Think Twice Workshop

1 város, 4 ország, 8 nap, 1000 ötlet
Budapest, 2009. november 11-18.
 
 
Az EuShorts Fesztivál ideje alatt Think Twice névvel audiovizuális workshopot szervez négy ország (Svédország, Írország, Portugália, Szlovénia) fiataljainak  részvételével. A kezdeményezés célja, hogy a Budapestre érkező pályakezdő művészek a filmes szakma képviselőinek közbenjárásával próbára tehessék kreativitásukat. A csoportok munkáját fiatal, feltörekvő magyar (Szabó Simon, Zomborácz Virág) és külföldi (James Lees, Reto Caffi,  Elizabeth Marre-Olivier Pont) rendezők és színészek (Lass Bea, Téby Zita) segítik, kisebb mini workshopokat tartanak a rendezői attitűdről, a színészvezetés módszereiről és a rövidfilm jövőjéről a YouTube Boom után.
A résztvevők nemzetközi környezetben ismerkedhetnek meg fiatal magyar alkotók, kulturális szervezetek munkájával. A workshop vezényszava "Budapest más szemmel", azt kívánja megmutatni, hogy egy nemzetközi csapat megközelítése hogyan képes felrázni, újraértelmezni a városról és saját kultúránkról kialakult képünket. Ennek fényében a résztvevők a Budapest Beyond Sightseeing segítségével rendhagyó túrákon vesz részt a 8. kerületben. Budapest legszínesebb körzetében, melyről mindenkinek van ugyan képe, valójában kevesen ismerik. A résztvevők nemzetközi csapatokba rendeződve teljesítik a "városi terek" és az "intermedialitás" kapcsolatát körüljáró feladatokat.
 
A Think Twice rendezvény keretében megvalósuló forgatások kiemelt helyszíne a nyolcadik kerület. A workshop-ok szervezését és vezetését a Budapest Beyond Sightseeing végzi. A 4 kiválasztott tematika: Alkotó Nyolcker; Szent város - Józsefváros; Főurak és Palotáik; Arcok és Piacok.
 
 
A városi terek audiovizuális eszközökkel történő innovatív újragondolása izgalmas kulturális élmény a résztvevők és a közönség számára egyaránt. Az elkészült alkotások az EuShorts Fesztivál zárórendezvényén,  november 18-án a Toldi Mozi-ban kerülnek bemutatásra.
 
A Think Twice workshop minden eseménye egy állandóan frissülő blogon http://thinktwice.blog.hu válik elérhetővé. A folyamat, így a nagyközönség számára is folyamatosan követhető lesz. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr931504251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.