Átnevezés-dömping van a városban. Csak kapkodjuk a fejünk, mennyi új/régi utca- és térnév lesz. Lassan nem fogjuk ismerni a várost, ahol élünk...

A nagy kavarodásban a különböző hivatalok sem mindig tudják, mi is lesz, mit is akarnak egy-egy rosszul hangzó közterület régi/új neveként. 

A mai testületi ülésen a kerület erről dönt: 


Ehhez képest a Fővárosi Közgyűlés jövő szerdán erről szavaz:

Úgy tűnik, a narancsosok valamiért írtóznak a Köztársaságtól. Olyannyira, hogy mindegy mire, de a tér nevét is meg kell változtatni. 

Csak legyen köztük (béke, szabadság és) egyetértés. 

Te mire voksolsz?

 

PollPub.com VoteMi legyen a Köztársaság tér neve?
II. János Pál pápa
Tisza Kálmán
Köztársaság



View Results

Poll powered by PollPub.com Free Polls

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr642844355

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Érdekes döntések 2011.04.21. 15:56:21

Két olyan javaslat is a Fővárosi Közgyűlés elé kerül ma a szokásos ügymenet mellett, amely elgondolkodtató. 1. Tarlós főpolgármester csapata érdekes módon kívánja megoldani a hajléktalan-kérdést: Ötvenezer forintig terjedő pénzbírsággal büntetnék azoka...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ha jól tudom, mindkét javaslat a fővárostól jött, csak az első verzióban Tisza Kálmán, a másodikban II. János Pál volt a javaslat. Tök mindegy, mire nevezik át, az, hogy nem kell Köztársaság tér, elég világos üzenet...
A jó büdös****anyjukat ennek az eszement narancsbarom bandának.Ezekre van pénz????Olyan nyomorban élünk,hogy elképesztő,erre ezek a senkiházi retardált politikusok ilyenre költik el a pénzünket.Új utcanévtáblák,BKV megállók,menetrendek,és még sorolhatnám,mibe kerül ez nekünk??? Teljesen felesleges ez az egész,ezek a senkiházi ,dologtalan,ingyenélő politikusok meg talán már tehetnének valamit az országért,és nem ilyen látszat tevékenységekkel kellene foglalkozni,hogy új tákolmány,meg új utcanevek.Remélem az oroszok meg elzárják majd a gázcsapot,ha a Moszkva teret átnevezik,mert megérdemeljük,a fő legokosabb politikusunk pár hónapja még azt hablatyolta,hogy nyitunk az oroszok felé,mert szükségünk van rájuk,erre átnevezik Moszkva teret,gondolom pozitívan fognak rá reagálni.Egyszerűen felháborító,amit ez a narancs csorda művel itt,egy normális országba már rég elüldözték volna az ilyen kártékony féreg politikusokat,csak itt birka országba tehetnek azt amit akarnak.
Tisza Kálmán jó ötlet. Vissza kell nevenzni annak, ami volt. A proliknak meg üzenem, hogy nyugi, nekik ez nem fog pénzbe kerülni.
A Fidesztől hányok, a nyócker polgármesterétől a bicska kinyílik a zsebemben, ezt a blogot nagyon bírom, DE a szavazók többségével ellentétben a II. János Pál név ötletét jónak tartom. Szebben hangzik, jó emberrről nevezik el, és nem utolsó sorban "jobb a PR-je", ha szabad ily csúnyán fogalmazni. Hátha áldást hoz arra az elátkozott térre.
Szerintem szerencsésebb lenne még pár évet várni, amíg az elhunytról közterületet nevezünk el (úgy tudom, ez régebben szokás is volt).

Ezt az időt a városvezetés felhasználhatná arra, hogy munkával bizonyítsa, méltó volt a választói bizalomra. Például csináljanak egy kulturált, tiszta, modern és célszerű teret a Moszkva térből, lehetőleg korrupciómentesen.
Aztán, ha jól sikerül, felőlem átnevezhetik.
Köztársaság tér után vajh bukik-e
Szabadság tér?
amúgy emlékeztek még, milyen utálatos volt a suliban 'híres' embereket kötelezően tisztelni?
Várni kellene, Harsány lejtő még aktuális lehet :)
A Köztársaság név a "Nép" előtag elhagyásával keletkezett. Lehetett volna most is hasonlóan, a "KÖZ" elhagyásával, és akkor talán kifejezte volna a mostani "Társaság" akaratát...:)
@Lesley: Biztos vagy te ebben? Szerintem soha nem hívták Népköztársaság térnek. Nekem egy 1978-as Budapest-térképen is Köztársaság tér szerepel, valamint az 1969-es utcajegyzékemben is. Még ők se nevezték át! Ezért durva a mostani átnevezés. Vagy pont ezért nevezik át...