Az új polgármester

Címkék: polgármester józsefváros

2009.11.22. 20:37

Végre lezárult ez a hét, amikor a kampány hevében mindenki mindenkit vádolt, cáfolt, felszólított és teljesen úgy viselkedtek a politikusok, mint a nagypolitikában. Pedig előtte mindenki a helyi dolgokat tartotta fontosnak, aztán a célegyenesben rákapcsoltak.

De vége! Végre vége, lett polgármestere a kerületnek, lehet felelősségre vonni egy év múlva, ha nem jól dolgozik. :)

Este nyolckor még bőszen szállították befelé a választási dobozokat a Hivatalba, néha dugót okozva a Baross utcában - a Főtaxi autói hozták a dobozokat+embereket, majd vitték az egész napos megfigyelésben elfáradt dolgozókat.


Az épületbe beérve az őrök határozottan kikísértek, mondván, senki nem jöhet most ide, még a sajtó sem - így hát hazaballagtam. A hírek azonban megelőztek.

Óriási meglepetésre a Fidesz-KDNP jelöltje, dr. Kocsis Máté lett az új polgármester. Gratulálunk neki, és reméljük a legjobbakat. Többek között azt, hogy a kampány utolsó hetének hangulata nem nyomja rá a bélyegét a hivatali munkára - és azt is, hogy a múlt héten előbukkant ügyek mihamarabb tisztázásra kerülnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr991540547

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Józsefváros polgármestere: Don Flack 2009.11.23. 09:54:08

Nagy öröm számomra, hogy Don Flack nyomozó végre révbe ért.     Mint egyszer már írtam, én bizony rá szavaznék, ha nyolcadik kerületi lakos lennék. Nem vagyok az, de úgy látszik, az én támogatásom nélkül is révbe ért. Remélem, hogy ez az ol...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hát lássuk. reméljük nem úgy kezd, mint Páva Pécsen a vízművel. persze biztos van, aki meg pont ezt szeretné, de az nem én vagyok.
Akkor holnap, vagy egy hét múlva lesz a kánaán józsivárosban? Mert nem volt egyértelmű mikorra igérte a viki.
@Pszt!:
2011. 02. 19. 7 óra 31 perckor.

Kielégített a válasz? Vagy már alszol a túl sok piától.... ;)
------
Gratula a győztesnek. Reméljük jobb hely lesz idővel a kerület.
@Joseph Adama:
Én ott születtem a 70-es években, és akkor azért kicsit más volt... Már megbocsáss, de azt egyértelműen el lehet mondani, hogy már most idővel jobb hely lett, respect Csécsei Béla. Nagyon jó kis tesztüzem lehet a választások előtt, hogy hogyan is lesz tejjel mézzel folyó kánaán, attól, ha a Fidesz jön. És persze bárki nyer, nagyon drukkolok, mert a józsi a szívem csücske. Meglátjuk.
Bár nem abban a kerületben lakom, így biztos felültetesek az ismereteim, de talán a 8. az a kerülte, ahol nem csak állagmegóvás folyt... Biztos ott is vannak mocskos ügyek, de csak lesz/van ott egy európai szintű városrész-rehab, mintha a kurvákat is kipucolták volna, stb. Kíváncsi vagyok, mit ad ez a nyikhaj...
Meglehetősen "szerencsétlen" helyzet ez szerintem: ha 1 év alatt - mert ha jól gondolom jövőre ők is választanak polgármestert is a képviselő testülettel együtt újabb 4 évre - nem villant semmit az ifjú polgármester, jövőre a választáskor leszerepelhet...
Érdekelne a 76.4% véleménye...
JOhnny Bravo: "Kíváncsi vagyok, mit ad ez a nyikhaj".

A többi sem volt jóval idősebb, és bár szimpatikus az LMP, egy fordítónál mégiscsak jobb jelölt. Nézzük meg, mit ér el 1 év múlva.
Ahogy hallottam, mivel többségében Fideszes a Józsefváros vezetése, amúgy sem nagyon szavazták meg a többi párt javaslatait. Így legalább a pártvitákat (talán) el tudjuk kerülni, és tényleg csak a kerület fejlesztésére tudnak koncentrálni.

Álom, álom, édes álom:)

"há zé Érdekelne a 76.4% véleménye... "

Reggel én is hallottam a rádióban, hogy 59000 választónak a ~27 %-a ment el szavazni, és ennek a ~64 %-a szavazott a Fideszre, ami ~9500 ember.
Gáz, hogy ennyire nem érdekli az mbereket a szűkebb lakókörnyezetük.
És majd az az ~ 43000 ember lesz a leghangosabb, aki nem ment el szavazni.
@há zé: Tessék, itt van egy vélemény:
Én itt lakom, és beleszarok, hogy melyik lopja el a pénzem (meg a cégem pénzét, mert annak is itt a székhelye). Akiket itt nagyra becsülök, azok a köztisztviselők és a kerületőrök, ők meg viszonylag pártfüggetlenek. Isten tartsa meg jó szokásaikat, hogy odafigyelnek a kerületre. Itt nőttem fel és látom, hogy szépen lassan javul a kerület, a mi környékünk (Köztársaság tér) az utóbbi öt évben látványosan feljött, csak így tovább.
@Kis ember: gondolod, hogy véletlenül írtam azt, amit? ;)
Fideszék vonyítanak a gyönyörtől, hogy hogy leverték a kormánypártokat. Közben az emberek igen nagy része valószínűleg undorodik mindegyiktől... És ezt nevezik ők győzelemnek. :(
@há zé:
Ez van, ha az emberek nem közvetlenül dönthetnek az őket érintő dolgokról.
Ez a Máté gyerek így kinézetre egy igazi kis köcsög benyomását kelti...
Tesztüzem már régóta van, a legutóbbi országos önkormányzati választásokon ugyanis mind a fidesz, mind a jobbik elég sikeresen szerepelt... Nem nagyon hallom sehonnan, hogy mennyivel jobb lenne. Persze azért az OGY választás az más.

@há zé: a maradék (többség) véleménye az, hogy "menjetek ti a picsába" :(
Na, úgy látszik a "tejkampány" hatásos volt!
Ez volt a legjobb, ami történhetett.

Ha a Komássy nyert volna: semmit sem valósíthatott volna meg a programjából, mert a Fideszes többségű képviselőcsoport az összes javaslatát csípőből leszavazta volna, mint a Csécseinek.
Ha a Takács nyert volna: minden maradt volna a régiben.
Ha a Kispál nyer: lásd, mint fent a Komássynál

Most Kocsi nyert, és így alaposan meg kell dolgoznia azért, hogy - miután a tavaszi országgyűlési választásokat is megnyeri a Fidesz, és ezt követően majd hamar kiderül, hogy a Fidesz sem tud csodát csinálni az országgal - jövő ősszel is nyerhessen.

Ezzel a felállással Józsefváros lett a nyerő.
"Józsefváros következő polgármesterét Kocsis Máténak vagy Takács Gábornak fogják hívni."

Tisztelt Takács úr, gratulálok a választási eredményéhez, és a jóslata beteljesedéséhez is.
43-al több szavazatot kapott, mint (az Ön által rengeteget támadott) újonnan feltűnt Kispál Gergely.
Remélem jövő októberig sikerül új állást találnia...
@Cadena75:
Az, h ennyi ember nem ment el szavazni, nem azt jelenti, h nem érdekli őket a politika, hanem,h ezekből elegük van. Nyugaton van olyan forma, h a papíron vagy egy "Egyik sem" mező...ott pl az ilyet jól lehetne mérni és valszeg megugrana a szavazási hajlandóság is...

SZDSZ nyilatkozata amúgy frenetikus volt, duplaannyian szavaznak már rájuk, mint EP választáskor, pozitív irányba mozdultak el :D:D zseniális értelmezés
@rednose: Dupla annyi: 938 helyett 1121? :)
Mikor tudhatjuk meg, hogy melyik jelölt mennyit költött a kampányra?

Arra is kiváncsi lennék, hogy négy induló mellett miért három oldalú hírdetőfelületeket helyeztek ki?
@Kis ember: "beleszarok, hogy melyik lopja el a pénzem (meg a cégem pénzét, mert annak is itt a székhelye). "

Azt hiszem te kapod az év legsikeresebb vállakozója díjjat.
Amúgy ajánlanám neked a német vagy a brit közigazgatás működésének tanulmányozását élőben.
(profizmus,állampolgárokért dogozó hivatal,pártfüggetlenség) Ha hazajössz kérdezed meg valamelyik "Marikától" az önkományzatnál,hogy péntek délután miért nincs ügyintézés.
Komássy Ákos mondta a múlt héten:
2010-től a Magdolna-negyed finan- szírozását kormányzati forrásból lehetne csak tovább biztosítani.

Magyarra lefordítva akkor ez azt jelenti, hogy jövőre leáll a Magdolna-negyed rehabilitációja?
Vagy elképzelhető, hogy az MSZP-s kormány egy Fideszes polgármester munkáját kívánja majd segíteni?
Meggyőző, kétharmados fölény. Ha a jobbikos szavazókat levonjuk, akkor is bőven 50% fölött. Grat.

@Pentvalley: Ha igaz az a számítás, hogy Kocsis Máté 17-20 millát költött el, akkor a 9218 szavazat mindegyike kétezer forintba került. Igazad van, jó volna tudni a többiekét is.
Kedves Leó és Pentvalley,

az LMP kampányköltségvetését megtaláljátok a lehetmas.hu/jozsefvaros oldalon. És nem is kell találgatni, mint a többi jelöltnél... Legutóbb (kb. egy héttel ezelőtt) egyébként 347650.- Forint volt a költségvetésünk.
Gratulálok Kocsis Máténak, komoly fölénnyel nyerte meg ezt a választást.

A választás előtt az önkormányzat nehéz anyagi helyzetének és jövő évi kilátásainak tudatában azt ígérte:
"semmi olyat nem ígérek az embereknek, amit az elkövetkezendő tíz hónapban ne lehetne teljesíteni" és "csak olyat szabad mondai, ami valójában teljesíthető, és nem szabad olyat mondani, amelyet nem. Szerintem az embereket ez bántja a legjobban."

Józsefváros érdekében kívánom, hogy az ésszerű ígéreteket meg tudja valósítani. Ezt majd mindenesetre megpróbáljuk figyelemmel kísérni.
@Frank'Leó: A Kispál által megadott összeget felkerekítettem 450 ezerre, így az LMP-nél 417 ft/szavazat lett az eredmény.

Na, ezek után különösen a Takács-team költségvetésére lennék kiváncsi. Nekem az volt az érzésem, hogy jobban jelen volt az utcákon, mint Komássy. Remélem most is serények lesznek válaszolni!!!
@eroica: gratulálok mind a négy jelöltnek, aki elérte, hogy ca 44.000 választó nem ment el szavazni.
Gondolom ehhez szükséges volt az előző polgármester lemondásának körülményire, a kopogtató cédula botrányra, Csécsei úr megbízási szerződésére, Takács (szabad demokrata) úr levelére (miszerint aki nem rá szavaz, az Kocsis Mátéra) és a többi csodára, amit a helyi politika címén művelnek.
Mi újság Lesley?
Nagyon visszafogott lettél!
Csak nem bánt valami?
Ebben a választásban tényleg voltak igen elszomorító és vidító jelenségek: az egyik elszomorító jelenség-együttes a Centrum parkolóhoz, az ingatlanpanamázáshoz és a tanácsadói szerződésekhez köthető. A másik az átláthatatlan kampányfinanszírozásra: Kispálon kívül közpénzen kampányoltak a pártok, amelyet a költéseiket nem hozták nyilvánosságra, tételesen elszámolva. Kocsis és Takács kampányautók, óriásplakátok, nem is beszélve a tejosztás, az ezresek dugdosása, és a Komássy féle mondjonleahülyemáté típusú performanszok. De voltak vicces pillanatok: Takács esélyes vagyok levele, Kocsis menekülése mert kevés tejet vett, Komássy tisztítsuk meg a terepet gyerekekkel kezdeményezése. Szóval tanulságos választás volt. A részvételi adatok jelzik, hogy az emberek mennyire depolitizáltak, és hogy a kampány mennyire légüres térben zajlott. A sajtót jobban érdekelte, mint az embereket.
Hozzátehetjük a Fidesz parktakarító akcióját is, ahol a képviselőik és aktivisták által összegyűjtött szemét elszállítását megrendelték a közszolgáltatótól, és senki nem követte nyomon, hogy a felét ott hagyták. Két érintett képviselő tette szóvá testületi ülésen, joggal fogalmazott úgy az egyikük, hogy az önkormányzat szervezetlensége miatt választók kiröhögik őket:

files.blogter.hu/user_files/11050/vajdapeter/testuletiules-091021-kivonat-kaiserjozsef-rovid.jpg

files.blogter.hu/user_files/11050/vajdapeter/testuletiules-091021-kivonat-kertesznebrodysarolta.jpg

Innen:
vajdapeterutca.blogter.hu/371463/veluk_roluk_keruleti_fidesz

A tejosztás, a parktakarítás, a nyugdíjasklub és beruházási helyszínek körbejárása valószínűleg elmaradhatatlan részei a kampányoknak. A baj az, hogy ezt nem a szerződések jó előkészítése és a színvonalas intézménymenedzsment mellett, hanem helyett teszik. Ez elégtelen szolgáltatásokat és elpazarolt pénzeket jelent, változatni rajta viszont hosszadalmas, fáradságos, nem látványos. Egyes önkormányzati vezetők szerint valószínűleg nem is lehetséges, és biztos, hogy politikailag nem éri meg. A politikusok időnként mórikálják magukat a nyugdíjasoknak, de a képviselőnek vagy a hivatalban átadott közérdekű panaszaik nyomtalanul eltűnnek. Néhányszor összeszedik a szemetet a téren, miközben egyikük sem vállalja a felelősséget a több tízmilliós szemétszállítási szerződések súlyos problémáiért, az általuk felügyelt apparátusokért.
És persze mivel az alkalmi PR akciókban is sok közreműködő van, akik ráadásul nem is rutinosak, látványos pofonokba szaladni is könnyű. A polgárok pedig egyre inkább ott lesznek minden utcasarkon, lefényképezik és megírják, nem érdemes se meglepődni, se megsértődni.
A kedvencem ebben az egész cirkuszban az a momentum volt, amikor vasárnap (nov.22-én) az ebédünk kellős közepébe belecsengettek ismeretlenek, hogy érdeklődjenek, voltunk-e már szavazni, s ha még nem, kire kellene behúznunk az ikszet. Sajnos a férjem lendületből küldte őket az anyjukba, s már késő volt utána lerohanni a harmadikról, hogy megnézzük, kik is voltak azok... kampánycsend mi?!
@Pentvalley: Jaj, ezek nagyon jó kérdések! Főleg, hogy két alpolgi is indult a választáson. Szerintem elég lett volna kétoldalú is...
Meghozta a féllíteres tejosztás a várva várt sikert! :-)))))))

Bár ez nekem inkább olyan kenyeret és cirkuszt a népnek feelinges volt. :-)))

Ez aKocsis mekkora egy f*szkalap.
@stabika:
- kakaóbiztos számítógép
- Zuschlag ügy
- FIBES kinem fizetett számlák
- gyerekekkel takarítás
Az Ákos mekkora egy....
@k.elod: Nana, a kakaóbiztos számítógépet ne orozd el az Szdsz elől! Jusson valami Takács Gábornak is!
Lesz fidesz majd az egész országban.
Ők majd megadják szavazás nélkül mindenkinek a kettős állampolgárságot.
A választásokat meg majd eltörlik.
Ők lesznek örökké.
Ámen.
Olvastam egy másik topikban, hogy az LMP már elkezdte leszedni a plakátjait. A többi párt hogy áll vele?

Konkrétan a Rákoczi téren lengedező Komássy plakát zavar, de gondolom nem ez az egy maradt a kerületben.
és a Teleki tér - Lujza utca sarkán a ház falára feltapasztott Takács Gábor (vad)plakát vajon ott van még?
Örülök, hogy az LMP leszedte a plakátjait, akkor talán a festékszóróval felfújt logóikat is elkezdhetik letisztogatni. Amennyire lehetett néztem a "kampánybeszédeket". Kedves Gergely, az véleményem szerint nem kampánytéma, hogy elavult a kerület honlapja...itt a 8. kerületben nem ez a fő probléma. Takács úr valamelyik ügybuzgó híve olyan papírral dobálta tele a postaládákat felénk, amelyen gondosan vastagon volt kiemelve az ő neve és beikszelve:-) Bejött. Az ingyen DVD is, hisz ismerjük egymást...Komássy elvtárs is jól mutatott végig az összes fán, a szavazóhelységig, talán már le lehetne szedni, Kocsis úrról meg semmit sem tudok, nem is láttam...
Közös volt a kampányokban, hogy szemmel láthatólag folgalmuk sem volt az itt élők valós problémáiról a kampányolóknak. Talán meg kellett volna kérdezni őket.