civil forum 3 zoldkert.jpg

Józsefvárosi mesék

2012.08.22. 11:09

Valami készülődik a Tolnaiban. Hetek óta emberek jönnek egy üres telekre - valaha óvodai játszótér volt -, és olyanokat művelnek, ami egyáltalán nem mondható hétköznapi dolognak: hangszert készítenek (és persze zenélnek), jógáznak, báboznak, barátságosan beszélgetnek egymással, eszegélnek finomságokat, időnként pedig kivonulnak az utcára és - nem arra használják, amire hivatalosan való -, énekelnek közben. Botrány. Az alábbi felhívást a szervezők juttatták el hozzánk. Mi már semmin sem lepődünk meg. Tán csak annyit fűznénk hozzá - mert ez így nincs kimondva direkt, hogy a mesedélutánra az önkormányzat képviselőit is várják...tolnai.jpg

Nemes versengésre hívjuk Józsefváros lakóit augusztus 24-én délután 6-ra a Tolnai utca 23 sz. alatt található MókusMűhelybe. Itt készül ugyanis Józsefváros, de tán az egész kontinens legnagyobb, legszebb és legsokoldalúbb Mókusa, akinek vezetésével Új Világot teremtünk itt a nyóckerben.


A józsefvárosi Mókus létrehozásához várunk jelentkezőket, akár fiatalt, akár időset, akár nőt, akár férfit, akárkit, aki elmond vagy leír egy történetet, amit átélt, hallott, álmodott itt Józsefvárosban, és van benne szépség, móka, kacagás, szomorúság, izgalom, könny, szerelem, barátság, csúfság, gonoszság, esetleg Isten.

A legérdekesebbeket beépítjük a Nagy MókusMesébe, sőt elő is adjuk majd szeptember 15-én a Kálvária téren a 20 forintos operett keretében, ahol a Mókus bemutatkozik a világnak. Tehát mondj egy történetet – kettő lesz belőle. És jutalmad sem marad el. Minden meséért 500 mókusforintot fizetünk, ami a MókusMűhelyben váltható be!

(http://www.facebook.com/20ForintosOperett)