Habár már tavaly is úgy volt, hogy dokumentálnak minden mozzanatot, és később is elérhető, ennek semmi nyoma a RÉV8 oldalán - na nem mintha más, fontos infót elérhetnénk ott. Viszont egy közlemény érkezett, s vele a régi/új oldal:

  Júliusban az egész lakóközösség nagy örömére megnyertük a Rév8 és partnere, az Új Irány Landscape Architects által gondozott, az „Európa Belvárosa Program” keretében megvalósuló, a “Palotanegyed társasházai számára belső udvarok közösségi helyszínként való kialakítására” kiírt 2009-es pályázatot és az azzal járó 2 millió forintot.

  Tekintettel arra, hogy a világhálón a pályázat elbírálásáról, a döntés jogosságáról, a várható pénzfelhasználás módjáról nem túl barátságos, már-már kimondottan irigy vélemények jelentek meg, illetve mi is személyesen tapasztaltuk a korábbi győztes belső udvar (Szentkirályi utca 10.) kissé elbaltázott rehabilitációjának eredményét, úgy döntöttünk, hogy úttörőként szeretnénk transzparens módon bemutatni a mi győztes belső udvarunk felújításának menetét.

  Szeretnénk megosztani a munka minden fázisát: az ötleteléseket, a tájépítészekkel folytatott megbeszélések eredményeit, a költségvetés minden egyes tételét, a kivitelezés munkafolyamatait, az első és az utolsó virágpalánta elültetését, sőt, az elkészült belső udvar, azaz a pályázati célként megjelölt közös szabadtéri nappalink élettel való megtöltését is.

  Természetesen ez a blog nem kizárólag a külső nyilvánosságnak készül, sőt, elsődleges célja a társasházon belüli közösségépítés, így a Horánszky utca 1. lakóinak is szeretnénk teret adni arra, hogy megosszák véleményüket egymással.

  Habár elsődlegesen a társasházunkra fókuszálunk, nem tudjuk levenni vigyázó szemeinket a környékünkön, a Palotanegyedben zajló fejlesztésekről, felújításokról, történésekről sem, így a harmadik kiemelt célunk az, hogy – esetlegesen bevonva blogtársainkat is – beszámoljunk a környék fontosabb történéseiről is.

  Reméljük, hogy kezdeményezésünk példaként szolgál majd minden leendő nyertesnek, illetve minden olyan társasháznak, amely nem kizárólag egy téglafalak közé zárt embertömegként, hanem valódi közösségként működik.

 

Üdvözlettel,

A Horánszky utca 1. társasház bizakodó lakói

 

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr121303742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gratulálok a lehetőséghez. Éljetek vele, én szurkolok nektek!