Mint ahogy tavasszal ígérték, már szeptemberben elkezdődött a Mária utca átalakítása a Gutenberg tér és a Lőrinc pap tér között. A munkálatokat vezető közlése szerint gyorsan dolgoznak, mindössze két hónap alatt elkészülnek, és visszaadják a forgalomnak az utcát - addig is megértést és türelmet kérnek az itt lakóktól, valamint a lezárás miatt megnövekedett forgalmú Rökk Szilárd utca lakóitól. A házakba folyamatosan biztosítják a bejutást, ha mentő vagy tűzoltó jönne erre, ők is át tudnak menni.

Az utca két végére táblát helyeztek el, mutatva, ilyen lesz nemsokára. A fákat tavasszal ültetik ki, a padokat és a biciklitárolókat viszont már most birtokba vehetik az emberek. Egyes pletykák szerint a karácsonyi díszvilágítás ide is ki lesz terjesztve...

Hahh! Meg ahogy azt elképzeltük. Szeptember közepe van, és még egy árva kapavágás sem történt. Miért? A választ a RÉV8-tól kaptuk meg.

A tegnapi testületi ülésen szavazták meg a költségeit, így már van rá fedezet, ennek birtokában írják ki a közbeszerzési eljárást. Mivel előzetesen már kértek be ajánlatokat a cégektől, jövő héten eldőlhet, ki lesz a kivitelező. Aztán már csak az engedélyeket kell megvárni, fővárostól, helyi hivataltól, értesíteni kell az ott lakókat és - optimista becslés szerint - három hét múlva kezdődhet.

Az utcabútor (pad, kuka, kerékpártároló) kiválasztása is folyamatban van, arról is a következő hetekben döntenek.

Ha minden így van, ahogy elmondták.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr761385058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lesley,

arról lehet tudni valamit, hogy hol tart a lekanyaródás engedélyézése a körút-Baross utca sarkon? Sokat segítene, mert bár az építkezés nem kezdőtt el, de a tömeg/forgalom az elképesztő. Csináltam képet de nem tudom ide feltenni.
magyarul októberben akarnak kezdeni, majd jön az eső később a fagy...sárban-hóban utat építeni?! nem lesz ennek jó vége, várhatnának tavaszig.
@Mariannka51: küldd el mélben
@innersa: az azért nem jó, mert akkor kezdik a többi utcát, egyszerre lenne lezárva minden, még nagyobb káoszt és elégedetlenséget szülne
hát pedig télleg ez lesz valszeg. jön a rossz idő és megakad a dolog.

viszont ez a körút-baross utca jobbra lehajtás megragadta a tekintetem :)
nagyon szar most,h el kell menni a körúti dugóban a pál utcáig/üllői útig ,h le tudjak kanyarodni a szentkirályi felé. a nagy irányváltások előtt 20-25 perc alatt otthon voltam barátnőmtől, most a dugó miatt volt már 1 óra is (vasárnap
@Lesley: Úgy tudom, hogy a jövő évi munkákra még a forrás sincs meg...az egészről az jut eszembe, hogy anno már '97-ben hasonlóképpen volt szó a krúdy u. felújításáról, aztán 2004-ben nagy nehezen elkészült (persze olyan minőségben, hogy akár már most elkezdthetnék a felújítását annak is.)
Örülnék nagyon, ha a tervek megvalósulnának, persze egy végiggondolt forgalomcsillapítás mellett,de kezdettől fogva nagyon "kampányszagot" érzek a dologban.
@rednose: A dugók botrányosak a környéken, továbbra is a főútvonalakat megkerülő átmenőforgalom a jellemző, a helyiek meg szagolják a bűzét. Autózni nem érdemes, biciklizni életveszélyes,gyalog meg vagy a kutyapiszkot kerülgetem, vagy a dugóban álló autókat.
@innersa: jól tudod, mert EU-s pénzre pályázik a kerület, aminek csak az első fordulóját nyertük meg eddig, és a napokban adták be a második fordulóra a pályázatot - döntés jövő év elején várható.
De! A minap voltam könyvtárban, megnézni a régi Józsefváros újságokat, és meglepetésemre 1992 őszén már meg lehetett nézni az átalakítási terveket Palotanegyedről, amelyek sétálóutcákat és csillapított forgalmú utakat tartalmaztak. Azokat, amelyek most fognak megvalósulni.
Nincs új a nap alatt...
Fasza a kép bal alsó felén az a baszottnagy dézsa, ami fél méterre szűkíti a járdát.
Az uttesten kell közlekedni.....
remélem tisztességes gyökeres fák lesznek, nem ilyen "dézsásak",ezek nem nagyon maradnak meg; lásd reviczky kontra krúdy utcák
Csak az egyik oldalon lehet"rendes" fát ültetni. A másik oldalon csak dézsás lehet a talajban futó vezetékek, csatorna stb miatt.
Lesley, ez a Mária utca felújítás mennyire biztos? Azt nem tudod véletlenül, hogy a csillapított forgalmat még valamivel megpróbálják elérni, vagy szerintük így már elég csöndes az utca?