor még nem említettük, hogy Magyarország fővárosa, Budapest egyik kiemelt sugárútján, a Rákóczi úton végig!minden kapuban! kurvák állnak...
Hogy mi a gond a csövesekkel?! Büdösek, részegek, undorítóan viselkednek. Ezek NEM pártnak-politikának betudható jellem hibák, hanem emberiek. Pénzük van annyi mint egy átlagnak, lehetőségeik is. (munkásszálló, hajléktalan szálló, közös albérlet), lehet mosakodni is. Lehet normálisan viselkedni is!
Igenis találjanak és legyen büntetés azoknak akik nem hajlandóak bizonyos erkölcsi, érzelmi, törvényi normákat betartani. Senkit sem érdekelne hogy mit csinálnak, hogyan élnek, ha nem a mi életünket keserítenék meg vele.
És hogy miért lakunk olyan sokan a 8.kerben?! Lehet azt mondani hogy megérdemeljük, mert ott vettünk/bérlünk lakást, szobát... De lehet hogy éppen erre van "keret" vagy lehetőség, hogy ne az utcán éljünk. Vagy mert vmiért szeretjük, vmi odaköt minket. De fizetünk mindent tisztességesen, és pont annyira van jogunk normális környezetben élni mint bárki másnak a városban/országban.
@Laura Spirulina: már elnézést, de tudtad, hogy hova költözöl, miért vettél ott lakást? Szegény, csak ott tudtál venni? cserélünk? mer én pl nem ott vettem, de még így is szívesen beköltöznék. egyébként meg azt hiszem te egy másik dologról beszélsz; közterületen vizelni eddig sem lehetett, meg azért meg hoznak ilyen hülye rendeleteket a "csövesek" nem fognak eltűnni. vagy te komolyan azt hiszed, hogy ez segít valamit, és nem csak egy nevetséges látszatintézkedés/parasztvakítás az egész? és igen, kicsit azért gáz, hogy olyanok rovására csinálják mindezt, akik nem tudnak védekezni.
@Laura Spirulina: ja, és én meg 7-9 éve töltöttem napjaim nagy részét a kerületben, és sokkal rosszabb volt, mint most. a másik meg az, hogy a hajléktalan kérdés a kétezres évek végéhez képest talán nem a hajléktalan emberek miatt lett rosszabb, hanem mert nincs munka; ilyenkor kicsit több ember kerül utcára (már ha erre gondoltál). ami egyébként nem jó nekik.
@KárászAti:
Gondolom, te a saját tulajdonban lévő lakásodat szívesen felajánlanád a hajléktalanoknak ingyen, nem?

Pláne úgy, hogy tudod, 1 év múlva valószínűleg csontra lelakva és szétverve láthatnád viszont.

A lakásépítő cégek nem Róbert bácsi konyhája, a befektetett pénzüket szeretnék valamikor viszontlátni. Azt el bírják viselni, hogy ez a valamikor néhány év múlva lesz, de azt nem, hogy soha, sőt, hogy pár év múlva kezdhetnének neki újraépíteni ugyanazokat a lakásokat (amiket normál lakók azért pár kisebb felújítással minimum 50 évig tudnak használni).

Gondolkodás nem megy, mi?
Neked meg az olvasás azzal kezdtem hogy nincs megoldás te marha
@Tyra3l: bebaszna ha elarasztanak az erdoket es letuzelnek a fakat
@kvazár:
2 liter Koccintós (tablettás) bor kb. 300 Ft, annyit negyedóra kéregetéssel simán összeszed bármelyikük.

És a többség azt iszik, nem mondjuk 1787-es évjáratú Chateau Lafitte-ot (160 ezer dollár/palack).

Egyébként megértelek, 30 éves nőnek egyedül dugni szerintem sem lehet jó, sem sötétedés után, sem fényes nappal, reflektorvilágítás mellett.

A Rákóczin egyébként nem minden kapualjban állnak kurvák, 4 vagy 5 van összesen a Blahától az Astoriáig (és csak a VII. kerületi oldalon), de egyszerre általában csak 2 dolgozik. Némelyikük egész jó fej, szoktam velük dumálni, ha várok az éjszakaira, nekik meg nincs kuncsaftjelölt a közelben.
(Amúgy nem tudom, a kurvákkal mi bajod, ők tiszták, nem részegek, nem büdösek, nem viselkednek undorítóan, és nem hugyoznak az utcára.)

És ha úgy gondolod, hogy egy hajléktalannak van annyi pénze, mint egy átlagembernek, egyszer próbáld ki. Csak 1 hónapig. Úgy, hogy közben nem lehetsz haza 1 órára sem.

@feiticeiro:
A törvényeink többsége jó, csak senki nem tartatja be őket. Ez igaz a köztisztasági törvényektől az adótörvényeken át a KRESZ-ig mindenre.
Ha betartatnák, kicsit jobban állna az ország minden téren.
@kvazár: ez sem igy van. Azert vetted felaron a lakast, mert ilyen a kornyek. Nem lennenek ciganyok, hajlektalanok, kurvak, es dunara nezne meg zoldovezet lenne akkor nem annyiba kerulna.
@KárászAti:
Marha az édesanyád.
És attól, hogy mivel nyitottál, még nem kisebb hülyeség, amit írtál.

Szóval még egyszer megkérdezem: gondolkodás nem megy, mi?
"több tásával együtt"

Az volt a baj, hogy ruszkikkal ült együtt a kövön, pedig azok kivonultak. Biztos vissza akarta hozni őket! :)
@Bono: a kis Vuk tás-sal élt együtt :)
@Fedup Sári: Nem tudjak visszatartani akkor sem. De ha hajlektalanfarkat akarsz latni mindnefele akkro a megoldas kaprazatos.
@Oleg Gontar: arra probaltam celozni, hogy ki lehet iratkozni a tarsadalombol, csak akkor tessek fizikailag is elhagyni azt.
qva joo... és amikor a határozatot kiküldték a "pályaudvar melletti kő"- címre akkor azt át is vette??? mert azzal megvalósította újra a TÉNYÁLLÁST... akkor már bünti jön...

börtönbe a hajléktalanokkal. hm nem jo sokba kerül... akkor mind főbe lőni! ... nem jo üres az állami kassza... akkor egy többszörhasználatos kötéllel fellógatni!
"Hajléktalansága miatt összes ingatlanának elkobzását ítélem meg."
Asztakurva! Ledermedve olvastam a blogot! Ennek a szerencsétlennek a Józsefvárosban nincs helye. A budai hegyekben sem. Más kerületekben sem. Általában sehol sem. Mit tegyen? változzon köddé? Az sem jó. Már megint született egy rendelet alternatív lehetőségek nélkül. Ebben az országban ez profi eljárás. Lehet, hogy hülyeség, de nem előbb kellene megoldást találni, mint rendeletet hozni? Mindannyian tudjuk, hogy áldatlan állapotok vannak, de lehet-e a 21. században bűntetni embereket azért, mert nincs más módjuk élni? Ha másként nem megy, talán az önkormányzat tanácstermében (valószínüleg kultúrált hely) kellene biztosítani élőhelyet WC-vel, mosdóval, egyéb, az élethez szükséges felszereléssel, biztonsággal és ezt követően lehetne számonkérni azokat, akik összerondítják a közterületet. Ennek az embernek törvényadta joga, hogy a kövön üljön! Ezt is kiküzdöttük a rendszerváltás alkalmával! Hacsaknem a "rendszerváltás" az anyagi javak újraelosztásáról és harácsolásról szól!
@vernarancs: "Van munka, csak akarni kell. "

:)))))

és a gazdaság???? van gazdasági növekedés, csak erősen koncentrálva sokan kell hogy akarják...

ez erő velünk van! felemelünk bárkit bármit csak ránézéssel is...
fasza, nagyon fasza... (ugye ez hírcsárda írás volt? csak rossz helyre tették be...)
@phaszfej: 3 altalanositas egy ilyen rovid hozzaszolasban, ez igen!
@Oleg Gontar: éppen arról van szó, hogy nem akarok hajléktalanfarkat látni (mondjuk hajléktalanpinát se biztos), valamit félreérthettél, a nyilvános vécé pont azért kellene, hogy ne nyilvánosan kelljen hugyozniuk, szarniuk. És ami talán fontosabb, hogy ne legyen minden hugyos-szaros-büdös. Egy részük biztos, hogy igénybevenné a lehetőséget, ha lenne.
Továbbá a nyilvános vécé nem csak hajléktalanoknak fontos, turisták/idősebbek vagy akár buliból hazafelé tartó fiatalok gyakran rászorulnának, de 1. nem akar 100-200 forintot kiadni egy sárgáért 2. nincs pénzért sem.
@vernarancs: a példád sántít, hiszen az utcaseprőknél pont az volt a nagy hír, hogy diplomások közül válogattak, akkora volt a túljelentkezés.
Épp itt az ideje, hogy rendet rakjanak a kerületben! A hajléktalanokkal foglalkozó intézményeket jól szét kéne szórni városszerte, meg nem a Blahán kéne tán rendszeresen etetőt telepíteni, akkor nem csődülne mindegyik a nyolcba. És igen, nem muszáj falra, kapualjba szarni-hugyozni, mert ott emberek jönnek-mennek. Némi intelligencia és neveltetés kérdése. Van épp elég fa, bokor is, csak kicsit többet kell gyalogolni. De ott van pl. a Nagyfuvaros 22... oda benézek, amikor elmegyek előtte és az jut eszembe, hogy oda meg csúcsidőben be kéne dobni egy granyót. Azt a redvát... és nem hajléktalanok lakják. :/
Ha gyalog vagyok, szinte mindig kiabálni kell valakivel az utcán, hogy fejezze be amit éppen csinál és takarodjon a környékről... szóval ilyesmi.
@kvazár: "Hogy mi a gond a csövesekkel?! Büdösek, részegek, undorítóan viselkednek."

Ööö... ez mondjuk a BKV ellenőrökről és a nyugdíjasokról is elmondható...
@szMáté: "...és a nyugdíjasokról is elmondható... "
Mármint mi? Netalán az, hogy "Büdösek, részegek, undorítóan viselkednek."? Nocsak-nocsak! Mik ki nem derülnek az előző nemzedékről!!? Hihhetetlen!
@bloodmn: Miért ne lövethetné az efftás a mocskos náci csürhét csak mert léteznek? De az ugye nem baj, hogy a tolvaj bolsevikok szabadlábon röhögnek a pofátokba?

Pergőtűz, efftásam!
Pergőtűz mint Voronyezsben.
@bloodmn: A kapura vizelonek fujd le a farkat gazsprevel, hidd el hamar kialakul a pavlovi reflex. :)
Mondjuk az tényleg vicc, hogy kukázásra több tíz lepedőt is kiszabhatnak. Azt megnézném, hogy a kukázók 99%-a mégis hogyan fizet ki annyit.
@vernarancs: Pedig tényleg sokan nem tudnak munkához jutni, hiába igyekeznek. A te kijelentésed csak arra jó, hogy a szerencsétlenekbe képletesen még egyet rúgjál...
vajon mit pofázik bele a sok gyökér aki nem is a kerületben lakik? JÓZSEFVÁROS azért lett tele cigánnyal meg csövessel mert kádár így büntette az "56-ban élen járó kerületet. Akinek nem tetszik ,hogybánunk a csövesekkel vigye haza őket
@flippant: Értem én a viccet. Nem csak az általad említettek röhögnek. Mindenki átver, aki a húsosfazék közelébe kerül, nem tűnt fel? De ez itt nem erről szól, hanem a bevándorló csövesekről. Szó szerint. Albán, román, stb. nemzetiségű szerencsepróbászokkal van tele a Blaha környéke. És igen, napi szinten probléma. Az említett házszámnál nem (de a bevándorlóknál sem) a létezésük, hanem az életmódjuk ad okot harci cselekményekre.
@hetedik!: Félre érted. Épp arról van szó hogy nem akarjuk hazavinni őket. Lehet hogy felétek javul a helyzet és én ennek tökre örülök, de máshol meg emiatt romlik. Nem arról van szó hogy a szigor miatt a csövesek hirtelen el kezdtek dolgozni, hanem csak átmentek oda ahol ritkábban járnak rendőrök. Én szerencsétlen módon kénytelen vagyok napjában többször is megfodulni ilyen helyeken. És nem poén.
szMáté???Szóval akkor továbbra is mi szagoljuk őket mi?
Hát most ti jöttök
Legyen inkább mindenki hajléktalan és már vissza is jutottunk az ősközösséhez plusz kurva gazdag lesz mindenki mindenki vagyonából. Na, megyek vadászni sherwoodba...
Mas orszagokban minden masodik-harmadik sarkon van ingyen muanyag-wc, vagy valami nevetseges osszegert, kb 10 Ft. Mas orszagokban a haz gondnoka/tulajdonosa meltoztatik felemelni a redvas segget az agyabol reggel fel hatkor es hatra le van mosva a jarda, letakaritva es osszeszedve a szemet. Ha a helyi kozteruletfelugyelo 10-kor szarosnak talalja a jardat, akkor a tulajt bunteti meg. A tulaj meg oldja meg, ahogy tudja, hogy ne legyen ott sem kutyaszar, sem emberi urulek. Ne aggodj, megoldjak. Igaz viszont, hogy az embereknek ott az ingyenwc 2-3 sarkonkent, a kutyasok meg cefetul buntetve vannak (kamera stb) ha nem szedik fel az uruleket, vagy a betonra pisil a kutya az uttest vagy a fa tove helyett.
mas orszagok = kulturaltabb orszagok, mint Mo.
Ja, es a hajlektalanok elleni ez az intezkedes nem fogja megoldani a problemat, ahogy masok is irtak mar.
Aki meg a nyockerben vett hitelre lakast, az ne sirjon. Mert akkor en is vehetnek hazat mondjuk Ozd-Miskolcon, aztan sirankoznek, hogy nahat mennyi barnaboru van itt, nem ezert vettem hitelre a hazamat.
Azért kérdés az is, hogy:
- mindez mennyi rendőri erőt köt le és von el a többi közbiztonsági és közrendvédelmi feladattól Józsefvárosban?
- mennyibe kerül egy ilyen eljárás lefolytatása és határozathozatal, mind az Önkormányzatnak, mind a Rendőrségnek?
- Kocsis körzetvezető által elrendelt "embervadászat" keretében és miatt milyen szinten változtak a közrend- és közterület-védelmi prioritások?

Ettől függetlenül: mikor, hol és hogyan érhetők el a népszavazás szavazókörönkénti (negyedenkénti) adatai (részvételi adatok és szavazati arányok)?

Amúgy röhej, hogy most hirtelen egy csikk eldobása köztisztasági szabálysértés lett - miközben pár évvel ezelőtt több köbméter hulladék (köztük veszélyes hulladék) elásása az önkormányzat szerint nem volt szabálysértés, a VIII. ker. Rendőrség szerint nem volt bűncselekmény.

És persze kérdés az, hogy ezen "embervadászat" miatt nincs rendészeti kapacitás arra, hogy felszámolják az egyre jobban terjedő közterületi prostitúciót a Külső Klinikák környékén? Mert Kocsis körzetvezető és habzószájú expatkánypárti bértrollnoka üvölti a propagandát a prostitúció felszámolását illetően, miközben a "Szigony Szegregátum" utcáiban egyre több helyen tűnnek fel esténként és éjjelenként az "ipart űző" qrvák. Olyan pofátlanul, hogy a futtatóik sokszor a Bókay utcai Gyermekklinika előtt a mentőnek fenntartott helyen dekkolnak a "bömössel" vagy a "merdzsóval". Megjegyzem: a Külső klinikák környékére a közterületi prostítúció eddig nem volt jellemző - most már annak mondható.

EZ már Kocsis körzetvezető "polgármesterkedésének" egyértelmű "eredménye". Akárcsak például a "gyomsövény" a Dankó utca Kálvária téri szakaszán a 13 millás útfelújítás során "újjáépült" járdaszegélyben, ami még mindig ott van - pedig a 8ker.blog.hu által "átvett" film augusztus végén készült.

Apropó: a népszavazási felhatalmazással felvértezve leült már tárgyalni Kocsis körzetvezető a Gyarlós főpolgármesterrel a hajléktalan-ellátás fővárosi újraelosztása és Józsefváros ebbéli tehermentesítése érdekében?
@vernarancs: na figyelj te nagyon okos,ahhoz hogy el tudj menni dolgozni kell egy csomó papír,igazolványok.állandó lakhely,meg át kell esni különböző orvosi vizsgálatokon,ezeket számbavetted mielőtt dől belőled a hülyeség.
kicsit átment személyeskedésbe, úgy tűnik...
Tényleg meg kell oldani ezt a problémát, vagy legalább meg kell próbálni csinálni valamit mert az állandó sírás-rívás, egymásra mutogatás semmit sem fog megoldani. Ha hülyék ülnek azokban a székekben, akkor hülye rendeletek lesznek. Csak reménykedni lehet, hogy vki tényleg elgondolkozik pl. ezen a blogon. Tegnap verőfényes délután 6-kor, a 4-6-os villamoson nem lehetett megmaradni mert felszállt 4 csöves! Ti, akik ennyire csöves szócsőnek álltatok, nem jártok tömegközlekedéssel?! Egy cigány srác szólt nekik, hogy szálljanak le a villamosról, mert iszonyú büdösek voltak. Éppen a szokásos ingyen étel osztás volt a Nyugatinál...
Kurvák a Blaha és a Keleti között végig mind a két oldalon állnak egyébként,(a mi kapunkban 3-an dolgoznak!!) és gondom addig nem volt velünk, míg nem a mi kapunkban "dolgoznak" és csak nézheted a zsebkendőket és használt óvszereket.
Azon meg tényleg el kéne gondolkozni, hogy miért élünk ebben a kerületben, és nem ezt felróni. Nincsen pénzünk dunai panorámára? Oda születtünk? Vmi oda köt? Nincsen Apuci-Anyuci hogy segítsen nekünk "jó" lakáshoz jutni? Szerintem semmi közötök hozzá!
Ha nem laknának ott normális fehér emberek akkor lenne egy bazi nagy cigány-csöves getto. Az jobb lenne? Kicsit gondolkozhatnának azok akik ezzel próbálnak felelősséget átruházni azokra akik csak a normális élethez való jogukat szeretnék vhogy érvényesíteni!
És nem tudok hinni abban, hogy ha vkinek nincs saját lakása annak nem kell tartania magát bizonyos normákhoz, emberi viselkedéshez, vagy nevezhetjük emberi méltóságnak. Fürödni lehet! Normálisan viselkedni lehet!
És igazság van (nem is kicsi) hogy "bevándorló" csövesek nem kis arányban vannak, külföldről és vidékről is!
Tessék szépen megnyugodni azoknak akik nem itt élnek, és nem beleszólni abba amiről fogalmuk sincs. Azok az emberek akik normális környéken élnek, beülnek az autóba, az irodánál lemennek a mélygarázsba, majd haza ugyan úgy, "védett dobozból védett dobozba" élnek, miért gondolják, hogy látják azt amit mi?
@szMáté: azért nem összekeverendő szerintem egy nyögdíjas meg egy csöves. az legalább nem veszi elő a farkát fényes nappal a Blahán. vagy legalábbis nem tudja hogy elő vette... :)
@vanvelemenyem: Kicsit unalmas, és bárgyú, hogy ilyen rohadt sokat lehet hallani mostanában néhány nagyon "okos és széles látókörű" embertől, hogy "bezzeg külföldön!"... és pont ezek az emberek azok akik csak morognak mondják a magukét otthon a zárt ajtók mögött, mert ott erősek és NEM TESZNEK SEMMIT! Mindenki okoskodik hogy változtatni kell, és mindenki látja milyen is lehetne az ország az élet, de senki sem csinál semmit. Még a saját közvetlen környezetében sem tesz semmit, hogy jobb legyen.
Kérlek szépen hagyjuk, hogy máshol milyen szépen lehet élni, ezt felesleges kántálni! Az a lényeg, hogy tudjuk, hogy máshogy is lehet, mint ahogy mi csináljuk, és próbáljuk meg úgy! Ne csak nézz, láss és tegyél is!
@az újdonság garázsa: 1: ne személyeskedj!! 2: számolj, tudsz! számításaid szerint 1200.-ot összeszednek egy óra alatt. 8*1200=9.600/nap...(nekem nincsen 1200.- az órabérem!) akkor miről is beszélsz?! vagy tudod mit?! számoljunk, csak 600.-al óránként és kerekítsünk fel napi 5000.-ra, és számoljunk csak 20nappal, hogy legyen 2nap pihenő nap, mint egy átlag dolgozó embernek. ez akkor 100.000.-. és most jelentkezzen szépen aki e körüli összeget keres havonta és lakásban él és dolgozik!
3. a kurvák, mint írtam a Blaha és Keleti között végig állnak, nálunk 3 is akad. én nem beszélgetek velük, nem vagyok olyan szociális mint Te, és vannak barátaim is akikkel megtehetem. viszont! össze hugyozzák, és szarják is a kaput, sőt! bejutnak a zárt kapun és ott is meg az udvaron is minden "munkára utaló nyomot" is megtalálsz utánuk. abban igazad van hogy nem büdösek és részegek.
@arkangyal44: Minden papir beszerezheto, potolhato. Mas okos kifogas?

@A21: A hajlektalanok kozt is van diplomas. A problema nem itt keresendo.
@Laura Spirulina:
Bazmeg drága Laura a nyolcból okoskodni, hogy te ott vettél lakást és mi már ez a sok csöves meg cigány, az olyan, mint amikor rákosborzasztón a családi ház kéményét leviszi a repülő, és perel a jóember, hogy ejnye-bejnye sokért építkezett, most meg hallgathatja a repülőket... Nem te, nem ő volt ott előbb. Értem, hogy olcsóbb ott belülről jó pecót venni, mint a rózsadombon, de az azért nem ugyanaz. Az a nyócker, még akkor is, ha sok lakáshitelt tetszik fizetni. Egységnyi pénzből ugye van jó helyen kis lakás, vagy szar helyen nagyobbacska. A nyóckerben kijön a nagyobbacska, a rózsadombon pont egy harminc évvel ezelőtti építésű kerül ugyanannyiba, mint a magácska új lakása, de ott nincs se hányás, se csöves, vagy ha van, nagyon udvarias, nem hugyozik összevissza.
@mocskostolvajbanda: el magyarázhatnád hogy miért a "menekülést" tartod jó megoldásnak, és nem azt hogy vmi legyen a csövesekkel...
gyanús, hogy még csak nem is a környéken laksz... :)
@Fedup Sári: Ez marhasag, Londonban egeto problema a nyilvanos WC-k hianya, en tobbszor bepisileskozeli allapotba jutottam, leven egy kezemen meg tudom szamolni, hogy hany metro- vagy belvarosi vonatallomasnak van egyaltalan WC-je.

Mellesleg nem is mind ingyenes.

Es ott legalabb nem akarjak bortonepitessel megoldani a hajlektalanproblemat. Ott valamiert el tudjak viselni oket es nincs ez a balkani lincshangulat ellenuk.
@Lesley: nem, a gyógyszerrezisztens TBC kimondottan a felső tízezer körében terjed rohamosan. Amint az köztudott.
Nem tudom a lelkes alkesz-védők is ugyanolyan intenzitással kiállnának értük, ha az ő házukat vizelnék le naponta, vagy a leány gyermeküket inzultálnák?
Vót kérem egy felirat egy magyar nagyvárosban, kézzel felfirkálva egy plakátra, tollal, valami ilyesmi:
"ne üldözzetek, legyen több nyilvános wc, nekünk is el kell végeznünk a dolgunkat"

Nem, nem a te dolgod, de belegondolhatsz.
Egy csipetnyit eltulozak a budapestr4öl irt rosz velenyekl nem ertek egyet .
a legtöb resze tiszta es rendezett. az hogy nincsen penz az mas teszta.Sok a krva es akor mi van? mashol is ez van .
meg vadaban.
@vernarancs: arról tudsz remélem,hogy ha nincs lakásod akkor nem lehet munkahelyed sem?mert könnyen szórod a tanácsokat -megfelelő információ hiányában.a legnagyobb probléma a csöveseknek,hogy csak akkor lehetne munkahelyük ha lenne kecó.de miből?na én nem is ezt taglalom,hanem csak felhivom a figyelmedet a pontatlanságra.
3. kerületben is vannak.
Időnként a kevésbé friss kenyereinket levisszük nekik zacsiban.

De persze a nem elkerített játszótéren alszanak, a szomszédos elit fitneszterem mellett elhelyezett kukákat is átkutatják, persze a mieinket is. Ez van.

Kéne egy hely, ahol ellehetnek. Braziliai bádogváros? USAbeli lakókocsiváros? mi kéne?
A "viccíróknak" pedagógiai célból szívből kívánom, hogy egy ideig váljanak hajléktalanná. Ahogyan elnézem, ez mindenkinek egyre könnyebb lesz ebben az országban. Csak még nem is sejtik az emberek...
Én csak 5 évet éltem a 8 kerben, azóta a 7ben lakom - jogán azt mondom, hogyha valakit zavar, hogy a hajléktalanok >> vagy bárki más!!<< odahugyozik, odahány, azt büntettesse meg. De ennek az embernek 8 óra 00 perckor semmilyen más bizonyítható bűne nem volt, csak az, hogy a kövön ül. Ha ez a határozat valaki szerint nem egy vicc, az az ember nagyon-nagyon szánalmas.

Laura Spirulina
"engem persze, ha 20 cm-rel túllógok a parkolási helyen, nem zavarva senkit, egyből megvágnak 20.000,- ftra."

Szerintem olyan ember ne nagyon szólaljon meg, aki maga is simán vét a törvények ellen és még lekicsnylően is beszél a maga vétkéről. Te azzal a 20centi x másfél méterrel mások elől veszed el a helyet.
@kvazár: Szivesen es boldogan tennek sokmindent INGYEN nem csak a 8. keruletert, hanem egesz Budapestert. Bargyu es kozhelyes az ervelesed, mert pl ha en vennek 20 db mobil wc-t es kiraknam a jatszoterekre, akkor en lennek megbuntetve, mert hogy kepzelem. De a jatszoteren a gyereket a fure szarato anyuka nincs megbuntetve. Igen, a gyereknek szarnia kellett. Igen, a jatszoteren nincs wc. Igen, a csovest jol lecsukjuk, mert a kovon ucsorog, de a kolket a fure szarato anyuka az nem szamit. Nnnna innentol kezdve ervenyes az, hogy a mindenkor eppen hatalmon levok a hajlektalan-problemat nem megoldani akarjak, hanem csak es kizarolag bizonyos reteget megfelemliteni. Ugyanis ha a problema megoldasa lenne a cel, akkor nem lett volna penz elveve a hajlektalanszalloktol, hanem tovabbiak lennenek letrehozva, es minden jatszoteren lenne legalabb 1 wc, amit 4-6 orankent takaritanak. De ismetlem, sem a 8. keruletben, sem Tarlos "orszagaban" nem a problema megoldasa a cel, hanem a felelemkeltes bizonyos tarsadalmi retegekben.
na a rendőrség és a politikusaink megint nem azzal foglalkoznak amivel kéne
igaz a hajléktalan nem lő vissza, a terepjárós meg ott parkol ahol akar, ahhoz oda sem mer menni a rendőr

az euro meg 300 forint
a kormány meg a rothadó kapitalizmuson és merezanyócéven felül nem tud felmutatni semmi

és akkor jönnek ezekkel a faszságokkal ami nem egyéb mint pótcselekvés
@Laura Spirulina: inkább ott legyen mint budán
a 7-8 úgyis a gettó lakjanak ott
ha te meg ennél többre tartod magad, költözz ki a gettóból
az nem megoldás, hogy elzavarjátok, és aztán majd az én házam előtt hugyoznak
@Mike36:
Inkább a budai "loptalakotok" elött vègezzék a dolgukat! Hátha felébredtek!!!
Jézus isten, aki azt írja, h közmunka, nem látja, h milyen állapotban vannak ezek a szerencsétlenek... ha meg nem tudnak közdolgozni, akkor be kell őket zúzni?
@k.elod: van pofád bűncselekménnyel gyanúsítani? szerinted aki budán lakik az lopott?
@kvazár: látom tájékozott vagy...

Azt a szemellenzőt azért néha le lehetne venni.
@HalivudEstevez: csak az a baj, a külön nekik fenntartott gettóról a district 9 nevű film jut eszembe.
Az elszigetelés sosem megoldás, csak súlyosbítja a dolgot - még inkább célponttá válnak, azoknak akik célpontokat keresnek a gyűlöletnek, és ki sem tudnak mászni a szarból.
A jelenlegi szállók nem lennének rosszak, persze minimálisan feleljenek meg az elvárásoknak, de inkább valami program kellene visszahozni őket... eléggé meg vagyok győződve, hogy van köztük sok, aki szeretné.
De ez talán egy általánosabb probléma, a közmunkaprogram elvileg pl ilyesmiben is segíthetne (ha előzőleg minimálisan rendbeszedik őket), csak persze a program kivitelezését nem ismerem.
De munka, minimális ellátásért (lakás, kaja, kis pénz ruhára) jó kiindulópont lenne, legalábbis az én kis naiv elképzelésemben.
Biztosan van olyan terület ahol ennél feleslegesebb és idiótább célokra költik a pénzünk.
100 ezer forintra kell emelni a büntetés felső határát, visszaeső csövezésnél pedig 300 ezerre.
Továbbá sarkalatos törvényben kell rögzíteni, hogy tilos csövezni, mert ha csak a szabálysértésiben van, és jönnek a komcsik vagy a nácik, még képesek, és eltörlik.
szeretnék valamit tenni !!!ez annyira morbid és elképesztő, hogy nagyobb nyilvánosságot követel!!!! nem vagyok egy politikus alkat, de ezt már nem kéne szó nélkül hagyni!!!!
@randomgenerator: mire értetted a szemellenzőt?
akkor egy sztori, ha már annyira kötitek a wc hiányhoz a dolgot. a barátom egy bevásárló központ melletti fél éve megcsinált gyönyörű kis parkon bicajozott keresztül. (a bevásárló központban mint tudjuk ingyenes a wc) a parkban padok, fú, fa, bokor. és 3 csöves. a kis kövezett út összehányva, a csöves asszony éppen a bokor mellett szart. a barátom természetesen nem hagyta szó nélkül hogy miért nem mennek be az ingyenes wc-t használni, természetesen még ők voltak felháborodva!
wc-re menni, mosakodni lehet pl. a Keletiben is szerintem, vagy a Mc-ben, BurgerKingben, KFC-ben, kocsma wc-ben... (még akkor is ha teszem azt 100.-ot kérnek a használatért)ezzel nem magyaráztátok ki, hogy miért csinálják.
és a normális viselkedés hiányát sem tudjátok megmagyarázni :)
lehet, hogy szemellenzőt viselek szerintetek, de úgy látszik én más dolgokat látok, mint Ti.
@Mike36: nekünk pont annyira van jogunk húgy mentes házban lakni, mint Neked! miért is van neked több jogod?! több a pénzed? mert Budán élsz?
@kvazár:
1) aki hajléktalan, az mind alkoholista.
2) az utcán levő pisi, szar az természetesen mind a hajléktalanok termelése.
3) a hajléktalan mindig részeg
4) a hajléktalannak van pénze csak nem akar mosdani meg normálisan élni
5) neked szar, hogy vannak - lehetnek csak ne szem előtt

Ezeket átgondolnám...
Az értékrend meg a prioritások nem ugyanazok, mint nekünk, de ha az átlagember kikerülne az utcára, azt hiszem hetek alatt megváltozna. Ez van.
Attól még ők is a "mieink", talán x évvel ezelőtt volt munkahelyük, meg fedél a fejük fölött. Nem egy spéci faj, vagy nem genetikai betegség. Hogy valószínűleg ők is felelősek (mind - vagy jó részük) az állapotukért, oké, de azért beskatulyázni meg kizárni nem oké.
Menjenek a szállókra, az rendben van. De sokan mondják, hogy a körülmények rosszak, plusz meg is lopják őket (egymást - köztük is van tolvaj, mint köztünk), talán kéne kis pénz a körülményeket is javítani, akkor szerintem többen választanák.
Ez egy 2 szereplős játék - ők és az adott döntéshozók, de tágabb értelemben véve mi mindannyian.
Nem kell szeretgetni meg puszilgatni a koszos csövest, de köztük is van mindenféle ember, rossz, meg jó. Az, hogy en bloc elítéljük meg elzárjuk őket valahová, ahol nincsenek szem előtt, szerintem még nem megoldás. A rendszeren kell javítani, hogy kevesebben legyenek.
És higyjem is el, hogy ez valódi.
Mindennap a nyóckerbe járok dolgozni, gyalog a Blahától a Baross utca felé. Hajléktalanok tömegét látom életvitelszerűen tartózkodni. Az egyetemtől pár lépésre napokig illatozott egy nagy darab emberi ürülék stb stb.
Igazából mióta van a rendelet, azóta kevesebb rendőrt, közterületest látok, mint régebben. Aha, lehet, hogy pár utcát kijelöltek minta-körzetnek, és oda küldték át az összes rendőrt?

(Egyébként az eset kapcsán felmerült bennem, hogy aki mindennap ott dolgozik, potenciálisan több időt tölt a kerületben, mint aki csak ott alszik, az miért nem szavazhat ilyen kérdésekben.)

A hajléktalanszállóknak pedig bőven lenne hely. Tele van a város üres ingatlanokkal, főleg a külvárosok; némelyik ipari épületet kevés munkával át lehetne alakítani. A munkához pedig ott vannak a munkanélküliek. Rögtön munka és szállás is lenne. Aki meg nem hajlandó a saját szállása érdekében egy kis munkára (meg később a szállása rendbentartására), azt igenis kényszerítsék. Magunk számára se, és a keletiből jövő turisták számára se legyünk a szar és húgy országa.
@randomgenerator:
nem gondolom, hogy minden hajléktalan alkoholista vagy büdös. viszont a nagyon nagyon nagy részük az, ezt nem tagadhatod te sem. mint ahogy én sem tagadom, hogy van közöttük olyan aki ember akar maradni és mosakszik, nem iszik-vagy akkor is normális marad ha még is.
igen is úgy gondolom, hogy abból a pénzből amiből ők állandóan részegek, normálisan is lehet élni. nekem nincs annyi pénzem, hogy a hónap utolsó hetén jól érezzem magam a bőrömben, mert kong az ürességtől a pénztárcám, mégis élek, lakok, mosakszok, dolgozni járok.
ideiglenesen el lehet menni, ha vki akar szállóra, és úgy ahogy nagyon sokan mások kifizetik az albérletet, ők is kitudnák. rengetek fiatal felnőtt él albérletben, vagy bérel szobát, összeszorított foggal, mert másra vágyna, de ezt teheti meg. 30.000ért már lehet. és ettől függetlenül ha nincs is munkája mehet kéregetni, ha azt akarja...
viszont akik állatként akarnak élni ne tegyék tönkre másoknak a napjait a biztonság érzetét, természetesen nem csak ebben a kerületben, városban, országban.
A Balhán és a Keletinél pl semmit nem tesznek évek óta a közterületek kulturáltsága érdekében. Oké, hogy senki se szarjon, hányjon a bokorba, de hogy ennek érdekében még pad se lgyen sehol senkinek se? Az túlzás. Ráadásul a Blaha buszmegálló előtt rohadó beton virágládákat sem vitték el, pedig csak a forgalmat akadályozzák, és felesleges csikkképződést generálnak. A Keletinél is inkább egy újabb péksékbódét engednek, de a főbejárat omladozó lépcsősorával (azon túl, hogy rászereltek a szélére egy újabb réteg furnért) és a parkoló felőli rohadó homlokzattal senki nem kezd semmit.
@Kvazár:

Ezzel két probléma van:
1, A 8. kerületben elég kevés bevásárlóközpont van
2, A bevásárlóközpontokból, Mekikből, KFC-kből stb. kizavarják őket, ha oda akarnak menni pl. pisilni.
Az SZDSZ-es tivornyáiról elhíresült Kocsis három lakása közül a legértékesebb természeresen a rózsadomb mellett van a II. kerületben. Ott lakik. Képmutató, gigerli, törtető. A VIII. ker. Diószeghy utcán még átsuhanni sem mer. Az iszonyatos kerületi önkormányzati korrupcióról tereli el (átmenetileg) a figyelmet.

Hódmezővásárhelyre fognak érkezni a hajléktalanokat szállító vonatszerelvények. Lázáréknál lehetne a Kocsis (Lázár rokona egyébként) főhadiszállása.

Kocsisról mást is hallani a másság jegyében.