Ezzel a címmel hirdetett fotóversenyt a CaPE, és szerdán volt az ünnepélyes kiállítás megnyitó, valamint díjátadó a Kossuth Klubban. A versenyre kinyomtatott képekkel lehetett pályázni, így ezt mi nem tettük meg, de ha megtesszük, biztosan különdíjas nyertesek vagyunk - ugyanis minden téma, ami kicsit is eltért a meghirdetettől, különdíjat kapott.

 

Mindenki az unalmas megszokott épületfotókkal indult, de mi feltárjuk az igazságot: a rejtett kincsek még nem kerültek elő! Feltárásuk ma is zajlik, legjobb példa erre a Pollack téren lévő munkagödör - amit a látszattal ellentétben nem a trehány munka (lerakás) és a karbantartás (teljes) hiánya miatt néz ki így, hanem szorgos kezek szedik ki a köveket, a vízelvezető csatorna tetejét, és keresik Attila elveszett sírját...

Információim szerint közel vannak már, több lelet is arra utal, hogy itt, a Nemzeti Múzeum mögött temették el a legendás vezért, és csak a kincsvadászok elleni védekezés miatt terjesztették el, hogy a Tisza vize fedi. Vagy nem. De az biztos!

Nos, a mi népünk, nemzetünk megérzései mindig is híresek voltak, nem véletlen, hogy ide került a nemzet múzeuma, a Rádió, és a főúri paloták. Az alapozással álcázták ugyanis az egyes feltárásokat, ami a mai napig is tart: mélygarázst húztak fel le a legutóbbi nagyobb gödörbe.

De tévedtek eddig mind, a kis emberek tudják a frankót - amint meglelik a kincset, azonnal beszámolunk róla.

Stay tuned!

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr941833441

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Azonnali megtekintésre 2010.03.23. 14:57:03

Nézzétek meg, miért nem kapott különdíjat a 8ker blog! Most. Azonnal. Rögtön. :)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hát sajnálom, h nem járulhattam hozzá :S de klassz lett! :)
jópofa képsor :)
ha tudtam volna, mire kellenek a legóemberkék. 3 perce ezen röhögök :))))
Ó, ez igazi CZUKORFALAT!!!
Bevallom, már hiányoltam a beszámolódat, szólni is akartam, hogy mi lesz már, de ez mindent visz! Azért remélem, törvénytisztelő polgárként eljárva az egész akció, a teljes fotózás időtartamára ott volt a kezetekben a kerülettől két héttel korábban kikért és az összes szükséges pöcséttel és aláírással ellátott közterületfoglalási engedély... :-)
@Percipán: miért is? mi csak dokumentáltuk az eseményeket, miután kaptunk egy fülest...tudod, hogy megy ez!
;)
@Lesley: Már ne is haragudj kérlek, de ennyi fotós, ennyi kutató és ennyi gép teljesen megbénítja a negyed forgalmát. És bizonyára mindegyik autóval jött ide, nem drótszamáron! És még csak véletlenül sem a mélygarázsban parkol! :-)))
azért arra figyelhettetek volna, hogy többen irányítsanak/fotózzanak, mint ahányan dolgoznak.