Az életre

Címkék: koldus

2010.09.09. 17:51

 A koldusok tábláin sokat gondolkodtam - terveim között szerepelt, hogy egyszer majd kiülök a Blahára egy "Bla-bla-bla!" feliratú kartonnal, és megnézem egy-két óra alatt kapok-e érte némi pénzt.

Mert a legtöbben el sem olvassák. Egy-egy kartonos koldus mellett százával mennek el az emberek, ügyet sem vetve rájuk. Szerencsére van már nemzetegyesítő kormányunk, most már minden másként lesz, figyelni fogunk embertársainkra, így nem lesznek majd koldusok - vagy majd jól kitiltjuk őket, és ha kell, erővel/törvénnyel/bírsággal tartjuk távol, mint a hajléktalanokat.

Ez a hölgy nemes egyszerűséggel a valót írta a táblájára - ő az életre gyűjt. 

Arra azért kíváncsi vagyok és várom is, mikor bukkan fel az első koldus a Nenyivel a kezében...

 Bár divat most a Fityeszben az Állami Számvevőszéket segítségül hívni a választások megkönnyítésére, nálunk mégsem ezért volt vizsgálat. Már csak azért sem, mert négy éve narancs többség van a testületben, egy éve meg a vezetés is az.

A ma nyilvánosságra hozott jelentés izgalmas olvasmány. Legjobban ez tetszik benne:

A helyszíni ellenőrzés megállapításainak hasznosítása mellett javasoljuk:
a polgármesternek

a jogszabályi előírások maradéktalan betartása érdekében, hogy

1. javasolja a Képviselő-testületnek a jegyző elleni fegyelmi eljárás megindítását a számvevői jelentés 20. oldal harmadik bekezdésétől a 21. oldal első bekezdéséig, az 52. oldal harmadik bekezdésétől az 56. oldal második bekezdéséig, az 57. oldal második bekezdésétől az 58. oldal második bekezdéséig terjedő jogszabálysértések tekintetében, az Áht. 88. § (2) bekezdésében foglaltak és a Ktv. 51. § (1) bekezdése alapján;  


Találunk egyéb ínyencséget is benne, mégpedig Béla apánk szerződésére vonatkozóan:

 

A Csécsei Béla, volt polgármesterrel kötött megbízási szerződés alapján az Önkormányzatot összesen 8 352 128 Ft kár érte. Az Ámr.1 137. § (3) bekezdése alapján a 134. § (9) bekezdésében foglaltaknak nem megfelelően elvégzett kötelezettségvállalás ellenjegyzéssel kötött megbízási szerződés és az ehhez kapcsolódó kifizetések utalványozásának ellenjegyzése, illetve kifizetése alapján az ÁSZ büntető feljelentést tett.

Ha lassan is, de kiderültek a huncutságok. Egyébként Béla szerződése miatt egy magánszemély is feljelentést tett, a BRFK pedig hűtlen kezelés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen nyomozást rendelt el.

A végén még megérjük, hogy a jegyzőt bilincsben viszik el a szabályoknak megfelelően fog működni a Hivatal?