Csiga

Címkék: kocsmát

2009.06.15. 14:29

Aki nem ismeri, magára vessen! De tényleg. A Csiga Café a Csarnok mellett található, a Körútról nézve bal oldalon. Sarkon van a bejárata, el sem lehet téveszteni.

Emlékszem, anno még cukrászda volt a helyén, akkor érkeztem a fővárosba, barátaim meg itt laktak a környező utcákban. A cukiban készült a világ legjobb madárteje, és a cimbik között állandó verseny dúlt, ki tudja megvenni az összes(!) madártejet - aki megszerezte, nála volt a buli.

Aztán egyszer csak bezárt, majd egy ritka rossz kínai kajálda volt egy kis ideig. Következő bérlő a Csiga lett - tavaly ősszel volt hét éves - és remélem marad is sokáig.

Miért szeretem ezt a helyet? Mert sosem kell várni a pincérre, mert sosem kell integetnem, hogy szeretnék még egy sört - amint kifogy a pohár, már ott is vannak, megkérdezve: "Hozhatok még egyet?". Minden asztalon virág van, és körben is tele van zöld növénnyel. 

A falon óriási fekete tábla hirdeti az ennivalókat, színes krétával kiírva, felette arany Buddha. A többi falat is hasznos munkára fogták, kiállítások váltogatják egymást. A kortárs képzőművészet köszön vissza az ablakból (orrszarvú drótból a lopótökből készült libák között), de a sörösdobozból készített másfél méteres vázát se felejtsük el felfedezni. Esténként bringahegy van a környéken, hiszen egy csapolt Dreher 450-, és a saját fejlesztésű melegszendó - amiből simán jóllaksz - csak 600- Huf. A galériára vezető lépcső csigavonalai, az ital-tábla feletti csigahéj-kompozició, mind-mind a névadóra emlékeztet.

A konyha egész egyszerűen bámulatos, olyan ízorgiákat kreál a szakács, ami visszatérésre sarkall. Vissza is jár ide mindenki. 

Elfogult lennék? Naná! A kedvenc helyemről van szó - a Tied mi?

A mi kis asztaltársaságunk csütörtökönként szokott hattól itt ülni, megbeszélve a környék és egymás dolgait. Gyertek Ti is!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr961133488

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Csiga Café 2010.11.08. 11:07:46

Helyszín: 1081 Bp., Vásár utca 2. Látogatás: 2008. április 2. 19:05-22:00 > Mire utalhat a név? a lépcső kovácsoltvas korlátjára, a betekert rakétákra, a hajfürtökre, a lassúságra......

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jónak néz ki, megnézzük majd haverokkal!

Amúgy ha már kérdezed, én is ajánlanék egy helyet. Szentkirályi utca, Pázmány egyetemmel szemben. A hely neve Vaskapu. Nemrég nyílt és úgy érzem mázlim van,h 2 házzal arrébb lakom :)
Átlag árak, de inkább az olcsó felé húznak, remek kiszolgálás (fiatalok), akik kicsit néha mesterkéltnek tűnhetnek, de amit kérsz, azt hiánytalanul eléd teszik, gyorsan, mosolyogva. Pincehelyiség, de rettentő tágas, sok tévével, külön pókerteremmel. Ahogy látom, leginkább egyetemisták járnak le, meg is értem őket, mi is ott pókerezünk minden héten :)
Konyha nincs, csak melegszendvics, meg ilyen rágcsafélék.
itt egy link is hozzá:
www.vaskapu.eu/
ó igen, a csiga. egyszer egy depressziós részeg bukott művész erdélyből ránkakaszkodott és két órán át sírta bánatát, mígnem nagy nehezen a pultossrác kitessékelte, mikor már a mindig a pultnál ülő lány kutyájára szállt volna rá. mi pedig kaptunk egy ingyen kört. de már ez előtt is szerettem, fogalmam sincs miért nincs benne a kedvenc helyeim között. :)

a vaskapu viszont egy botrány, nem csak azért, mert kértem egy nagyfröccsöt, visszakérdeztek, hogy 5dl-e, majd adtak egy vébékát. és bizony drága.
@solaitid: ja és a kék programjaira mindig a csiga hozza a kaját, ami, hát, igen, nagyon.
csiga!
imádom!
teljesen rendben van a konyha.
(a saláta köretet külön dícséret illeti)
finom friss csapolt sör.

csoda a rákóczi téren.

az árakat összehasonlítva olcsóbb a VK :)
a fröccsel már én is jártam így ott, reklamáltam is, kaptam egy ingyen fröccsöt pluszba (ezúttal igazit). Sztem csak pont ugyanazt a tudatlan pultost fogtuk ki :)
@rednose: A VK-ban van egy-két "furcsa" pultos, de mindent összevetve nem rossz hely. A csapolt barna Staroért megéri odajárni.
A Csigában is van pár furcsa kövület felszolgáló. Elég hangulatfüggő a viselkedésük.
Egyszer megkérdeztem Oránt, miért nem penderíti ki őket, mire azt mondta, hogy megbízik bennük, és számára ez a legfontosabb.

Összességében persze szeretem a helyet, s gyakran látogatom ;)
sziasztok!
a bejegyzés pont két éve született, a Csiga azóta talán csak még jobb lett, szeretném újra a figyelmetekbe ajánlani! A napfény a régi, csak egy kis ráncfelvarrás, még több növény, kényelmesebb ülőkék, nagyobb italválaszték, az új chef főztjét pedig igencsak érdemes kipróbálni.. :))