Szögesdrót

Címkék: vélemény baleset felhívás

2009.04.30. 09:37

Az Erkel Színház épülete és az azt övező Köztársaság tér a főváros tulajdonában van. Az épület menthetetlen - állítják szakemberek - éppen ezért be is zárták. Megvan rá a terv, újraépítik, ismét működni fog, de addig is a balesetet megelőzendő húztak egy sárga csíkot a járdára, jelezve a veszélyt.

Ami, ugye, senkit nem érdekelt. Egy sárga csík a földön, lehet bármi.

Most azonban új módszert eszeltek ki - valakik. Hogy kik, nem sikerült kideríteni még, nem válaszolnak az illetékesek. Nem csak nekem tűnt furcsának, íme egy levél:

Hello!

Az Erkel színháznál lettem figyelmes néhány napja (hete?) arra, hogy az omlásveszélyt eddig jelző sárga csíkot - nagyon helyesen - megtoldották egy kerítéssel.

Csakhogy a kerítés tetejére teljesen értelmetlenül szögesdrótot szereltek, ami felnőtt embernek kb. mellmagasságban, gyermeknek meg szemmagasságban helyezkedik el.

Abszurdum az egészben, hogy egy jó másfél méteres részen nemhogy szögesdrót, de kerítés sincsen, csak egy egyszerű kötél jelzi a - feltételezem - kocsibejárónak fönntartott helyet. Ha megnézitek a csatolt képet, látszik a kötél is, ahol bárki beléphet a kerítés mögé.

Így mi értelme? Meg különben is, minek szögesdrót a járda közepére, másfél méter magasságban, aminek egy arra bicikliző gyerek simán nekimehet?

Üdv: R

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr891094405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.