Kispál Gergely

Címkék: választás polgármester jelölt

2009.09.24. 12:42

Nevem Kispál Gergely, 1980-ban születtem Budapesten. 1986-ban szüleimmel (Nyugat-) Németországba, a Ruhr-vidékre költöztem. Itt végeztem el az általános és a középiskolát, és itt kerültem először kapcsolatba a politikával, 2000 és 2001 között az önkormányzati politikába kóstoltam bele: a helyi „Ausländerbeirat“ („Külföldiek testülete”; ottani kisebbségi önkormányzat) képviselője voltam.

 
Főiskolai tanulmányaimat Svájcban végeztem, 2005-ben szereztem diplomát a Berni Művészeti Főiskola Színművész szakán. Németül, angolul, és franciául beszélek.
 
2006-ban alapító tagja voltam a “FRAKT” nevű színházi társulatnak. Első produkciónkban a globális felmelegedés témáját dolgoztuk fel a rajongó fejlődéspárti Verne Gyula egyik regénye segítségével.
 
2006 őszén költöztem újból Magyarországra. Eleinte Szekszárdon dolgoztam, a Magyarországi Német Színház tagjaként. 2008 óta állandóan Budapesten élek, főállásban a Budapester Zeitung című német nyelvű hetilap munkatársa, újságírója vagyok. 2008 szeptemberétől emellett a Védegylet civil szervezet kommunikációs munkatársa vagyok.*
 
Azért kezdtem el az LMP színeiben aktívan politizálni, mert hiszek abban, hogy jövőnket nem „valakik” meg „azok” alakítják, hanem mi magunk, helyi lakosok, állampolgárok. Ez nem csak egy lehetőség, hanem egy felelősség is, hiszen közös ügyeinkről együtt kell megfelelően döntenünk. Meg vagyok róla győződve, hogy nem szükségszerű, hogy a közügyeket, a „fejlesztés”politikát, a környezetpolitikát és sok minden mást úgy működtessük, mint jelenleg. Van más lehetőség, és szívesen vennék részt ezen lehetőségek megtalálásában, kidolgozásában.
 
A Corvin közben élek, ami nemcsak történelmi színhely, de pont a „Corvin Sétány” nevezetű mega-projekt és a klasszikus, ódon pesti negyed határán helyezkedik el. Úgy gondolom, hogy az ilyen metszéspontokon dől el (és dönthetjük el), hogy kerületünk, városunk milyen irányba fejlődik tovább.
 
Főbb programpontjaim:
 
Kerületfejlesztés: További nagy léptékű projektek helyett a helyben lakó közösségekre alapuló, a történelmi épületállomány megóvását célzó, a szerves fejlődés jegyében végzett felújítások, kéz a kézben a szociális bérlakás állomány bővítésével.

Átláthatóság: Az önkormányzat által kötött ingatlan beruházási szerződések nyilvánossá tétele; testületi és bizottsági ülések nyilvánossága.

Kiemelt helyszínek: A Teleki tér felújítása a hagyományos helyi kiskereskedői struktúra megóvásával, fejlesztésével. A Múzeumkerti mélygarázs tervek azonnali leállítása.
Közösségi terek: A Kesztyűgyár mintájára közösségi helyek létrehozása a kerület különböző részein. Játszóterek megszépítése.

Zöldterületek: Fakivágási moratórium (kivéve veszélyes fák esetén), új, természet közeli zöldterületek létesítése.

Köztisztaság: Utcák tisztaságának érezhető javítása, kutyaürülék-tartó zacskók kihelyezése szerte a kerületben.

Gazdaság: Helyi kereskedők érdekvédelmének megszervezése, hagyományos kisboltok védelme.
Esélyegyenlőség: A kerület hátrányos helyzetű életesélyeit/lehetőségeit javító komplex programok(oktatás, vállalkozás) indítása. Az érintettek bevonása a róluk szóló döntésekbe.

Műemlékvédelem: Tavaszmező utca 6. műemlékvédelem alá helyezése, bontási engedély visszavonása, Corvin közi épületegyüttes műemlékvédelem alá helyezése.
 
További információk: www.lehetmas.hu/jozsefvaros
 
*Védegylet kérésére törölve

 

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr851404017

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Csécsei és Kocsis és Takács: Józsefvárosi panama? 2009.11.17. 16:27:35

 "A polgármester lemondását hivatalosan megrendült egészségi állapotára hivatkozva jelenti be, fél éve betegálományba van" hvg.hu"750 ezerért tanácsadó maradt a volt polgármester- Bár lemondott polgármesteri pozíciójáról, tov...

Trackback: Csécsei és Kocsis és Takács: Józsefvárosi panama? 2009.11.17. 16:13:23

"A polgármester lemondását hivatalosan megrendült egészségi állapotára hivatkozva jelenti be, fél éve betegálományba van" hvg.hu"750 ezerért tanácsadó maradt a volt polgármester- Bár lemondott polgármesteri pozíciójáról, továbbra is...

Trackback: Visszaélések az ajánlószelvényekkel Józsefvárosban is? 2009.10.16. 16:35:33

Aki bármilyen rendellenességet tapasztalt, az jelezheti itt kommentben is! Nem csodálkoznánk, ha itt is kibukna valami, mint ahogyan Ferencvárosban történt annak idején az időközi választás alatt. Ott az MDF-et és Tomcat pártját hazaküldték a hamis céd...

Trackback: A "kacsamesék-generáció" felnőtt, és változást akar 2009.09.24. 17:04:39

"Két lehetősége van ennek a nemzedéknek, vagy az emigráció, vagy egy újabb rendszerváltás." - Interjú Vágó Gáborral a Lehet Más a Politika frissen megválasztott választmányi tagjával.   5. helyre futottál be az LMP ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tetszetős program

Kérdés, hogy a kevés politikai múlt inkább előny e vagy hátrány. Szerintem mindekettő :)
@rednose: Ez annyira szép, meg annyira ideologizált, hogy az már nem is lehet igaz. 3 éve él itthon, azelőtt külföldön tartózkodott, és még csak 1 éve lakik pesten. Magyarán az a tipikus outsider, aki jött, látott, és majd ő megmondja a frankót.

"Azért kezdtem el az LMP színeiben aktívan politizálni, mert hiszek abban, hogy jövőnket nem „valakik” meg „azok” alakítják, hanem mi magunk, helyi lakosok, állampolgárok."

Itt az úriember csak arról feledkezik meg, hogy ha történetesen ő lesz a polgármester, akkor onnantól kezdve ő is az "azok" táborába fog tartozni, és nem csak egy helyi lakos lesz. Nem is viselkedhet úgy, hiszen vannak bizonyos protokoll szabályok, vannak normák, amiket neki is be kell tartania. Lehet tisztességes politikus, lehet jó szakember, de ettől függetlenül úgyis csak az "azokhoz" fog tartozni. Az LMP és a Jobbik kívülről most nagyon okos, ha jövőre majd bent lesznek a parlamentbe, akkor leszek kíváncsi arra, hogy majd hogyan csinálnak más politikát, mikor az már évszázadok óta ugyanúgy működik, és sokan próbáltak rajta változtatni, de eddig eredménytelenül.
Az LMP amúgy pártnak komolytalan lesz, ahogyan Kispál is elképzeli ahogy tevékenykedik, látszik, hogy még mindig inkább Civil, és szerintem az LMP is jobb lenen Civil szervezetként, úgy tevékenykedne, de így ők is csak be fognak sározódni.
Nem lehet, hogy tényleg igazuk van és tényleg lehetne máskép is? Azt látjuk, hogy az eddigi hova vezetett...

ja és nem baj, hogy kivülről jött, fris szemmel többet észrevesz az ember...
Támogatom. Hajrá! Szükség van rájuk a politikában. Ha most Józsefvárosban elér az LMP egy felmutatható eredményt, akkor az megnöveli az esélyüket 2010-re is.
Hogy? Nem úgy ahogy a megszokott. lehet hogy ezzel is a lehet másképet akarja reklámozni:))
szemléletváltozásra és új válaszokra lenne szükség, ha ezt az LMP be tudja hozni a helyi választási kampányba, azzal mindannyian itt lakók nyerünk, függetlenül attól, hogy ki lesz a polgármester nov. 22-én :-)))
... ideiglenesen :-)))
Én teljesen megértem a kétkedőket, mert nehéz hinni a változásban, ha az elmúlt 20 évben nem nagyon akart ez megtörténni, de ha esélyt sem adunk neki, akkor biztos minden marad a régiben!
Az meg tudjuk mit jelent...
Induljon el a változás és ez az új szemlélet a Józsefvárosban! :)
azért van változás. Nézzétek ezt a bolgot vagy a most inditott fórumot! mennyi civil szerveződés, mennyi program! és végre nem fentről mondják meg, hogy mit áruljunk pl a Mikszáth téren holnap. Igaz ehhez az kéne, hogy mi is akarjnk tenni, ne várjuk amig a sült galamb a szánkba repül.

meg az is kéne, hogy megálljon az elvándorlás, ne az átmenetileg ide kltözöktől várja az önki, hogy változások lesznek...
Amikor egy választópolgár számonkéri a polgármestere ténykedését, gyakorta jön a rezignált válasz: a polgármester szavazata is csak egy a közgyűlésben. Valóban ennyire kispályás munka kerületvezetőnek lennei? Mert ha igan, akkor nem értem, miért kell erre az alig egy évre új figurát választani?
A kérdésem részben költői, de részben halálosan komoly! Öntsünk végre tiszta vizeket a poharakba!
Nem értem miért akarná leállítani a Múzeumkerti mélygarázs projektet, hiszen a kerületi újságban olvashatóak azon jogos panaszok, miszerint MOST a Múzeumkertben parkolnak az autók elvéve a felszini területet a babakocsisoktól, a sétálni vágyóktól.
@lulla:
Talán azért mert a Polláck Mihály téren ott van már egy mélygarázs, 100 m-en belül minek egy másik?
Az is gondot jelentett, hogy a kert Bródy felőli oldaláról ki kéne vágni a fákat.
Egyébként nem tudom emlékesztek-e de a Polláck garázzsal is rengetteg épitási probléma volt a talaj szerkezete miatt.
@Mariannka51: Ja vagy úúúgy! Ha fakivágással jár, akkor én is ellenzem - oldják meg máshogy, de az is tarthatatlan ami most a Múzeumkertben van:(
@lulla: a hírek szerint 27 fa kivágásával járna a mélygarázs építés a Múzeum kertben, miközben a Pollack téri kb. átlag 40%-os kihasználtsággal üzemel ...
a jelenlegi állapot is tarthatatlan, gyakorlatilag a közérdek messzemenő figyelmen kívül hagyása (felszíni parkoló a zöld területet elfogva, játszótér megszűnése ...), miközben a zöld mennyisége (bokrok, füves terület) a parkban szemmel láthatóan állandó ütemben csökken ...
Holnap "söprögetjük" össze a CaPE által a Múzeumkert lakossági visszahódítása érdekében fogalmazott nyílt levél aláíróíveit. Ha tehát még valaki be akar szállni, alá akar írni, van rá lehetősége! (Aláíróív pedig van a Lumenben, a Sexardicumban és a Zappában.)
A holnapi pontos dátumról hamarosan info itt: palotanegyedert.blogspot.com
Én Kispál Gergelyre szavaózok majd, mert nagyon szexy.
Tudom, egy politikai szavazás nem egy PeepShow, de már nem bízok a honatyákban, így marad a kisugárzásra adott voksom.
Kedves Gergely!

Hadd kérdezzem meg Tőled: stratégia, avagy aktivisták túlzott lelkesédese eredményeként kezdtétek-e el a vadplakátozást a kerületben?

Ugyanis ha az elmúlt években megfigyelted, akkor minden választási kampány alatt minimum egy hónappal annak időpontja előtt az önkormányzat kitesz elégséges számú hirdetőfelületet, hogy a jelöltek ne ragasszák tele Józsefvárost a plakátjaikkal, ekként is óvva környezetünket.

250 db ilyen fog kikerülni október 15-ig a kerület minden pontjára. Hadd kérjem azt, hogy várjátok meg plakátozásotokkal ezt az időpontot.

Kérlek, ne folytassátok a vadplakátozást, ugyanis véleményem szerint ebben a kérdésben ne legyen más a politika...

Üdv

Takács Gábor
Kedves Takács Gábor!

Az általad kifogásolt plakátok az ajánlószelvény-gyűjtést hivatottak segíteni. Így tehát nincs módunk az önkormányzat által kihelyezendő hirdetőfelületekre várakozni, mert addigra már jó eséllyel értelmét veszítené a plakátjaink visszatartása.

Mindamellett a vadplakátozás kérdésében a nézetek megoszlanak, lévén a választási törvény és az önkormányzatok rendeletei nem rendezik megnyugtatóan ennek ügyét. Ennek ellenére nem tagadjuk, hogy a főváros által rendeletben megtiltott közterületekre is kerültek a plakátjainkból.

Éppen ezért, és a választás tisztaságának (mások által már postaláda-feltöréssel és ajánlószelvény-vásárlással bemocskolt) megőrzéséért tenni fogunk, s legkésőbb az ajánlószelvények leadásának határidejéig (október 25.) el fogjuk távolítani az összes - a jelöltet bemutató, s egyben a kopogtatócédula leadásra buzdító - plakátunkat, melyek tiltott helyre kerültek. Ebbéli ígéretünknek pedig ugyanúgy eleget fogunk tenni, mint ahogy azt tettük az EP-választást is követően is.

Mindezek után pedig csak és kizárólag a rendeletben nem tiltott helyeken, s az önkormányzati hirdetési felületeken fogunk plakátokat elhelyezni.

Üdvözlettel:
Polákovics Balázs
LMP - budapesti koordinátor
Kedves Alpolgi!

Hadd kérdezzem meg Tőled: stratégia, avagy tudatlanság, hogy ferdítesz a plakátozással kapcsolatban?

Ugyanis ha az elmúlt években megfigyelted, a választásokkal kapcsolatos hirdetményeket a választási törvény szabályozza. §-k. Bárhova lehet ragasztani, néhány kivétellel (ezeket tudásodat bizonyítandó felsorolhatod a válaszodban), és azokat a választások után le kell szedni. Tehát nincs olyan, hogy "vadplakát", amikor kiírták a választásokat. Az egy tévhit.

Tudom, önkormányzatokban sokan azt gondolják, hogy a rendelet a helyi, a törvény meg országos, így az rájuk nem vonatkozik. Még egy tévhit.

Úgyhogy szabad madaram, ne rendpartiskodj össze-vissza, és ne keltsd azt a benyomást, mintha bárki jogellenesen cselekedne ezzel. Ez egy alpolgihoz nem illik. Jó, mostanában nincs valami nagy erkölcsi elvárás egy polgármesterrel sem, mindenki tudja, de érted hogy gondolom. Elvileg. :)

Tényleg, komolyan egy olyan párt nevében utasítasz rendre, aki mindenféle mocskos pénzekből fizeti kampányát? Ugye nem akarod magad nevetségessé tenni azzal, hogy most azt állítsad, hogy az SZDSZ-ben nincs piszkos pénz? Ugye nem állítod? Ugye nem állítod, hogy az ogy képviselőjelöltek 1 millából kampányolnak? Ugye nem? Mert tudod, hogy ma már mindenki tudja, hogy mit csináltatok tavaly nyáron, meg azelőtt, meg azelőtt, meg azelőtt.

Mindezek értelmében szerény javaslatom: ne szólj rosszat a jogszerű (!!) plakátokról.

Most egyszerre voltam fogadatlan prókátor (mert nem vagyok lmp-s), amatőr mythbuster, és anonim fikázó.

Jó kampányolást! :)
Tremolonak és Pollacknak:

(2) Plakát — a (3)-(6) bekezdésben meghatározott kivételekkel — korlátozás nélkül elhelyezhető.

(3) Épület falára, kerítésre plakátot elhelyezni kizárólag a tulajdonos, a bérlő, illetőleg — állami vagy önkormányzati tulajdonban lévő ingatlan esetén — a vagyonkezelői jog gyakorlójának hozzájárulásával lehet.

(4) Egyes középületeken vagy a közterület meghatározott részén plakát elhelyezését a helyi önkormányzat, a fővárosban a fővárosi önkormányzat műemlékvédelmi, környezetvédelmi okból rendeletben megtilthatja. Állami vagy önkormányzati hatóság elhelyezésére szolgáló épületen vagy azon belül plakátot elhelyezni tilos.

(5) A választási kampányt szolgáló önálló hirdetőberendezés elhelyezésére a közterület-használatról szóló jogszabályokat kell alkalmazni.

(6) A plakátot úgy kell elhelyezni, hogy az ne fedje más jelölt vagy jelölő szervezet plakátját, és károkozás nélkül eltávolítható legyen. A plakátot az, aki elhelyezte vagy akinek érdekében elhelyezték, a szavazást követő 30 napon belül köteles eltávolítani.

Elég egyértelműnek tűnik a törvény szövege...

Üdv

Takács Gábor
Köszönjük Gábor!

Egy érdemi válasznak jobban örültünk volna, mely valóban a sajátod, nem pedig az idevágó törvény hatályos passzusa, amit magunk is meg tudunk keresni a világhálón.

Üdv:
PB
@Pollack:

Elsősorban Tremolonak szólt, aki a törvény ismeretét kérte rajtam számon. Azzal meg nem tudok mit kezdeni, ha magad is elismered, hogy tudatában vagytok, hogy rendeletet sértetek, de mégis teszitek.

A politika megváltoztatását nem ilyen utakon kéne kezdeni, azt gondolom Nektek különösen vigyázni kéne, hogy hitelességeteket megőrizzétek.

Ez persze a Ti dolgotok, egyébként meg egy a kerületben az EU-választáson 6%-os eredményt elért politikai erőnek nem lehet gond plakátok nélkül sem összeszedni 1200 kopogtatócédulát mindenféle trükk nélkül.

Üdv

Takács Gábor
@takacsgabor:
Azt azért tegyük hozzá, hogy a törvényben foglaltak szerint nem követünk el semmilyen szabálysértést, lévén nem hiszem, hogy a rozsdásodó villanyoszlopokra, avagy az elektromos dobozokra ragasztás "műemlékvédelmi, környezetvédelmi okból" tiltható lenne.

Azt pedig végkép nem hiszem, hogy ezen múlna a mi hitelességünk, avagy választás tisztasága.

Üdv:
PB
Reinkarnálódtam. Nem találtam a jelszót.
Most egy kicsit másmilyen leszek, hiszen ez egy új élet.

Köszönöm, Alpogármester a törvényszöveget. És akkor ezekbe ütközött az LMP? Mert akkor a HVB nyálcsorgatva várja a beadványt. Látom itt PB már azt mondja, nincs semmi törvénysértés a témában (a "szabálysértés" emlegetése itt véleményem szerint jogi tévedés, de hát erre vannak a hivatalos szervek. hogy megmondják a tutit).

Azt is köszönöm, hogy nem cáfolta, hogy egy korrupt párt színeiben indul. Végülis érdekes megfigyelni, hogy erre a kérdésre a "hülyét csinálok magamból és tagadom", vagy "bevallom, hogy a közjó szolgálata közben az egyik lopkodó társaság nevében nyomulok" opciót választja. Nem egyszerű. Van még a "mindenki csinálja" nevű gyermekded, ám ehuben kétségtelenül parlamenti körökben nagy igazságtartalmú kifogás, és egyben a politikusi kognitív disszonancia szindróma tartópillére (PKDSZ tp).

De ok, a "lopkodókkal nyomulok"-ot választja. (látja, kedves vagyok, személyes korrupciót nem feltételezek - hiába, még az anonim beszólásaim is ilyen kedvesek, beszarás. még magázásra is átmentem a totális térdreborulás jegyében) És ha már egyetértett a korupcióval kapcsolatban pl mit tart így durvább korrupciós ügynek a szadiban? Vagy hogy megy ez, miket emelne ki, így ennek a közösségnek? Valami zaftos sztorit tuti tud, nem? Mittomén, 8ker, Corvin meg minden, úúúú, azért ott komoly dolgok mehettek frankón.

Mindezek fényében is azt gondolom, hogy az LMP meg kéne hogy szívlelje az SZDSZ tagjának a tanácsait a hitelesség elcseszésének veszélyeivel kapcsolatban. Nem lesöpörni az asztalról. Ehhez nagyon értenek az SZDSZ tagjai, a sok személyes tapasztalat nem lebecsülendő.
Kezdjük ott, ahol a múltkor abbahagytzam. Miért érzi bármely politikai erő fontosnak, hogy alig egy évre polgármestert adjon Józsefvárosnak? Mi múlik jelen közigazgatási rendszerünkben egy polgármesteren? Annyiszor hallani ugyanis kifogásként a gúzsbakötöttség mentségét. Mégsem volna hát igaz? Vagy igen? Akkor viszont mire fel e harc?

Kiváncsian várom az álláspontokat!
Én csak tippelni tudok.

Szerintem valójában nincsenek választások, abban az értelemben, hogy az eredmény borítékolható.

Fidesz győz (EP-n mennyivel győzött?), többiek meg mutatkoznak, hogy jó eredményt érjenek el, és akkor el lehessen mondani, hogy X százalékos párt vagyok. Vagy utálják az egészet, de kénytelenek indulni, mert különben ciki.

Tényleg, a faskókkal mi van, nem indulnak, mert hepik az EP miatt?
nem lehetne MÉG NAGYOBB képet kirakni az ingyenreklámba Kispál Gergelyröl?
Én szívesen vennék több képet róla.
Nekem tetszik.
Megnézném egész alakosba is!
@stabika:
aki keres, talál: itt vannak további képek :-)))
lehetmas.hu/jozsefvaros/618
@hatesz: de akkor már nagyobb lenne, mint a többi, azt meg biztos nem lehet :-)))
@takacsgabor:
"Ez persze a Ti dolgotok, egyébként meg egy a kerületben az EU-választáson 6%-os eredményt elért politikai erőnek nem lehet gond plakátok nélkül sem összeszedni 1200 kopogtatócédulát mindenféle trükk nélkül."

egy alpolgármesternek, aki valószínűleg elég ismert a kerületben, és az előző önkormányzati választásokon jóval többet szerzett, mint 6%, bizonyára nincs szüksége arra, hogy A2-es nagyságú, arcképével ellátott poszterekkel szemetelje tele a kerület lakosainak postaládáját...
@VulpesVulpes:

Kedves csúsztatás. Gondolom nyilvánvaló, hogy mi különbözteti meg a plakátot a szóróanyagtól: az egyik közterületre kiragasztásra, a másik postaládába bedobásra kerül. Van az A2-es hátoldalán némi olvasnivaló is.

Tehát csakúgy, mint az LMP, magam is kiszórattam a kerületben szóróanyagot, mely el is jutott a postaládákba, így a polgár szabadon eldöntheti, hogy lakásba, vagy kukába kerüljön-e. Nem közterületre.

Plakátot nem használok, csak azután, mikor kikerülnek az önkormányzati felületek.

Üdv

Takács Gábor
@takacsgabor:
Mit csúsztattam? Igaz vagy nem igaz amit leírtam?
A fenti idézett mondatában Ön már nem a plakátragasztás tényével, hanem a miértjével foglalkozott. A bedobott A2-es plakátból közel egy A4-est foglal el a kopogtatócédulákra vonatkozó információ. Amennyiben Ön a választásig nem küld a postaládákba több alkalommal reklámot, hanem (nyilvánvalóan környezetvédelmi megfontolásból) "egyben letudja" a programja ismertetését és a kopogtatók gyűjtésére való felhívást, az nagyon dicséretes.
Ha viszont ilyesmi érkezik a ládába, akkor sajnos - minden rosszindulat nélkül - arra kell majd gondolnom, hogy a mostani poszter a kopogtatók gyűjtésében segít. Ez esetben viszont enyhe képmutatás ezt máson számon kérni. Ön mit gondol erről?
Üdvözlettel:

Rókakoma
@VulpesVulpes:

A plakát-meretű szórólap nem közterületre kerül, hanem postaládába. A plakát méretű plakát pedig közterületre. Ez nem kis különbség.

A szórólapozást - mérettől függetlenül, ugyanis nyilván észrevette azt is, hogy az A2 méret A4-re volt behajtogatva, így valójában egy négyoldalas újságnak felel meg - egyáltalán nem ellenzem, a vadplakátozást igen, mivel az elmúlt hét év alatt nagy nehezen sikerült elfogadott normává tenni a kerületben, hogy csak az önkormányzati hirdetőtáblákra ragasztunk.

Ezt a konszenzust lehet, hogy új erőként nem ismerte az LMP, ezért szóltam.

Üdv

Takács Gábor
@takacsgabor:
jó, tehát elbeszélünk egymás mellett...
Baz...g Takács.

Értsd már meg, hogy a nagy pártoknak kussolniuk kell ebben a témában. Illetve beszélhetsz, frídom, ne érts félre, de rettentő hülyén veszi ki magát.

Azt mondod, "norma", azt mondod "konszenzus". Kik között?!!!

Nálatok (parlamenti pártok) az is norma és konszenzus, hogy törvénytelenül (illegálisan, jogellenesen, érted??) sokat költötök kampányra (nem polg.mest., hanem ogy). Halló!!! A törvény nem konszenzus, mi? Pontosabban annak leszarása konszenzus és norma.

És akkor még a legenyhébb dolgot mondtam, és nem feszegettem, hogy honnan van a della.

És akkor idejössz, és egy jogszerű, törvényszerű tevékenységről kelted a hangulatot, hogy ez vad.

Amikor leírta az LMP-s, hogy el fogják takarítani.

Tipikus példája, amikor a saját szemedben a gerendát nem látod, míg a másikéban a hajszálat is - akárhogy is van ez a biblikus izé.

És még én szégyellem magam, hogy beálltam a fórumon kiabálók sorába, röhej.

Tehát:

!!!ti vagytok törvénytelenek, nem akit támad, alpolgármester úr!!!!
a tegezés-magázás interferenciákért és egyéb hibákért is elnézést kértek. de ez is enyhébb mint a választási törvények megsértése. :)
Két dolog!
1, MINDENKI(!?), vagy... basztatja Takács Gábort, mert felhozta, hogy az LMP "vadplakátozik"
Igen is, NE legyen tele a városunk választási plakátokkal!!!
Konszenzus,Norma NEM ÉRDEKEL!!!
Az már viszont igen, hogy menet közben nehogy már vki a homlokora is ragasszon egy k...a véálasztási plakátot!
2, A plakátok árából lehetett volna venni 1 olcsó színes nyomtatót, sok-sok patront, sok-sok A4-es lapot, és haj-rá mehet a postaládázás, ami szerintem célravezetőbb, bár munka igényesebb.
3, Azon kívül mindenki megsértődik, mert v.ki felhívja v.ki figyelmét vmire, ami viszont már álltalánossan elfogadott játék.
És ezek után hogy gondoljátok, hogy megszüntethető az utcán pisálás???
Mert ha Én egy Éppen Utcán Pisáló egyénnek (ami mára teljesen megszokott...) felhívom a figyelmét, hogy Te Fasz!!! Nem illik pisálni az utcán, akkor már Én vagyok a parszt???
Pussz Pollac, és Pussz Vulpes Vulpes
Üdvözlöm
Minden jelöltnek felteszem eme kérdéseimet, így önnek is.

Tehát:

Idén volt hosszú idő óta elösször lakáspályázat a kerületben (tapasztalataim olvashatóak eme Fórum: Fórum kezdőlap<Hivatal<lakásosztály rovatban), amely szept. 14.én zárult, 9 lakással.
Szept. hó végi zárással elárvereznek további 14 lakást, illetve idén Februárban is elárvereztek 10-12 lakást. Ha már a lakhatási pályázat része, hogy teljessen felujítsák a beköltöző(k), akkor az idei két árverezésen (Ahol szerintem "bagóért" adják a lakásokat licitre>lakásmaffia.) kikiáltott lakásokat miért nem tették lakáspályázatra, illetve ha már el akarják adni bagóért (szociális érzékenységből), miért nem kötik ki, hogy x Ft alatti vásárlás esetén 5-10 évig nem eladható???
Jelen esetben az év elei árverezés lakásai már a piacon vannak eladásra...

Kérdés: a korrupció, és a becstelen visszaélések elleni küzdelemben milyen lépéseket kívánnak tenni, illetve a visszaélők, korruptak eltüntetésére milyen lépéseket fognak tenni??

Más:

Mit szeretnének kezdeni a Blaha Lujza téren, és a környékén tapasztalható álldatlan állapotokról???
Kicsit bővebben:
A Blahán, alvó, kéregető, mosdatlan (mondhatni Büdös) személyekkel mit kezdenek?
A Blahán Illegálisan , dobozról áruló, forgalmat zavaró kereskedőkkel kapcsolatban?
A Blahát állandóan, jellemzően éjjel, körbe vizelő emberekkel, ittasokkal? (Corvin felöli kis virágágyás hajnalra mindíg tocsog, akkor is mikor napok óta nem esett esső..)
-Ezzel kapcsolatban: Mikor állítanak fel nyílvános WC-ket a kerületben? (Esetleg Út a munkába program keretén belül is???) Illetve mikor nyitják meg a régieket??
A Blahán minden nap osztanak ételt a rászorulóknak azt hiszem a Hare Krisnások, nem lehetne máshová telepíteni Őket?? Esetleg a Köztársaság Térre, a volt MSzP székház elé???

Válaszait előrre is köszönöm!
DrTomix
@DrTomix:
tényleg nagy baj lehet az oktatásban, ha már a néma értő olvasás sem megy.
ha figyelmesen elolvastad volna a bejegyzésemet, akkor rájöttél volna, hogy én az alpolgármester úr azon kijelentésére reagáltam, amiben nem érti, hogy miért kell a kopogtatócédula-gyűjtéshez plakátolni, hiszen úgy is ismert az LMP.
nos, én arra írtam, hogy bizony ő is bedobott szóróanyagot, amiben bizony a kopogtatócédulázás is szerepel. a többit olvasd el fent. _figyelmesen_
pussz DrTomix

Rókakoma

p.s: te biztos pontosan tudod, hogy mennyibe került a plakátozás (mellesleg remélem LMP-s szokáshoz híven Gergely is közzéteszi majd). szerintem meg a plakátos pénzből kijött volna egy lélegeztetőgép 17%-a...
"Igen is, NE legyen tele a városunk választási plakátokkal!!!"

Természetesen lehet korlátozni a hirdetési módszereket. Csak kérlek gondold kicsit tovább, mert mindennek következménye van.

1) A kisebb, ismeretlen pártok/indulók hátrányban vannak, mert a hatalomban lévőket mindig jobban ismerik. Ha korlátozod az olcsó, nyilvános hirdetéseket, őket sújtod. Sőt speciálisan most 1200 cetlit kell összegyűjteni, ami egy kis pártnak azért nem kis feladat (márha nem vásárolja/kapja a cetliket, ahogy az MDF vagy a Munkáspárt szokta.)
Kérdés: az önkormányzat vajon miért csak október végén helyezi ki a plakátolásra alkalmas cuccokat? Addig micsináljon, aki hirdetni akar?

2) egy nyilvános plakátot sokan megnéznek elmentükben. Ha minden postaládába dobsz szórólapot, az 50X annyi papír (víz, fa, energia). Ez nem környezetbarát.
Tomix, tőled szerinem más, mert nem vagy túlerőben levő jelölt, és nem hivatkozol jogszabálysértésre, nem keltesz hangulatot. Tök más, ez sima ügy. Nézet, izlés, stb. Alpolg viszont más helyzetben van, és másképp írt.
Hm, én pesterzsébeti vagyok és az alpolgármester első bejegyzésének stílusát nehéz lenne visszafogottan minősítenem. A magam részéről remélem ez a stílus és mentalitás lassan de biztosan kikopik legalább a helyi közéletből. Az utána következő kommentjei pedig csak rontanak a helyzeten, de... Igen vannak bizonyos megállapodások a pártok között, van ilyen a XX-ban is és akkor a nyócban is, ebben pont azokat a dolgokat szokták egymás között szabályozni amiről őnagysága írt, aztán kisebb nagyobb kisiklásokkal meg is próbálják ezt betartani. Ezek szerintem fontos játékszabályok néha talán nem igazán kedveznek az új játékosoknak (pl. hogy jelöltté valaki a kc-k összegyűjtése után válik, pedig egy a kerületben 5-10%-os pártnak mint akár az LMP ez nem is olyan egyszerű feladat :))de kapásból felrúgni a pályára menet még sem kellene pont az LMP-nek.
Úgyhogy én respektálom a véleményét még akkor is ha ebben a formában ezen a fórumon előadva vagy teljes politikai amatőrizmus vagy gusztustalan provokáció. Szóval én ígérem egy kispálos plakátot sem ragasztok fel amíg össze nem gyűlt a szükséges kc és nyilvántartásba nem vették a jelöltünket.
@Lastres:

1. Nem október végén, hanem október 15-én kerülnek ki az önkormányzati hirdetőtáblák.

2. Az 50X annyi papír is felhasználásra került, ugyanis az LMP ugyanúgy megszórta a kerület postaládáit szórólapokkal, mint a többi jelölt. Pontosan erre céloztam a korábbi kommentben: miért nem elég az?

3. Data Error:

Olyan, a kerületben nem túl erős politikai csoportok is betartották korábban az összpárti alkut, mint a MIÉP, az FKGP, az MDF, az Együtt Józsefvárosért Egyesület. Pedig nem álltak jobban, mint az LMP.

4. Ez itt egy nyilvános fórum, ahol a jelöltek ütköztethetik az álláspontjaikat. A stílusomról meg annyit: biztos lehetne barátságosabb is, de némi kérgesedés mindannyiunkra rakódott az elmúlt évtizedben, ugyanis valakiknek ki kellett innen pakolni 1000 prostit és a hozzájuk tapadó 2000 stricit, drogárust és fegyverkereskedőt, és az bizony harc volt. A keménykedés nem az LMP-nek szól, hanem bárkinek, aki a nehezen elfogadtatott normáktól eltér.

5. Nemcsak a Fidesz, a szocik és a szadi indít jelöltet rajtatok kívül. Próbálkozik/zott a Jobbik, az MDF, a Munkáspárt is, mégis csak az LMP plakátozik. Pedig az ő jelöltjeik sem ismertebbek. Ezzel együtt köszönöm, hogy a magad részéről betartod a megállapodást.

Üdv

Takács Gábor
Kedves Takács Gábor!

A stílusról: ez egy fórum, ezért nem az írásod hangvételével volt igazán gondom, bár a kerület vezetőjeként írhatnál talán kevésbé arrogánsan (én megtehetem, te nem ilyen egyszerű :)), de ez izlés dolga. Ami viszont bosszantott: egy kampánynak van felelőse, elérhetősége, az LMP jelöltje szintén rendelkezik telefonnal, te nem álláspontot ütköztettél - ahogy írod -vadplakátozásról, hanem ledorongoltad a másik jelöltet. Ehelyett mondjuk felhívom, írok neki egy személyes mailt és ha akkor is ezt a levelet kapom, mint amit Balázs írt és nem sikerül vele megértetnem magam, akkor legvégső esetben az egészet kinyomom a fórumra okulásul. Na akkor nehéz lenne LMP-sként bármit válaszolni rá, mert igazad lenne. Szóval egy konszenzust szerető, konfliktust megoldó politikus ilyenkor ezt az utat választja, egy kis párt jelöltje vagyok de hangosan ugatok és nagyot harapok viszont ezt nyilván másképp látja.
Mach Péter
Kedves Mach Péter!

Nincs külön kerületvezetői stílusom, egy fórumon pedig amúgy is inkább tegeződni szokás és nettó fogalmazni.

Amúgy érvelésed akár rendben is lenne, ha az ok és az okozat nem cserélődött volna föl benne. Nem úgy kezdődött ugyanis a történet, hogy nekipattantam a jelölteteknek, hanem úgy, hogy elkezdtétek teleragasztgatni a kerületet. Ha én valahova elmegyek vendégségbe, akkor miután belépek, megkérdezem a házigazdát: levegyem-e a cipőmet, ha pedig ezt elfelejtem és rámszól, akkor nem vitatkozni és csűrni-csavarni kezdek, hanem leveszem és pont.

Mivel magad is írod, hogy van a kampányotoknak felelőse, ezért azt gondolom, Ő is megtalálhatta volna a regnáló kerületvezetés telefonszámait és felhívhatott volna minket, hogy Józsefvárosban mik is a kampányolás közelfogadott normái. Legalábbis feltűnhetett volna Neki, hogy vajon miért nincsenek kint más jelöltek plakátjai.

Az ugyebár kevéssé valószínű, hogy senki más nem indul, csak az LMP, akkor tehát valami oka csak lehet, hogy nincs tele a kerület plakátokkal. Na e felismerés pillanatában jöhetett volna a telefonhívás, és akkor lett volna alkalmam elmondani a helyzetet.

Egyszerű játékelméleti kérdés: ha nektek szabad vadplakátozni, akkor minden párt megteheti ugyanezt, nemde? És ha 7 jelölt-aspiráns mindegyike kinyom annyi plakátot, mint Ti tettétek, akkor elszabadul minden, és megint olyan kaotikus viszonyok lesznek, mint voltak 2002 előtt. Nem kevés telefonálgatásba került, hogy mások ne kövessék a Ti példátokat. Nem rajtatok múlt, hogy nem lett lavina a hógolyóból. Ha ehhez még hozzáveszem, hogy mennyire kiemelitek a környezetvédelem jelentőségét, akkor elég furcsa, hogy azt teszitek, amit.

Visszaolvasva pedig azért nem az én stílusom a legfeltűnőbb a betűtengerben...

Üdv

Takács Gábor
Egyelőre az LMP az, aki bizonyítottan eltakarítja maga után a plakátozásait.
A lényeget az előttem szóló leírta: az EP kampány alatt is megígértük, hogy letakarítjuk, és meg is tettük. Tudom, hogy ez hihetetlennek tűnik a mai politikai életben. De azt gondolom, hogy a demokrácia érdekében három hét plakáttal elviselhető.

"És ha 7 jelölt-aspiráns mindegyike kinyom annyi plakátot, mint Ti tettétek, akkor elszabadul minden."

Úristen, borzasztó lett volna. Armageddon. Lehet, hogy a lakosok rájönnek, hogy választás van, és hogy mire való a kopogtatócédulájuk? Hogy nem az első embernek kell odaadni, hanem azzal is már pártot lehet választani?

És ne haragudj, ha a "nehezen elfogadott normák" betartása néha nehezen megy nekünk. Ugyanis ezek közé a normák közé tartozik ma a lopásra alapuló pártfinanszírozás; a minden kerületben meglévő ingatlampanamák; az a nézet, hogy a politika valami mocskos dolog, és normális ember ilyennel nem foglalkozik (ennek a megnyilvánulása az is, hogy a plakátokat környezetszennyezésnek tekinted, nem pedig hasznos tájékoztató eszköznek).
De szerintem ezt a témát kimerítettük. talán nem ez az egyetlen dolog, ami Kispál Gergővel kapcsolatban eszébe jut.

Egy kérdésem persze nekem is volna, kedves Takács Gábor. Gratulálok a cédulák összegyűjtéséhez, de megkérdezem, hogy sikerült összegyűjteni? Mi mindössze 2 SZDSZ-nek gyűjtő embert láttunk 2 hét alatt (és olyan lakót, aki nekik adta volna, egyet se). Nálunk tucatnyi ember gyűjt minden nap, mégsincs még meg a szükséges mennyiség. Szóval honnan lettek a cetlik, ha ebbe egyáltalán a kampánystábja beavatta?
Kedves LMP-s nickek!

Elhiszem, hogy csalódással tölt el Titeket, hogy nehezebben gyűlik a kopogtatócédula, mint azt reméltétek. Gondolkodjatok el azért egy pillanatra azon, hogy vajon nincs-e valami összefüggés aközött, hogy teleplakátozzátok a kerületet és hogy nem igazán adják oda nektek az itt lakók a cetlijüket.

Józsefvárosnak ugyanis van múltja, és ennek egy része az, hogy hogyan sikerült lépésenként biztonságosabbá és tisztábbá tenni a kerületet. Például azzal is, hogy minden politikai erő felismerte: a mindenhová ragasztgatás nem tesz jót a városképnek és ráadásul kontraproduktív. Itt ugyanis volt élet az LMP megérkezése előtt és lesz az elmenetele után is.

A cédulákról: aki ismeri Józsefvárost, az tudja, hogy az SZDSZ-nek soha nem szokott gondot okozni a gyűjtés. Meglehetősen beágyazott a csapatunk, és bár ez számotokra nyilván szintén meglepő, de meglehetősen számos is.

Talán ha többet jártátok volna a kerületet - a standolás sem működik, de erre már nyilván rájöttetek, ezért is mozgósítottátok az egész LMP-t és kezdtetek el "házalni" - találkozhattatok volna azzal a négy ötfős csapattal, amelyik minden hétköznap délután és minden hétvégén egész nap járta a kerületet. A mieinket könnyű volt felismerni, ugyanis éppen azért, hogy a választó biztosan tudja, kinek adja a céduláját, mindegyik aktivistánkon plakátképemmel ellátott kék pulóver volt és van. Ti vagytok az egyetlenek akiknek nem tűntünk föl, úgy látszik.

Azonkívül hadd osszak meg még egy tapasztalatot Veletek. A választók nem szeretik, ha rákérdeznek náluk: kinek adta le a cetlijét. Nem fogja nektek megmondani, legföljebb elgondolkodik azon, hogy vajon kik lehetnek és mit akarhatnakl azok, akik ilyen "érzékeny" adatra kiváncsiak. (by ombudsman)

Meggyugodni majd a választás estéjén fogtok, amikor az eredmények ismeretében számotokra is nyilvánvalóvá válik, hogyha valakit a választók támogatnak, annak könnyű összegyűjteni a cédulákat. Visszatérünk majd erre november 22-én este.

Majd mást is fogok kérdezni a jelöltetektől, ha eljön az ideje, ám remélem, hogy akkor majd személyesen is válaszolni fog, ugyanis egyelőre ez már az első kérdésem kapcsán sem sikerült.

Üdv

Takács Gábor
Nem vigasztalásként, de tudjuk, hogy a rendszerváltó pártok olyan választási rendszert dolgoztak ki, ami a kis vagy új pártok bejutását nagyon megnehezíti.

Igaza is van meg nem is Takács Gábornak, mert azt kihagyja, hogy nakünk már nagyon elegünk van az eddigi politikusainkból!
Kár ezért a kioktató és arrogáns hangért. Lehet, hogy az 1000 stricivel való harc megkeményített, de miért tévesztesz össze velük?

Úgy teszel, mintha nem tudnád, hogy a kopogtatócédula rendszer a mutyi melegágya. Mintha nem lettek volna ebből sorozatos botrányok a szomszéd kerületben egy éve. Ahol az MDF-ről derült ki, hogy képtelen volt összegyűjteni, és hamisított. Az az MDF, ami jelemleg ugyanolyan népszerűséggel bír, mint az SZDSZ.

Én készséggel elhiszem, hogy beágyazottak vagytok, és így könnyebb. Csak találkoztunk olyan nénivel, aki azt mondta, hogy ő már odaadta azoknak, akik Csécsi Bélának gyűjtöttek. Vajon kik lehettek? Máshol láttunk egy sorban 20 felfeszített postaládát, és a lakók szerint nem kapták meg a kopogtatót. Sok helysen kérdezték, mennyit adunk érte - szerinted ezt miért kérdeznék, ha nem lenne piaca? Ha a múltban nem fordult volna elő rendszeresen, hogy kereskedtek vele?

Ami meg azt illeti, hogy többet kellene járnunk a kerületet, szánalmas próbálkozás (különösen olyasvalakitől, aki nem is a kerületben lakik), 3 hete folyamatosan járjuk, és nem csak kopogtatózunk, hanem el is beszélgetünk emberekkel. Akik sokszor maguktól elmondják, kik jártak már itt, vagy ők kinek adták már oda (legtöbbször büszkén a fideszt említik). Elég hülye lehetsz, ha azt gondolod, hogy megkérdezzük, kire adták.

Egyébként tévedsz, a standolás működik, minél több van, és minél rendszeresebb, annál inkább. Tipikusan a gyűjtési időszak vége felé kezd "termelni". Most már napi 15-20 cédula is bejön csak a Blahán lévő standra.

De abban igazad van, hogy elég nehéz elképzelnünk, hogy van még 20 ember, aki önként dolgozik az SZDSZ-nek. Mi eddig személyesen 1 kislányt láttunk, aki egyedül vágott bele a Kálvária tér mögötti vidéknek (riszpekt), mert állítólag a társa, egy fiú beijedt :)
pontosítok: nyilván a stand és a kopogtatás együtt működik. Így is csináljuk már az elejétől, nem módosítottunk semmit, csak amikor láttuk, hogy sok kell még, akkor híttunk több embert. És ne reménykedj, az a 70-80 ember nem az egész LMP volt:)

(van abban valami bájos erőlködés, hogy a mondat elején hiányolod, hogy nem járjuk eleget a kerületet, a közepén meg már arról beszélsz, hogy az egész LMP ott gyűjtött. Akkor most melyik is a probléma? :))
Ahhoz képest, hogy az egész pártod máson sem alapul, minthogy válogatás nélkül lekorruptoz minden politikust - lásd névválasztásotokat, "programotokat", saját írományaidat, melyekben ingatlanmutyikkal, kopogtató-csalással vádolsz, meglehetősen humoros az érzékenységed mások stílusa iránt.

Természetesen Te nem általában beszéltél a kopogtató-cédulák ügyeiről, hanem céloztál arra, hogy biztos közünk van hozzá.

Néhány pontatlanság: korábban azt írod, tucatnyian szeditek mindannyian, most meg 70-80 emberről írsz. Korábban két szadis gyűjtőről beszéltél, akit láttatok, most meg már csak egy maradt. (A Kálvária tér mögötti területet Diószegi utcának hívják, ahol nem kislány járt, egyedül, de sebaj) A lakcímemnek meg nézz utána alaposabban, nehogy e tekintetben is akkorát tévedj, mint általában.

A szövegértésen is van még javítanivaló: ha a mondat elején hiányolom a "házalást", majd pedig nyugtázom, hogy ezutám mozgósítottátok az egész LMP-t, az nem ellentmondás, hanem időben egymás utáni történések ok-okozati viszonyba rendezése.

Kicsit gyerekes, ahogy saját hiányosságaitokért másban keresed a hibát, de sebaj.

Üdv

Takács Gábor
Lastres-nek, elnézést, kicsit hosszúra sikerült:

Személyes megtámadtatás címén – mint a Takács-kampány helyettes kampányfőnöke, és mint a kopogtatógyűjtés szervezője – szeretném az alábbiakat elmondani:

1. A Józsefvárosi SZDSZ 1998 óta kialakított gyakorlata szerint a kopogtató-gyűjtést sajátos kampánytechnikának tekinti, ahol a cédula maga nem cél, hanem eszköz, ha úgy tetszik jó ürügy arra, hogy a választókkal találkozzunk és elbeszélgessünk. Mindig pontos ütemterv és útvonalterv alapján járjuk végig szisztematikusan a kerületet. Célunk, hogy minden házba eljussunk, minden ajtón bekopogtassunk. Hangsúlyt fektetünk arra, hogy az ajánlószelvényből szavazat váljék, ezért soha, ismétlem soha nem csapjuk be a választópolgárt, mert nem a céduláért, hanem a szavazatért megyünk. Most is adtunk vissza úgy a kezünkből ajánlószelvényt, hogy – fiatal korunk miatt – fideszesnek néztek minket, megköszöntük és továbbálltunk.
2. Az elmúlt kampányok alatt minden egyes alkalommal találkoztunk feltört postaládájú házakkal, ezeket gondosan feljegyeztük, és ilyen házakból származó ajánlószelvényt – még akkor is, ha azt személyesen gyűjtöttük a valós választótól és nem postán érkezett – soha nem adtunk le, megsemmisítettük őket.
3. Nekünk is mondták főleg a Diószeghy és a Dankó-Karácsony Sándor környéken, hogy 500 Ft-ért veszi valaki a kopogtatókat, ez se most történik először. Mi ilyen eszközökkel nem éltünk és nem is fogunk élni, nincsen rá szükségünk, és a fentebb említettek miatt értelme sincs – abból sose lesz szavazat. Ezért nem fogad el a helyi SZDSZ soha utcáról beesett jóakarótól kötegekben kopogtatót. Csak három forrásból származó szelvényt fogadunk el: a választópolgár maga hozza el nekünk, postán érkezik az általunk kiküldött válaszborítékban, saját csapatunk gyűjti.
4. A választási értesítők kézbesítésének napjától 35 szadeszos aktivista, esetenként 20 fős stábbal, hétköznap délután-este, hétvégén egész nap, egyenként 4-5 fős csapatokba szervezve egyenpulóverben járta a várost, a házakat. Biztosan volt olyan, hogy ezek a csapatok esetleg 1-2 ház között megosztották az erőiket, de az, hogy fiatal lányok egyedül bolyongjanak, olyan biztosan nem történt.
5. Csécsei Béla 16 évig vezette ezt a várost, az utóbbi néhány hónap kivételével az SZDSZ emblematikus tagjaként. Az a csapat, amely mögötte állt, részint képviselőként, részint szakértőként, részint az SZDSZ helyi szervezetének tagjaként igen sokat tett azért, hogy Béla „jó polgármester”-ként élhessen a józsefvárosiak emlékezetében. Talán megengedhető nekünk, hogy emlékeztessük a választókat, hogy Takács Gábor Csécsei Béla első helyettese volt az elmúlt 3 évben, betegsége alatt vezette és a kampány végéig még vezeti a várost, és szeretné folytatni azt a munkát, amit elkezdtünk. Nem gyűjtöttünk Csécsei Bélának kopogtatót, mert ő nem indul, és amúgy is tudják a választók, hogy az ő helyéért folyik a küzdelem. Viszont képzeld: mi is találkoztunk olyannal, aki azt mondta, hogy tőle már elvitték azok, akik a Csécsei nevében, sőt az SZDSZ nevében gyűjtenek (még hamis megbízólevelük is volt). Miután mi egy házban csak egyszer járunk, ezek sem mi voltunk.
6. És még egy dolog: azok sem mi voltunk, akik az első napokban „az önkormányzatnál dolgozunk és jöttünk a kopogtatókért” felkiáltással csaptak be nem egy idős embert. Mert ilyen is volt, és sajnos ez is előfordult eddig minden egyes kampányban.

Üdv.: Nagy Krisztina
Kedves Takács Gábor!

Hadd gratuláljak a kopogtató-cédula sikeres összeszedéséhez és ahhoz is, hogy ellenfeled fórumát ilyen sikeresen tematizáltad.
Belátom, mindkét teljesítményhez nagyon szükséges a több éves politikusi múlt, főleg ez utóbbit biztosan értékelik a választók is...
Néhány kérdést még engedj meg légyszíves és szeretném, ha a SAJÁT fórumodon válaszolnál rájuk, ott megtalálod őket.
Kedves Krisztina,

köszönöm a korrekt választ. Az említett módon valóban jóval gyorsabban és többet lehet összeszedni (mi sajnos kicsit későn ébredtünk).

Bocsánat, úgy tűnik, elvakítottak az előítéleteim. Ha valaki a VI. vagy VII. kerületben lakik, azt hiszem, nem meglepő, hogy alapvető gyanakvással van a kerületi vezetők tisztességével kapcsolatban.

@takacsgabor: Na látod, ez a baj. Hogy kicsinyes vagy. Szerintem elég rossz tulajdonság ez egy polgármesternek.

A lakhelyeddel kapcsolatban elnézést, ha tévedtem. Tényleg úgy tudtam, hogy a jelöltek közül csak Kispál Gergely lakik a kerületben. Esetleg meg tudod mondani, hol nézhetek utána anélkül, hogy személyes adatokkal való visszaéléssel vádolnál? :)
Nem akarok már ezen sokat rugózni, csak tisztáznám az utoljára felmerült dolgokat:
"Korábban két szadis gyűjtőről beszéltél, akit láttatok, most meg már csak egy maradt."
Megoldás: láttunk egy másikat is.

"most meg 70-80 emberről írsz."
Megoldás: az első héten tucatnyi ember gyűjtött. A 70-80 a második hétvégére összehívottak létszáma volt.

Ingatlanpanamák: ezzel nem téged vádoltalak (ilyenről nincs tudomásom), hanem általában az önkormányzatokat. És tény, hogy nagyon sok helyen van ilyen, tehát általános jelenség. Ha a VIII-ban nincs, érdekelne, hogy mivel vettétek elejét, tekintve, hogy elég nagy méretű fejlesztések voltak. (nekünk például vannak javaslataink erre nézve).
@Lastres: Takács úr lakóhelyére én is rákérdeztem, szerintem jogosan, mert bemutatkozásában ennyi szerepel: "Tőzsgyökeres budapesti vagyok, születésemtől a fővárosban élek." Saját fórumjában megerősítette, hogy a 8. kerületben lakik, biztosan így is van. Abban sem kételkedek, hogy a szadi srtatégák ezt direkt felejtették ki a jelölt bemutatkozásából, de ez legyen az ő dolguk.

Nektek pedig hajrá, szükséges, hogy az általatok képviselt szemléletmód megerősödjön, remélem ez a választás elősegíti, hogy az új hang megszilárduljon a politikai palettán. Ja, az én szavazatomra addig számíthattok, amíg a "botrányos" plakátolás lesz a legnagyobb bűnötök. De a kampány után leszedni! :-)
Kevésbé bárgyú tekintet, mint Takács Gáboré, már ez is valami!
Kedves Takács Gábor!

1. A választás estéjén meglátjuk kinek lesz szebb napja: neked vagy Kispál Gergelynek.
2. Nem tudom, hogy szégyelled e, hogy az SZDSZ színeiben indulsz, de érdekes, hogy a meglehetősen nagyra sikerült plakátodon, amelyet voltál szíves minden postaládába begyömöszögetni, nem szerepel a címlapon SZDSZ logó. Figyelemreméltó, nem? Biztos megvan az oka, talán- ahogy te is írtad-: mert ismerjük egymást.
3. Nem érdemes az LMP-t cseszegetni azzal, hogy lekorruptozzák az elitet és micsoda komolytalan társaság, hiszen ha figyelmesen olvasod a sajtót biztos feltűnt bizonyos humánpolitikai osztályvezető végkielégítési botránya, fénymásoló állapotfelmérés-gate és sorolhatnám, amelyek csak a fővárost és cégeit érintik. És itt vannak persze a csepeli szocik, Sukoró, Zuschlag Jani és még sorolhatnám, nem teszem, nyilván tudod miről beszélek.

Ez az ország nem kér abból a poros, korrumpálódott, hiteltelen hatalmi elitből, amely saját koronabirtokának tekintette az állami irányítású vállalatokat, a polgármesteri hivatalokat, fb állásokat. Ezt már megüzenték a választók. Úgy hívták, hogy EP választás.

Tetszettek volna levonni a következtetést abból az épphogy 2%-ból. És lekomolytalanozni egy olyan pártot, amely úgy lecsapta 12 millióból a 19 éve állami tőkelélegeztetőgépen lihegő, nem keveset illegálisan is elköltő szadit hogy csak na, az igen érdekes taktika. Bizonyára zavar, hogy az LMP 4 hónap alatt szeretett Józsefvárosodban is 1%-al megvert titeket, és még az MDF is beelőzött. C'est la vie. Nem mondhatnám, hogy gentleman módon viselnéd ezt a nem kis megaláztatást.

Szóval sok sikert, és hajrá LMP. Már csak ezért is.
Kedves Takács Gábor!

Ha nincs más mondandód azon felül, hogy a csúnya LMP-sek teleplakátolták a "tiszta és rendezett" Józsefvárost, elcsúfítva ezzel annak nem csak városi, de csodálatos műemléki és környezeti értékeit is, akkor szerintem ne is mondj már többet. Elmondtad itt Te is, Bojár Iván András párttársad pedig más úton.
Zárjuk ezt a témát rövidre azzal, hogy le fogunk szedni minden "illegális" helyre került plakátot, ahogy azt megígértük. Ezen tovább rugózni értelmetlen.

Viszont óvva intelek a magas lótól, melynek ha nyergéből osztod az észt, úgy könnyen megszédülhetsz.
@Pollack:

Kedves Pollack!

Ezen a témán már túl vagyunk. Javaslom elolvasni Kispál Gergely ezzel kapcsolatos megnyilatkozását is. Az önkormányzati hirdetőtáblák már kint vannak, azokra már az LMP plakátjai felkerültek.

Mondanivalóm lényege pedig épp ma került fel erre a blogra és terjesztése is folyik. Javaslom, ne csak ezt a topikot látogasd, hanem az enyémet is, és a fórumon is vannak érdekes és tartlmas dolgok.

Üdv

Takács Gábor
Szociális bérlakásokat akar a kerületben az LMP? Tudomásom szerint a szociális bérlakások az önkormányzat számára jelentős terhet jelentenek tulajdonképpen. Miért is kéne az önkormányzatot tovább terhelni akkor?

Nem akarja az LMP, hogy folytatódjanak a nagy projektek. Miért is nem? Hiszen ezek a nagy projektek hozták el kerületünk számára a fejlődést. Én biztos olyanra nem szavazok, aki ezek leállításán ügyködne, mert azt jelenti nem ért semmihez.

Az átláthatóságról amit ír, az szintén számomra egy üres lufi, olyan mondok egy nagyot, de nincs benne semmi érdemi.

A kerületben jelentős problémát okoz a lakóknak és az itt dolgozóknak a parkolás. Végre elindult a mélygarázs építésének terve, ami ezen a problémán, mint Európa más városaiban, nagyon sokat tudna segíteni. Ezt akarja az LMP leállítani?

A jelölt úr talán nem ismeri a kerületet. Itt a játszóterek többségét az önkormányzat már rég felújította és új játszóterek is épültek megfelelő számban. Nem kéne megismerni a kerületet, annak aki polgármestere akar lenni?

Az az LMP, ami annyira nagyon zöld, hogy csak na, az talán azon fáradozhatna, hogy az LMP ne szórja tele a kerületünket vadplakátokkal.

Legyen minél több házból a kerületben műemlék! Szúrjunk ki ezzel alaposan a lakóival, hogy a ház karbantartása többe kerüljön, hogy a lakások veszítsenek általa piaci értékükből. Az LMP, miért akar ártani a kerület lakóinak?

Szomorúan látom, hogy az LMP jelöltjének nincs érdemi programja ehhez a választáshoz. Szomorúan látom, hogy az LMP jelöltje nem felkészült a kerületből, nincs se képzettsége, se tapasztalata ahhoz, hogy egy városrészt üzemeltetni tudjon. Ez a személy teljesen alkalmatlan jelöltnek.
Ismerős szavak, ismerős szófordulatok:
168 óra, polgármestert választ a Nyócker! R.M. vajon ki?
@eszkimó asszony:
Kedves bértopikoló!
Nagy bajban lehet a pártod, ha csak ilyen vacak munkaerőt tud már csak felfogadni, mint te. Az összes lejárt klisét idehányod.

Szociális bérlakások: vicces, hogy máshol nyugat-európai példákra próbálsz hivatkozni. Tájékoztatlak, hogy szociális bérlakásokat minden felelős önkormányzat üzemeltet Európában. Olcsóbb ugyanis ilyeneket építeni, mint a hiányukból származó problémákat kezelni (hajléktalanság, szegényebb rétegek lecsúszása, stb.). Egyébként jelenleg is épülnek ilyenek a nyolckerben (az egyik ráadául építészeti díjat kapott Milánóban), akkor a mostani vezetés is hülye? :)

Az átláthatóság nem lufi, hanem a legfontosabb programpont az önkormányzatokat illetően: www.lehetmas.hu/hirek/83
Ha számodra ez üres lufi, akkor gratulálok, ezek szerint neked éppen megfelel az a burjánzó mutyivilág, amiben a szemünket is kilopják.

Mélygarázsok: szerinted a méregdrága mélygarázsok a kerület melyik részének parkolási gondját oldják meg? Ki fog állóhelyet vásárolni 4-5-szörös áron? A parkolási gondot az fogja megoldani, ha nem kell köcsival járni, mert jó a tömegközlekedés és biztonságosak az utcák. És ez nem csak az autósoknak segít majd, hanem az autó nélküli többségnek, nyugdíjasoknak, kismamáknak, szegényeknek.

Az meg hogy a műemlékek ellen ágálsz, mindent elmond szomorú személyedről, aki semmilyen értéket nem tud becsülni. És még fogalamatlan is, egy felújított műemlék ház miért is veszít a piaci értékéből?
@eszkimó asszony:
Kedves bértopikoló!
Köszönjük, hogy meglátogadtad topikunkat.
Viszlát!

(na egy dolgot azért nem tudok megállni: az átláthatóság nem üres lózung, hanem a korrupció ellenes intézkedések legfontosabb eleme; az önkormányzatoknál például a zárt ülés intézménye a mutyi melegágya. Ez ügyben az LMP már tavaly alkotmánybírósághoz fordult: www.lehetmas.hu/hirek/83
De persze valószínű, hogy neked pont az az érdeked, hogy ezt fenntartsd, különben honnan lenne kényelmes, otthon is űzhető munkád? :))
Na megtréfált a blogmotor. Aszittem elveszett az első.
Sok szó esett a kopogtatókkal való visszaélés különböző fajtáiról. Remélem most a Munkáspárt nem fog baráti segítségként kopogtatókat kapni, mint a ferencvárosi időközin, ahol 783 szelvényt tudott pedig aztán csak 63 szavazatot kaptak. Akit érdekel:

fideszfigyelo.blog.hu/2009/01/23/kommunista_kisertet_jarja_be_ferencvarost
Kedves Rózsa Misi!
Reméltem, hogy többet nem fogok hallani felőled, de csalatkoznom kellett.

@eroica: A gyanú sajnos most is áll, nagyon elképzelhetőnek tartjuk, hogy a Munkáspárt is el fog indulni az időközi polgármester-választáson valamilyen "különös segítséggel".
Érdemes volt benéznem erre a blogra. Mivel az LMP számos célja szimpatikus, és a 3 parlamenti párt által indított jelöltel már csak a pártjuk miatt előítéleteim voltak, gondoltam utánaolvasok kicsit az LMP jelöltjének. Igazából az nem derült ki számomra, hogy a sok LMP-s nick közül melyik (van-e) Kispál Gergő, de amit itt olvastam az elkeserítő. Csúnyán rászedte itt a társaságot az alpolg. úr, és belevezette őket a kapkodva hülyeségeket írásba. Minden zsigerem tiltakozik az ellen, hogy az ámokfutóvá lett SZDSZ jelöltjére szavazzak, bár a tettei és programja szimpatikus, de hogy az LMP teljesen leégett szemeim előtt. A szakmai kérdéseket lesöpritek azzal, hogy bértopikoló, az illegális plakátolás kapcsán (amivel még nem is lenne bajom) más hibáival próbáltok takarózni, a vitákat a tárgyról személyes síkra terelitek. Kösz szépen, ezt a stílust már látjuk 20 éve, ebben semmi forradalom nincsen. Csalódtam, LMP.
M.B., egy EP-szavazótok
@Monorau Bukurea:
Hát, igen, nehéz az indulatokat, érzelmeket visszafogni. Ezért "csodáltam" mindig a politikusokat. Azok rezzenéstelen arccal tudnak hol ezt, hol azt nyilatkozni. Vitában a másik arcába vigyoroni. Gondolom ezt tanítják. Igazából még elismerendő is lenne a jóértelemben vett higgadtság, ha nem párosulna mindig hazugsággal is egyben. Ezért nekem mindig szimpatikusabb a hevesebb, ösztönösebb véleménynyilvánítás. De ez legyen az én hibám.
Azt sem szeretem, mikor van már egy válasz, és mégis tovább folytatódik a vita. Én úgy értettem, hogy amikor kiírják a választásokat, onnantól nem vadplakátozás folyik, hanem választási kampány. Tehát amire Takács Gábor kérte az LMP-t, hogy várja meg, amíg az önkormányzta,(vagyis szinte ő, illetve a hatalamon lévő alpolgármesterek) kirakosgatja a táblákat a plakátok részére, hátrányos helyzebe hozza a még kevéssé ismert, de azért számára igen veszélyes pártot. Akkor lenne korrekt, ha a választás kiírásának napján kitették volna a táblákat. Nem tették. Most meg egy álvitát indítanak ezügyben.
A bértopicoló meg igenis egy csúnya állatfajta. Aki ellenszolgáltatás fejében, akár több nick néven, kicsit átfogalmazva ugyanazt, kelti a hangulatot. Éppen azért, hogy kihozzák a sodrukból a vitapartnert. Akik pedig esetleg elvesztik a fejüket, azok nem profi politikusok, és ne is legyenek olyanok soha, uram bocsá' lehet, hogy nem is LMP-tagok, csak szimpatizánsok. De ha LMP-ek, akkor igyekezni fognak, ebben biztos vagyok, meghallani az építő kritikát. Egy fogadatlan prókátor.
3. sz. napirend:
K. G. az LMP polgármester jelöltje által leadott 20 db hiányosan kitöltött ajánlószelvény áttétele a BRFK VIII. kerületi Rendőrkapitánysághoz

19/2009. (X. 22.) sz. Budapest Főváros VIII. kerületi Helyi Választási Bizottság határozata
(5 igen szavazattal, egyhangúlag)
Budapest Főváros VIII. kerületi Helyi Választási Bizottság K. G. az LMP polgármester jelöltje által leadott 20 db hiányosan kitöltött ajánlószelvényt átteszi a BRFK VIII. kerületi Rendőrkapitánysághoz.
....
K. G. az LMP polgármester jelöltjének ajánlószelvényének ellenőrzése során, a Helyi Választási Iroda a továbbiakban HVI tájékoztatta a HVB-t, hogy az egyik 100 db ajánlószelvényt tartalmazó borítékban egymás után, 20 db olyan ajánló szelvényt talált, amely nem tartalmazta a Ve. 47. § (2) bekezdésében megfogalmazottak közül, az ajánlott személy családi és utónevét, valamint a jelölő szervezet nevét.
A fentiek sértik a Ve. 3. § b) pontját, az önkéntes részvételt a jelölésben, a választási kampányban, a szavazásban, valamint nem fejezi ki az ajánlónak a szándékát.
A Ve. 29/A. § (2) bekezdése szerint a választási bizottság a bizonyítékokat egyenként és összességükben értékeli, és az ezen alapuló meggyőződése szerint állapítja meg a tényállást.
.....
A Ve. 105/A. § (2) bek. k) pontja alapján
„A helyi választási bizottság a tudomására jutott törvénysértés esetén kezdeményezi a hatáskörrel rendelkező szerv döntését.”
A fentieket figyelembe véve, tette át az ügyet a HVB a BRFK VIII. Kerületi Rendőrkapitányságához.
Budapest, 2009. október 22.
Galló Istvánné
a Helyi Választási Bizottság elnöke
A teljes jegyzőkönyv az esetről:
www.jozsefvaros.hu/?module=news&action=list&fname=hvb_hatarozatok#MIDDLE
HVB 19/2009. (X.22) határozat
@Monorau Bukurea: Kispál Gergő szerintem nincs itt (bár én sem ismerek minden nick-et). Én is sajnálom, hogy elharapódzott a hangnem, ha megnézed, később én már visszafogtam magam.

Igaz, rásütöttem valakire, hogy "bértopikoló", de ha megnézed, utána érdemben is válaszoltam a felvetéseire. Tettem mindezt úgy, hogy Rózsa Misit elég rég ismerjük, és valóban az a módszere, hogy provokál, valótlanságot állít, az ellenérveket nem veszi figyelembe, ha úgy érzi, nem tudja cáfolni, ugrik a következő dologra. Nagyon nem korrekt, különösen az, hoyg különböző neveken tűnik fel, ahol mint "laikus" szól hozzá. Az LMP szimpatizánsok mind vállalják pozíciójukat. (Az EP kampány alatt kiküldtek az LMP központi címét meghamisítva egy levelet. Azt hiszem, érthető, ha ezek után idegesen reagálunk. Persze nem kéne, de az önuralmat gyakorolni és fejleszteni kell.) Csak figyeld meg, hogy reagál a következő hozzászólásomra:
@Rózsa Misi: igen, ez gáz. Nincs információm, miért adtunk le félig üres kopogtatókat, a legvalószínűbbnek azt tartom, hogy - mint az EP választásokkor is - a hozzánk került, rosszul vagy hiányosan kitöltött cédulákat külön gyűjtöttük,azokat nem adtuk le (a leadott 24000-ből így is volt 480 érvénytelen, ez kb. 2%; a mostani bázisra vetítve 23,5 db). Most ez a stóc valamiért bekerült a leadandó csomagba. Remélem, nekem lesz igazam.
@Lastres: Hozzám is ez az információ jutott el. Eléggé megviseli az embereket ez a, valljuk be, kapitális hiba. Sok ember, sokat dolgozott, csak remélni tudom, hogy nem veszik kárba a munka. Holnapra lesz hivatalos sajtóközlemény.
Lastres!

Nagy marha vagy. :-) Semmi közöm Eszkimóasszonyhoz vagy itt más nickhez. Saját nevemen szoktam fórumozni. /Te vállalnád a sajátodat? /

Én nem tudom mi a helyzet a kopogtatóitokkal. Azt lehet egyenlőre biztosan tudni, hogy megsértettétek a választási törvényt. Hogy milyen mértékben,azt majd a rendőrség kideríti. Ha ki tudja. Egymás tetején húsz név nélküli kopogtatócédula, azért elég gázos dolog. Főleg miután aktivistáitok azt terjesztették jártukban, keltükben, hogy mások csalnak, más pártokat rágalmaztak különböző módokon, különböző ügyekkel. Aztán jött hirtelen ez a lebukás. Legyen más a politika. Így, ne legyen más.

Azt mondod, hogy az EP választásokon is gyűjtöttetek úgy kopogtatót, hogy azok nem voltak kitöltve? Elhiszem ha te mondod. Ezek szerint akkor is megsértettétek ti "tisztakezűek" a választási törvényt. Mázlitok volt, hogy akkor nem buktatok még le vele.
@Rózsa Misi:
"a legvalószínűbbnek azt tartom, hogy - mint az EP választásokkor is - a hozzánk került, rosszul vagy hiányosan kitöltött cédulákat külön gyűjtöttük" (by Lastres)

Ez nem azt jelenti, hogy üreseket gyűjtöttünk, hanem azt, hogy ilyenek is eljutottak hozzánk (kitelepülésen, gyűjtőponton, postán). Akkor is, most is.
@Rózsa Misi: Engedd meg, hogy ebben kételkedjem (mármint hogy nem kommentelsz más neveken. Bizonyíték: a másik fórunban azt írtad, hogy "ide IS bemásolom", miközben az előző helyen nem Rózsa Misi írt be...)
Mindegy, ez nem tilos, az a ciki, ha valaki ezt takargatja.
A polgári nevem nem hiszem, hogy sokat mondana neked, ezzen a néven elég régóta írok, van múltam, vissza lehet keresni.

Igen, kaptunk postán, illetve nekünk jóhiszeműen gyűjtőktől úgy szelvényt, hogy nem voltak kitöltve, vagy rosszul, de ezeket természetesen nem adtuk le, hanem külön gyűjtöttük megsemmisítésre. (én magam is átnyálaztam ezt a stócot a végén - kb. 700 db-ot - , hogy nincs-e köztük mégis érvényes).
Mivel - ezt Józsefvárosban is tapasztaltuk kopogtatás közben - nagyon sok embernek fogalma sincs, mi ez az egész, hogy kell kitölteni, mit kell ráírni. Ha nem személyesen szeded be, és mondod el, akkor gyakran hibásan töltik ki (pl. a jelölt helyére a sajátját írja, meg ilyenek).
@Canoon:

Hát igen, eléggé megviseli az aktivistákat más pártban is, ha különböző fórumokon - teljesen nyilvánvalóan az LMP-hez kötődő, ám azt tagadó - "harci-nickek" próbálják lejáratni pártjukat és jelöltjüket.

Apropó, ha már Lastres nick szerint minden LMP-s vállalja önmagát, akkor hadd kérdezzem meg: a 168 óra fórumán az SZDSZ-t mocskoló, de saját pártkötődésének jellegét és szintjét lebegtető "magyar nemzett" nick azonos-e Farkas János miskolci LMP vezetővel?
Lastres!

Nem nagyon érdekel, hogy mit hiszel és mit nem. A másik blogotokba, ahonnan ugye furcsa módon saját nevemen kitiltottatok, amikor már nem tudtatok kérdéseimre érdemi választ adni, valóban ezért kénytelen voltam libsike2008 nicken beírni. Itt, ahol saját nevemen beléphetek, saját nevemet használom. Valóban nem gáz ha valaki több nicket használ, csak nekem nem szokásom.

Hogy mi történt itt a kopogtatókkal, azt majd a rendőrség kideríti. Csak az tisztázhatja az LMP-t a választási csalás elkövetése alól, ha a rendőrség nyilatkozik arról, hogy megkeresték mind a húsz érintett választót, akik kivétel nélkül megerősítették, hogy kopogtatóikat Kispál Gergelynek az LMP jelöltjének adták át. Ha nem erősítik meg, hogy a kopogtatóval a ti indulásotokat akarták segíteni, akkor elég egyértelmű lesz, hogy csalás történt. Ha megerősítik, akkor nem történt csalás, csak a választási törvényt és szabályokat sértettétek meg kicsit, ez persze jóval enyhébb dolog akkor.
@dr.szabo.gabor.08:
Nem tartjuk nyilvántartásban, hogy melyik párttagunk milyen nickkel fórumozik, blogol az interneten.
Értesd: fogalmunk sincs, a te kedvedért pedig nem fogok utánajárni.
@Pollack:

Szerinted meddig lehet azt folytatni a teljes elhiteltelenedés veszélye nélkül, hogy az LMP-sek csak nickek, de nem vállalják fel a személyazonosságukat?

A politika, a döntéshozatal nyilvános műfaj. Ha döntesz, számonkérnek érte. A választóknak tudniuk kell, ki kicsoda, ahhoz, hogy számonkérhessenek. Aki ezt nem vállalja föl, az ne viseljen közmegbízatást.

Magánember minden további nélkül rejtőzhet inkognitóba, politikai szereplő azonban nem.
meglátásom szerint a blogok szétoffolásának hozadéka messze nem áll arányban azzal az erőfeszítéssel, amit ennek érdekében ügybuzgó emberek megtesznek ...:-)

általában blogon írók meglehetősen érzékenyek arra, ha ilyen stílusban akarják manipulálni őket, így egy blogot szétoffolók leginkább csak öngólt rúgnak, és többet ártanak, mint használnak "ügyüknek" ...

a kerületi politika és a helyi kopogtatócédula gyűjtés az a terep, amit még nagyon jól átlátnak közvetlenül is egy kerületben lakók, ezért felesleges igyekezet megpróbálni nekik mást "eladni", mint amit a saját szemükkel látnak, és számukra hiteles emberektől hallanak ...

hiába ontja bejegyzések tömegét egy-két ember ráérő idejében, ez nem változtat a tényeken, merthogy azok, mint tudjuk, meglehetősen makacsak ...
@dr.szabo.gabor.08:
Nem tudtam, hogy a blogokon kommentelni is közszereplésnek minősül már.
Lehet, hogy én vagyok túl fiatal, vagy Te túl öreg, de a blogszférában tudtommal nem feltétlenül muszáj a személyazonosság felvetése, sőt, így szabadabb vitát eredményezhet a diskurzus, mint ha ezt nevesítve tennénk. Ha nem tetszik, hogy a blogokon ez a szokás, akkor még most szokd meg.

Én momentán felvállaltam a nevem, mert "tisztségem" ezt megköveteli. De az egyszerű LMP-s tagoknak miért kellene megnevesíteni önmagukat a blogok kommentjeiben?

Egyébként értékelem a problémáidat, így kampány idején.
@Pollack:

Blogon politikai témában valamely jelöltet indító párt tagjaként kommentelni: szerintem közszereplés. Nem kicsit hiteltelen, ha egy teljes átláthatóságot és nyilvánosságot követelő párt tagjai még saját személyazonosságukat sem vállalják föl. De ez végülis a Ti problémátok.

Valamiért azt tartjátok jónak, hogy az LMP bloggereinek személyazonossága ne derüljön ki. Lelketek rajta.
Bocs Pollack, de én nem láttam, hogy hol vállaltad fel a nevedet.
Az érdekes, hogy az LMP számára úgy látszik október 23.-a nem ünnep. Hiszen nem láthattuk sehol az LMP-t ma például a 301-es parcellánál, de arról sincs információm, hogy bárhol máshol megünnepelték volna hivatalosan a nemzet egyik legnagyobb ünnepét. Hmmm.
@Rózsa Misi:
Ebben a topicban, amikor legelőször hozzászólt.
Ok. Megtaláltam. Köszi a segítséget.
De mi van az ígért sajtóközleményetekkel?
Kedves Kispál Gergely kampány!

Kerületi lakosként, valamint egy három éve tartó akciókutatás részeként, a többi polgármester-jelölttel együtt, meghívtam az LMP jelöltjét, Kispál Gergelyt élő fórumra egy kerületi negyed közügyeiről:
vajdapeterutca.blogter.hu/371902/kedves_polgarmesterjeloltek_-_meghivo_elo_forumra

19-én, majd 22-én írtam a kampány megadott mailcímére ( jozsefvaros@lehetmas.hu ). Szeretnék maximálisan alkalmazkodni a polgármesterjelölt időbeosztásához a civil fórum időpontjának kijelölésében. Ehhez pedig, addig is, amíg a kampánynak érdemi válaszra van lehetősége, tudnom kell, hogy a meghívó rendben eljutott önökhöz.

A pártokkal és az önkormányzati szervekkel való levelezés során három év alatt szerzett tapasztalatok alapján, kértem egy szavas nyugtázást a meghívó megérkezéséről. Ennek célja, hogy utólag ne merülhessen fel kétség, hogy a küldemény megérkezett, és a további sorsáról az apparátusban érdemes tudakozódni. Az önök esetében a kapcsolatfelvétel első lépése nem sikerült, nyugtázást nem kaptam.

Kérem szépen, jelezzenek vissza, ha olvassák a bejegyzésemet, és adjanak meg olyan mailcímet, amely biztosan működik!

Ha az internetes kapcsolat működéséről továbbra sem tudok megbizonyosodni, akkor a hétvégén a megadott postacímre (1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 37. 1. em.) adom fel önöknek a meghívót. Kérem az együttműködésüket, hogy további idő és postaköltség ráfordítása nélkül el tudjam érni önöket!

Köszönettel és üdvözlettel:

Dokumentáció: vajdapeterutca.blogter.hu/
Levelezés: vajdapeterutca@freemail.hu
Tisztelt Polgármester-jelölt Társam!

Múlt hét elején az akkor hivatalos jelölttel rendelkező pártok megállapodtak a plakátozás és a helyi sajtóban való megjelenés esélyegyenlőséget biztosító módszeréről. Mivel várható volt, hogy Ön is hivatalos jelöltté válik - melynek megtörténtéhez gratulálok - ezért e megállapodásban eleve az Ön egyenlő lehetőségeit is megbeszéltük.

Plakátozás:

Az önkormányzat 90 db háromoldalú hivatalos plakáthelyet állított fel. Ezek pontos elhelyezkedését és az egyes plakáthelyek számát a választási térképen feltüntettük, ez a térkép az Ön birtokában van.

Mivel háromoldalú plakáttartóról van szó, nyilvánvaló, hogy mindegyik párt mindegyik tablóra nem kerülhet föl. A következő megoldást találtuk ki:

A jelölteket alfabetikus sorrendbe állítjuk:

Kispál Gergely
Kocsis Máté
Komássy Ákos
Takács Gábor

Az 1-es számú plakáthelyre az első három jelölt tehet ki plakátot, mindegyik jelölt a plakáttartó egyik oldalát használhatja föl.

A 2-es számú hely egy-egy oldalára a 2-tól 4-ik sorszámú jelölt helyezhet ki plakátot.

A 3-ason a 3., 4., és 1. jelölt tehet ki plakátot.

A 4-esen a 4.,1., és 2. jelölt tehet ki plakátot.

Az 5-ösnél a ciklus visszakerül az elejére: 1.,2.,3. jelölté az egy oldal.

Az Ön számára, mint 1. számú jelölt ekként a 2., 6., 10., 14., - és így tovább számtani sorban - számú plakáthelyek nem állnak rendelkezésre, ami azt jelenti, hogy minden jelölt a 90 háromoldalún rendelkezésre álló összesen 270 felület háromnegyedével rendelkezhet.

Elsőre lehet, hogy bonyolultnak tűnik leírva, ám a gyakorlatban nem az: a plakátozó stáb a megfelelő számsorrend szerint haladva minden 4. plakáthelyet kihagy, és ennyi.

A helyi médiával kapcsolatban:

Az önkormányzat által kiadott "Józsefváros" c. lapban minden jelöltnek egyaránt fél oldal áll rendelkezésére a kampány alatt minden lapszámban. Ezt a jelölt maga töltheti be, olyan mondanivalóval, megjelenéssel, ahogy kívánja. A kreatívot át kell küldeni a szerkesztőséghez. A következő lapszámra vonatkozó leadási határidő jövő kedd.

Tisztelt Polgármester-jelölt Társam!

Kérem, amennyiben e feltételekkel egyetért jelezzen vissza.

Köszönettel:

Takács Gábor
@takacsgabor:

Hibajavítás: a 90 plakáttartó háromnegyedére, az azokon lévő 270 felület negyedére helyezhet el plakátokat. Bocs.
@dr.szabo.gabor.08:
Felháborító, hogy van politikai szereplő, aki mégis egy anoním nicken, lokálpatriótaként osztja az észt a neten. Ebben egyetértünk.
@kalapácstollú:

És beazonosítja magát egy élő emberrel, konkrétan magammal, ellentétben Veled. Vagy Te is megteszed?
@dr.szabo.gabor.08: Nem tudom, miről beszélsz. Én nem vagyok politikai szereplő.
Kedves fórumtársak, aki tudja, árulja már el nekem, mi ez súlyos ellentét és indulatoktól fűtött szembenállás az szdsz és az lmp közt? (amit én az EP választáskor észleltem először és már akkor sem értettem, viszont okádtam tőle) Milyen alapja, célja és értelme van ennek?
És a pártkatonák, -aktivisták,
-szimpatizánsok honnan a túróból veszik azt, hogy ez a belterj a nyilvánosságra tartozik és érdekli a választók oroszlánrészét kitevő mezei civil lakosságot?
@borzzz: Ennek egy elég egyszerű magyarázata van.
Az SZDSZ-nek van egy netkommandója (fizetett emberekkel) akármennyire is tagadják. Az EP-választás előtt is létezett már, majd május-júniusban Rózsa Misi a lehetmas.blog.hu-n kezdte el kifejteni "áldásos" tevékenységét, ami oly sokáig és oly kitartóan csinált (ócska ellenpropaganda volt), hogy végül magam tiltottam ki. Azóta is úgy van.

Gondoltam azt hitték, hogy így le lehet minket "győzni", s nevetség tárgyává tenni. Akkor nem sikerült, de ahogy elnézem most sem fog. Most ismét nekiálltak piszkálódni, előbb a "vadplakátok" miatt, majd akármi miatt.
A lényeg, hogy az LMP-s posztokban folyamat ott legyenek. Eluralják a kommenteket, a normális és érdemi párbeszédet ellehetetlenítve.

Mindezt LMP-sként mondom.
S mindent úgy mondom, hogy erre a beírásomra ismét rá fognak repülni az SZDSZ-esek, mit sem törődve azzal, hogy ez Kispál Gergely topicja, nem pedig az övék, s ez nem net-csatatér, hanem egy blog.

Én ezt már nagyon unom, és csak azért írtam le mindezt, mert Te kérdezted.
LMP, etikai kódex (www.lehetmas.hu/hirek/54) ez lenne a megoldás a korrupció ellen? Ez gyerekes, - már bocsánat- de hogyan állhat egy etikai kódex 12 pontból? Ezt a mindössze 1 oldalas etikai nyavalyát a 10 éves kislányom is megfogalmazhatta volna. Sajnos már van fogalma arról is hogy mi az a korrupció :S És tényleg lehet az, hogy ehhez a hülyeséghez még ezer forintokat kéregetnek is? Na neeee........!!!
Ja, és mielőtt még elfelejteném, meg lehet nézni hogy pl. egy sajtó etikai kódex közel 60 pontból áll. És annak van is értelme, de ennek??? Ebből látszik, mennyire egy kezdő, kis pártról van szó, akinek a jelöltje egy színész. Jobban tennék, ha inkább egyesületként működnének, úgy talán értelme is lenne és nem járatnák le magukat irkafirkákkal...
@Pollack: Már megbocsáss, Pollack, de ki az a Rózsamisi? Eszik vagy isszák? Róla kell szólnia a kampánynak? (Szvsz ha olyan durva, amilyennek írod, akkor eleve nem lehetett bérposztoló: aki pénzért csinál valamit, az többé-kevésbé racionálisan gondolkodik; aki fizet valamiért, az nem díjazza a kontraproduktív megszállottakat)
És még mindig ugyanott vagyunk: a rózsamisikről meg az szdsz-ről több mondanivalótok van és szívesebben beszéltek, mint a kerületről.
(A tisztánlátás kedvéért: Védegylet alapító tag vagyok, nem ellendrukker. Szeretnélek ot látni benneteket az OGy-ben környezetvédelmi, civil kezdeményező stb. agendával, de nem látom, hogy itt, a spéci kerületi ügyekben volnának komolyan vehető altenatív javaslataitok)
Kedves Pollack!

Emlékszem Rózsamisi kitiltására az LMP blogjáról. Tényleg rámenősen nyomatta szöveget, de nem gondoltam, hogy ezt a lépést ilyen elégedettségel fogod emlegetni hónapok múlva is.

Most, hogy ezt említetted, eszembe jut az a poszt, ahol valamelyikőtök azt magyarázta el, miért kellett Gyurcsányt - bár döglött oroszlán - följelenteni Sukoró ügyben.(Máig nem világos,hogy miért nem jelentettétek föl Tátrait, a vagyonkezelő főnökét is, de ez más kérdés.)

Ellenben a bejegyzés nagyon népszerű volt a szél-jobberek és újfasiszták között, akik lelkesen támogatták a följelentést. Nomeg alpári stílusban tárgyalták Gyurcsányt, különböző összefüggésekben.
(Meg volt néhány szimpatizánsotok, aki ekkor közölte, hogy ezentúl nem Titeket támogat.)

Miért nem tartottad fontosnak kimoderálni az ő mocskolódásukat?
És azt kérem, légyszi írd le a moderálási elveiteket. Tudod, egy kezdő pártot olyan kevés dolog alapján lehet megítélni, hiszen még nemigen volt alkalmatok cselekedni.
@Galadhriel: Rózsamisi kitiltása egyedi eset volt. Hosszadalmasan és minden írásunk kommentjeiben nyomatta az ellenpropagandát, az SZDSZ dicsőítését, s úgy általában a bérkommentelést.
Emiatt lett kitiltva. S nem azért emlékszem rá, mert oly' büszke vagyok e tettemre, hanem mert eddig ő volt az egyedüli, aki kitiltást kapott nálunk.

Máskülönben nem moderálunk, nem tiltunk ki a lehetmás blogról.
Egyedi elbírálás van, ha valaki túlzásba viszi.

ui: Tátraival kapcsolatban nem tudunk a blogon válaszolni, ez ügyben írj az info@lehetmas.hu-ra.

ui2: Elnézésed kérem a kései válaszért, de nem mindig nyílik alkalmam blogokat olvasni.
@Pollack: Kössz a választ Rózsamisiről. Ha eredeti a levél, amit nálatok olvastam tőle, akkor ő valszeg hivatásos hozzászóló, de nagyon sok kárt okozott az övéinek.

A Tátrai-ügyet tényleg nem értem. Azt sem, hogy miért folytassak magánlevelezést, amikor a följelentést nagy nyilvánosság előtt tettétek.
Tisztelt Takács Gábor Úr és szdszes kommentelő brigád!
Rendben van, hogy századszorra is elmondja, hogy milyen nagy erőfeszítést tett Ön és a pártja a vadplakátok eltüntetése érdekében, ezt nagyon köszönjük!
De szeretném ha megértené végre, hogy vannak ennél fontosabb dolgok is, mint például a Centrum Parkolótársaság és a parkolódíjakból származó bevételek. (aminek töredékéből lehetne letakarítani Józsefváros utcáit) Ezen bevételekkel Önök nem tudnak hitelesen elszámolni és verseny nélkül akarják tovább szerződtetni (a Fidesz-szel karöltve) azt a parkolótársaságot amelyik csal a bevételeinek számadataival:
www.lehetmas.hu/allasfoglalasok/438
www.origo.hu/itthon/20091111-jozsefvaros-a-centrumra-szabta-parkolasi-tenderet.html
Szerintem ez például sokkal fontosabb kérdés! Várom reakcióját!
Üdvözlettel:
Szabados Péter
@stav79:

Válaszom már régóta megtalálható e blogon: "Rend, biztonság, fejlődés" c. programom origója a parkolás saját rendszerű üzemeltetése, és az abból származó bevételek közterületi célokra történő felhasználása.

Magam és az SZDSZ minden politikusa 1999 óta sosem szavaztunk meg semilyen Centrum Parkolós előterjesztést, mert az általuk működtetett rendszert kaotikusnak és a korrupció melegágyának tartottuk és tartjuk.

A testre szabott közbeszerzési kiírást sem szavaztuk meg és üdvözöljük a Döntőbizottság határozatát.

Kommentelő brigádot pedig nem az SZDSZ, hanem az LMP üzemeltet, mint az e blogon is világosan kiderült.

Javaslom korábbi bejegyzéseim elolvasását és az Ön számára is világos lesz, ki foglalkozik tartalmi ügyekkel, és ki nem.

Üdv

Takács Gábor
Tisztelt Szabados Péter4
Figyelmébe ajánlanék egy cikket:"A Józsefvárosi Önkormányzat leválik a Centrum Parkolási Kft-ről és a kerékbilincselést maga látja el. Az eddigi bevétel duplája marad így az önkormányzatnál. A képviselő-testület szerdai ülésén döntött úgy, hogy felmondja a kerékbilincselési feladatok ellátására a Centrummal kötött szerződést."
Forrás: www.kocsismate.hu
@takacsgabor:

Takács Úr!
Készséggel elhiszem Önnek, hogy a Centrum Parkoló nem tartozik az szdsz üzleti érdekeltségei közé. Kíváncsi vagyok azonban, hogy a helyi szdsz frakció, illetve az aktuális polgármester milyen formában lépett fel a törvénysértő pályázati kiírás ellen. Tettek-e ezügyben feljelentést?

Bízom a korrekt válaszban!
@kalapácstollú:

Ellene érveltünk informálisan és formálisan, ellene szavaztunk, és bíztunk a Közbeszerzési Döntőbizottságban. Mint kiderült, joggal.
@takacsgabor:
Nem, nem arról érdeklődtem, mi ellen érveltek, mi ellen szavaztak. Mondom, elfogadom, hogy másnak állhatott érdekében a CP támogatása, nem Önöknek.
A kérdésem azonban arra vonatkozott, miként léptek fel a törvénysértő tender ellen. tettek-e feljelentést? Fordultak-e a Közb. Döntőbizottsághoz vagy más, alkalmas fórumhoz?
Lehet, hogy teljesen naiv kérdés, de az LMP honlapján az szerepel a Kik vagyunk? kérdésre válaszolva, hogy: Kormányból kiábrándult. Ellenzékből kiábrándult. lehetmas.hu/rolunk
Akkor miért a Fidesz támogatásával indul Kispál Gergely?
@hokifli:
érdekes gondolatkísérlet, de ezt miből gondolja?
"Adatlap: hokifli 0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban."

Nem a fideszt támogatjuk. Sőt, ők ugyanúgy benne vannak a centrumos kavarásban. Az ilyen korrupt politikusoknak el kell tűnniük a közéletből.
Elolvasva a cikket, nem tudom, mi az igazság, mit szavaztak meg Csécseinek, de az biztos, hogy ez a Szabó Zoltán (MSZP) egy vérbeli gennyládának látszik. És Komássy... komolyan, mindjárt hányok. Sok évig benne a mutyiban, most meg mintha mise történt volna. Szánalmas.
Kedves Lastres!
Szerinted a politikai vita része? az, hogy:
nem tudom, de ő egy vérbeli gennyládának látszik.
... komolyan, mindjárt hányok.

És Ti beszéltek másfajta politikáról?
@Galadhriel:
Mégis mit vársz?

Tény: az MSZP is tudott a szerződésről.
Most meg ártatlam képpel kiállnak és előadják a szűzlányt. Szerintem erre éppen megfelelő jelző a gennyláda. Vagy te mit használnál?

Arról ugye van fogalmad, ki ez a Komássy? Idézzek tőle? "amíg volt pénz, addig nem foglalkoztunk azzal, honnan származik" (tanúvallomása a Zuschlag perben).

Szerinted teljesen rendben van, hogy egy olyan ember akar polgármester lenni, aki csak azért nem ül ott Cusi mellett, mert egy baleset miatt korábban ki kellett szállnia?
Csak hallgass bele egy kicsit, hogyan beszél:
videotar.mtv.hu/Videok/2009/11/17/10/Jobb_hely_lesz_a_nyocker__id_kozi_polgarmester_valasztas.aspx
@Lastres: A gennyláda tényleg nem elegáns. Nem ezt gondolni nem elegáns, hanem ilyet leírni valakiről.
@Galadhriel:
Már Lenin ny-európai emigrációja óta nem tud a baloldal dugi és átláthatlan forrásból származó pénzek nélkül létezni.Vajon miért?DD
@takacsgabor:

ez annyira bizonyítható:
"Ellene érveltünk informálisan"
DDD
ma a Teleki téren gyűjt kopogtató cédulát Kispál Gergely, külső-Józsefváros (11. evk) LMP jelöltje

de vagyunk még a Blahán és a Hunyadi téren is ma, részletes info itt: lmp678.blog.hu/
a 6-7-8. kerületek LMP blogja :-))
@8kerlakos: Hol voltatok? Szomabaton és vasárnap is kimentem a Blahára, de senkit sem láttam......csak két rendőrt