Tesco nyitás

Címkék: bolt mátyás tér

2010.04.28. 10:16

Ezt is megnéztük, milyen az, ha Tesco nyit egy boltot a Mátyás téren. Egy szóval: tumultuózus. Sok szóval: tömeg csak kicsi volt, figyelő szemek, összeráncolt szemöldökök bőven.

Egy éve várjuk lassan ezt a pillanatot, hiszen eredetileg tavaly áprilisra volt tervezve a nyitás. Húzódott, válság is volt - de közben azért a helyet adó házat is felújították, sőt, a tervek szerint itt előtte forgalomtól elzárt, gyalogos terület lesz.

Ma reggel nyolckor megnyitotta kapuit a Tesco Expressz. A bebocsájtásra mintegy 20 ember várt, aztán szépen sorban bementünk. Meg is telt az üzlet, főleg azért volt nehéz mozogni, mert minden létező helyen álltak a dolgozók, a vezetők és a biztonságiak, akiken látszott, itt fokozott lopásra - vagy legalábbis kísérletre - lettek felkészítve. Látszott ez az extra sok figyelmeztető táblán is, be van itt kamerázva minden belül. A sarkon meg térfigyelő kamera ügyeli a rendet.

A polcok dugig tömve, csilli-villi minden, sőt, helyben sütött pékárú is van - ez utóbbi nem annyira olcsó, mint lehetne, ha már helyben készül. A zöldséges részen érdekes, akasztós mérleggel lehet lemérni a termékeket. Nyitási akció is volt, sőt, kuponokat osztogattak már előtte (kétezer feletti vásárlásnál ötszáz visszajár); sokan meg most akartak kérni, de nem kaptak. A sarokra kikerült egy levegővel fújt integető ember, hogy mindenki lássa, mi van itt.

Az ilyen kis Tescokra jellemző kassza kialakítás miatt 20 perc alatt elég tekintélyes sor alakult ki, amit a 3 pénztár is nehezen tudott ledolgozni - szokatlan, hogy egy sor vezet a 3 fizetési lehetőséghez. 

Az emberek nagyobb része inkább csak megnézegette az árakat, sokan csalódottak is voltak, hogy némely árú kicsit drágább, mint a CBA, vagy a GRoby. Nincsenek a jól megszokott, olcsó gazdaságos termékek, viszont mégiscsak itt egy állandó bolt, bő választékkal. Lassan-lassan a Mátyás tér elveszíti rossz hírét, jó lesz itt lakni, élni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr631958490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A kamerázást megértem, valóban elég sok a lopás a környéken levő boltokban. A Nagyfuvaros utcában az egyik boltban pl. ki van nyomtatva a tolvajok képe.

A választékot majd feltérképezem. Azt azért csendben megjegyzem, hogy a CBA sokszor egyáltalán nem olcsó. A Népszínház utca/Nagyfuvaros sarkán levő meg kifejezetten drága (ráadásul mindig át akartak verni, oda már nem is megyek).
ez az egy sor 3 kasszához dolog szerintem itt nem nagyon életképes. Mikor kijutottam londonba, ott simán működött, itt azt látom egy másik kisteszkóban, hogy hátulról sok paraszt előrelopja magát, kikerülve egy-egy elkalandozó nyugdíjast...