Őrök

Címkék: jelen józsefváros örzés

2008.12.04. 14:09

November 1-jétõl biztonsági őrök vigyáznak több helyütt - éjszaka is - Józsefvárosban a játszóterekre, parkokra (Teleki tér, Kálvária tér, Guttenberg tér, Losonci tér stb.).


Ezt írja az úság. Ez öröm és boldogság, mert akkor rend és fegyelem lesz, és kulturált szórakozás. Mi is sokszor ülünk ki a Gutenberg térre haverokkal egy sört elfogyasztva, így legalább normálisan tehetjük ezt meg. Sűrűn járok arra, ott a kedvenc éjjel-nappalim, ahol mindig friss és finom a pékáru, és hideg a sör.

 

A mai napig nem láttam egy őrt sem, pedig minden este ott megyek el, és figyeltem, hol és mit csinál a derék örző-védő. Megkérdeztem hát a boltban a srácokat, láttak-e ők már védelemre szakosodott polgártársat a környéken? Láttak. Igaz, nem sűrűn, mert vagy kocsiban ül, vagy pedig óránként körbejár egy ember, és szétnéz. Havi két millióért.

Hogy kerületőr lenne? Nem, ez egy külön cég - valaki megint leakasztott kétmillát odabent - a kerületiek mellett vannak ezek!

Na, mondom, ennek fele sem tréfa, utána kell járni. Fel is hívtam a kerületi köztereseket, mi a helyzet. Nos, érdekes beszélgetés volt, nem is tudta a hölgy elsőre, miről van szó, gyanította, hogy ők végzik ezt a munkát is, de aztán körbekérdezett, és kiderült, valóban egy külön cég, a Parkőr Szolgálat vigyázza köztereinket éjszaka. Azzal váltunk el, hogy miket meg nem tud az ember(!). Szép. Még jó, hogy itt dolgozik.

 

Ezek után nem maradt más hátra, mint felhívni a polgármesteri hivatalt, azon belül is a vagyonkezelési osztályt. Kovács Judit nagyon kedves volt, mindent elmondott, amit kérdeztem.

A cég Kotel Bt., és nem minden parkot őriznek éjszaka, csak a Golgota és a Teleki téren vannak kint - ott viszont már egy hónap után is látszik az eredmény. A Golgotán visszaszorult az illegális szemétlerakás, a Teleki téren pedig a kocsmárosok üdvözölték örömmel az őrök jelenlétét. Nappal 8-9, éjszaka 4 ember ad szolgálatot, havonta pedig 3 millióba kerül mindez nekünk, adófizetőknek. A tereket reggel héttől este hétig vigyázzák, kivéve azokat, ahol elkél az éjszakai figyelem is, természetesen a hét minden napján. Tervezik a Golgota és Teleki terekre egy-egy konténer felállítását is, hogy legyen melegedőjük is.

Kérdésemre, hogy nem lehetett volna-e megoldani ezt a munkát a közteresekkel, kitérő választ adott, mondván, nem ő kötötte a szerződést. Havi három millióból 12 embert foglalkoztatni  - hát, az nem túl sok, pláne, ha beleveszzük a hétvégi és éjszakai munkavégzést is. Két eset lehetséges: vagy varázsol, vagy feketén olcsón dolgoztat a cég. De azt nem hiszem, hogy ebből valaki zsíros hasznot húz.

Olcsóbb vigyázni rá, mint folyamatosan a javításokra, felújításokra költeni - búcsúztunk el egymástól.

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr93791597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Írhatnál a Diószeghy Sámuel utcai szipusokról is.
Nagyon kemény környék.
mondjuk az a bevezetőben említett közterületen történő alkoholfogyasztás...
:)