Bankok

2008.12.04. 11:49

Hát, majdnem Bangkok lett a kerületből, de pár éve felszámolták, kamerákat telepítettek mindenhová, így ma már a belső Józsefvárosban a bűnözési statisztika a városban a legjobbak egyike. Viszont nincs teljesen bekamerázva a kerület, így a bűnözői hajlam átköltözött a külső részekre. Ott sem szívesen látott vendégek, de alakul a helyzet.

A körút nyolcadik kerületi része viszont sosem látott bankfiók nyitási lázban ég. Olyan, mintha valami istenverte verseny lenne, ki tud több fiókot nyitni az Üllői út és a Rákóczi út közötti szakaszon.

Nézzük, hogy állunk: az Üllői útról indulunk a jobb oldalon és a Blahánál fordulva visszatérünk a kiindulási pontra. Nos, Erste, Otp, Unicredit, Otp, BudapestBank, Cib,  aztán fordulunk, és Unicredit, Otp, Otp, Cib, Raiffensen. Te jószagú málnabokor! Az Otp megvette a fél körútat!

Vajon mi késztette a bankokat arra, hogy ilyen sűrűn helyezzék el ezen a részen a fiókjaikat? Sokszor egy-egy házban egymás mellett van két- három különböző bank is. Tudnivaló, hogy ez a kerület a legszegényebb - talán pont ezért, itt biztosan sokan vesznek fel hitelt. Vagy vennének....

A másik szembeötlő dolog, a rengeteg játékterem. Azt is el tudom képzelni, hogy a nyereményeket rakják egyből be a csődbiztos bankokba, a kiváló kamat miatt....

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr46794092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A nagy cégek ingatlanvagyont halmoznak a várható ingatlanáremelkedések miatt. Annak ellenére, hogy ezek a fiókok néhánya lehet hogy még veszteségesen is működik
Udv, Lesley! Most talaltam ra erre a nagyszeru blogra! Csak igy tovabb...


"Annak ellenére, hogy ezek a fiókok néhánya lehet hogy még veszteségesen is működik"

Jah, vagy egyaltalan nem is mukodik. :) Az OTP egyik Rakoczi teri fiokja mar evek ota szunetelteti a szolgaltatast. Helyette ott a masik fiok szemben. A nagy koruti utasforgalom, a negyes metro es a Corvin projekt miatt nagyonis erdemes az itteni ingatlanokkal spekulalni. Meg valsag idejen is. Ekkora cegeknek tovabba nem szamit, ha a szomszedban ott egy masik bank. A torzsugyfeleiket nem vesztik el. Es nem csak mi, 8ker lakosok jarunk ezen a utvonalon munkaba, hogy kozben beugorhassunk penzugyeket intezni.

A jatektermeket es egyeb szenny uzleteket (ertsd:sexshop) en sem ertem, mit keresnek itt. A Baross utca - Jozsef korut sarkan epp most tettek milliokert rendbe a mekivel szemkozti uzletfrontot. Kaszino lesz. Egesz izleses lett 1ebkent. Mindenesetre az eddig a parkanyon uldogelo csoveseket hamar eltuntettek. A legkozelebbi kaszino termeszetesen ott van ettol 100 meterre a Krudy-korut sarkon. Eddig ket ismerosomrol tudom biztosan, hogy benn voltak az elobb emlitett helyen. Rajtuk kivul ossz-vissz 2-3 alkalommal lattam roma szarmazasu vendegeket a bejaraton bemenni. Ha valaki volt mar, tanuskodhatna, hogy tenyleg mindig telthaz van. De en nem hiszem. Kivancsi vagyok mibol van akkora profitjuk.