Graffiti

Címkék: graffiti körút szebu

2009.01.14. 12:01

Van egy fél ál civil szervezet, a Szeretem Budapestet (SzeBu), amely tavaly év végén teleplakátolta a várost, felhívást intézve a budapestiekhez egy nagy közös graffitieltávolító programra. Azt tervezték, hogy év végére legalább a Nagykörútat megtisztitják és ellátják festékellenes bevonattal. Ha nem is sikerült maradéktalanul (én nem is láttam, hogy takarították volna, Te igen?), de azért a Rókus kórház falát újrafestették -  megfelelő számú sajtós örökítette meg ezt az akciót is.

A beszámoló szerint 40 önkéntes tevékenykedett, és speciális védőbevonattot is felraktak, hogy könnyebb legyen a továbbiakban lemosni az esetleg újratermelődő falfirkákat. Jelentem, szükség is van rá, hiszen alig telt el két hónap, ismét ott éktelenkednek a festékszóró nyomok. Vagy azokat otthagyták? ;)

 

 

Írtam is nekik, mi a további terv, mikor és merre folytatódik a festékmentesítés, amire ezt a választ kaptam:

Hello!
Igen, elindult a Rákóczi út mentesítése is, de a hideg miatt leállt, +5 C átlaghőmérséklet alatt nem lehet dolgozni.
A VIII. ker. önkormányzattal most tervezünk egy szerződést aláírni, ill. már  a testület előtt van, ahol több útszakasz mentesítése is megvalósul, elsősorban a Palotanegyedben.
Ez évben a Főváros tervezi a Belváros és a legfontosabb útvonalak teljes mentesítését és monitoringoztatást. (Persze csak a Főváros kezelésében levő területeken, de a kerületek is elég aktívak már!)
 
Üdvözlettel:
Moravcsik Jóska
titkár

A körút viszont le lett takarítva. Ha nem figyelsz oda, talán fel sem tűnik, annyira megszokta már az ember - amikor észleltem és meséltem ismerőseimnek, nem hitték el, úgy emlékeztek, hogy a napokban még tele volt firkálva mindenhol...

Ilyen az, ha megszokunk valamit - de ezt könnyebb megszokni. Reméljük, így is marad.

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr65861591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A körút valóban le lett mosva, tavaly ősszel többször láttam munkából hazafelé a sikálgatást, mosást. Én örülök neki, csak maradjon így.
Szerintem csak azért nem tűnt fel senkinek, mert a vizuális szennyezés még brutálisabb mint a falon éktelenkedő falfirkák. A kis butikok és török éttermek igénytelenségén pedig jóval nehezebb javítani mint a falfirkákon. A mostanság körúti kirakat díjat nyert kiwi szolárium pedig szimplán fényszennyez otromba módon a maga igénytelenségével együtt. Rendet kéne tenni, csak sajnos ezt is az alapoktól kellene kezdeni, már az általános iskolában.