Ki az a "K.GY."?

Címkék: utca graffiti

2009.04.18. 14:38

Emlékszem még az ezredforduló táján született tervekre - amikor még a Pál utcai fiúkkal akarták felhúzni a kerületet - azt tervezték, hogy a járdára festik fel az egész regényt, és menet közben lehet elolvasni. Akkor még nem tudták, hogy lesz egyszer egy Grundunk, ahol - ha nem is a járdára, de - ki lett rakva teljes egészében, és elolvasható.

A járdára festés, azon keresztül üzenés, reklámozás régóta működik, részben illegál, részben stenciles művészek tolják néha - de most olyan alkotás került ki, ami mindenkit megállít, elolvastat és talán gondolkodásra is serkent. Mosolyra többeket.

A feliratok elolvasását nem könnyítette meg a művész, tekeregnek, kacskaringóznak, forgatni kell az embernek a fejét, lépéseket tenni, visszatérni és követni - szóval megdolgoztat rendesen. A mondatok végén a monogram minden esetben "K.GY."

Ki lehet ő?

Kattintásra megnőnek!

 

 

Rafinált, nagyon rafinált - szerencsére van panorámakép összerakó programom, amivel meg tudom mutani. Jó, tudom, ez így csúnya, ezért azt javaslom, sétáljatok, nézelődjetek, keressétek meg őket és olvassátok "élőben"!Az utolsó az annyira szerteágazó, hogy nem tudtam rendesen lefotózni.

 Na, tudod már, ki az a "K.GY."? Találtál további idézeteket?

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr411072669

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kedvenecem. egy pár másik k-betűs kortársával :)
És aki a ma délelőtti idegenvezetésen részt vett, a felfestések sztoriját is ismeri :-)
Ők pedig építész hallgatók :) A múlt héten volt az alkotó hetünk, ilyenkor csoportokra bomlunk és mindenki ügyködik valamin. Ők a Magdolna negyedben kóricáltak.
Mi csináltuk, a Palotanegyed volt az akcióterületünk.

llbutor.hu/adrian/alkotohet/alkotohet.html

Először a nagy sárga pötty, majd a három (piros-kék-pink) közepesekre katt. Aztán a sok kis pöttyökre kattintva látszik, hogy hová-mi készült.