Többször Egyre gyakrabban kapok emilt, amelyben a fenti kérdés szerepel. Eddig csak azt tudtam válaszolni, hogy a polgármester tanácsadója, volt szadeszes képviselő. 

Hogy milyen egy tanácsadó? Íme, egy kis fabula:

Egy idős juhász a réten legelteti a nyáját, amikor a közeli országúton egy vadonatúj BMW tűnik elő a porfelhőből. Az autó hirtelen megáll a juhász mellett, a lehúzott ablakon kiszól egy Armani öltönyt és Ray Ben napszemüveget viselő fiatalember:
- Uram! Ha megmondom, pontosan hány birkája van, nekem ad közülük egyet?
A juhász végigméri a fickót, és rábólint:
- Nem bánom.
A fiatalember kiszáll az autóból, előveszi a laptopját, az Interneten felcsatlakozik egy GPS műholdas navigációs rendszerre, beszkenneli a területet, megnyit egy táblázatot, elküld egy e-mailt, hamarosan választ kap, majd kinyomtat egy 50 oldalas listát a mini printerén. Ezek után odafordul az öreghez:
- Pontosan 1586 birkája van.
- Valóban, - feleli a juhász - válasszon egyet a nyájból.
Az idegen kiválaszt egy állatot, és beteszi az autóba.
A juhász utánaszól:
- Ha megmondom, mi a foglalkozása, visszaadja a juhomat?
- Persze! Miért ne?
- Maga tanácsadó.
- Tényleg az vagyok. Hogy találta ki?
- Nem volt nehéz. Maga egyszerűen csak megjelent itt, holott senki nem hívta. Jutalmat akart egy olyan válaszért, amit már eleve tudtam, egy olyan kérdésre, amit senki nem kérdezett. Ráadásul semmit sem tud a munkámról.
Na, akkor visszaadja a kutyámat?

De mindenekelőtt ő Kocsis Máté webes hangja. Ezt testületi ülés jegyzőkönyve (29. oldal) is megerősíti, kétséget nem hagyva. Amit ő mond ír, azt a polgi pontosan úgy gondolja.

És mellé:micsoda csapat

Frissítés

 

Új funkciója és újabb bevétele van emberünknek:

Képesítés

 

Sokan kértek képet is - nekem nincs, de a szócső úr volt olyan kedves, és belinkelt magáról egy képet. Íme ő, amint egy karddal szabdal tortát igazi lovag módra!

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr943157770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tömegközlekedéssel járok, farmer és pulcsi napszemüveg nélkül a viselet, nem használok laptopot, soproni ponchichter családból származom, ahol a szőlőtermesztéstől a nyájakig minden megvolt és tudom ki a birka;)
@08.szabogabor: Kicsi fi(j)ú'ka...,
"...,ha én egyszer kinyítom a számat...,
ha én egyszer elkezdek beszélni..."
Szabó Gábor életrajza két részben olvasható az interneten:

A politikait én próbáltam összeszedni, és a saját blogomban olvasható, néhány tavaly nyári esemény kapcsán:
vajdapeterutca.blogter.hu/424850/onkormanyzati_donteshozas_es_akciokutatas_szabo_gabor_vele_rola_1_resz

A politikai pályafutást megelőző időszakot Szabó Gábor közölte az mszp8.hu fóruma Józsefváros topikjának egyik kommentjében szeptember 16-án. Mivel a komment linkjét nem tudom megadni, és a hozzászólást egy idő után várhatóan törlik, ezért ide másolom:

"Szabó Gábor 1986-ban felvételt nyer 116 ponttal a SOTE Fogorvostudományi Karára. Az akkori felvételi ponthatásoknál - max 120 - ez a a legjobb kari eredmény volt.

Azonnal fölvették az 50 fős Dr. Korányi Frigyes Szakkollégiumba, akkori és mai nevén: Táltosképző.

1988-ban a kollégium Választmányi Elnökévé választották. 1989-ban kizárólag külső források felhasználásával megalapította a Fogorvostudomyáni Kar FogÁsz című havilapját, melynek különkiadásaként benyújtotta a Kari Tanácsnak 40 oldalas "Modernizálás és átláthatóság: a kar fejlesztési stratégiája" c. javaslatát, melynek legfontosabb elemei a Fogorvostudományi Kar hivatalos fejlesztési stratégiájává váltak.

Mindeközben 1988-ban megnyeri a Kar biokémia versenyét, 1989-ben a kar mikrobiológiai versenyét. Mindkettőt olyan pontszámmal, amely a párhuzamosan megtartott általános orvostudományi kari versenyen is első helyet jelentett volna.

Meghívják az I. sz. Biokémiai Intézetbe, ahol végzéséig TDK-zik.

1990-ben megválasztják a Kari Hallgatói Önkormányzat Elnökének, továbbá az egyetem Szenátusa - ma Egyetemi Tanács - tagjának.

1992-ben megalapítja a Medikus nevű egyetemi lapot, mely kizárólag szponzori forrásokból finanszírozott havilap.

Ugyancsak 1992-ben - végzésekor - Réthelyi Miklós rektor - hallottál már róla? - felkéri a bezárásra ítélt Selye János Kollégium átvilágítására és ha lehetséges, reorganizációjára. E feladatát 1999-ig igazgatóként végzi, a kollégium közben a SOTE legnépszerűbb és egyik legmagasabb követelményrendszerű csaknem teljesen önfinanszírozó intézményévé válik.

Végzésekor - 1992, szintén - mindegyik klinikától állásajánlatot kap. A Gyermekfogászati és Fogszabályozási Klinikára fogadja el a felkérést, ahol klinikai orvosként és tudományos munkatársként dolgozik 1999-ig.

Feladatai közé tartozik az intézmény tudományos munkájának koordinálása, a nehezen kezelhető gyermekek altatásban történő kezelésének végzése és szervezése.

Tudományos kutatási területe a fluorózis, része van abban, hogy hogy Magyarországon leállítják a mesterséges fluoradagolást az iskolákban.

1998-ban felvételt nyer az Egészségügyi Menedzserképző Központba, ahol az utolsó szemeszterig hallgató. Az utolsó szemeszterre politikai feladatainak kiterjedése miatt nem iratkozik be.

A Menedzserképző keretei között hallgatóként írt szemeszterzáró dolgozatát - A magyar egészségügy kihívásai - az intézmény vezetése alkalmasnak tartja annak szakcikként való megjelentetésére. Az Egészségügyi Gazdasági Szemlében jelenik meg. A mai napig az egyetlen hallgató, akinek dolgozatát szakcikként közölték."
@vajdapeterutca:

A tapasztalataim azt mutatják, hogy önkormányzati ügyekben a kompetens és szorgalmas döntéshozói, irányítói szerepet végző,_és_ezzel_a_nyilvánosságot_is_megismertető_szereplő nagyon kevés van. Értsetek jól, nyilván számtalan jó szakember dolgozik az intézményekben, én is sokakkal találkoztam. Azonban ők a legritkább esesetben nyilvánítanak véleményt a szűk feladatkörükön kívül, pedig ez a jól működő közszolgálati intézményhálózatokban természetes. Hogy ez azért van-e, mert nem tudnak, mert nem érdekli őket, vagy pedig nem engedik nekik, nem tudom, csak rögzítem a megfigyelésem. Sajnos a hallgató és nyilvános elképzelésekkel nem rendelkező illetékesek közé tartozik sok önkormányzati döntéshozó is, akár képviselőről, akár szakpolitikusról van szó.

Általában is, és ilyen körülmények között különösen, Szabó Gábor felkészültsége és aktivitása nagyon becsülendő érték. Szerintem ezzel semmi probléma nincs, sőt. Amiben problémát látok, az a kerületi internetes fórumokban többször leírtam, mások hasonló észrevételeivel együtt.

Szembetűnő az ellentét, hogy egyrészt feltétlen, a legkisebb részletekre kiterjedő jogtiszteletet és árnyalt megközelítést követel a vitapartnereitől, másrészt nagyon egyoldalú véleményeket és intézkedéseket támogat, és rendkívül elnéző a mindenkori megbízó önkormányzathoz kötődő jogsértésgyanús esetekkel szemben.

Az önkormányzat éveken keresztül megsértette - egyes vonatkozásokban a mai napig megsérti - a nyilvános működésre vonatkozó törvényes előírásokat. Ügyviteli hiányosságok által nehezítette és a mai napig nehezíti, hogy az állampolgárok közérdekű észrevételeket tehessenek. Szabó Gábor a nagyon kevés néhány ember közé tartozik, akik a mindenkori polgármesterek legszűkebb környezetéhez tartozva hosszú ideje saját maga szerint minden a munkájához fontos irathoz hozzáfér, és ezeket szorgalmasan tanulmányozza is. Egy olyan környezetben, ahol a munkafolyamatok jelentős része szervezetlen volt és a nyilvánosságot korlátozták, ez információs monopóliumhoz vezethet, amivel vissza lehet élni. Néhány olyan esetet, amikor kompromitálásra alkalmasnak tűnő információk kilátásba helyezésével fegyelmezett valamely tisztviselőt, a neten nyomon követhettünk. Ha ez nem így történik, akkor nem tudhatnánk róla. Mindez a nyilvánossághoz való ambivalens viszonyra utal, ami nagyon érdekes, és természetesen konfliktusok forrása.

Mindent egybevéve, amit a leginkább problematikusnak látok, az az, kik és hogyan tudnak Szabó Gábor működése felett kontrollt gyakorolni (a szónak főleg nem jogi, hanem szociológiai értelmében), beleértve a munkáltatóját is. Az intézményvezetői megbízás egyik nagy előnye, hogy egyszerre lehetőséget ad számára a kiemelkedő kompetenciák érvényesítésére, a nyilvánosság számára pedig a fokozottabb kontrollra.
Hát gyermekeim, ez megint nagyon szórakoztató volt. Se a politikához, se a médiához nincs lövésetek.

Ilyen rövid ideig még sose voltál az Index címlapon. Elég volt annyit tennem, hogy belinkeltem egy LMP-mutyit, és máris csöngtek a telefonok. Posztod levéve, dühös LMP-sek, dühös szerkesztő.

Szedjétek má össze magatokat, mert ez így szánalmas.
@08.szabogabor: mert olyan istenkirály vagy
@colostok: Nem, csak hozzátok képest...
Értelmes emberekhez képest...
Lezli, tetesd még vissza kicsit, lécci, volna még linkelnivalóm;)
pedig milyen szép hosszú elemzést kaptál. Nem tetszik?
@colostok: Dehogynem, már 20 éve, mikor még friss volt is teccett. Sajnálom is, hogy ily rövid ideig maradt csak fönt.

Mégse alkalmazom Lezlit médiamunkásnak...
pedig ez itt csak Rólad szól
Azért beszélgetek veled, hogy Rólad is szóljon, ha már máshogy ilyesmit nem tucc elérni...
ilyen fontos ember vagy?
Tényleg csak a porst-hoz próbálok hozzás zsólni, hogy ki is vagy, nehéz így újonnan ledönteni
klaviaturát cserélek, néhol bezagyváltam, pedig valóban kíváncsi vagyok: szadesz, fidesz, mszp, lmp, politikai tanácsadó, politológus, fogász, esetleg juhász?
@colostok: Egyszeri szabólegény... Na báj, közönségünk hazament, leoltom a villanyt, holnap is lesz előadás...
@08.szabogabor:
És a (nyolcadik kerület) melyik részén lakik?
@FEB: 2 éve a palotanegyedben, előtte évtizedig a Kis Stáció utcában a Menhely Alapítvány melletti házban.
@08.szabogabor:

Palotanegyed:

kuffnagel-bela.freeblog.hu/files/Baross40_DSC00621_mod1_k.jpg

Mi családilag most költöztünk a körútról kissé kijjebb. Megdöbbentő, hogy a rendőrkapitányság utcája hogy néz ki.

No de ez már nem tartozik az eredeti bejegyzés témájához.
A képen szereplő ház hírhedt, de legkevésbé miattunk. SOTE tulajdon volt, évtizedig nem tudtuk tőlük megszerezni, hogy csináljunk vele valami normálisat. Fejből nem tudom, de úgy emléxem már magántulajdonban van, és már tervezési szakban van a megújítás.

Nemcsak a Víg utca tud drámaian kinézni, hanem a középső Józsefváros nagy része is. Leköti minden erőnket a 4000 hajléktalan. Remélhetőleg jövő hétfőtől nekiállhatunk a normális viszonyok helyreállításának...
Lehet tudni valamit erről a pályázatról? Mik a feltételek és ki jelentkezhet rá? Szükséges valami szakirányú végzettség, mi a pályázat leadási határideje, stb?
@Kis ember: Előnyt jelent a bárzongorista skill és a vezetői tapasztalat hiánya...
@08.szabogabor:
Ez (in)korrekt vótt...,mint maga kicsi fi(ú)'ka...,azzal a (i)gaz fene nagy (vendéglősi)tapasznyalatával...
@08.szabogabor:

Nos, én abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy megválaszthatom, hol dolgozom. Az olyan környezet, ahol volt MSZP-SZDSZ politikusok most is regnálnak, nem tartozik ezek közé. Egyébként - ha már személyeskedünk - a fogorvosi végzettséget ebben az állásban maximum a kátyúk betömésénél tudnám hasznosnak gondolni (végülis ugyanaz, nem? Kicsit megkaparjuk, betömjük).

Klasszikus szabógáboros válasz született: információtartalma 0, személyeskedő és önmagát viccesnek gondoló.
Szóval mik a feltételek?
a soproni poncihterek NEM AZT tanítják, amit te csinálsz, egyik gazdaseggből ki a fejet, a másikba be, nyakig, te csúszómászó! szégyent hozol a hűség városára szolgalelkű köpönyegforgató!
@drflash99: Gondolom, kedves Mikiegér, eszerint te is soproni vagy. Bár ilyen nevű családra, hogy Barcs, nem emléxem, de lehet, hogy valami környéki brancs voltatok.

Költői persze a kérdés, ki hoz szégyent a városára. Vajon én, vagy Te, a drogtól szétesett személyiségeddel és a lenyomatmentes életutaddal...
szégyelld magad, elvtelen mocsok! sopron fellélegzett, hogy elköltöztél, hazaáruló!
@drflash99: Árulsz is, vagy csak fogyasztasz ipari méretekben?
ezt az undorító elvtelen csírát kerülje mindenki mint a leprást!
@drflash99: Barcsmiki, látod, értelmet adok a létednek. Pedig nem könnyű feladvány...
túl nagyra tartod magad, bolha, viszket a csípésed
aztán valahol elpattintanak a köröm alatt vérszívó
@drflash99: A mosdatlanságod viszket. Annyi bolha a világon nincs, amennyire viszketést érzel. Erre még rájön az általad eddig elfogyasztott kolumbiányi drog... nem lehet könnyű.
koszos kis szartalicska, végtelen öblögetésre vagy állítva ugye? eriggy egyé egy kis kocsisszart oszt várunk vissza udvaribolond!
ja, és a kápó kurva anyádat!
@drflash99: Azt adod, mi lényeged, Barcsmiki:)
RÁTEKERED A SZÖGESDRÓTOT A KOCSISOD FASZÁRA, HOGY JOBBAN FÁJJON, amikor seggberak, mi, köcsögpondró?
@drflash99: Barcsmiki, nem mondták, hogy ne igyál kannásbort nyugtatóra?
te meg a főnökszartól nem hajtsd magad annyira, marad reggelire is a fagyasztóban! lemész a tavernádba oszt a mélyhűtőben még elrágcsálhatod azt a 200 kilót szarevő
@drflash99: Ez a szar ez nagyon kurrens téma nálad. Minden nyílásodból ömlik.
megy a politikus-kokó, attól pörögsz a semmire, butaféreg?
a faszszopó vaskapu giccskocsmád az elosztóhely mi? mivel ütöd fel? kocsisSZARRAL? egészségetekre
azt a szót, hogy giccs, ismered egyáltalán, tetű? mer ha nem, hiába ugatok én itten, élősdi!
@drflash99: Mindig hiába ugatsz, bár az örömteli, hogy van önkritikád. Biztos sokan kérdezték már: hogy birkózol meg nap mint nap azzal a tudattal, hogy selejt vagy?
selejt, az te vagy, gulág és auschwitz-szökevény bazmeg, a fasszopó giccses szar lelked egy féregé, még a görényig sem jutottál el az evolúcijóban. semmit nem szégyellsz, semmit nem hallassz meg, csak a saját vernyákoló, recsegő féregmozgásod igazít el e világon, nameg a szolgalelkűséged, parazita! a tajgetoszt rühes veled és a hozzád hasonlókkal dobálták tele!
mennyé, csocsózzá egy kört a hasonszőrűekkel a giccspincédben, az majd lenyugtat, hogy nem vagy egyedül
@drflash99: Én nyugodt vagyok, Miklósom. Te tűnsz olyannak, mint aki gyermeki magányát, és a valóságtól való félelmét próbálja túlkompenzálni.

Mikor majd a világ biomasszáját összeszámolják, Téged sem hagynak ki, ne félj. Van olyan szempontrendszer, amiben számítasz.
@08.szabogabor: Hát, Miklósom, sajnos most mennem kell, nem évődhetek veled tovább...

Ígérem, este elolvaslak, írj, érezd, hogy élsz, fontos vagy, számítasz, de legalábbis addig ne tegyél kárt magadban. Márhogy jobban, mint egyébként.
évődik veled a rosseb, szartetű! bomassza, mi, kis náci gyökér, fordulj fel csendben, "kiválasztott" szarevő!
ennyi, rohaggy szét a saját talpnyaló mocskodban!
visszadugta a fejét a főnöke valagába a náci biomassza!
@drflash99: Megértem, icipici Barcsmiki a mérhetetlen csalódásodat. A tegnapi tüntikétek közröhejbe fulladt...
törperöfi húzzanyádra! vissza főnök valagába!
kisvárosbul fölmegy a nagyvárosba ambíciózus gátlástalan szarkeverő törpe szerencsét csinálni, oszt seggből seggbe bujkál, észre sem veszi, ugyanis bélféreg az istenadta mikroszkópikus véglény
@drflash99: Új nap, új kudarcok, ez az életed Miklósom. A magát ujságírónak álcázó Tálos Lőrinc haverod hová tűnt a fészbukról? Ki akarta törölni a szádat és rájött ennek lehetetlen voltára?
ismerkedj, ízlelgesd ezt a fogalmat sötét barom: GICCS! te kisvárosi kis fingdarab, ne csak a lepcses valagszádat jártasd, próbálj meg legalább látszólag beleilleszkedni a NAGYVÁROSI kultúrába te kis miazma, ne csak rontsd itt a levegőt!
eejnye a süket patkány kurva anyádat
@drflash99: Nos, magad mondtad, hogy Te is soproni vagy, kicsit gáz, hogy a rólam adott minősítésed egyben rád is vonatkozik. Te Miklós, nem kéne Téged elvonókúrára küldeni? Persze ott kiderülne, hogy az alkohol, meg a drog elvonása után nem maradna semmi belőled...

Mikor voltál utoljára józan, kis műpunkom?
disznóköcög, látom a nulla nihil buta stílusodon, hogy ilyen korán leszoptad a rühes kis buznyák főnöködet pióca! tett neked kokót a faszára?! vagy majd holnap?
tanyasi féreg a világvárosban hhhhááááá
úgy fülönbaszott az a tetű főnököd, hogy kiszakadt a dobhártyád?!
@drflash99: Sokkal többen vannak, akiknek nem kell ahhoz semilyen kábszert használni, hogy elviseljék, sőt élvezzék az életet. Próbáld elképzelni, milyen lehet az, hogy nem rettegsz minden percben a világtól, föl mersz állni a színpadra drog és pia nélkül is. Hogy a magyar nyelnek nem csak egy szűk, szubkulturális, torz verzióját használod, hanem annak egészét. Senki sem születik selejtnek, de van, aki azzá válik.
hát ez nektek a tanácsadás, rohadt tetves perverz férgek! ezért markolod fel a közpénzeket rohadt buzeráns náci!
a rühes szopósbuzi selejtezik, hhhááááá
tanyasi dögbogár ugrál a hanton!
GICCS! GICCS! a tavernás berohadt anyádat!
pókháló a giccslámpán te agyatlan penetráns kis buzi!
amikor az eszdéeszben a rabbi faszát szoptad, akkor is ausviccon járt az agyad?
@drflash99: Ne irigykedj, Miklósom, abból a pénzből, amit eddig drogra, meg piára költöttél - bár a kannásbor nem drága -, Te is nyithattál volna kocsmát, olyat, amilyet szeretsz. Hozzám nem szubkultúra jár, és nem is olyan kevesen, mint a Te koncertjeidre...
rólad és a tetves büdös kurva anyádról van szó süket tolvajtetű!
anyádra bazmeg az összes poncikter rájárt, attó lettél te egy ilyen elbaszott tanyasi moslék!
gyere el egy flash koncertra, látom, úgyis arra vágysz, majd hű pankjaim úgy seggbebasznak nagy örömödre, hogy a csipás szemgolyóid szétkenődnek a vécéfalon oszt örülhetsz!
na ez a stílus, rühes, nem a te felszínes spiclimekegésed!
@drflash99: Ha én elmegyek egy flash koncertre, akkor a hű pankjaid megtanulják, mi az a fegyelmezett csend;)
baszod seggbe rögtön a náci kurva anyádat?!
szóval még a pofádat is teliszarják, arra vágyódol buzitetű? meglesz!
hány liter bürokratageci fejében sipákolod a tanácsaidat?
@drflash99: Amúgy sem végtelen szókincsed egyre szűkül, Miklósom, nem vagy jó állapotban. Segítsek?
túl sok hitlerbeszédet hallgattál analfabéta?
@drflash99: Jól pörgeted a Lezliblogot, többen nézik, mint a koncertjeidet...
anyádnak kellett volnia, kiscsíra, hoy ne szarjon a világra, de már késő
@drflash99: Miklósom, ilyen felpörgött állapotban gyorsabban égeti a szervezeted a piát meg a kokót, loptál már elég pénzt a következő adgra?
egy flash koncerttól te elpattannál mint a vérszívó bolha rokonod a köröm alatt!
@drflash99: Szeretnéd, hogy meglátogassalak?
és anyád mit éget, a buzeráns szerelmeslevelezésedet, seggarc?
pártkokaintól röfögsz ennyire poncihterfos?
vigyázz, ganajtúró, neogy visszaszátsanak a jó tanyasi fődbe!
@drflash99: Miklósom, most egy kicsit itt kell hagynom Téged, mert dolgom van, addig tedd má ki ide a következő flas koncert idejét, meg helyét. Ki nem hagynám;)
oszt visszaköltözhetsz a vakond valagába, ahonnan előbújtál!
rohaggyámeg analfabta buzi, olvastasd el, rég kinn van az debilféreg!
milyen dolgod te köcsög, mész máténak farolni közpénzen?!
ezaz, futás anyádba, rühes!
Úristen, mi folyik itt?

Ki ez a drflash, hogy ilyen mocskos szájjal beszél?
És hogy lehet ilyen buta ez a szabogabor, hogy leáll vele vitázni?
aluggyeeel kisembeeer aluggyyeeel :) szabógábor igen buta, ez bepofátlankodott trollkodni valahova, és kapott az arcára, érted?
@Kis ember: Egy Barcs Miklós nevű végtelenül mocskosszájú műpunk, keress rá a guglin. Időnként a net különböző helyein egymásba akadunk, imádom heccelni, mert nem bírja elviselni, ha visszaszólnak neki, pláne, ha hülyét csinálnak belőle. Keménydrogos alkoholista. Ő az a troll, akit szeretek etetni, mert hálás érte a maga módján;)
neked semmi nem elég, ugye, mazochista kis buzeráns?
arról ugass, hány ezer féregnek nyaldostad ki a valagát tetű, a sok közpénzért!
kisember, bemutassam ezt a férget, vagy tudod, hogy miféle?
megjöttél a szopatásból, buzika?
@drflash99: Csak néha tudok ma veled foglalkozni, este majd több időm lesz, bocsika. A koncerted időpontját még mindig nem raktad ki.
igen, időpazarlás vagy, ruhatetű!
@08.szabogabor:

És gondolod, hogy ez neked, mint a polgármester hivatalos hangjának, pozitív kicsengést biztosít?

@drflash99:
Nem kell bemutatni, már utánanéztem. Ha nagyjából igazad is van, a stílusod nem fekszik nekem.
@Kis ember: Nem hiszem, hogy a polgármester hivatalos hangjának bármiféle kicsengést jelentene egy Barcsmiki. Ugyanis nem az én számból ömlik a verbális környezetszennyezés...
a te szádból az erkölcsi nihil meg a polgármestered spermája ömlik homeopata disznó!
@drflash99: Érdeklődéssel hallgatom a homeopata szó barcsmiki féle értelmezését.
felfogod, minuszíkús kis szarzsák? csodálatos! lassan, de tanulsz
az álnáciból lesz a legmegbízhatóbb flash-rajongó!
@drflash99: Aha, szóval csak röttyentettél valami idegen szót, amit tegnap hallottál, és még nem felejtetted el. Miklósom, maradj Te csak az emberi vegetatívum végtermékeinek kies szókincsénél, ne bonyolódj ennél komolyabb dolgokba, mert láthatóan nem megy.
aztán nehogy a pogónál fogdosd a pankokat mert lerúgnak mint macskát szarni! szolgalelkű!
@08.szabogabor:

Nálunk a hajón van egy szabály:
ha a másik veszekedni vagy verekedni akar, ott kell hagyni. Nem gyávaságból, hanem mert rossz fényt vet az emberre, ha leáll ilyenekkel. Nem is elegáns.

Igaz, a te hozzászólásaidból kiderül, hogy mindenáron bizonyítani akarsz. Valószínűleg azt kompenzálod, hogy tudod magadról, a gerinced...khm... nem a legegyenesebb, hiszen mindig az aktuális hatalom mellé álltál, pusztán érdekből.
Megértem, hogy azt akarod bizonygatni, te milyen okos vagy (pedig annyira nem is, látod, jó pár blogban az lett a vége, hogy meg se tudtál szólalni, úgy rádpirítottak), de nem hiszem, hogy egy ilyen stílusú "vita" jó fényt vetne a polgármester hivatalos kommentelőjére.
@városjáró:

Szerintem ez lényegtelen kérdés.
@Kis ember: egy normális ember esetében természeteen az lenne, de egy kioktató, kirekesztő, öntelt nácibérenc esetében pont hogy nem.
köszönöm, v.járó, sajátos stílusommal ezt (is) szerettem volna érzékeltetni
@városjáró:

Szerintem meg tökmindegy.
Sz. G. arrogáns és egyáltalán nem úgy viselkedik, mint egy közhivatalnok, de ennek semmi köze se a származásához, se a vallásához, se a nemi identitásához. A gerinctelensége (ne feledjük: MSZMP időkben választmányi elnök, utána HÖK, utána MSZP-SZDSZ, most Fidesz - érdekes, mindig a hatalom oldalán) nem függ a nemi érdeklődésétől.
Ha normális, tisztességes ember lenne, tőlem akár transzvesztita is lehetne, nem érdekel.
azért buzizom, hogy jobban megsértsem, valamint rávilágítsak álszent mivoltára
egy elvetemült féreggel szemben csak brutálisan lehet küzdeni
@drflash99: Miklósom, űgy tűnik neked, hogy sikerült bármivel megsértened? Olvass már vissza, csak azért szórakozom veled, mert viszontszórakoztatsz;)
Egyébként: Van erről a Szabó Gáborról fotó? ha már ekkora celeb lett.
Most már kezdek kívácsi lenni hogy néz ki. Régi meggyőződésem, hogy az ember arca sok mindent elárul a természetéről.
Nos?
@Kis ember: Portré nincs a gépemen, ezért nincs a fészbuk profilomon sem, de keresek neked egyet valami IRL szituban.
ezérrt szabad csakis gyalázni ezt a süket kis tetvet
kocsisbotrany.uw.hu/ nesze rühes olvastasd fel magadnak "tanácsadó" hhháááá
a fotójával vigyáz, eltünteti, nehogy felismerjék az utcán és pofánköpködjék!
ezzel te nem szórakozol, hanem tanulsz, ha csigalassan is, hulladék
na mocskos tetű, ennek lennél a legjobb tanácsadója: atv.hu/cikk/20111018_szamarat_inditottak_az_onkormanyzati_valasztasokon?source=hirkereso
hogy kell minnél több szénát ellopni és felzabálni
csak gerincet nehéz ebbe a csúszómászóba betranszplantálni, egy disznóé megtoszi, hadd röfögjön tovább kedvére
@drflash99: Ehhh, Miklósom, nem vgy Te annyira buta, hogy ne lásd, mit művelek veled. Ha mégis, akkor elmagyarázom.

Van egy műpunk zenekarod, annak van egy 20 fős rajongótábora. Havi egyszer összejártok, kiüvöltitek magatokból lúzerségeteket, és ennyi.

Van egy honlapod, meg egy fészbuk profilod. Csapat, mint fent.

Beírogatsz, ahova csak bírsz, mindig ugyanazt, mindig ugyanúgy.

Mindeközben drogos vagy és alkoholista.

Vedd észre Miklósom - és ezt próbálom veled észrevétetni - hogy így soha nem lesz semmiféle hatásod a való világ valós dolgaira. Egy szubkultúra akolmelegében egyre növekvő frusztrációval éled meg fölöslegességedet, ám tovább lépdelsz az ördögi körödben.

Talán valaha értelmes ember voltál. Talán még tehettél is volna valami olyasmit, aminek nyoma marad. Ki tudja, talán még nem ütötted magad annyira szét, hogy legyen esélyed egy újrakezdésre.

Beléptél egy fészbuk csoportba, ami a Mátét fikázza. Mióta beléptél, fokozatosan fogyásnak indult a létszám. Így, ebben a formában még nekik sem kellesz.

Talán nem vetted még észre, de tényleg nem bírsz fölheccelni. Jelen állapotodban egy szánandó emberi roncsot látok benned, ekként is állok hozzád.

Hatástalan vagy, vedd észre. Írogatsz, fölöslegesen. Zenélgetsz, fölöslegesen. Próbáld meg összeszedni magad inkább, tölts egy napot azzal, hogy elgondoldsz a világban elfoglalt helyedről és legfőképpen saját magadról.

Ha nem, hát nem, ha igen, hasznodra lehet.
disznókutya (schweinhund), a korrupt gerinctelen féreg nem ugat, örül, hogy tanítják, pedig tolvaj mocsok szar!
utánanéztél már a GICCS szó jelentésének, tavernás szarevő? műpókhálóval nem laksz jól, kecskebaszó!
hát igen! a legutolsó emberi szemétnek is tudni kell legalább mondani valamit!
na, felszívódott a tolvaj, húz vissza lopni, ez a szörnyű, hogy ezek a gátlástalan-gerinctelen alja-emberek még kiválasztottakként magaslaton is érzik magukat, az önáltatás és önbecsapás a függőkre (drog-játékautomata-hatalom) jellemző kórképével.
@drflash99: Bocsáss meg Miklósom távollétemért, dehát elég sok dolgom van IRL. Most például árut rendeltem a nagykereskedőktől a Vaskapuba.

Este sokan szoktak lenni, és sok jogász, orvos, közgazdász sokat fogyaszt, pedig ők nem a mennyiségi, hanem a minőségi szolgáltatást veszik igénybe, legyen szó italról, kiszolgálásról, zenéről, biztonságról, bármiről.

Azt meg csak elmesélem, hogy a nyári, viszonylag alacsonyabb forgalmú hónapokban nagy segítséget jelentett a Narancs cikk, ugyanis "celeb"-kocsma feelinget adott sok olyan embernek, akinek számít az ilyesmi, és akik addig nem jártak hozzám. Eddig nagyjából 100 Narancs példányt dedikáltam;)

Szóval sorry, többnyire nem tudok rendelkezésedre állni, mert van dolgom bőven, de azért amikor tudok, figyelek rád.
csótány visszatért! adott egy pár tanácsot legújabb főnökének, a náciköcsög kocsisnak, hogy kell csöves EMBEREKET megszívatni, kinyírni, eltakarítani. a GICCS szót még mindíg nem hajlandó megtanulni a korrupt szarláda. türelem. tavernáját embereim szippantóskocsiból fogják derékig fossal telenyomatni! bűnhődj ország tolvaja!
@drflash99:

Azt a betyárját!
Móricz Zsigmond örülne, milyen örök érvényűt alkotott a "Rokonok"-kal.
Köszi a cikket, ezek mind-mind újabb lökések, hogy röhögjek az ilyen macskajancsikon, akiknek nincs tehetségük a saját szakmájukbam dolgozni (tényleg Gábor, neked ugye még az állam finanszírozta?) és megint elhúzzak oda, ahol nem ilyen idióták keserítik meg az emberek mindennapjait.

A stílusodból azért vegyél beljebb, mert tényleg gusztustalan, ugyanúgy, mint Szabó Gáboré - igaz, téged legalább nem mi fizetünk.
innen kimoderálták egy kedves válaszomat, jogász-orvos-közgazdász, micsoda frekventált féreg vagy te, ugye? minőségi szolgáltatás egy utolsó, színvonaltalan, és persze nagyon drága űberGICCSes környezetben, filléreket fizetbe bérleti díjként kocsis gengszternáci főnöködnek, így könnyű az ipar! további erkölcstelen élősködést kívánok a köz pénzén, "üzletvezető"!
ki az a mi fizetünk, kisember, amikor én már legyaláztam ezt a tolvajt, akkor ideugrasz stílust kritizálni, ügyes, remélem én se fizetlek téged
@drflash99: csak a reklámot moderálom és a duplikált kommentet
fossá csak mocsok, figyelik a patkányságaidat! k-monitor.hu/adatbazis/cimkek/szabo-gabor-jozsef számontartva!!
NE HAGYJÁTOK ABBA! GECIJÓL SZÓRAKOZOM. ÁT IS NÉZEK MIKI HONLAPJÁRA
@drflash99:

A mi fizetünk szabogaborra vonatkozott: most éppen - többek között - önkormányzati alkalmazott, azaz mi fizetjük.

Te biztos nem fizetsz engem, mert nem egyezik a zenei ízlésünk. Azaz nem egészen: én szeretem a punkzenét (és ahogy olvastam, te punkzenész vagy), te viszont nem hinném, hogy szeretnéd az én műfajomat. :)
Legyen béke, szabadság és egyetértés, ok?
Mennyi nívós szellemi termék született távollétemben.

Megpróbálok szokás szerint úgy csinálni, mintha lett volna bármelyikben valami érdemi állítás, mert jófej vagyok.

Miklósom, a Vaskaput nagyságrendekkel többen szeretik, mint amennyien Téged egyáltalán elviselnek. Szembemész az autópályán az autisták magabiztosságával. Dehát nembaj, selejtre is szükség van, ha Te vagy a viszonyítási alap, sokkal nívósabbnak tűnik a magyar értelmiség.

Fosnék attól, hogy a korrupciófigyelőn fönt vagyok? Hmmmm... Most hogy mondod... Á, nem ez csak a reggeli kávé utáni normál vegetatív működés. Akkor mégse, bocs.

Kisember, javaslom Neked fönti életrajzaim elolvasását, ha már e topik témája magam vagyok. Akkor nem beszélsz majd butaságokat szakmámról, politikai múltamról, megélhetési forrásaimról, meg ilyesmi. De ha nem, hát nem, jelentősége valójában nincs.
@Lesley:
Ez a drflash féle fröcsögés csak lejáratja a blogot.
@08.szabogabor:
Kicsi fi(ú)'ka..,ne mocorogjon máá annyit..,hiszen ippeg mostan hentereg
hazai környezetében,a jóó fekáliában..
@08.szabogabor:

Ott van fenn:

353/2011

Tehát havi br. 420 ezret (többek között) én dobok neked össze.
Egyelőre te élsz az én pénzemből.
Köszönd meg szépen, hogy alkalmazlak, jó?
Egyébként: fogorvosi praxist folytatsz? Mert itt nem derült ki. Ha nem, miért nem?
Lófaszt, flashM-ben legalább megvan az a kompromisszumot nemismerő tisztánlátás, amivel interpretálja a minket körülvevő világot... nem tetszik a tisztánlátás? akkor ne hallgass képviselőfunkyt, tedd be a sacra koronát, arra legalább lehet recskázni is

ps: én is voltam abban az ocsmány kovácsoltvas lehúzófészekben a modoros vendéggyűlölő pincérekkel meg az összefércelt patinájával felfordult a gyomrom, azonnal elhúztam, szerencsére közel a roham
@metri: Nyuszifül, ha lettél volna, tudnád, hogy nincsenek pincérek, ugyanis pultos hely:)))) Mekkora cumi...
@Kis ember: Parancsolj, idézet e topikból, korábbról... Olvasni is kéne néha...

"Végzésekor - 1992, szintén - mindegyik klinikától állásajánlatot kap. A Gyermekfogászati és Fogszabályozási Klinikára fogadja el a felkérést, ahol klinikai orvosként és tudományos munkatársként dolgozik 1999-ig.

Feladatai közé tartozik az intézmény tudományos munkájának koordinálása, a nehezen kezelhető gyermekek altatásban történő kezelésének végzése és szervezése.

Tudományos kutatási területe a fluorózis, része van abban, hogy hogy Magyarországon leállítják a mesterséges fluoradagolást az iskolákban.

1998-ban felvételt nyer az Egészségügyi Menedzserképző Központba, ahol az utolsó szemeszterig hallgató. Az utolsó szemeszterre politikai feladatainak kiterjedése miatt nem iratkozik be."

Az általam vezetett magánvállalkozás pedig önkormányzati fizetésem négyszeresét fizeti be adóban, úgyhogy Te engem marhára nem tartasz el...
@08.szabogabor: a hervasztó pultosokra gondoltam, de igazad van, cumi
@08.szabogabor:
Kicsi fi(ú)'ka..,Nagy'kegyed max.
bojóc'doktor vótt..,mostanra meg(pojáca)
megélhetési politikus(s)..
@Kis ember:
Ennek megyarázhatod..,sosem ért(ett)
semmit..,esetleg ha szadyzod..
aszittem, már ráugattak erre a kis buzira a főnökei, elégette magát és őket is ronggyá, de ez képtelen hallani és tanulni valamiből egyaránt, kizárólag csak pucsítani és lopni tud.
Az a gond, hogy szabogabor pár napig szórakoztató tud lenni, hogy tényleg minden mondatban képes hazudni, de pár nap után ennek elmúlik a varázsa, és akkor meg elképesztően unalmassá válik, hogy ugyanazokat a butaságokat zsolozsmázza újra és újra.
Most csak egy mondata kapta el a tekintetem: "Beléptél egy fészbuk csoportba, ami a Mátét fikázza. Mióta beléptél, fokozatosan fogyásnak indult a létszám. Így, ebben a formában még nekik sem kellesz."
Az adott csoportban a kezdete óta folyamatos a létszámnövekedés. Ha jól tippelem, flash mióta tag, azóta kábé 4* annyi ember van.
Teljesen, 1000%-ig lényegtelen információ, de szép példa arra nézve, hogy mennyi igazságtartalma van minden egyes állításának. Ezért is fölösleges bármit kezdeni vele, még akkor is hazudik, amikor kérdez.

Azt viszont örömmel látom, hogy állítása szerint büszke a korrupciós bizniszére és titkolni sem kívánja, legalább egy dolgot biztosan tudhatunk...
@KA_Steve: Nos Steve, könnyedén tesztelhetjük igazmondási rátáinkat...

Pl. egy kis kérdéscsokor...

Ismersz-e egy Kópiás Gábor nevű urat?
Ha esetleg igen, ki ő és mit csinál?

Tán kezdetnek elég ennyi is...
Édesapám, asszem ez ismeretnek számít.
Nem tudom, most épp mit csinál, évente 1-2 alkalommal szoktunk találkozni, tán fél éve lehetett az utolsó. Akkortájt ha jól emlékszem MSZP-s aktivista és a Szcientológia Egyház önkéntese volt.

Kíváncsi vagyok mi lesz a csattanója a sztorinak. Ez ugyanis évek óta nyílt titok, saját blogomban is többször írtam róla, amit jól tudsz, hisz olvastad. Ha esetleg a "ha apád szoci/szcientológus, akkor te is" vonalat erőltetnéd (ez mondjuk kicsit kiábrándítana a kreativitásodba vetett hitemből), akkor javaslom, hogy ugyanazen logika mentén nagyapáimmal próbálkozz inkább. Ők ugyanis halottak, szóval én is halott kell legyek, ennél kínosabbat meg nem tudok elképzelni, hogy kiderülhetne rólam... :-/
@KA_Steve: Biztos jobban szeretnéd, ha nagyapáddal foglalkoznék, de talán maradjunk a közvetlen családnál, meg az őszinteségnél...

Kicsit gyurcsányosra sikeredett az előző beírásod, mondjuk úgy, hogy nem fejtetted ki az igazság minden részletét. Apu ugyanis nem "önkéntes", hanem egyike a magyar szcientológosuk legbofályásosabb egyéneinek. Ő az ARK. Aligha feltételezhető, hogy egy ily hírhedt emberről, Te mint netfüggő programozó, aki évente azért eccer-kéccer (majd erre is visszatérünk) találkozol vele ne tudnál.

Most csak játszadozzunk kicsit tovább... Ismersz-e olyan embert, aki egyszerre egy top100-as szcientológus cég munkatársa és egyben a Vásos MIndenkié Csoport támogatója? Ha igen, esetleg, hogy hívják őt?
@08.szabogabor: Wow, mégiscsak tudsz nekem újdonságokat mondani, a jelek szerint szorosabb kapcsolatban állsz vele, mint én. :+) Nekem az utolsó infóm, hogy valami PR témában önkéntes, de nagy érdeklődéssel hallgatom, te miről hallottál. Megvallom, legjobban ez a "legbefolyásosabb" téma izgat. Nézeteltéréseink dacára eszem ágában sincs a háta mögött - pláne neked - rossz hírét terjeszteni, de maradjunk annyiban, hogy ezt a jelzőt még nem hallottam róla. De egye fene, tőlem aztán az is lehet, hogy csak én nem tudok róla, hogy egyszerre lett milliárdos üzletember és az egyház feje az utóbbi pár hónapban - ebből az következne, hogy?

A második kérdéseddel viszont teljesen megfogtál. A jelek szerint itt most egyszerre több dologból kéne képben lennem, amiben nem vagyok. Egyrészt dunsztom nincs, mi most a top100-as szcientológus cég. Őszintén szólva magamtól abban sem lennék biztos, hogy van ennyi összesen, de a vitaminos csávón és a valamilyen elektronikai üzleten (ha az létezik még egyáltalán) kívül biztos nem tudnék mást mondani, pedig most nagyon elgondolkodtam. Nyilván az se menne nagyon, hogy kik dolgoznak ezeknél az általam ismeretlen cégeknél. Emellett pedig megtisztelő, hogy kinézed belőlem, hogy aktív és elkötelezett szimpatizánsként átlátom az AVM működésének minden részletét, de sajnos a valóságban a tagjaik felét jó ha ismerem névről, nem hogy a többi szimpatizáns létezésével egyáltalán képben legyek. De gondolom nem sokat számít, most mondasz egy nevet, aki állításod szerint olyan cégnél dolgozik, aminek a tulajdonosa szcientológus, én vagy hallottam már a formáról, vagy nem, de tegyük fel, hogy igen, és mondjuk azt is el tudom hinni, hogy ő is szimpatizánsa az AVM-nek - ebből az következne, hogy?

Csak mert ugye a témafelvetés, amire reagáltál, az az, hogy azt állítottam: folyamatosan hazudsz. Folytasd nyugodtan a gondolatmenetet, tényleg elképesztően izgat, hogy másfél hét alatt mit sikerült előkaparnod, én pedig semmi olyanról nem tudok, ami bárki előtt titkos lenne, szóval nem zavar, de azért jelezném, hogy érdekel, ebből hogy fogod cáfolni hogy folyamatosan hazudnál. :+)
@KA_Steve: Nem gondolom, hogy cáfolnom kéne valamit, aminek annyira könnyű utánanézni, és ami tök nyilvánvalóan hülyeség. Van kb. 2000 beírásom kerületi blogokban. El lehet őket olvasni, a valóság ismert, egymásra kell teni a kettőt, oszt rögtön kiderül minden.

Most lépjünk azon túl, hogy anyukádnak konkrétan a munkahelye a szcientológiai egyház - dehát biztos őróla sem tudsz semmit... mond-e neked ez a név valamit: Kópiás Anna?
@08.szabogabor: Héhéhé, ne terelj: sem azt nem mondtad el, apám hogy lett hirtelen szuperbefolyásos, sem azt, hogy ki a titkos szcientológus támogatója az AVM-nek! Gyerünk-gyerünk, ne nekem kelljen dolgozni az infókért, amivel elvileg engem akarnál lejáratni!

Anyámat meg hugomat persze hogy ismerem, de még mindig ugyanott tartunk, miszerint rajtam meg nagyanyámon kívül szcientológus a család, többen dolgoznak is ott (btw: anyám nagy örömömre éppen kilépőfélben van) amiről továbbra is írtam már évekkel ezelőtt, mint azt továbbra is olvastad. :+) Most ha csak nem valami perverz szcientológus-ellenes piedesztálra akarsz helyezni, amiért én mégsem vagyok az (és amiből kössz, de nem kérek), továbbra sem látom a sátáni leleplező tervet a dolog mögött.

Azt akarod mondani, hogy másfél hét alatt végigolvasva a blogjaimat, feltúrva az egész netet, végignézve minden infót amit elértél facebookon, semmi olyat nem találtál rólam, amivel megpróbálhatsz hitelteleníteni, azon kívül, hogy rokonaim milyen vallásúak? Teljesen el vagyok keseredve... :+(

A hazugságos dolog meg édes, de teljesen egyetértek: "El lehet őket olvasni, a valóság ismert, egymásra kell teni a kettőt, oszt rögtön kiderül minden." Innen indultunk: állítottál valamit, én ismerem a valóságot, a kettő pedig pont egymás ellentéte - ismét.
@KA_Steve: Apád természetesen nem most lett szuperbefolyásos. (nem mondtam egyébként a szupert, de hiszek neked) Jópár éve ő az ARK. Azzal meg tán ne ásd alá még jobban saját hitelességedet, hogy nem tudod mi az.

Nos nem tereltem. Kópiás Anna, testvéred, a Performia Hungary-val ápol bensőséges kapcsolatot és közben a Város Mindenkié Csoport támogatója.

Azt, hogy már nem vagy szcientológus, egyetlen helyről tudjuk: tőled.

Az az egyre több ember, aki figyelemmel kíséri a szcik működését, ismeri az alapelveiket. Nincs olyan, hogy valaki csak úgy kilép onnan. Ez ellentétes a működésük gyakorlatával. Olyan pedig aztán pláne nincs, hogy valakivel, akit elengedtek, bármelyikük is tarthatná a kapcsolatot. A szciknél a hagyományos család megszűnik. Maga az ORG válik a családdá.

Apád épp véletlenül a szcik társadalmi, és politikai kapcsolatainak magyarországi főnöke. Fia épp a politiikában nyomul. Anyu a szcik alkalmazottja. Testvére nem kispályás szci. Másik testvére sintén szci. (A "vitaminos csávó"-ról, ennél azért alighanem többet tudsz, hisz Ildikó épp nála dolgozott...)

Te volnál az egyetlen ember széles e világon, akit a szcik csakúgy elengedtek. Épp elég széles a szcikről szóló világirodalom ahhoz, hogy kristálytiszta legyen: történnie kellett volna veled kapcsolatban egy kőkemény lejárató hadjáratnak, mert a szci mindig, minden esetben bünteti a kilépést. Veled ilyen nem történt.

Nos, Kedves Steve, Te valszeg épp azt csinálod, amivel megbíztak. Mindenki használ fedett ügynököket. A szci is. Mint példád mutatja...
te féreg, nem hit gyülekezetes vagy véletlenül? mert nagyon odaillenél, pont ilyen gátlástalan nyüzsgő-büzsgő patkányokra van ott szükség, és még a pénzedet is megduplázhatnád! úgyis odacsúsztak a főnökeid alá, együtt moshatnátok az áldozatok agyát jópénzért.
steve, ez kussol a tetves családjáról, csak én tudok egy pár keresetlen tényt róluk. édesapja a soproni gestapónak dolgozott, aztán természetesen átigazolt az ávóba, rengeteg ember vére szárad a lelkén, majd ahogy ez a patkány világra tekeredett, szégyenében elbújdosott, és most a bergen-belseni koncentrációs táborban jegyszedő. édesanyján, mint már említettem, egész poncihter-hordák törtettek keresztül, rühedék így gyött a világra. sopronból gyorsan távoznia kellett, mivel édesapja nyomdokait követve ÖSSZES óvodai és iskolai társát feldobta a hatóságnál, majd örömmel megkínozta őket, így folytathatja szégyenletes karrierjét székesfővárosunkban, az éppen hatalmon levő gátlástalan törpéket kiszolgálva.
vaskapu nevű tavernájában az itallapon jellemző módon egy csövesek vére koktél is szerepel!
@08.szabogabor: Szóval tényleg ennyi. Semmi mást nem tudtál találni, mint hogy valaki, aki kamaszként önszántából úgy döntött, hogy nem akar szcientológus lenni, az jusztis az, mertarokonai és merténaztnemhiszemel. És semmi, de semmi más nincs. Mint hogy - ha jól értem állításodat - akkor én a Szcientológia Egyház fedett ügynöke vagyok, aki épp alattomos hatalomátvételi stratégiaként - beszivárog a hajléktalan emberek közé. A fedősztorija pedig, hogy saját maga publikálja szcientológus rokoni szálait, mekkora trükk! Könyörgöm, múlt héten még kétszínű médiaribi voltam, aki a buta liberális bölcsészbarátait használja arra, hogy kertévés álláshoz jusson. Most egy kicsit össze vagyok zavarodva: ez ugyanaz a terv, mint amit alvó ügynökként kell végrehajtanom, vagy ez attól független magánakcióm?

Visszavonom, amit arról írtam, hogy pár nap után unalmassá válsz, elképesztően szórakoztató vagy továbbra is! :+))

Annáról viszont kösz a tippet! Elképzelésem sincs, hogy mi az a Performa Hungary és miféle bensőséges kapcsolatot ápol vele, de nem tudtam, hogy a hátam mögött támogatja az AVM-et, ha beszélünk, megköszönöm neki! (Bár ismerve az információid valóságtartalmát, valszeg ő lesz legjobban meglepve ezen... Tényleg, amúgy mivel támogatja őket?)

Apámnál továbbra is meglepne, ha tudtom nélkül az egyház alkalmazottjává vált volna, nemhogy főnökévé, de ja, ez a családon belüli politikai érdeklődés okozott már érdekes helyzetet. Gondolom nem kell vázolnom, hogy amikor mondjuk az MSZP-SZDSZ (azaz az ő pártja és a te akkorid) TB-privatizációban nyomultak mindkettőtök aktív részvételével, én meg az ellenkampányt szerveztem (hogy csak egy példát mondjak 7 év előző kormány elleni aktivizmusából), háát, tényleg nem lett túl idilli az apa-fia kapcsolat.

Viszont csak most döbbenek rá, hogy te meg én azon kevés emberpár közé tartozunk, akik hatalomváltásoktól függetlenül mindig másik oldalon álltunk. Mióta az eszemet tudtam, egyszerre voltam ellenzékben a fidesszel, most meg egyszerre lettem ellenzékben a szocikkal, attól függetlenül, hogy egyik állapot sem tölt el felhőtlen örömmel. De míg a jelek szerint én az alattomos hatalomátvételi stratégiáim ellenére örökre a vesztesek oldalán vagyok, te mindig a hatalom oldalára kerülsz. Fura az élet...
(arra vigyázni kell, hogy ne álljunk ellentét-párba senkivel, a jó-rossz oldal késői romantikus csapdája, mert ezzel a rossz rendszeren belül helyezkedünk el, csak forogni fog a fehér-fekete föl-le, valódi változások nélkül)
ja, és a mozgalmár-hozzáállás minden ügy számára káros
@KA_Steve: Ezt a sztoridat elmentem, így ahogy van, és ha lesz időm, fölteszem valamelyik antiszci honlapra. Tudod, olyan helyre, ahol azok vannak, akiket egy életre megnyomorított családod bizniszegyháza. Családjuk szétment, egzisztenciájuk romokban.

Ők azok, akik a mai napig nem merik vállalni a nevüket, annyira rettegnek. Sokan vannak, belülről ismerik a rendszert. Ők azok, akik üvölteni fognak attól a hazugsághalmaztól, amit Te itt összehordasz. A szcientológusok közül nincs békés kiszállás. A szcientológusoknál nincs családi kapcsolattartás a kiszállás után. A szcientológusoknál nincs olyan, hogy a kiszállt nyilvánosság elé merjen állni, mert levadásszák. Hazudsz Steve.

Az örök ellenzékieskedésre meg pontosan ráillik a feladatod. Mindig ott vagy valaminek a zászlóbontásánál. Ha nem vagy ott, odatolakodsz. Hátha sikerül bekerülnöd a vezetésbe, és hátha abból az akármiből hatalomra kerülő valami lesz.

Ám képességeid ehhez nem elégségesek. Csak azokat tudod ugyanis manipulálni, akik elég gyermetegek ahhoz, hogy még Te is föléjük kerekedhess. Ezért aztán mindig bebukod. Bebuktad a Humanista Párttal. Ott volt már a mezőn az LMP, és egy Schifferrel, Jávorral, Karácsonnyal nem voltál versenyképes.

Most pillanatok alatt rákapaszkodtál a hajléktalanozásra. Persze ez csak ugródeszka ahhoz, hogy valahogy bekapaszkodj a Szolidaritás vezetői közé. Hátha lesz belőle valami.

Játékos vagy, Steve. A szcientológia csendes követe. Csak nem elég jó.
@drflash99: Miklósom, már csak korosztályi okokból is persze butaság amiket leírsz. Tudod, apám 10 éves volt a világháború befejezésekor. Egyébként elméleti fizikus, sétálj be a Soproni Erdészeti és Faipari Egyetetmre, és nézegesd a tablókat. Szabó Józsefet keress.

Anyám középiskolai matematikatanár. A Kempelen Farkas Gépészeti Technikum falán találod meg a tablókon Szabó Józsefné néven. (Ő a poncihter vonal, tán mond neked valamit a Friedl név) A soproniaknak igen, ugyanis az egyik legnagyobb veszteséget az államosításnál mi szenvedtük el. A rendszerváltás után annyi kárpótlási jegyünk volt, hogy a Szalamandra tó fölötti gesztenyeerdő nagyrészt a miénk lett.

Nézz csak utánunk. Meg fogsz lepődni, hogy a családom mily kívülálló is volt a pártozásból, sőt... Irány a soproni levéltár, oszt hajrá. Benne vagyunk, elég vaskos dossziéval. Készülj föl, nem fog tetszeni, amit találsz. Összedönti a koncepciódat.
megint kevered a szezont a faszommal! miaz, hogy virítod a hátteredet? ez nem taktikai hiba, sügér?
a tisztesség NEM a családi hátországban található, annak művelése EGYÉNI tulajdonság. ezért elhibázott a család fölemlegetése, tévút.
értve? egyébként miaz, hogy én kutassak a te családod tán egy levéltárban? mi vagyok én, mikrobiológus? na futás lopni és nyalni!
@drflash99: Miklósom, te pörögsz a családomon, gondoltam, leállítom a búgócsigát kicsit. Ha jól látom föl is dőlt annak rendje módja szerint...
megint nem a lényegre válaszoltál pajzstetű, de már megszokták tőled.
@drflash99: Miklósom, terelsz, mint a frissen felvett juhász. Minden három hozzászólásodból kettőben a családommal foglalkoztál eddig. Mikor kiderül számodra, hogy mekkorát buktál a sztoriddal, rögtön elmagyarázod az ellenkezőjét, mint amit addig folytattál. Szánalmas vagy. Na persze, nem csak ettől;)
barom, komolyan vetted, hogy gestapósnak illettem a szerencsétlen apádat például? te tényleg iq-hiányos vagy, a durva humort képtelen vagy megkülönböztetni a valós kijelentésektől. na, ezért vitted csak a seggnyaló "tanácsadó" pozícióig, tekintsd meg az értelmező szótárban az "egysíkú" és a "giccs" szavakat, és szégyenkezz szegény szerencsétlen szüleid előtt!
@drflash99: Téged semilyen szempontból nem veszlek komolyan, nyugi. Csak gondoltam jáccunk kicsit apusat is. Kishülyém;)
ha nem lennél egy amorális szar, azt is mondhatnám, még van hova fejlődnöd, de sajnos a moralitás ilyen hiánya kizárja esetedben a szellemi gyarapodást.
@drflash99: Miklósom, kicsit elbizonytalanodtál, úgy tűnik. valahogy nem vagy olyan ütős, kipottyantál a fekália-bűvkörből.

Csalódást okozol...
milyen kellemes, ha az embernek akad egy próbabábuja, amit bármeddig alázhat-gyalázhat, gyakorolhatja rajta színes és minőségi szófordulatait, a tahó meg csak áll, azt nyáladzza: nem veszlek komolyan.
és a háta mögött rajta szórakozik több ezer ember. köszönöm, szabócska!
@drflash99: Nyuszifül, nem így kezdtük, emléxel még? Azzal kezdtük - nem itt, hanem e blog fészbuk felületén - hogy akrtál egy kicsit keménykedni. Erre meghívtalak egy ütésváltásra. Akkor még komolyan vettelek. Aztán mikor kiderült számodra, hogy ki vagyok, mi vagyok, összefostad magad, és elmenekültél.

Gyáva embert meg nem veszek komolyan. Te azóta mondhatsz akármit, a gyermeki lelkeknek bármi megbocsátható.
mivan, szardomb, kivagy-mivagyte?! amikor ÉN kitűztem az időpontot fingagyacska, te öblögettél rögtön a soproni karatekluboddal, pörgess csak utána nullaszar! bazmeg, te jössz a karate-tudásoddal, én meg fejbelőlek egy pisztollyal gyáva fing, vagy megtanultad a golyót is félrecsapni a levegőben? a senkiféreg megint a fizikához farol! próbálj meg bábuból EMBERRÉ válni! te vagy ezzel gyerekes és komolytalan kis szartúró, pöcsfej! GICCSagy megint kiáradt, bazmeg, de undorító kis törpelelked van!
@drflash99: Óh, hát icipicit csúsztatsz, Miklósom. Sajnos visszakeresni már nem lehet, ugyanis Tálos Lőrinc haverod, akié a topik volt, azóta már törölte magát a fészbukról, magával rántva összes agymenését.

Az időpontban megegyeztünk, a helyszínben is, majd elkezdtél menőzni, én meg ajánlottam, hogy hívd föl a soproni kyo-dojot, és mond be a nevemet. Erre Te hirtelen már rögtön hozni akartál magaddal mégegyet. Gyáva kis szar vagy, elmenekültél.

Amire pedig már akkor is megkértelek, most pedig nyomatékkal: fegyverről többet még csak ne is beszélj húgyagyú seggfej, mert még komolyan veszem, hogy van ilyened. A józsefvárosi közrendvédelem főnökével beszélsz, te hülye.
bazdanyád faszszopó, erre keményítesz? a spicli kurva anyádat kineveztek te rohadék senki? szegény ország, ilyenek kapnak hatalmi pozíciót, te rohadt kis köpönyegforgató nácipoloska!
@drflash99: Na látod, visszatértél önmagadhoz. Ez nem zavar, ilyeneket mondhatsz, üde színfolt vagy, mint a vizelet a sivatagban.
akkor ölheted a csöveseket kedvedre törpe!
kinek raktad oda a valagadat ezért a pozícióért?
téged szó nélkül fejbelőnélek, az tuti, ezt csak pár ember érdemelte ki e hazában!
@drflash99: Miklósom, nem igazán vagy képben. Tudod, magam szerveztem meg a közrendvédelmi rendszert még 2003-ban és 2006-ig közbiztonsági tanácsnokként vezettem is. Október eleje óta megint én vezetem, mert újabb elemekkel bővítjük a Szolgálatot. Kicsit tágabb a feladatkör, mint a hajléktalanok...
@drflash99: Eh vazze, Te tényleg beszámíthatatlan vagy.
Lezli, bocs, ilyet még sohase kértem, de a saját érdekében töröld ezt a faszt. Ha folytatja a fegyveres fenyegőtézését, komolyan kell vennem, és nem akarom.
de most már bőven az is beletartozik! ja, a józsefvárosiakra jellemző, hogy a demszkinél valaki elérte, hogy az egész városra kitágítsák a hatáskörüket, és engem a 22. ker. budafoknál, egy erdőcskénél vizelésért megbüntessenek. hát gratulálok nácidisznó, testhezálló a feladat, érthető, hogy mered nagy pofával tolni az üres agyadat mindenhol!
@drflash99: Hülyegyerek, amit itt a fegyverrel kapcsolatban leírtál, az öt év fegyház és kommandósakció. Dugulj be már.
a hatalom eme szarrágójának tett fegyveres fenyegetődzésemet alaptalannak nyilvánítom, mindenesetre siralmas, hogy egy ilyen labilis idegzetű senkire fegyveres testületet bíznak!
kreténköcsög, most derült ki, minek a bűvkörében élsz, fogd be a szerencsétlen pofád és húzódj vissza a helyedre!
@drflash99: Na látod, helyes. Ha labilis lenne az idegzetem, nyilván nem akartam volna veled visszavonatni a hülyeségeidet, hanem komolyan veszem és aszerint járok el.

Szerencsédre halvérű vagyok.
húh de megijedtem tőled, szarfészek! nem önt el a szégyen a patkány módszereid miatt? leáll az ember vitatkozni egy szar kis tücsökkel, aki hirtelen egy egész állam fegyverzetét rántja magára ahogy a szemére vetik, hogy milyen kis undorító törpe. na kb. ez a diktatúra magja, lehet tanulmányozni! a hatalom halvérű verőlegénye! nem sokat tévedtem a gestapós-ávós felmenőiddel, ezt hívják ráérzésnek.
@drflash99: A vitatkozással semmi bajom, a stílusoddal kapcsolatban azon kevesek közé tartozom, akik elviselik, ám túlléptél egy adott határt, ami már aligha tekinthető vitakompatibilisnek. Ne lépd át, akkor felőlem cseveghetünk, bár kicsit kezd blogromboló lenni, dehát ez a Lezli otthona. Ami neki oké, az nekem is.
ismétlem süketgőring: leáll az ember vitatkozni egy szar kis tücsökkel, aki hirtelen egy egész állam fegyverzetét rántja magára ahogy a szemére vetik, hogy milyen kis undorító törpe. na kb. ez a diktatúra magja, lehet tanulmányozni! a hatalom halvérű verőlegénye!
@drflash99: Miklósom, a blog megőrzi az írást, csak a memóriád nem. Fegyverrel fenyegetés nem tartozik a vitakultúra legaljába sem. Te ezt tetted, ám szerencsédre nem vettem komolyan és adtam neked visszavonulási lehetőséget.

Visszavonultál, oké. Az okok és okozatok bárki által visszaolvashóak.
az milyen, hogy a vita hevében kihívjuk verekedni a másikat? tahóparszt, ez ugye nálad belefér?
@drflash99: Jaj, Miklósom, már megin nem az igazat mondod... Ugyebár Te mondtál valami olyasmit, hogy jössz, és kivágsz az utcára, mint egy büdös zoknit. Erre válaszoltam, hogy csak gyere... Ejjejj, az a fránya memória...
a törpe nekilát tolni a magabiztos pofátlan ökörségeit, aztán ha nem bírja cérnával, gyön az öt év fegyház meg a kommandó. hhááá nevetséges kis törpe vagy.
a hatalmat gyakorolni is kéne tudni csíra!
mesélj a visszaéléseidről, kínzások, nemi erőszak, alvilággal együttműködés, érdekel!
szóval a zsák büdöszokni ütött be! pedig csak a nyamvadt kis lelkedet akartam szimbolizálni vele! érezz együtt a kitaszítottakkal űbermencs!
hiába, ezt hívják gyilkos hasonlatnak hhhááááááá
gyere, elmegyünk együtt járőrözni éccaka, oszt megmutatom hogy is kell azt! (diplomás szocmunkás vagyok, a papír néked számít!)
@drflash99: Sajnos ilyenekhez filmet kell nézned. Na, Miklósom, most szünet - mint mondani fogod, megyek lopni, nyalni, csalni, ami most nyilván majd új elemekkel is gazdagodik -, este ha tudok, visszanézek. Addig szabad a pálya. Tudod, fegyverrel nem fenyegetünk senkit távollétemben sem, mert az csúnya dolog. Üdv.
nyitunk bazmeg a lepra tavernád helyére egy fasza csövesszállót oszt mindenki boldog lesz!
oszt stukkert otthonhagyni gyilkos!
bárki aszongya seggbedurrant, vegyed véressen komolyan, debil!
sajnos, debilszarnak ismételni kell, mert olyan szita az agya, ami csak a saját szarát képes visszaemészteni:
a törpe nekilát tolni a magabiztos pofátlan ökörségeit, aztán ha nem bírja cérnával, gyön az öt év fegyház meg a kommandó. hhááá nevetséges kis törpe vagy.
a hatalmat gyakorolni is kéne tudni csíra!
mesélj a visszaéléseidről, kínzások, nemi erőszak, alvilággal együttműködés, érdekel!
bazmeg, drága olvasó, eddig nem értettem, hogy lehet ilyen ferde agya egy viszonylag írni-olvasni tudó poloskának. ez az előbbi lőfegyver-fóbia döbbentett rá: hiszen a hatalom embere ez a féreg, ez lesz az új trend, helyi félkatonai szervezetek kezdik urallni a köztereket, toszomaszt SA, a helyi szervek fogják elintézni büntetésekkel a helyi problémákat, az állam beállt mögéjük! ez a legdurvább!
nem is tudja, de külön tanulmány ez a náci törpemalac
új, színes, szélesvásznú, ámerikai, rendőrfilmünk címe: KARATE KID, MÉRT FOSOL A GOLYÓTÓL?
Mi a helyzet, Barcs, mikorra varhato az establishment osszeomlasa? Vannak mar hirek errol? :D
Szabó Gábor Zsazsa, a kocsmaasztal lovagja : neki mindegy, csak beszéljenek róla. Azt hittük csendesebben kezdi el fogyasztani az önkormányzati költségvetést.

Gábor te a pénzhez nem értessz, nehogy lebukj, csak óvatosan.
Tessék a kutya fáját! Most aztán stresszelhetünk érted!
08.szabógábor
meséld már el,hogy miért kellett neked nyolc igazgatóhelyettes az uj cégedbe közpénzen?
@Gott in Frankreich: dolgozunk rajta! féregirtás felsőfokon!
Barcs Miklósról tudjuk, hogy kicsoda. Annak ellenére, hogy sokkal inkább egy láncfűrészt tuszkolt volna döntéshozó politikusok és közéleti csótányok seggébe, mint sem a saját nyelvét. Szabó Gábor létezéséről mindeddig halvány fingunk sem volt, noha rá a második mondatban foglalt dolgok nem feltétlenül igazak. Ennyi a történet lényege, köszönöm a figyelmet!
hátte honnan a tetves anyádból fingtad elő magad, buta rühesszar?! eriggy azt a trágyadombod alatt foglalgassad össze az agyad helyén kavargó debil moslékot te szolgalelű kis parazita!
rokiramóne bazmeg! hitlerről is neveztek már el poloskát!
@08.szabogabor: Jól kinyírtad, azaz lejárattad a Kocsist, az egész FIDESZ rajta röhög. Így akartátok szerepeltetni a szerencsétlent? Felejthetetlenül bájos ahogy csövesüldözésből átmentetek mikulásba.
Kocsis Máté, a devizaspekuláns

2011.12.07. 23:12 jt

Kocsis Máté szeptember 13-án a Józsefvárosi Önkormányzat bő kétmilliárdos (azaz 2.097.727.957) forinthitelét euróra konvertálta 281-es árfolyamon. Azóta a műveleten kamatnyereség képződött, de százmilliós (nem realizált) árfolyamveszteség is keletkezett.

Eddig a hír. Vessük ezt össze a kormánypártok gondolataival a devizakitettségről:

"Magyarország alapvető érdeke, hogy az ország devizakitettségéből származó jelentős pénzügyi hátrányok már a közeljövőben megszűnjenek", kormányszóvivői iroda, október 5.

"hazánk devizakitettségének megoldása pedig nem tűr halasztást", Latorczai János, KDNP, október 27.

Kocsis Máté alpolgármestere útján a tranzakció után 8 héttel (azaz 8 üléssel) tájékoztatta a bizottságot az ügyletről. A polgármester hatáskörét a tájékoztató arra alapozza, hogy a

"jogszabály eltérő rendelkezése hiányában a vagyont érintő egyéb, az előzőekben nem nevesített tulajdonosi jognyilatkozatok megtételének engedélyezésére, döntések meghozatalára [...] a Gazdasági, Kerületfejlesztési és Közbeszerzési Bizottság, illetve azonnali döntést igénylő és késedelmet nem tűrő esetben - a Gazdasági,
Kerületfejlesztési és Közbeszerzési Bizottságnak történő utólagos beszámolási kötelezettséggel - a polgármester [...] jogosult." 37/2003. (VII.07.) önkormányzati rendelet 23.§

A döntés ellen mindhárom ellenzéki párt felemelte szavát. Az MSZP képviselője, Molnár György további jogi tájékoztatást kért, ezt kaptuk meg a mai napon. Ebben megkísérlik megmagyarázni, ami megmagyarázhatatlan, azaz hogy miért volt az eset "azonnali döntést igénylő és késedelmet nem tűrő". A bizottság mai ülésén Juharos Róbert a döntés jogszerűségét védte. Álláspontom szerint azonban a döntés célszerűtlen és jogszerűtlen volt. A célszerűségét ugyan lehet azzal védeni, hogy az alacsonyabb eurókamatok miatt még most is (300-as árfolyamon) kevesebbet kell törleszteni forintra átszámítva, mint korábban, ezzel szemben áll azonban egy számszerűsíthetetlen devizaárfolyam-kockázat. Ha azonban ezt nem vesszük számításba, tetszőleges árfolyamon, minden időpontban "megéri" euróra konvertálni (az alacsonyabb kamatok miatt), tehát az azonnali döntést igénylő eset nem áll fenn.

A helyzet persze bonyolult, mi is tovább vizsgáljuk. Lesz még róla poszt.
Az MSZP8-on olvastam az imént:

Kedves Morgy!

Megdöbbenve látjuk, hogy a kérdéses 2 milliárdos hitel illegális átkonvertálása folytán, a tartozás forintban számolva, mára már kb. 10%-al magasabb forint összegű lett. Ez több, mint 200 millió forintos szándékos károkozást jelent, csak ennél a hitelnél. (Mi van a többi hitellel?) A nagyobb károkozás lehetősége miatt kellett rendkívüli sürgősséggel eljárni? Ön írja, hogy ha minél később váltották vona át, annál kevesebb lenne a veszteség. Nem kell nagy matematikusnak lenni, hogy kimondjuk azt, hogy egyáltalán nem volt erre a károkozásra szükség. Ön is tudja , hogy a vagyonrendeleti hatásköri porhintés ide nem alkalmazható. Az Ötv. szerint ez a konkrét hitel és annak módosításai a Képviselő-testület át nem ruházható hatáskörébe tartozik.
Kiknek az utasítására történt és őket milyen érdek vezette erre? Tehát kettős a probléma: van egy 200 milliós szándékos károkozásunk és ezzel kapcsolatban még egy jogszabálysértésünk is? Kit fognak ezért kirúgni és ki tesz feljelentést?
www.nepszava.hu/articles/article.php?id=505577#null
bazmeg gabi, sopronyban polgárok éás nem vérnáci férgek laknak!
@drflash99: Má megin mibajod miki? Egy frissen végzett bölcsészlányka ír egy cikket valamiről, amiről az egyetlen élménye, hogy telefonon felhív. Oszt ír egy cikket. A múltkor azt kifogásoltad, hogy megy a drogozás a kerületben. meg hogy nem megyünk a Dióba. Hát...

A tereket nagyjából kitakarítottuk e szempontból is, és igencsak gyakran vagyunk a Dióban, elég észrevehetően, mondhatni nagyon zavaróan. Már azok számára, akik szeretik a sötétség leple alatt űzni a biznicet.

Beidézem Neked Kocsis Máté ide vonatkozó ígéretét: "Józsefvárosban csak a bűnözőknek kell félniük." Nos, ez a szitu.

Egyébként meg van egy ajánlatom.

Ha télleg érdekel a valóság, akkor fölajánlom Neked - csak Neked - hogy kijöhetsz velünk kamerával éjszakai bevetésekre. Egy feltételem van: tedd is közzé a felvételeket.;)
@drflash99: Miki, mindenféle médiákok itten nyomulnak a lehetőségért, amit egyelőre nem engedek, neked meg fölajánlom, és 5 napig nem jelzel vissza? Nem szép dolog. Most akkor kicsit várnod kell, mert van pár egyéb dolgom, meg a srácok se azzal szeretnének most foglalkozni, hogy operatőrt védjenek... Még januárban összehozzuk, írok majd itt személyes találkára időpontot.
5 nap a szilveszterbe és egy flash koncertba is beleesett - várom az időpontot
sikerült a legszarabb tahókkal egyoldalúan, gratulálok!
@drflash99: Ne féltékenykedj Miki, 1 millió néző az egymillió néző. Ráadásul ők előítélet nélkül jöttek, úgyhogy őket választottam helyetted. Abszolút korrektek voltak, nem tolakodtak, alkalmazkodtak a körülményekhez, úgyhogy pozitív a tapasztalat. A mai lakossági visszajelzés meg egyenesen félelmetes méretű és elkötelezettségű...
én milyen előítélettel gyöttem volna? végülis kiszerepelted magad és ez a fontos!
@drflash99: itt legkevésbé a személyem volt a lényeges, tudnék magamnak szereplési csatornát nyitni, ha fontos lenne... Előítélet... Azé náciztál Te engem párszor, tán emléxel rá;)
te meg anarkhista mosdatlan szájú pankoztál :) ez mi?
CSAK embervadászattal nem lehet a súlyos, óriási részben szociális problémát megoldani! ez a tv2 elképesztően kretén és felszínes stílusában tálalva igazságtalanul egyoldalú! láttad a megrendezett kukoricalopást? ennyit a hitelességükről és a szavahihetőségükről.
@drflash99: De hát Te valóban egy anarchista mosdatlan szájú punk vagy:)

Az általam vezetett szolgálatnak csak egy alrendszere a Jófiúk, az összes többi közfunkció kifejezetten szociális rehabilitációs célzatú.
és te nem vagy protonáci? :)
na ehez a második, sematikus populista mondatodhoz hasonlókat mondtál múltkor a kamerámba, ez az érdektelen, végtelenül ismételhető kategória.
@drflash99: Én lennék az a náci, akinél a legtöbb kerületi roma dolgozik, és ahol a vezető pozíciók jelentős részét is romák töltik be? Csiszolgass még ezen a tézisen...;)
téziseket meg a lenyinék szoktak állítgatni
@drflash99: Na, mondhatom, még érnem kell eszerint... Ennyi idősen ez azért már nem valószínű;) Tézis-antitézis, ismerős? Nem épp Lenin, inkább Hegel, tisztelettel...
@08.szabogabor: Józsefvárosi tisztségviselőt még egyszer sem találtatok a reflektoros hajtóvadászatokon?
Gábor! Harci kutyákat is vessetek be!
@bamblur: Utóbbi folyamatban: keress rá a gugliban a moszkvai őrkutyára... Rövidesen élőben is láthatók lesznek...
Egyenként kéne inkább kiemelni a kétes figurákat az utcaképből - azt is csak alapos ok alapján - nem pedig rettegésben tartan egy városrészt.
tv2.hu/naplo/video/bevetesen-a-nyolckerben

Ezt a "jófiu-kommandót" egy hajszál (se) válaszja el attól, hogy ne pandúrok legyenek, hanem a legsötétebb rablók. A megfélemlítés, a terror és az öszinte tisztelet nem járnak párban. Ilyen sittes alakok láttán meg aztán pláne! Legyen mögöttük akár 16 igen szavat is.
most mentsenek a jófiúid félifg fagyott embereket bazmeg! és tudósíts róluk!!!!
akkor végeznéd normálisan a feladatodat!
@városjáró: pontos megfogalmazás. szabó gáborról eddig is tudható volt, hogy mennyire gátlástalan, gerinctelen, de ezzel a kommandóval átlépett egy határt.
+: ezek még kommandós kutyának is moszkvait vesznek... :)
@drflash99: Ezt piszokul bebuktad. Full járórözés alatt a város, eddig 11 hajléktalant hoztunk be a frissen felállított melegedő, kajáltató és mindennel felszerelt pontra. Az autóimon segítőként LÉLEK Programos volt hajléktalanok is ülnek, komoly pluszt adnak ahhoz, hogy eddig senkit sem kellett kényszerintézkedéssel bevinni...
nem buktam be, mert az ellenőrződ vagyok és nem az ellenséged! részleges életmentő aldícséretben részesülsz, és ezt NAGYON becsüld meg!
Figyú, van ennek a szabógének autója, hogy 1.szám 1.személyben mer róluk beszélni? Vagy csak szo(p)kás szerint túloz?
@drflash99: ;) Napi 24 órás folyamatosan összehangoltan mozgó 5 autós szolgálat van, a térfigyelő elsődleges prioritása ez, az összes romos ingatlanba bemegyünk, a picéket folyamatosan átfésüljük, a szabálysértési irodát 24 órás 20 fős őrzőtt hajléktalan-melegedő, alvó étkező-hellyé alakítottuk, stb, stb... Minden közrendvédelmi egység, beleértve a takarítókat, park és útkarbantartókat is azonnal bejelentkezik, ha valakit meglát, akinél valószínű a rossz állapot. Ilyesmi.
@városjáró: nem túloz, csak a szokásoknak megfelelően kezeli a köztulajdont...
@08.szabogabor:

Na tessék, szélesítették a munkaköröket (abszolút elviselhető mértékben), és vállalták a többlet koordinációt. Nyilván sokkal hatékonyabb lett ettől a feladatellátás, és megérdemlik az elismerést!

Hasonló, átgondolt és mértéktartó dizájn krízishelyzeten kívül és más ügyekben is lehetséges. Mivel a választás nem csak a specializáció és egymásra mutogatás kontra a felelősségi körök teljes elmosása között lehet, hanem vannak átgondolt és mértéktartó köztes konfigurációk.

Újabb, sokkal nagyobb, de emészthető falat lehet a tartozást felhalmozók gáz- és villanyóráinak kártyássá alakítása. A többlet koordinációs igényéhez képest a társadalmi haszon óriási volna. Ráadásul ez talán könnyebben is egyfajta modellprogrammá válhatna, mint a hajléktalanok és hajléktalanságtól fenyegetettek differenciált megsegítése. A sok fafejű, túlspecializált apparátusokat működtető, a problémákat hárító önkormányzat mezőnyében nem nagyon nehéz kiemelkedni, ennek kommunikációs hatása (szelídebben: bizalmat és együttműködési készséget növelő hatása) pedig felmérhetetlen.

Úgyhogy hajrá!
@vajdapeterutca: Csak hogy az egyszerű köz- és a szőkék is értsék: most gratulált Dr. Szabó Gábornak a kerületben élő hajléktalanok fagyhaláltól való megmentéséhez?
@HH-né: Nanáhogy! A leírás szerint megszervezett egy hatékony jelzésre képes hálózatot. Összehangolta a meglévő kapacitásokat, és kiegészítette egy jó ötlettel. Gratulálok!
Nnna. Csak ezt akartam "hallani". :-)
Ha már csillagokat nem tud lehozni...
@drflash99: Nálunk nulla ember fagyott meg Miklósom... Ennyit a Jófiúkról. 52 embert mentettünk meg eddig közterületről, és az önkormányzat más egységeivel együtt kb 70 embert látunk el folyamatosan az otthonában.
és azok közül, akiket kiüldöztetek a kerületből?! jaaa, az más ugye?!
A Jobbik szerint a Kocsis Máté vezette önkormányzat által létrehozott egyesület szinte mindenben megfelel a korábbi Magyar Gárdának. A Jobbik ezért üdvözli a létrehozását, egyben jó munkát és sok sikert kíván a szervezetnek. A párt ezúton is megköszöni Kocsis Máténak, hogy így hívja fel a figyelmet a cigánybűnözés létezésére – fejtette ki a Jobbik szóvivője. - ehhez meg külön gratulálok gáborom
@drflash99: Miklós gondolkodjál már kicsit. A Jófiúk semmiben nem hasonlít a Magyar Gárdára. Felsorolom a különbségeket:

1. A Jófiúk csapatának minimum egyharmadát kötelező érvénnyel romák alkotják.
2. A Jófiúk az állam szolgálatában álló hivatalos biztonsági és vagyonőri szervezet. Nem politizál, köze nincs semilyen párthoz.
3. Professzionális szervezet, munka törvénykönyve szerinti munkavállalókkal, melyek mindegyike rendelkezik a szükséges végzettségekkel és igazolásokkal.
4. Együttműködik a közterületfelügyelettel és a rendőrséggel.

Az egyetlen Jobbik által vélt hasonlóság a fekete egyenruha. Aha. Nagyjából ezer különböző alakulatot tudnék felsorolni, amelyik fekete egyenruhát használ, és egyik sem náci.

A Jobbik véleménye pedig az általad írtnál kicsit árnyaltabb: a kurucinfón pl. ekéznek minket rendesen, a helyi képviselőjük pedig az egyetlen volt, aki nem támogatta a kinevezésemet...
kiüldözés?! az első kérdésről szokásodhoz híven megfeledkeztél
@drflash99: Dehogy felejtkeztem, csak hülyeség:) Minden önkormányzat figyeljen oda annyira a saját közterületeire, és fűtetlen lakásban élőira mint mi, és akkor sehol sem fagy meg senki.
na ezt hívom én szűklátókörűségnek és antiszociális feladat-áttolásnak
arról nincs statisztikád, hogy hány szerencsétlen embert üldöztetek ki a kerületből?
@drflash99: tökmindegy minek hívod, mások el nem végzett munkáját nem tudok ránk lőcsölni. Nem a kerület feladata megoldani a teljes hajléktalanság problematikát - bár a Máté ÖTV-módosítása és a LÉLEK Program még erre is képes lehet. Nehéz lehet nem fölfogni, hogy minden önkormányzatnak az a fealadata, hogy a saját polgárairól gondoskodjon. Ld. Alkotmány, ÖTV, szociális törvény, meg minden...
a kiszolgáltatott emberek kegyetlen kiseprűzését már elvégeztétek törpemátéval, ezt senki le nem mossa rólatok, rátok száradt!
@drflash99: Mostanában a drogosokat, meg a prostikat szorítjuk kifele. Azzal is lesz emberjogi problémád?;)
ez nem emberi jogi, ERKÖLCSI probléma, hogy a nyomorult, kiszolgáltatott embereken nem rúgunk mi is egyet, hanem megpróbálunk SEGÍTENI rajtuk, de sajnos valószínűleg ezt neked hiába magyarázom, mert nem fogod (akarod) megérteni soha
@drflash99: erőforrásaink határáig, az igazságosság keretein belül, és kölcsönös alapon.

csakhát...

Egy kerület erőforrásai nem elégségesek egy országos probléma kezelésére. Igazságtalan kerületi polgárainkkal szemben, ha az adójukat nem az ő érdekükben költjük el. És nincs kölcsönösség, ha a hajléktalanok döntő többsége szó szerint lesz...ta a közösségi normákat. ne légy csőlátású...
kiszorítani - segíteni! nem átbucskáztatni a kerület határain túlra őket erőszakosan, hanem felvenni a kapcsolatot más önkormányzatokkal pl.
kiszorítjuk - nem segítő jellegű fogalom
@drflash99: furcsa módon más önkormányzatok még csak beszélgetni sem akartak a terhek megosztásáról akkoriban...
bizonyítékot, hogy egyáltalán próbáltatok bármilyen kapcsolatot felvenni!
@drflash99: Ne hülyéskedj Miki:) A polgármesterek ezer helyen, ezer alkalommal ülnek együtt...
és arról tárgyalnak, hogyan lehet minél több szerencsétlent adott idő alatt eltüntetni, a szőnyeg alá söpörni, szem elől elrakni, mert más foganatja nincs annak a sok-sok tárgyalásnak
@drflash99: Nem, nem ilyesmikről, hanem olyasmikről, amiket mostanság már olvasgathatsz: Kőbányán és Ferencvárosban is kezdődik a LÉLEK Program, meg ilyesféle dolgok;)
csúsztatásból 2ttes alá: a kiebrudalt csöcesek önkormányzatairól VAN szó!
@drflash99: Miért baj az, ha és hogy mindenki azt látja el ami és aki a feladata?
mert az a társadalom megengedhetetlen beszűküléséhez vezet!
@drflash99: Nem Miklósom, az a társadalom működéséhez vezet. Az ilyet úgy hívják: társadalmi munkamegosztás. Hogy lefordítsam a punkzenész nyelvére: nem a száddal gitározol és nem a lábaddal énekelsz. Vajh miért?;)
ezt a felfogást primitív funkcionalizmusnak hívják, a dolgok szerencsére bonyolultabbak: ha mindenki csak a szó szeinti feladatával törődik, na az a hangyatársadalom, neked se kívánom, hogy ilyesfélében élj.
@drflash99: minden bántó párhuzam nélkül... ha beköltöztetnek valakihez 10 kóbor kutyát, és azok ott megrágnak minden papucsot (bőrtalpú tűsarkút!! :-D ), bepiszkítanak, akármilyen érző lélek úgy dönthet, hogy ez sok. Egyet esetleg megtart, mert szeretne gondoskodni róla, de a többit menhelyre viszi, mert nem tudja ellátni. Mikrokozmoszban, szőke aggyal végig gondolva...
tehát irány a sintértelep, endlösung, pont ez nem megoldás, SEGÍTENI kellett volna őket, akár személy szerint is, EZEN A PONTON összefogva a segítő szervezetekkel, és nem a legkreténebb szemetelési és egyéb TILALMAKKAL próbálkozni, majd az egész "emberi szemetet" ugye, átsöpörni a kerülethatáron.
@drflash99: minden bántó párhuzam nélkül.. kezdtem.. Józsefváros frekventált hely, a madarak is ott csipegetnek, ahol több a morzsa. Főleg ha máshol nem szórnak nekik eledelt. A többi kerület örült, hogy ez neki "nem inge". Segítő szervezeteket szerintem pedig nem kellene, hogy befolyásolja a kerület-határ. Az ő globális összefogásuk ettől nem szabadna, hogy függjön. Ez is csak hozzáállás kérdése.
A tilalmak meg a társadalom másik részéről szemlélve akár normáknak is felfoghatóak. Nem széttúrni más szemetét, nem otthagyni különböző testváladékokat más kapuja előtt.. abszolút nem az ördögtől való elvárásoknak tűnnek.
a "nem az ördögtől valót" ha lehet, hagyjuk, mert vérlázítóan ostoba új közhely! csak a saját házam tájáig ér a látószögem: korlátoltság, és még kegyetlenség is, mert a legszerencsétlenebb emberek továbbsöprűzéséről van szó.
@drflash99: bocs ha újnak tűnik, én még nagyanyámtól hallottam anno... És igen, elismerem, hogy korlátolt lehetek ez ügyben. De a továbbseprűzéssel nem értek egyet. Ellátni azokat, akik odatartoznak a lehetőségekhez mérten maximálisan. És más kerületeket is kényszeríteni ennek felvállalására. Szerintem ennyi. A segély szervezetek meg ne azt várják, hogy helyükbe jöjjenek a hontalanok, hanem menjenek értük, utánuk. Elvégre azt hirdetik, hogy ÉRTÜK vannak. Akkor meg???
És hát nem tudom melyik nagyobb kegyetlenség, az, ha valaki elismeri, hogy korlátoltan, saját portája körül zavarja az életvitelük, vagy az, ha valaki luxusautóból kiszállva egy doboz cigivel, egy üveg piával megkínálja, meg egy kricsmiben "megvendégeli" őket, majd "cserébe" milliós befuccsolt vállalkozásokat írat a nevükre.. mert azért erről is lehet ezt-azt hallani. Tudtommal jól menő "üzletág".
@HH-né:

Visszatérve a kutyavilágból az embervilágba, én is hozzászólnék.

Amit a józsefvárosi önkormányzat csinál az év eleje óta, azért szerintem jár neki hideg is, meleg is. Előbb jár a hideg (egyoldalú rendészet), aztán jár a meleg (a kritikákat követően jól kitalált szolgáltatásfejlesztések, rendészet és szolgáltatás együtt, rendszerszemlélet).

De nem ez a lényeg. Szerintem önnek igaza van, bár nem szofisztikált módon fogalmaz, némely metaforája pedig biztosan kiverné többeknél a biztosítékot. (Bár ebből csak annyi következik, hogy kockázatos politikusnak mennie.) Mégpedig igaza van azért, mert egy önkormányzatnak joga, sőt érdeke, és ezért többé-kevésbé kötelessége is leredukálni a szempontjait, csomó társadalmi összefüggést és felelősséget kihagyni a számításból.

És szerintem itt jön a lényeg. Kocsis és Szabó a maguk és a saját közönségük vélhető többsége szempontjából racionálisan jártak el (bár ha újra kezdhetnék, akkor talán kezdettől kiegészítenék a kardcsörtetést a szolgáltatásfejlesztéssel és a rendszerszemlélelt hangsúlyozásával).

A probléma az, hogy hol vannak a központi szakpolitikák: a főváros és a kormányzat. Akik a maguk átfogó logikája szerint szabályoznak: tiltanak és ösztönöznek. Korlátozzák Kocsist és Szabót is, sokakkal másokkal együtt kikérik a véleményüket, aztán ösztönzik őket arra, amit a központi döntéshozó átfogó felelőssége diktál (beleértve, hogy esetleg mintaprogramok nagy önállósággal való kidolgozását bízzák rájuk).

Kocsis Máté és Szabó Gábor egymást követő kezdeményezései, a konkrét tartalmukon kívül - és minden bizonnyal a szándékuktól teljesen függetlenül - szerintem azt mutatják meg minden figyelmes szemnek igen gazdagon, hogy a központi állam felelősségvállalása és szaktudása nagyjából sehol nincs. Ez pedig igen szomorú, figyelembe véve az elmúlt húsz évet és az elmúlthúszévezést, a felhatalmazás mértékét, a vállalásokat, a beavatkozások során mutatott magabiztosságot.

Részletekkel talán majd egyszer máskor szolgálok, de egyébként itt vannak az elmúlt bő egy év történéseiben és közleményeiben.
Nos, minden bántó párhuzam nélkül... az "eb-metaforánál" mindenki leragadt..
No de akkor az ebek mentén haladva: azért mert a központi-menhely üzemeltetője nyomorultul alkalmatlan a feladatára, ne az én tűsarkúim legyenek az "áldozatok" ;-). Csak így nem szofisztikáltan. :-)
Nem offolom tovább a a blogot szőke-nős metaforákkal. Azonban nem nagyon értem, miért az ellenzék, Önök részéről kezdetektől a folyamatos támadás, majd a kényszeredett elismerés (ld. hajléktalan mentés a fagyban), ha alapvetően a hibákért a fővárost teszik felelőssé. Tán egyszerűbb lenne azonos érdekek mentén gondolkodni...
@HH-né:

Részemről a kritika nem ellenéki, az elismerés nem kényszeredett, hanem mindkettő autonóm.

Az önkormányzat azt teszi, amit hagynak neki, és amire ösztönzik. A fővárosi (vagy bármilyen más) szolgálató is azt teszi, amit hagynak neki, és amire ösztönzik. Ezen belül van mozgástér, mások számára kooperatívabb vagy kevésbé kooperatív, innovatívabb vagy régi nyomokon haladó megoldásokkal, de természetesen, hogy az érdekein belül marad.

Aki a fő hunyó, az a szabályozó és a koncepcióért, ösztönzésért, protokollokért felelős szakpolitika. Nem a kerület és nem főváros. És rájuk nézve szégyen, hogy innováció egy kerületből indul, a kerületből nézve pedig komoly teljesítmény. (Még ha sajátos története is van a dolognak.)

A történet azért is más, mint az elmúlt húsz évben a hasonló történetek voltak, mert fejlett táncrendje alakult ki a kerületek-főváros-állam egymásra mutogatásnak. Ha az ellenoldal ült a másik szinten, azért, ha a koalíciós társ, azért, ha a mindenkori "mieink", akkor azért. Részben ettől ment tönkre minden, és a a FIDESZ egyik ígérete volt, hogy ez másképp lesz. Hát van a fenét másképp. Mindenki mindenki ellen, illetve alkalmi szövetségekben. Ennek a következménye például, hogy a szakpolitikai irányítás kullog az innovációban egy kerület után, amely éppen sajátos okokból motivált, és létrehozta az érdemi fejlesztéshez szükséges együttműködéseket.
@vajdapeterutca: No jól van.
Régi magyar virtus: ha a másik arcára kenem a sz@rt az enyém szebben csillog ;-) Ennyit a táncrendről.
Az meg, hogy a többi kerületet és a szaktárcát a guta ütögeti, hogy nem az ő agyukból pattant ki az isteni szikra.. hát sorry.
Nota bene kellett az a mínusz húsz is, hogy fejükre kerüljön a glória :-D.
Így már nem is maradt megvitatni való...
rutinosan el lett kenve: minden nagyon szep, minden nagyon jo. csövesek kiseprűzve, most jön a kerület MEGTISZTÍTÁSA a drogosoktól és a kurváktól. a módszer a nem mindegy, és a cél. gyöhet a vasseprű. érdekes, a zseniális szemétben turkálási rendeletet már visszavonatták, pedig isteni szikra eredményezte mint tudhatjuk, ezt is. további kellemes rendészkedést szociális megoldások helyett!
@drflash99: Tévedsz, a mi rendeletünket nem vonatták vissza, bocsesz. A közterületi életvitel tiltása egyébként lényegesebb, ha meg csinálsz egy összehasonlítást, hogy hányan hűltek ki tavaly Budapest közterületein, és hányan idén, akkor jöhet a súlyos bocsánatkérés, és írj egy számot, Bocs, Máté! címmel...
@drflash99: ja igen, a szociális megoldásokat pedig az adófizető polgárok finanszírozzák, úgyhogy nem árt figyelembe venni az érdekeiket...
akkor törvényellenes a rendelet, büntetés jár érte! a közterületi é. v. t. pedig, ha utánaolvasnál, példátlanul, egyedülállóan ostoba és elfogadhatatlan, az egész világon, íme a negatív világhír, kösz máté, világtahó tudtál lenni az isteni szikra rendeleteddel yyeeeee! azért ez a partikuláris tahóság nem ér meg egy számot!
@drflash99:

Kritikát érdemlő elem több van, figyelésre érdemes pláne, és újabbak jönnek. Sem nem indokolt, sem nem kell elkenni.

A megfagyástól veszélyeztetettek rábeszélését-begyűjtését a hírek szerint jól megszervezték. Kocsisról alpolgármester kora óta az a hír járta, hogy jó abban, hogy egy asztalhoz ültet illetékeseket, és kiprésel belőle gyors megoldásokat a gyorsan megoldható dolgokra. Szabó képes az összefüggéseket figyelembe véve megszervezni. Ez jelentős plusz vélhetően sok önkormányzathoz képest. Azt bizonyítja, hogy amit rövid távon meg akarnak oldani, az meg tudják.

A LÉLEK programra megnyerték partnernek a mindenki által elismert szakmai színvonalú Baptista Szeretetszolgálatot. Meggyőző eljárásrend készült, a LÉLEK-házbeli elszállásolást és a munkalehetőséget követi az önálló lakhatás ajánlatának megteremtése, és azt olvasom, kiegészül majd egy olyan szállással, ahová a nem sikeresélyes emberek kerülnek (szakszerűen nem tudom mondani).

Ez nagyon ígéretes, és felteszem, minden adott hozzá, hogy fenntartsák a szakmai színvonalát. Amik itt gondot fognak okozni (de ez a minisztériumi szakpolitikának sem hibája, hanem feladata, Kocsisnak és Szabónak pedig pláne nem hibája), azok a következők. Ez mindenképpen drága program, és nem mindegy, hogy az indokolt költség, vagy annál több merül fel. Nem mindegy továbbá, hogy milyen minőségben végzik. A baptisták jól kiválasztott partner, a megrendelő sikert akar. Ha a program, vagy legalábbis a kötelezettség elterjed, akkor nagy kérdés lesz, milyen nívón és költséggel oldják meg azok, akiknél a képesség is, a motiváció is hiányzik. Hogy mást ne mondjak, hasonló programot bizonyos méret alatt értelmetlen csinálni. Vagy több modell kell. Mi lesz a falvakban (ahol az a mítosz is él, hogy az emberek úgyis segítenek egymásnak)? Mondom, ez nem kritika, hanem feladat.

De hogy elkalandozzak egy kicsit távolabbra, a gyors beavatkozásokkal, motivációval és "rámenős" koordinációval nem kezelhető területek egyikére. Józsefvárosban a gyerekek jelentős része az általános iskolában lényegében nem tanul meg olvasni. Ennek van korrektnek mondható mérése, és hosszú évek óta nincs látható, elfogadható intézedési terv ellene. Panaszkodás van, kényelmesség van, szakmai tájékozatlanság van, mint a kerületvezetés által mostanában sokat bírált hajléktalanügyben. Pedig vannak erre is szakpolitikai eszközök, amelyek máshol működnek. A jelenlegi polgármester volt négy évig a területért felelős alpolgármester, és az elődje is az oktatás szakértőjének számított.

De visszatérve a tárgyhoz és a rövid távhoz: A polgármester éppen most akadályozta meg, hogy az Alkotmánybíróság által megsemmisített kaposvári kukázási rendelethez nagyon hasonló józsefvárosi kapcsán a helyi ellenzék testületi előterjesztést tegyen. Átlátszó jogi csűrés-csavarással, amit megelőzött egy másik, hasonló csűrés-csavarás. Ebből soha nem lesz médiatéma, szerintem azért csinálja. Miközben a hitelességét arra nézve súlyosan rombolja, hogy képes együttműködni és korrigálni.

Más, a Jófiúk jogállása. A városüzemeltetés vezetője, a Jófiúk főnöke, itt, egy blogkommentben fejti ki legrészletesebben és legérthetőbben, amit az önkormányzat és az intézmény dokumentumai nem fejtenek ki. De ebből is csak következtetni lehet arra, hogy mondjuk a tv2-ben látható, kényszerítő intézkedésnek tűnő intézkedés, amelyet a fekete ruhások egyike alkalmaz, milyen jogosultság alapján történik. Bízom benne, hogy minden jogszerű, de a titkolózás és a homályosítás növeli a kockázatot, hogy egyszer-egyszer elszalad a ló majd a fiúkkal.

Az antidrog fellépés és az antiprostitúció fellépés módszerei természetesen nagyon nem midegy, hogy milyenek.
@drflash99: végig néztem. Csak gratulálni tudok SISA KAZU és mtsi.-nak ezért az igen magas szellemi és művészi szintű szocio-meséhez. Baromi sok szabadidejük lehet. Szerencsések.
TÉNYLEG nincs miről beszélni ezek után...
nem ezért, ehhez. Ez az isteni szikra vsz a kora-gyermekkorban szerzett Varjúdombi mesék traumájából származhat... a követ mint epizód szereplőt talán jelölni is kéne... :-D. Művükre méltán lehetnek büszkék alkotóik.
@drflash99: megtettem. De csak az első jelzővel értek egyet. A többi kapufa...
aki a "nem az ördögtől való" közhelyet bátran használja... annak - neked, kedves triplaszőke irodista asszonyka - még igen sokat illendő fejlődnie gondolkodás terén
@drflash99: :-D ezzel is egyetértek. Majd dolgozom rajta... elkezdek én is szocio-varjúdombi rajzfilmeket gyártani, majd felteszem a Youtube-ra. Hátha segít. ;-)
Tényleg, most őszintén: mennyi időbe telt míg elkészült? Csak kíváncsi vagyok, elég lesz-e rá az éves szabim? :-DDDDDDD
kocsis máté az nem fideszes? szabó máté meg szdsz-es?
király
Közben a jó Szabó úgy néz ki eltűnt a süllyesztőben :)
@sickboyy: Ez persze kicsit hitelesebb lenne, ha nem épp sokezres olvasótáború saját blogomon szólogatnál hozzá rendszeresen...