Ideje volt már, bár nem értem, miért kellett erre eltapsolni pár tíz milliót. Hétfőtől fokozott ellenőrzés van a kerületben, mindenfelé csoportosan mászkáló rendőrök és közteresek keserítik meg az utcán élők életét.

Hogy mennyire, egy kerületi lakó fészbuk bejegyzése szemlélteti:

A Guttenberg téren 2 rendőrautóból és 3 közterület felügyeleti kocsiból kiszálló közel 12 ember vitt el egy hajléktalan párt, akik a padon aludtak...

 Ugyanakkor ettől még nem lesz megoldva például a hiányzó kukák, a szabálytalanul a járdára parkoló autók, az elhanyagolt zöldterületek...Erre is van példa, videós:

Ha eddig nem volt erre pénz (paripa/fegyver), akkor most honnan lett? A polgi nyilvános vitán azt állította, 40 közteres van 4 000 hajléktalannal szemben, ezért nem tudnak mit tenni. A rendőrség évek óra emberhiánnyal küzd, fele annyi rendőr van a kerületben, mint kéne. Mi történt, hirtelen mindenhol feltöltődött az állomány? Pintér átvezényelte a szombathelyi fakabátokat ide?

Lehetett volna másra költeni ezt a pénzt? Simán. Lehetett volna ezeket az intézkedéseket meghozni a meglévő szabályok szerint? Naná! Direkt hagyták lerohadni a kerületet, hogy a csövikre fogják? Nem kérdés...

Jó gazdája a kerületnek Kocsis Máté...?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr1003257510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sajnos Lezli, még a saját blogodat sem olvasod. Minden föltett explicit és implicit kérdésedre már párszor választ adtam, ám te tovább ismételgeted a hülyeségeidet. Nem zavar a valóság?
@08.szabogabor:

Kedves Gábor!
Te munkaidőben írsz ide, vagy szabadidődben?
Vagy inkább úgy kérdezem, ez a munkád része?
A valóság az, hogy azért teszem fel sokszor a kérdéseket, mert még mindig nem oldódtak meg. Mesélj, mi a helyzet a Szabó Ervin téri díszburkolat helyreállításával? Hol vannak a bringatárolók (és az arra megszavazott 10 milla)? Miért nem dolgoznak a kertészeti munkákkal megbízott cégek emberei? Mikor pótoljátok a kerületszerte hiányzó kukákat?
Téged, mint itt lakót ezek nem zavarnak?
@Kis ember: Mint párezer ugyanilyen kérdésre válaszolva már elmondtam: kötetlen a munkaidőm, amit magam tudok beosztani, nem része a munkámnak, hasznos kedvtelés.
@Lesley: Csúsztatsz. Ami kérdéseket a posztodban fölvetettél azokra már mindegyikre többször is kaptál választ. Minek válaszoljak az újabb kérdéseidre, ha a régieket is figyelmen kívül hagyod?
@08.szabogabor: :)
ez a legegyszerűbb, mellébeszélni
@Lesley: Kétségkívül kevesebb energiába kerül, mint tök fölöslegesen tényszerű válaszokat adni. Ezt kapod a valós válaszok helyett, ha azokat semmibe veszed. Bocs.
@08.szabogabor:

Nekem még nem mondtad el.
Te készpénznek veszed, hogy mindenki téged olvas...
@08.szabogabor: hmm...ennyit arról, hogy mit gondol a polgi tanácsadója az embereket valóban foglalkoztató kérdésekről
@Kis ember: Abból indultam ki, amit magam szoktam tenni, ha egy új közegbe érkezem. Először körülnézek, tájékozódom, visszaolvasok, megismerkedem a szereplőkkel...;)
@08.szabogabor: az a jó, hogy ismét bizonyítottad, nem tudsz felelni a feltett kérdésekre, csak dezinformálsz. Sebaj, kell néha, hogy lehulljon a lepel...
:)
@Lesley: Ismét kiderült, hogy csak kérdezni szeretsz, de a válaszokat meg sem érted. Blogod tartalmazza a posztodban föltett kérdésekre a válaszokat. Van olyan állapot, mikor valaki csak írni képes, olvasni nem. Vagy csak a memóriája hiányzik...
@08.szabogabor:

Utánaolvastam.

8ker.blog.hu/2011/09/26/miert_nem_mentem_el_nepszavazni/fullcommentlist/1#c14556271

Azt ugye nem várod el, hogy MINDEN hozzászólásodat elolvassam?

Kicsit arrogáns a stílusod, ami a (párt)politikában biztos hasznos, de azzal, akitől (közvetve ugyan) a fizetésedet kapod nem túl elegáns...
@Lesley: Keresd meg drágaságom.;) Ha nem tudod, hol, azt jelenti, hogy el se olvastad amiket válaszolok. Akkor meg minek?
@Kis ember: Vannak bizonyos témák, amik már annyiszor elhangzottak, hogy nem vagyok hajlandó bennük újra elmélyedni. Egyszerűbb az újonnan jövőnek elolvasni, mint nekem újra meg újra leírni.

Ha ez arrogancia, akkor ám legyen.
@08.szabogabor: haha
mert nem válaszoltál eddig egy kérdésre sem normálisan
nem tudod megmutatni, mert nincs mit
csak a mellébeszélés megy, de az nagyon
@Lesley: Na, legalább versbe szedted, bár nem nagyon rímel, de kezdetnek nem rossz...
@08.szabogabor:

Eddig erre a kérdésre több, mint három bejegyzést és rengeteg sort pazaroltál, ahelyett, hogy egy mondatban válaszoltál volna nekem.
Nem vagy túl hatékony.
És igen, arrogancia. Udvarias kérdésre -legalábbis az én köreimben - illik udvarias választ adni.
@Kis ember: Már válaszoltam. Az első bejegyzésben.
Kicsit más megvilágításból...
Engem az sem érdekel ha polszkival, tankkal vagy akármivel és akárhányan mennek, csak legyen rend már végre. Kicsit furcsa hogy minden másnap látok 1-2 autót bezúzott üveggel. ami elötte este még nem úgy volt, javarészt a kisfuvaros utcában, ahol mostanában nincs a helyzet magaslatán a közvilágítás és kamera sincs. Az is furcsa hogy 1 héten 2-3 alkalommal miért van a kisfuvaros-népszinház utca sarkán reggel egy BMW szemben áll a sarkon? és ha annyire kell cash az államnak miért nem ilyenekből szedjük be? lehetne, szerintem naponta tudnám hozni a 3-400 e Ft-ot.
na mindegy...
Borzalom. Megtiltják ez embereknek, hogy más emberek kapualjaiban, közterületeken, padokon aludjanak? Hová jut a világ.
Ugyanakkor igen, igenis ráncigálják meg a Mátyás téren egész nap szotyit köpködő bandát, de a hajnalban közterületen hugyozó visítozó bölcsészfiúkat és bölcsészlányokat.
Örülnék, ha a kerület élhetővé válna még az én életemben, sajna valakinek el kell kezdenie "rossz fejnek" is lennie.
@Lakmusz:

Egyetértek. Csak nem mindegy mivel kezdjük és mennyiért.
Az SZDSZ-es tivornyáiról elhíresült Kocsis három lakása közül a legértékesebb természeresen a rózsadomb mellett van a II. kerületben. Ott lakik. Képmutató, gigerli, törtető. A VIII. ker. Diószeghy utcán még átsuhanni sem mer. Az iszonyatos kerületi önkormányzati korrupcióról tereli el (átmenetileg) a figyelmet.

Hódmezővásárhelyre fognak érkezni a hajléktalanokat szállító vonatszerelvények. Lázáréknál lehetne a Kocsis (Lázár rokona egyébként) főhadiszállása.

Kocsisról mást is hallani a másság jegyében.