Ga(rá)zdasági válság

Címkék: vélemény személyes

2009.03.17. 10:38

Ha saját magunkon nem is érezzük feltétlenül (boldogok, akiknek van munkájuk, Ámen), azért a csapból is ez folyik, mennyire rossz a gazdaság visszaesése, csökken a kereslet, megszűnnek a munkahelyek, ádáz küzdelem zajlik a munkaerőpiacon...

A másik fontos hírcsoport a mindennapi bűncselekmény. Minden napra jut egy bankrablás, vagy patika, kisbolt, kaszinó, benzinkút, trafik kifosztása. Az utcai támadások is szaporodnak, veszélyesebb lett a világ - a pénz nagy úr, a pénztelenség még nagyobb!

Azt gondolnám, hogy a társadalomból kilépettek csoportját mindez nem zavarja. A hajléktalanokról beszélek, akik akkor is az utcán éltek, amikor még jól ment az ország szekere, és most is ott vannak, amikor szaporodni készül a számuk. Amit ma olvastam, az cáfolni látszik mindezt.

Kar- és kulcscsonttöréssel vittek kórházba egy székesfehérvári hajléktalant, akit utcán élő társa vert meg, hogy megszerezze összegyűjtött üres üvegeit. A 36 éves tettest rablás gyanújával vették őrizetbe.

Független Hírügynökség

A rossz példa ragadós? Attól, hogy a periférián élnek, ugyanúgy hatással van az életükre a többségi társadalom mintája? Egy zacskó - vagy zsák - üres üveg ilyen értéket képvisel? 

A tett következményeit továbbgondolva mindeketten jól jártak, hiszen mind a fogda, mind a kórház fedett, meleg hely, ahol enni is adnak, tisztálkodási lehetőség is van - csak az egyik helyen korlátozott a szabadság. 

Megérte?

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr391007141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.