Heti beton

Címkék: vélemény rádió séta józsefváros

2009.03.23. 12:09

A Tilos rádión minden pénteken reggel hét és nyolc között a fővárossal foglalkozó bloggerek tartanak fejtágító műsort, HetiBeton címmel. Ennek volt vendége a kerületben méltán tisztelt és a városrész jó hírét emelő Beyond Budapest kéttagú csapata: Domján Manó és Baglyas Gyuri.

Aki nem tudná, ők azok, akik sétákat szerveznek a kerületben, bemutatva annak színes-szagos részeit - és ezzel a kezdeményezéssel elnyerték a 2008-as év Legígéretesebb Fiatal Vállalkozása címet. Innen is gratulálunk Nekik és osztozunk az örömükben!

Én személy szerint még nem vettem részt a sétájukon, sajnos, hiszen bármennyit is tud valaki a saját lakhelyéről, környezetéről, azért mindent nem vesz észre, jó az, ha felhívják az ember figyelmét a kincsekre. Ha nem is mostanában, de tervezem a részvételt és erre csak bíztatni tudok mindenkit!

Elmondásuk szerint az elmúlt két év alatt, sétáik során azt tapasztalják, hogy az itt lakó emberek egyre nagyobb része ébred rá, milyen fontos a felelős magatartás a saját környezete iránt. Civil szervezetek alakulnak, tenni, változtatni vágyó csoportok kezdik el javítani az életterüket, amelyeket támogat az önkormányzat is.

Bár a műsor bevallottan provokáló, itt nem sikerült felvezetni azt az előítéletet, amit a nyóckerről tudnak, vagy tudni vélnek az emberek - Gyuriék derekasan helytálltak. Köszönjük nekik! 

Azt is észrevehetjük, hogy a műsorvezetők nem nagyon készültek sem a kerületből (bár egyikük itt él), sem a civil szervezetekből, és kifejezetten bugyuta kérdések hangzanak el a végéhez közeledve....A befejezés nem lehetett volna más, mint hogy Gyuri felvilágosította a hallgatókat és a műsorvezetőket a Tilos jelenlegi stúdióinak helyt adó épületről, udvarról.

A műsor meghallgatható két részletben, első félóra, második félóra. Az első 7 perc zene, ne ijedj meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr171019955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jaj, de örülök, hogy más is felfedezte őket!!! Én is biztatok mindenkit, de mindenkit iskolástól a nyugdíjasig arra, hogy nevezzenek be a túrájukra!! Felejthetetlen élmény lesz, emellett felébred az emberben a városa iránti érdeklődés, ami remélhetőleg örökre szól és előbb-utóbb az iránta való szeretetet és felelősségérzetet is magával hozza.

És ejnye-bejnye, Lesley, Te eddig hogy maradhattál ki ebből???! Tessék mielőbb pótolni! :-)

És most következik az ajánló: április 18-án,a Műemléki Világnapon, az Uránia Moziban tartott pályázat-eredményhirdetés után rendhagyó túra a Palotanegyedben Manóval és Gyurival!!!
bugyuta kérdések?
ha Te lettél volna a helyünkben, miket kérdeztél volna?
@solaitid: miután ez a hajó elment, nem látom értelmét a válasznak. Viszont, ha kicsit utánanéztek a témának, és nem erőltetitek a "provokáljunk még" szintet, a műsor egésze kiváló lehetett volna. Így csak négyes alá.
;)

@Lesley: Te neked tényleg ebből áll az életed, hogy ilyen hihetetlen építő kritikákat szórsz szét a nagyvilágba? béna design, captcha, bugyuta kérdések...

szerintem egyáltalán nem provokáltunk, és nem is akartunk, a nyóckeres sztereotípiákkal pedig eszünk ágában nem volt előjönni, ill. érvelni. azt kérdeztük, ami érdekelt; ha a végére gondolsz, akkor azt, hogy egy ilyen, valóban értéket közvetítő civil társaság hogyan áll a hetedik kerület történéseihez.
ne felejtsd el, hogy mi nem egy a 8. kerülettel foglalkozó műsor vagyunk.

igazad van, ez a hajó elment, pedig betelefonálhattál volna.

és kérlek ne menjünk pontozásba, elég röhejes lenne.
@solaitid: simán betelefonáltam volna, ha tudok róla - és ha felkelek időben.
A pontozás vitz volt, viszont nem értem most a sértődöttségedet. Ha gondolod, beszéljük meg mélben.
@Lesley: szó nincs sértődésről, csak még nem nagyon láttalak bármilyen témához is konstruktívan hozzászólni, és ennek fel nem foghatom az okát.

megfogalmaztál egy panaszt az adással kapcsolatban, én mint a leszólás alanya pedig megkérdeztem, hogy Te mit kérdeztél volna a helyemben - erre az a válasz, hogy "ez a hajó elment". ilyet utoljára gimiben hallottam, mikor jobb jegyért könyörögtem. pedig most induló totál amatőr műsorként érdekelne minket a használható kritika, főleg, hogy beyond budapesték voltak az első vendégeink.

egyébként nyilván tudod, hogy ez a műsor nem Neked, a témával aktívan foglalkozó bloggernek szól, ezért nem meglepő, ha sok újdonságot nem hallottál.
@solaitid: mintha túlérzékeny lennél.

A kritikus rész benne van a posztban, nem készültetek rendesen, ennyi.Amatőr műsor, ez látszik, és értékelem, hogy belevágtatok.

A város egyes részeit megóvni vágyó civilek leszólása volt durvább hiba, de majd csak belejöttök! ;)
@Lesley: szerintem nem szóltuk le a város egyes részeit megóvni vágyó civileket, mert ez az adás nem is arról szólt, hanem azt kérdeztük beyond budapestéktől, hogy mi a véleményük róla, egyetértenek-e azzal, hogy ez lenne a helyes módja a város egyes részeinek megóvásának. nem mondtuk el, hogy nekünk mi a véleményünk. de akkor majd igyekszünk egyértelműbbek lenni.

nem készültünk rendesen, ezt értem, de ezt miért gondolod (amellett, hogy igaz, mert 4ig az instantban voltunk), milyen kérdés nem hangzott el, ami Téged érdekelt volna? ezzel kezdtem.
Ez az egész beszélgetés vagy privátban kellene menjen, vagy a hetibetonon lenne a helye.
Ha készültök, utánanéztek, akkor tudtok volna kérdezni olyant, ami rájuk vonatkozik. Például, hogy állnak a CaPE-vel, hogy állnak a Roma Parlament és a Művészház lebontását megakádolyozó civil szerveződéshez, tervezik-e a túra kiterjesztését a nemrég műemléki jelentőségű területnek nyilvánított Tisztviselőtelepre,stb.
Az, hogy kevés (vagy semennyi) alvás után, még aznaposan csináljátok csak tovább erősíti az amatőrségét. Ezzel nem hencegnék.
@Lesley: tényleg nem értelek.

azért köszi, hogy írsz rólunk, legközelebb igyekszünk ügyesebben kérdezni, bár megjegyezném, ezekszerint mégsem lehettünk annyira felkészületlenek, hisz ezek a dolgok csak nem hangzottak el, de tudunk róluk. viszont ne felejtsd el, egy adás egy óra (ráadásul most még ki is hagytunk egy zenei blokkot) - ez alatt nyilván nem kerülhetett sor mindenre. viszont továbbra sem keverném a szezont a fazonnal: minket nem csak a 8ker érdekel, ha épp a beyond budapest is a vendégünk.
meghallgattam. voltak jó és lényeges kérdések. ami engem érdekel például: új épületek minősége. a Lesley csak azért kritizálta, hogy legközelebb még jobb legyen :)))

a Gyuriék túrája pedig tényleg zseniális, én egy éve voltam pont, idén újra tervezem.