Kapcsold le!

Címkék: ajánló civil felhívás világítás

2010.03.26. 08:18

Kell egy kis áramszünet,
időnként mindenkinek,
és aztán megint mehet,
minden tovább!

És mennyire igaza volt Hofinak, aki a fenti dallal népszerűsítette az energiatakarékosságot! :)

Ha ma is élne, biztosan csatlakozna a Föld Órája nevű akcióhoz, amit minden évben március utolsó szombatjának estéjén tartanak. 

Március 27-én este 20.30-kor Te is kapcsold le a villanyt! Ezzel máris minden idők legnagyobb klímavédelmi eseményének részesévé válsz.

Ha részt szeretnél venni a Föld Óráján, regisztrálj! A regisztrált csatlakozók között WWF-es meglepetéseket sorsolnak ki. Regisztrációddal hozzásegíted a szervezetet, hogy pontos képet kapjon arról, mennyien vettek részt az akcióban.

Ezt a megsárgult papírlapot egy Bródy Sándor utcai bérház bejáratánál fotóztam, itt már akkor is gondoltak erre, amikor még nem volt Föld Órája akció...

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr991843732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ezzel a 20:30-as villany lekapcsolással természetesen értem, hogy a szándék jó, de azért megkérdőjelezném, hogy ez mennyire környezetvédő cselekedet a valóságban.
Arra gondolok ugyanis, hogy az erőműveket nem hinném, hogy hirtelen lehetne szabályozni.
Persze tisztában vagyok vele, hogy vannak reggeli és esti csúcsok, de annak nagyságrendjét gondolom már előre tudják, így ahhoz lehet alkalmazkodni.

Ha másra nem is, de legalább az energiaimportot lehet vele kicsit csökkenteni.

Nem vagyok szakértő, de örülnék ha lenne valami szakmai indoklás.
@martin86: ha nem is konkrét megtakarítás, de inkább egy figyelemfelkeltés a cél: a takarékosság a mindennapokban. Vagyis az ésszel fogyasztás.