Corvin köz

Címkék: építkezés átépítés díszburkolat

2009.10.06. 15:57

 A nyári szabadságok után újra zajlik a munka, gőzerővel. Kicsit esztelenül. És még csak nem is a mozit építik át, viszont úgy tűnik, mintha lövészárkot ásnának...

Szia!

Egy kicsit fel vagyok háborodva, ugyanis pár napja elkezdték feltörni/feltúrni a Corvin mozi körül a burkolatot, meg alatta a betont. Persze, az az én hibám, hogy éjszaka dolgozom, így nappal kell(ene) aludnom, de nem tudok - mint ahogy arról is én tehetek, hogy a mozira néz az ablakom.

Tudom azt is, hogy időben szóltak, ki van írva a bejárati ajtóra a munka tervezett időpontja, meg elnézést is kérnek előre azért, ha esetleg a munkagép elvágná a csövet (WTF??), a közlekedés nehezebbé válása és az okozott kellemetlenségek miatt.

 

De könyörgöm! Miért most, ősszel? Amikor egész nyáron lehetett volna, amikor már kezd egy kicsit csökkeni a Corvin Sétány építkezésének pora és zaja, most egy újabb tetézi a feszültséget! Arról nem is beszélve, hogy a 23. ünnepségekre nem lesznek kész. Kérdezem a munkásokat, hogyan lesz itt megemlékezés, azt mondták, max. lebetonozzák gyorsan, hogy ne tudjon a tömeg felszedett köveket dobálni... No comment!

Hol van ilyenkor a terület választott képviselője? Annyira védené ezt a kegyhelyet, most még a megemlékezést sem fogják tudni normálisan megtartani. 

üdv: K.Péter
Corvin köz

 

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr751431463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az, hogy Okt.23-ra simán megkérték-, kiadták a Corvin Köz feltúrási engedélyét, az teljes mértékben Kegyelet Sértő!!!!
A Vízművek Kommunista vezetését, és az Önkormányzat "ellenforradalom" (aliasz aljas havas szófia kommunista országgyűlési képviselő) hívőinek azonnali kirúgását, és nyílvános megszégyenítését kéne eredményeznie!!!
Esetleg ha elnézték a dátumot, és tévedésből tették Okt 23-ra a felújítást, akkor csak kirúgni őket!
Ez a munkálat nem életveszély elhárítás, esetleg csőtörés elhárítás! Előre tervezett Felújítás!!!
A munkálatokat Okt. 21-re be kell fejezniük, de ha ez nem lehetséges, akkor azonnal abba kell hagyniuk!
Javaslom a Vízművek beperelését, feljelentését Kegyelet Sértés miatt!
Üdv! :)
Doktor Úr be kellene venni a napi gyógyszeradagot, nem?

Egyébként szerintem egy ilyen nagyságrendû építkezésnél semmit se csinálnak tervezés vagy ész nélkül, még magyarországon se. Majd´biztos vagyok benne, ez a munka is valahogy kapcsolódik a nagy egészhez.
Azt meg, hogy a földet turó segédmunkás érdemben tudjon a miértekrôl nyilatkozni, senki se gondolhatja komolyan.

Én a kedves posztoló helyében örülnék hogy a szomszzédságomba a rezesbôrûek rezervátuma helyére akármit is és akárhogyan, egyáltalán építenek. Biztos néhány év múlva már más szemüvegen keresztül fogják, még a szûklátókörûek is, látni ezt az építkezést.

Nyafi nyafi nyafi.. sose lehet már errôl leszokni?

Kedves Lesley! Ez egy jó blog, de inkább a valós problémákkal kellene foglalkozni a hangulatkeltés helyett :)
@sandor68: Hogy mennyire tévedsz azt talán el sem hiszed!
A Rökk Sz. utcai gázcső és Gutenberg tér alatt lévő gáztartály cseréje úgy történt, hogy 2006. aug-16-án kitettek egy csomó papirt, hogy ne álljunk meg az utcában mert 17-én reggel felbontják és okt. 20-ig dolgozni fognak. Felhívtam a megadott telefonszámot mert bútort vártam és meg kellett volna állni valahol, ahol elmondták, hogy tudják ki kellett volna értesíteni bennünket de nem kapták meg időben az engedélyeket az önkitől ezért már igy is késésben vannak. Tényleg feltúrták az utcát, csak a Gutinál és Krúdynál lehetett átmenni a túloldalra, még szerencse, hogy senki nem halt meg mert ki se tudták volna vinni a házból.
Jó, azt gondoltuk, hogy kibírjuk, de elmúlt a határidő, sehol semmi, nyitva az árkok. Jött okt 23. a jó kis csete-patéval, az árok védő kordonok bedobálva, keresztbe fordítva az utcába, a szabad oldalon parkoló kocsiknak dobálva.
Felhívtam az önkit, hogy meddig van engedélyük ezt kupit csinálni. Az 5. telefonnál elárulják az ügyintéző nevét és adnak egy tanácsot: sokáig csöngessem a telefont mert nem szereti felvenni. Végülis felvette a telefont de semmit nem tudott és nem is akart segíteni, felőle még mindig árkok lehetnének az utcánkba.
Végül árkok között értük meg a novemberi balhékat is, de akkora mindenki megtanulta a leckét és csak a munkagépek álltak az utcában.
Ha jól emlékszem karácsonyra megjött az új bútor, de egy csomó raktár díjat f
fizettem.

Nos ennyit a tervszerű felújításól!
@Mariannka51: ezek szerint tévedtem. Magyarországon minden megtörténhet és meg is történik :( de azért szeretnék hinni az ellenkezôjében.
@Mariannka51: Vajda Péter utca majd hogy félnyáron fel volt túrva kibírtuk ,mi még értesítést se kaptunk ELMŰ csinált valami cserét.Történt olyan hogy betemették kb 2 nap múlva a kész betemetett gödröt feltúrták.
Most az Elnök utca van fel túrva Gázcső csere miatt.
Na de most tényleg. Ha nyáron csinálták volna, akkor nem az lett volna a baj? És tájékoztatják az embereket, hogy előfordulHAT, hogy nem lesz víz. De szemetek, tényleg. A kivitelezőkkel beszéltél? Lehet, hogy sürgős, halaszthatatlan dologról van szó. - na ezt írtam, mielőtt felhívtam volna.

Díszburkolatot fognak cserélni az egész területen. Azért végzik előtte a munkálatokat, hogy később ne azt kelljen felszedni. Utána íziben elkezdik a díszburkolat cseréjét. Csúszásban vannak...
Ezt kegyeletsértésként megélni, sztem túlzás.
@Briguci77: Persze mi is kibirtuk. Csak bosszantó volt mert folyt a pince felújitása és a sitt az udvaron volt, nem tudtuk kivittetni mert végig 2m-es árok volt. Én azt gondolom, hogy egy ilyen, a tulajdonom használatát korlátozó munkát végeznek akkor legalább a tól-ig időpontokat tartsák be.
Gondolhatod milyen volt, hogy az utcai ablakot nem tudtuk használni mert a futóhomokot fujta be a szél, az udvaron pedig a 1,5m magasan felhamozott pincei szemét....Arról az apróságról már nem is beszélve, hogy egész nap egy teremtett lélek se dolgozott, majd este 9 után elkezdek légkalapáccsal meg egyéb nem igazán halk eszközökkel dolgozni...Igazad van túl éltük, mint ahogy a háborút is ......
@Mariannka51: Tudom hogy milyen mert itt is ugyan ez ment.Csak az a gond hogy könnyebb panaszkodni mint ki bírni.
Vajda Péter utcát nem először túrták fel és nem először nem tájékoztatták a lakókat csak az autókról ledobott cetlik tájékoztattak, parkolást nehéz volt megoldani itt is.Két óvoda,bölcsi 2 iskola van az utcában, Ganz gyár, soroljam még???
hát igen, kérdés csak az, h mit bírsz ki/viselsz el szó nélkül és mi az amit már nem lehet. A pofátlanságot nem kell elviselni, szót kell emelni, még akkor is, ha valószínű, h nem sokat ér. Lássák csak, h nem lehet bármit és hátha akkor változtatnak kicsit.
@Briguci77: Nem, ne sorold. Ott nőttem fel. Nektek talán annyival könnyebb, hogy szélesebb az utca.
Egyébként meg kell panaszkodni, mert azt is megtudtam, hogy törvény van rá, hogy 30 nappal az épitkezés megkezdése előtt értesiteni KELL a tulajokat, kivéve életveszély. Tehát csak a törvény betartását kell követelni!!!!!
@sansfrontiere:
Nem hiszem, hogy túlzás lenne kegyelet sértérként megélni, mert ez kegyelet sértés!
Ha jól tudom, akkor '56-ban a Corvin köz eléggé fontos szerepet játszott, és lehet, páran bele is haltak.
Ha jól tudom Okt. 23-a pont 1956. ünnepe... már mint állami ünnepe. Ergo, ez az út feltúrás, mivel nem halaszthatatlan, életveszély elhárítás, ezért kegyeletsértő!!!
Felvetődhet egy kérdés is:
szándékos az időzítése annak a kis utcácskának a feltúrása??? Elképzelhető!
Amenyiben szándékos, akkor a felelőst megszégyenítve (szerintem még az állampolgárságától is megfosztva) kellene kiebrudalni.
Ellenben, ha csak véletlen egybeesések, akkor "csak" simán kiebrudalni, hogy többet ne lehessen felelőtlen!
És az Őt soronkövető felelős beosztást elfoglaló is legyen abban biztos, hogy mindennek van következménye!
@sansfrontiere:
"Díszburkolatot fognak cserélni az egész területen. Azért végzik előtte a munkálatokat, hogy később ne azt kelljen felszedni. Utána íziben elkezdik a díszburkolat cseréjét. Csúszásban vannak..."

HAZUDTAK!!! Csak nézd meg kérlek a fennteb lévő képet, és ámulj!!!
Díszburkolatot bontottak fel, hogy kicserélhessék a csöveiket!
Azután, miután kicserélték a csöveiket, mások kicserélik a hibátlan díszburkolatot.
Szerintem ez felvet még két kérdést!
1., Miért nem 1 rosz állapotban lévő járdát aszfaltoztatnak át, esetleg díszburkoltatnak le?
2., Ha már a Corvin közt díszburkolják át, akkor Kinek a Haverja fogja elvégeztetni a munkát, és mennyiért?

És a végére egy általános kérdés:
Szerintetek Sztálin Elvtárs 70. szülinapján hány út feltúrás volt Budapesten, Prágában, Moszkvában?
Szűkítve a kérdéskört, mondjuk a Sztálin nevű út, utca, kőrút, sugárút, köz-ökre :)