Szóval az történt, hogy ellopták a bringámat. 15 éve vásároltam, és az elmúlt két évben újult meg minden porcikájában, hogy továbbra is megbízható, hű társként segítse a közlekedésem. 15 év! Sok házasság nem tart ennyi ideig...

Canga2ka.jpg

Drágaság

A bringa utcán állt, a ház pinceablakának rácsához kötve egy masszív U-lakattal - mint ahogy tavaly egész nyáron is. Persze, leszedték róla a leszedhető dolgokat: kulacs, fényvisszaverő szalag, de ezek nem is fontosak; meg leszedhettem volna én is. Most viszont az egész bringa eltűnt, és ami durvább: a ráccsal együtt.

canga3ka.jpgHűlt helye

Úgy bizony, a bátor versenyző ki- vagy lefeszítette a rácsot és vitte, U-lakattal, biciklivel együtt. Péntekről szombatra...igen, tizenharmadika volt. 

Persze rendőrségre be, feljelentés megtesz. Kérem a környékbeli kamerák képének tüzetes átvizsgálását, fejből fel is soroltam párat, jegyzőkönyvbe is került. Mire hazaérek, már pont ideért a helyszínelő csapat is. Lefotózzák, megmérik a rács helyét, csatolják az ügyhöz.

És hogy miért kamerateszt? Mert ez a része a kerületnek nagyon be van kamerázva, és hátha nem csak a képviselő érdekében néznek utána. Az meg biztosan feltűnő, ha valaki egy rácshoz lakatolt biciklit tol...

CangaKamerák.jpgPiros a térfigyelő, sárga magánház kamerája, kék csillag a bringa helye

Látni lehet, hogy a bringával bármerre indult is el, kamera látómezején kellett keresztülhaladnia. Ha nem térfigyelő, akkor a sárgával jelölt, Fecske utca 3. ház saját kamerái rögzítették.

Errefelé a gyalogzsaruk is sűrűn járkálnak, igazoltatnak, motoznak. Józsefvárosban  polgárőrség is van, és a közterület-felügyelet is 0-24-ben dolgozik. 

Mégis elvitték, ráccsal együtt.

A Tolvajkergetők is forgattak a kerületben - a Víg utca 18 nincs is messze. A rendőrségtől se.

Szerintetek lesz bármi nyom?

UPDATE (16:30)


Ahogy tegnap is, folytattam a keresgélést - mint mindenki, akinek értékét eltulajdonították - és láss csodát, a Köztársaság téren, a bokrok közt megtaláltam a rácsot, amihez a bringa volt kötve. Egy alkesz csoport hőzöngött nem messze tőle, boros üvegeken vitázva, de mivel kés is előkerült, a kutyasétáltatók hívták a rendőröket. Nekem így nem kellett, csak megmutatni és elmondani a miértet.

CangaRácska.jpg

Helyszínelők sorozatokon felnőve kértem is rögtön a nyomrögzítők kiküldését - ám a valóság kicsit más. Készenlétis rendőrök lévén a kerületi ügyeletes tiszttől kérdezték meg, mi legyen?  A válasz az volt, hogy vigye be a darab vasat. Szerencsére volt nálam gumikesztyű, így legalább kevésbé szennyezte be a saját ujjlenyomataival...

Szóval most már biztosan felvette legalább két kamera a bringám és a tolvaj(oka)t: Szilágyi - Köztársaság és a Bezerédi - Köztársaság sarkán lévő. 

Úgy izgulok!!!

Update2 (22:00) :

Kommentekre reagálás

Az elvitt rács helye. A fadarabbal feszítették meg, aztán pattintották le a hegesztéseket. A helyszínelő mutatta, hogy festett rúdra hegesztették rá a rácsot, így nem fog annyira. A jobb oldali vasrúd, ami a vashálót fogta, a ráccsal együtt látszik a fenti kép bal oldalán. Értelemszerűen nem a szellőzőshöz volt most kötve.

CangaRácska2.jpg

 

 

Nyolcadik tenger II.

Címkék: újság 8.tenger

2013.07.10. 12:42

Saját hetilap, második példány, online verzió:

Az utolsó ezres

Címkék: éhség pénz csősz

2013.07.09. 21:00

ezres.jpg

Kártyát kínált előbb,
két pakli römit,
aztán egy pólót,
de látszott, hogy rövid.

Lehetett tizenhét,
itt másként húznak az évek,
 a szemében, fájdalmas,
éhes tüzek égtek.

Ennyi volt a készlet,
mit kínálni tudott,
s mentem is már tovább,
de utánam futott,

vagy kiáltott inkább:
Volna kedved hozzá?!
S szutykosan, izzadtan,
mosolygott is hozzá.

Azóta égeti
zsebem, az az ezres,
azóta kedvetlen,
minden, ami kedves.

Azóta érzem,
hogy közelít az ősz,
s botjára szúrta,
szívemet a csősz.