A különféle üzenetek mindenhonnan ránk köszönnek, megszólítanak. Többségében kereskedelmi reklámok, aztán a graffitiból van még sok, és csak elenyésző a művészeti megfontolásból, vagy a ténylegesen informatív üzenetből felkerülő szövegek.

Elnézést sok mindenért lehet kérni. Sok mindenért érdemes is. Azért például, hogy egy ház hogy néz ki:

A homlokzat a ház arca, nem mindegy hát, hogy mit mutat az arra járóknak. Na de ha nincs pénzük a felújításra, akkor sokáig kell ilyen és hasonló lyukas felületeket nézegetnünk...

Aztán van úgy, hogy egy tégla helyét kipótolják. Tégladarabokkal, csirkehálóval megtartva. Figyelemfelhívás? Kezdő restaurátor? Művészeti projekt?

Én mindesetre a jobbító szándékot látom benne. Nem szép, de érdekes. 

Kihagyhatatlan ajánlat

Címkék: hangulat józsefváros

2010.06.17. 20:49

 Csak az a baj, hogy minden nap ez van kiírva...

A hollandok nagy tekerők kerekezők - és ezt a szemléletet próbálják nálunk is még jobban elterjeszteni, úgy, hogy a KLM légitársaság telepített bicikli parkolókat. A Mikszáth téren megvolt az átadás, az Astoriánál lévőt pedig most adták át, a rossz idő elmúltával.

Vicces volt, amint a kerékpárúton tekerő hollandokat egy repülőtéri felvezető autó vezet, amely az ELTE mellett simán felhajtott a járdára, hogy az odafestett leszállósávon végiggurulva a kerekezőket a tárolókig vezesse. Volt ott minden, sárga mellényes biztosnságiak hada, két piros irányfénnyel integető földi irányító, a hangfalakból leszálló repülőgép zaja, sajtósok és bámészkodók tömege. 

A hollandok spéci bringával érkeztek, a cég 90. szülinapjára készítették, és a cég dolgozói használják. KLM kékek - mint a tárolók - és rendszám van rajtuk. Leszállás után beszédek hangzottak el a holland nagykövet, a KLM vezetője, az önki sportrészének felelősse, és a Kerékpáros Klub vezetője részéről, majd felszabdalták a szalagot, szétosztották a lufit, pezsgőztünk és lufit eregettünk.

Ami vicces volt az egészben, hogy közben a tárolót már használják, most is oda volt kötve egy fehér drótparipa, így lett fellufizva, nemzetszalagozva, majd menet közben megérkezett a tulajdonosa, és eltekert vele.

Hurrá, van még egy hivatalos tároló a kerületben, amit lehet használni! Reményeink szerint idén telepíti az önkormányzat is a többit, mint ahogy ígérte azt polgármesterünk a választási kampányában - de ahogy ismerem a magyar politikusokat, ez az őszi választási kampányra lesz időzítve, nem most, amikor használni kellene...No de politikustól ésszerűséget várni badarság, hiszen nekik fontosabb a saját érdekük.

Nemzeti ügy

Címkék: autó kert parkoló átépítés

2010.06.14. 18:13

 Öröm és boldogság, hogy mindenkit ennyire érdekel a nemzet legfőbb múzeuma, annak átépítése, bővítése. Kiderült az is, nem akarják megbolygatni a kertet, a zöld nagy része megmarad. A képeket elnézegetve tisztán látszik "egy észak-déli irányba futó, fedett, földalatti utca is, ahol múzeumbolt, rendezvényterem, gyermekmegőrző és étterem kapna helyet".

Az igazgató hangsúlyozta, fontos, hogy az autók a kertből eltűnjenek. Föld alatt bővül az épület, de az nem mélygarázs lesz.

Hová tűnnek majd az autók? Ha nem lesz mélygarázs, akkor miért nem tudnak eltűnni oda már most is?