Szemét

Címkék: szemét józsefváros

2009.01.05. 12:08

 Eltelt a karácsony, és ilyenkor már inkább szemét formájában leledzenek az ünnep fényét emelni vásárolt fák. Díszüktől megfosztva, kopaszon, sokszor kiszáradva várják sorsukat.

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) idén is több helyen veszi át a fenyőket, amelyek így, csoportosan kerülnek elszállításra, megsemmisítésre. Ezek a helyek a kerületben:

  • Baross ltp. (iskola mellett)
  • Leonardó da Vinci köz
  • Horváth M tér. (konténer mellett)
  • Mátyás tér (konténer mellett)
  • Ciprus u. (konténer mellett)
  • Blaha Lujza tér (konténer mellett)
  • Rezső tér (Delej utcai oldal)

 

A feldíszített fákon kívül a különböző italok segítették az ünnepi hangulat gyorsabb elérését - sok üveget, palackot viszont nem lehet visszaváltani. Ez a hulladék azonban nem szemét, hiszen újra lehet hasznosítani nagy részét, csak a megfelelő helyre kell lerakni. Kerületünkben szelektív hulladékgyújtő sziget is van bőven, szerencsére, így a papír (csomagolóanyagok), műanyag (PET-palack), üveg (fehér és színes) mind-mind megfelelő helyre kerülhet. Annyi a dolgunk, hogy odavigyük. Itt egy térkép, kattintás után a kerület kiválasztásával  az utcanevek is látszani fognak.

Tegyünk róla, hogy ne az utca képét rondítsa a szemét, hiszen rajtunk múlik, hogy néz ki a környezetünk, a hely, ahol lakunk: Józsefváros.

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr28858872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.