Őszinteség

Címkék: egészség bolt enni

2010.08.08. 11:42

 Ma, amikor több adalékanyag van az ételben, mint igazi tápláló összetevő, igazán öröm látni egy üzeletet, amely felvállalja, hogy ott nem élelmiszert, hanem annak látszó valamiket lehet kapni.

Ebben benne van az is, hogy reklamálni nem nagyon lehet, a bejáratnál figyelmeztetnek, hogy mire számíthatsz. Ha mégis tápláló étket szeretnél, javaslom a Tudatos Vásárlók videóit.

Visszajelzés

Címkék: fejlesztés lámpa

2010.08.07. 15:00

 Ha kopognak, vagy csengetnek, az ember visszaszól, hogy: mingyá nyitom; pillanat; kiaz? Vagy nem. Ilyenkor aztán az bejutni vágyó újból csenget/kopog, majd ismét - aztán ha nem nyer bebocsájtást, távozik. 

Ezt megkönyítendő  - legalábbis erősen úgy tűnik - egy igen egyszerű szerkezettel visszajelzés adható. Megnyomod a csengőt, kisvártatva kigyullad a lámpa - és akkor már nyugodt(abb)an várod az ajtó nyitását. Ötletes, grat.

Rejtvény

Címkék: rejtvény tábla

2010.08.07. 14:09

 Újabb fejtörő a kerületből: aki megmondja, hol található ez a tábla, a szokásos nyereménnyel gazdagodik: Józsefváros újság előfizetéssel.

Üzenet

Címkék: cetli

2010.08.07. 13:04

Elkötni

Címkék: videó bringa mátyás tér lopni

2010.08.02. 11:51

 Biciklit elkötni nem nehéz úgy, hogy nincs lekötve - a HVG próbálkozott azzal, hogy ellopatja a biciklit, amit nem is kötöttek ki. Nem sikerült, de a rutinos kommentelőkre hallgatva kikötötték és kirakták a Mátyás térre. Alkalom szüli a tolvajt, ők pedig megteremtették a lehetőséget:

Ez azért szép volt, minden előítélet bebizonyosodott, ami a Mátyás tér környékét belengi: eltolták a hátsó kerék lezárása ellenére, és ráadásul a térfigyelők sem vettek észre semmit. Arról nem is beszélve, hogy itt járőröznek a szomszédsági rendőrök...

Jó, persze, ez csak egy teszt volt - de jól rávilágított a valós helyzetre. 

Szomorú.