Mivel már több helyen megjelent a dolog, én meg nem kaptam választ a méljeimre (így kommunikál az önki a lakókkal) kénytelen voltam bemenni és személyesen feltenni a kérdést: Mi lesz a helyén? Mi történik ott?

Nos, a száraz tények: egy Kft.[A Cg.01-09-885429 cégjegyzékszámú Százados úti Ingatlanfejlesztő Korlátolt Felelősségű Társaság, 1087 Budapest, Százados út 16.] tulajdonában van a terület, amely megkérte a bontási engedélyt, megkapta és már bontják is. Ezt tudjuk. A terület besorolása M VIII.-as minősítésű, ami azt jelenti:

M-VIII jelű munkahelyi rendeltetésű területek általános építési övezeti előírásai

30.§

1)   Az M-VIII jelű építési övezetek területén

a)   az alábbi fő rendeltetésű épületek helyezhetők el:

   1.  védőtávolságot nem igénylő üzemi épület,

   2.  védőtávolságot nem igénylő raktárépület,

   3.  javító-, szerelőműhely, 

   4.  önálló üzemanyagtöltő állomás építménye, autómosó, 

   5.  kis- és nagykereskedelmi épület,6.  szolgáltató épület,

   7.  kutatás, fejlesztés védőtávolságot nem igénylő üzemi jellegű építménye,

   8.  bemutatóterem,

   9.  parkolóház, mélygarázs,

   10.  irodaház,

   11.  vendéglátó épület,

   12.  szálláshely szolgáltatás épülete

b)   A fő rendeltetésű épületeket kiszolgáló vagy kiegészítő funkciójú önálló épületek is

létesíthetők. 

c)   A  megengedett    rendeltetésű  épületeken  belül  a    rendeltetést  kiszolgáló

helyiségeken  kívül  önálló  rendeltetési  egységként  az  alábbi  funkciók  is

elhelyezhetők:

   1.  vendéglátási,

   2.  kiskereskedelmi, a (3) b) bekezdés figyelembevételével,

   3.  irodai,

   4.  szolgáltatási, szálláshely szolgáltatás

  5.  kulturális,  művelődési  és    az  alapfokú  oktatási  létesítmények  kivételével 

oktatási, egészségügyi célú,

   6.  sport célú,

   7.  szórakoztatási – a játékterem kivételével.

d)   Nem helyezhető el:

   1.  lakóépület, 

   2.  védőtávolságot  igénylő  ipari  tevékenységű  építmény  (épület  és  műtárgy),

telephely

e)   Meglévő  épület  rendeltetését  olyan  funkcióra megváltoztatni,  amely  közlekedési, környezetvédelmi szempontból terhelés-növekedéssel jár nem szabad.

 

.....................és még folytatódik

 

 

 

Azt, hogy mi is lesz ott pontosan, nem tudták elmondani, hiszen nem vagyok ügyfél, nem lakom ott. Adatvédelem, meg egyéb szabályok, ugye - de talán a főépítész meg tudja mondani, hogy érkezett-e átminősítési kérelem a területre. Nosza, keressük meg őt is, hátha kedves hangulatában találom. Nem volt szerencsém, mert egyáltalán nem volt bent, beteg. Szegény, akkor ezért nem válazolt a mélemre! A hölgy, akit az irodában találtam nem tudott semmilyen plusz infót adni, kérdésemre, hogy esetleg emilbe tudna-e válaszolni valaki, készségesen megadta a főépítész hivatali mélcímét...mikor felvilágosítottam, hogy beteg a főnöke, és ezért nem fogja egyhamar olvasni, adott egy másikat is. Ha érkezik válasz, kiegészítem.

Kimentem pár fotót csinálni - nagyon rendes volt az építés bontást vezető, beengedett, annyit kért csak, emberek ne legyenek rajta. Nagyon nem akartam visszaélni a jófejségével - lőttem pár képet, amint harapja a gép a még álló falakat - közben elmondta, hogy kb. egy hónap múlva a föld színéig érnek a bontással, aztán a sitt és tégla kerül elszállításra. (Apropó, címeres téglát lehet kérni, van belőle többféle!). A bontás minden nap 7-17 között zajlik, hétvégén egyáltalán nem. Próbálnak tekintettel lenni a környező házakra, locsolnak folyamatosan a por miatt, illetve csendben bontani - a közeli Hungária körút sokkal zajosabb volt tényleg. A terület jövőjéről ő sem tud semmit -  csak a bontást vezényli. Sokan térnek be, megkérdezni ugyanezt....

Ott, azon a környéken elkezdődött az irodaházak építése - talán az lesz belőle. Talán felosztják a telket, és úgy értékesítik. Talán egyben. Próbálom a céggel is felvenni a kapcsolatot, ha van infó, frissül a bejegyzés.

Ha meg Te tudsz valamit, ne légy rest, oszd meg!

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr821187852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Itt megint valami disznóság lesz. Már én is hónapok óta próbálom megtudni, hogy mi lesz itt. De senki (elvileg) illetékes sem tud semmit. Vagy legalább is nem köti a lakosság orrára. Azért jó lenne, ha nekünk szomszédoknak is lenne információnk (meg esetleg beleszólásunk) abba, mi készül közvetlen mellettünk. Nem szeretnénk ha egyszer csak atomtemető, vagy vigalmi negyed épülne ide. Mert ezektől kitelik.
Nem frissült a bejegyzés, azóta sem tudtál meg semmit?

"Azt, hogy mi is lesz ott pontosan, nem tudták elmondani, hiszen nem vagyok ügyfél, nem lakom ott."

Szerinted, ha én ott lakom, akkor nekem megmondják? A terület a bontás óta üresen áll, télen gyönyörű volt a hatalmas hóval borítva, most azonban csak gaz van ott, meg néhány kutyasétáltató szokott bebújni egy nyitva lévő oldalkapun.
Látom,már rég írtatok ide.Tényleg hiába lakik itt valaki,akkor sem tudhat meg többet! Kicsit változott a helyzet! Lebontották a maradék épületet is,a benne "lakók" elmentek,és ami a lényeg: a neten rátaláltam egy hirdetésre:árulják a területet 5000000 euroért,ill.1500000000ft.-ért!!!!!!!!!!
Sajnálatos, hogy az ipatörténeti emlékek így a semmibe vesznek. A nemtörődömségre jellemzően még a kidobott gépeket sem ajánlották fel a Kenyérmúzeumnak.
A bevételből legalább emléket kéne állítani ennek a helynek, hiszen a főváros kenyérellátásában 100 évig kiemelkedő szerepe volt a Budapest Székesfőváros Községi kenyérgyár névről Fővárosi-, majd Százados úti Kenyérgyárrá keresztelt élelmiszeripari létesítménynek.
Nagyon unalmas évek óta a téma. Valóban senki nem tud tenni semmit a volt kenyérgyár területével. Mocsok,dűz,szemét stb.Annak kellene ott laknia aki nem tesz semmit. Szégyen a tulajdonosra. Csináljanak már valamit. A kerítés majd rádől valakire.