Karácsonyi vásár

Címkék: vásár blaha hellókarácsony

2008.12.17. 14:58

Az egész város tele van ajándékokkal....de lagalábbis ajándéknak való árúval. Nem lehet úgy kimozdulni, hogy valamit ne akarnának eladni nekünk - de a forralt bort megértem maximálisan!

A Blaha Lujza tér az egyik legnagyobb terünk, szokták mondani rá, hogy jó kis parasztelosztó, itt igazán sok ember megfordul, kedvelt találkozóhely. Nyáron tele van galambbal, csövessel, most télen pedig árussal - akik ráadásul a teret harmadolják.

Igen, harmadolták ismét a Blahát. Minden decemberben ez van, a karácsonyi vásár miatt a tér nagyobb részét elzárják, és így több ember kényszerül  közel az alkalmi árusokhoz és egymáshoz. Így nézne ki felülről, a tér köré vonták a bodékat.

Nem mintha nem lenne más megoldás, hiszen a teret ki lehetne használni jobban: a bódékat úgy építeni fel, hogy mindkét oldalán lehessen kiszolgálni, máris több árut lehet kirakni, szellősebb, átjárhatóbb marad a tér.Több bódé = több bevétel, és kényelmesebb mindenkinek. 

Tisztán látszik, az amúgy oly' népszerű szökőkút (amit még nem csomagoltak be a hideg miatt) el van kerítve, a padokkal és a  - népnyelvben egyszerűen "hugyozósnak" nevezett - zöld, fás, bokros résszel együtt. Minket ez nem tartott vissza, leültünk egy pohár forralt borral, itt egyszerűbb volt elfogyasztani. Az árusoknak kiraktak egy, azaz egy darab Toi-toi klotyót is, ami lakattal őrzi meg tisztaságát - melette a fa töve változatlanul pisi-tócsában ázott. Fotó nem készült a penetráns szag riasztó volta miatt....

Lehet, hogy ez volt a cél? Eltakarni a Blaha igazi arcát? Ne is lássák, mi zajlik itt, csak a bódék színes-szagos forgatagát? Aztán, ha vége az ünnepnek, minden megy tovább?

 

Nem is értem, miért nem közfeladat a wc elhelyezése? Az nem lenne közérdek?

A tömeg minden nap iszonyat - nem elég, hogy a hering módból kikerülsz a leszállás után valamelyik BKV járatról, itt folytatódik a préselődés...

De hát karácsony a szeretet ünnepe!

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr95827815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jogos, amit írsz, de az alapvető probléma szerintem az, hogy a Blaha nem tér hanem közlekedési csomópont.
A környéket nem ismerők is egyből láthatják a légifotón, hogy két óriási parkoló+ 2x3 sávos utak veszik el a teret az emberektől (akiket itt is a föld alá száműztek).
Én nem közlekedési csomópontnak gondolom, a tér az embereké. Sűrűn előfordul itt mindenféle zenés produkció, a székek mellé talán az asztalok hiányoznak.
Én sem szeretek úgy gondolni rá és örülök, hogy az emberek még az ilyen mostoha körülmények között is tudnak maguknak helyet találni (még akkor is, ha tocsog a húgyban).

De azért gondolj bele, mennyivel kényelmesebb lenne ha nem ekkora területen kellene zsúfolódni, hanem VALÓDI IGAZI TÉR lehetne és az autóforgalomnak pl. feleakkora út állna csak a rendelkezésére, mint most.
Én támogatok minden ilyen elképzelést - ha lesznek asztalok.
;)