Tutti

Címkék: ajánló fák parkoló átépítés díszburkolat

2010.05.07. 10:40

Egyre inkább terjed  - szinte futótűzként - a felismerés, hogy a városban kevés a fa. Mese nincs, ezen változtatni kell valahogy! Vagy lakossági összefogással, mint látjuk azt a Karácsony Sándor utcában, vagy az iskola tanulói által, mint a Trefort utcában.

Egészen biztos, hogy a parkolók felszámolása itt sem lesz konfliktus nélküli - de olyan nincs, hogy valami mindenkinek jó legyen, vagy tetszen. Éppen ezért lenne jó, ha sok ember venne részt a tervezésben, hogy minden oldal hallassa a hangját, mondja el érveit.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr291981057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Azért kiváncsi lennék milyen forgalom csökkentésről beszélnek amikor a megforditott menetirány miatt csak az megy oda akinek ott van dolga?
Nem igazán sikerült a szöveg és a kép összhangja.
A képen szépen megférnek a fák és a parkoló autók, a szövegben nem.
Elképzelhető, hogy így is lehet fejleszteni, szépíteni, nem csak kitiltással?
@gabo3: ezt 2012-re tervezik. (A Mátyás teret 2006-ban kezdték el tervezni.)
Érdekes projektek születtek amúgy, sajnos, csak a legvégére értem oda, de talán lesz belőle egy jó kis képes-videós összefoglaló.
@Lesley: A választ ugyan nem tudom összeilleszteni az általam írtakkal, de ezzel az utca képpel ki tudnék egyezni a Mátyás téren is, és mint látjuk a fák is elférnek az autók mellett.
@Lesley: És az indok a rossz tervezésre, hogy régebben csinálták ? Már a Tavaszmezőnél és itt is látszik,hogy a nagy betűs tervezők is rájöttek a tévedésükre. De azért a Mátyás tériek torkán minden áron le akarják nyomni.

Egyébként meg a Trefortban jó ha 100-an laknak. Hogy jött vajon össze a 400 aláírás? Gondolom,úgy ahogy a Mátyás tériek által az ottani tervek elfogadását dokumentálja a RÉV8.
Vagy "külsősök" segítségével.A kívülállók persze szívesen aláírnak, jó népi mondás szerint a máséval a csalánt...
Teljes forgalomkorlátozást!(kivéve: mentő tűzoltó)Persze a hotel garázsába be lehessen hajtani!
@pösti: A hotelnek nincs garázsa, tehát az utcában lakó kb 100 embernek kell vállalnia, hogy nem kell nekik parkoló, megállóhely. mert hozzájuk soha nem megy vizvezetékszerelő és nem fognak semmilyen felújitási munkát végezni valamint a bútort is a valahol máshol parkoló autóról fogják a padok között hazacipelni.
@Mariannka51: Tudomásul kell vennünk végre, hogy ez a kerület egyik népesség megtartó programja.
@gabo3: Ez inkább egy népesség csere program!
Ahogy a lakossági gyűlésen elmondták a fiatalokat, az egyetemistákat várják és azokat a befektetőket aki ezeknek kiadják a lakásokat. A gyerekesek, idősek pedig költözzenek el (illetve azok is akiket zavar a hajnalig tartó tuc-tuc)
@Mariannka51: A népesség csere programról nem olvastam a "Budapest - Józsefváros Integrált Városfejlesztési Stratégia" köteteiben.
Lehet, hogy ez valamilyen 2008 után keletkezett stratégiában szerepel, és még nem tették fel a honlapra?
@gabo3: Ez nincs leirva, igy konkrétan. Csak amikor rákérdezünk egy -egy lakossági fórumon akkor fejti ki Alföldi úr a polgármester úrral egyetértésben, hogy a Palotanegyedet diák negyeddé akarják alakitani. Ezért a sok vendéglátóhely és a jelenlegi lakosság érdekeinek a semmibe vétele. Úgy gondolják mi is jól járunk, mert vagy hallgathatjuk ingyen a zenét vagy adjuk ki bérbe a lakást (nyilván jó áron veszik ki az egyetemisták) és költözzünk el. Persze el is adhatjuk...Az általuk alvónak nevezett negyedben akarják tartani azt a 20 000 egyetemistát akik itt tanulnak. Bevételt a kerület az ő igényeiknek a kielégitésére idetelepülő ipartól (kiskereskedelem) vár és lemond az itt lakók adóiról.
a "Városfejlesztési Stratégia" köteteiben más ostobaságokat is leírtak, például több tucat hotel létesítését is a Palotanegyed területén. Megalapozatlan gondolat.
@innersa:
A teljesség igénye nélkül a negyedben nyilt szállodák, szállások:
Anna Hotel, Kőfaragó Vendégház, Mercure Budapest Museum,Courtyard Budapest,Palace Zichy. Épül egy még a Rökk Sz. utcában is. Van még a Szentkirály utcában és a Mária utcában egy-egy apartmann ház.
Ha a tágabb környzetet nézzük akkor elég telitettnek látszik a környék, hiszen mind a 9. mind a 7. kerület rehabilitást része tele van szállodával.
@Mariannka51: Így van ez ha nem közszolgákat hanem türannoszokat választunk magunknak, akik aztán saját birtokként tekintenek mindenre, döntenek helyettünk, nélkülünk, és ha nem tetszik lecserélnek lelkes támogatókra.

Habár arra nem emlékszem, hogy az Alföldi Úr bármelyik választáson szerepelt volna a listákon.