A tervek kiteregetése után nem sokkal maga a tervező is megtalált - kérésére a poszt egyelőre nem elérhető. Legalábbis a teljes verziója. Akit érdekel, ezután is megtalálja.

Tisztelt Lesley!

A terv egy elvi engedélyezési terv, ami azt jelenti, hogy a tulajdonosi hozzájárulások megszerzése után ölt végleges formát, a kiviteli tervek szakhatósági engedélyezésével.
Tekintettel arra, hogy a Blaha Lujza tér egy része a VIII. kerületi Önkormányzat tulajdonában, másik része a Fővárosi Önkormányzat tulajdonában van, a tulajdonosi hozzájárulások megszerzése is két vágányon halad.
A VIII. kerületi Önkormányzat zöld utat adott az elképzelés megvalósításához, a Főváros vonatkozásában az ügy holtvágányon vesztegel, a döntés előkészítés sajnos lassan egy éve húzódik, tehát onnan még nincs tulajdonosi hozzájárulás.


A terv tulajdonjogát tekintve az a helyzet, hogy a tervezői szerződés szerint a megrendelő ABLON csak a tulajdonosi hozzájárulások megszerzése után fizeti ki a tervezési díjat, azaz csak akkor kerül a szerzői jog birtokába.

Nem vagyok a nyilvánosság ellen, de a szerzői jogi kérdések jelenlegi rendezetlen állapotában szerencsésebbnek tartanám ha átmenetileg a terv nem lenne az interneten hozzáférhető. Bízom benne, hogy rövidesen a Főváros részéről is megszületik a tulajdonosi hozzájárulás és akkor már a konkrét kiviteli terveket tudnánk bemutatni.
Tisztelettel kérem a fentiek mérlegelése után egyenlőre tegye a tervet a nyilvánosság számára elérhetetlenné.


Köszönettel és üdvözlettel: Madarász Károly

 

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr202750007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szóval ennyire gyorsan működik a Főváros..szép!
Nem vagyok a nyilvánosság ellen, de vedd le... Dicséretes, hogy Madarász Károly így aggódik.
Kár, hogy a tervezők félnek. De valszeg tartanak a következményektől. És nem is biztos, hogy pont a szerzői jogdíjas résztől, hanem talán a népítélet félétől... Így hát amiről kuss van, az nincs is.