Kút

Címkék: ital tér fagy

2009.01.12. 11:02

Nincs is jobb, mint amikor szomjasan, kitikkadva mászkálsz a városban, és egyszer csak egy csendes téren a friss víz csobogó látványa csábít. Körben padok, a fák magasra nőttek, árnyékuk beteríti a környéket. Odasétálsz, befogod a kút alsó részét, így egyenesen a szádba érkezik a hűs víz....

Na igen, nyáron. De most mínusz 10 fok körül van! Mégis működik...Nem kellett volna lekapcsolni a fagy beálltával?

Lőrinc pap tér 
2009 január 10.

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr73870867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gyerekkoromban, 11-12 évesen a focipályáról mindig egy ilyen kúthoz jártunk inni a nagy nyárban. Mosakodás, ivás a tenyérből, csukló-főverőér hideg víz alá tartása és hasonló fiús dolgok. Jött két fiú az úton, a kisebb Ákos, a bátyja Ervin. A barátom beszólt Ákosnak: "Mi van ákosmákos?" Mire a jó magas és erős Ervin (nevének jelentése vadkan erejű barát), odalépett az alacsony fiúhoz és orrba vágta öccse gúnyolása miatt. Erre ő lágyékon rúgta Ervint. Ezzel vége is lett, a történtek után azonban iskolában és utcán is kerülték egymást, mert mindketten magukat okolták a verekedésért és féltek a másiktól. Nem találkoztak, messziről látták egymást néha. Aztán egyszer kéktúrázni ment az iskola szakosztálya a Vértesbe és már a vasútállomáson döbbenten látták a másikat, hogy ebből meg most akkor mi lesz. Aztán az erdőben járva egyszer egymás mellé kerültek, és megkérdeztem Ervint, hogy kér-e vizet a katonai kulacsból, bár ez nem abból jó kis kútból való, bocs. Röhögtünk egyet és 38 évesen is legjobb barátomnak tartom a másikat.

A barátságnak is van kútja.
Azt hiszem ez a Lörinc pap téren van, nem? Ha igen akkor van egy érdekessége: nyáron csak ritkán müködik.....