A "minőségi" munka maradványai lassan egy éve láthatóak a város egy igen frekventált helyén, a Szabó Ervin téren. Itt van a fővárosi könyvtár központi épülete, itt az Építészkamara, egyetemek - naponta több száz ember jár erre. Mégis lyukas a díszburkolat. Kocsis Máté elmondása szerint rajta van az ügyön, de a fővárost nem tudja kényszeríteni...

Mint ahogy nekem, úgy másoknak is feltűnt ez a tűrhetetlen helyzet, és vették a bátorságot, na meg a fáradtságot és megírták a kerület polgármesterének. Csécsei apánk meg válaszolt is, finoman lepattintva az ügyet.

Annyi viszont kiderült, hogy a Józsefvárosi Vagyonkezelő Kft. fogja megoldani. Nem mostanában, hiszen ehhez bizottsági döntés kell, ami nem megy olyan hamar, ugye. Információim szerint a Kisfalu Kft. már tavaly május óta szorgalmazza a helyreállítást, sokan panaszkodnak az áldatlan állapotra, meg is csinálták volna már - csak nincs rá pénzük. Az árajánlatokat bekérték, 1,5 - 2 millió forint lenne a helyreállítás, azonban az illetékes bizottság még csak nem is vette napirendre a kérdést. Bonyolítja a helyzetet, hogy a tér a főváros tulajdonában van, ők végezt(tet)ék a felújítást, nekik kellene karban is tartani; hacsak nem kötött a főváros és a kerület valamiféle megállapodást. 

El kellene keríteni legalább - erre jutottunk Trurl és Klapanciusz szomszédokkal - vagy legalább valamilyen, a balesetveszélyre figyelmeztető táblát kirakni.

De hát ez mégsem a civilek dolga lenne! Fel is hívtam a fővárosi önkormányzatot, mi a helyzet ezzel. Az Útosztály szerint ez már be lett jelentve, tudnak róla, ki is van adva a feladat a Közterület Fenntartó Vállalatnak, akik nemsokára javítják, ám addig is lezárják a balesetveszélyes területet, ez az ő dolguk, punktum. Hát ez jó! Nosza, kérdezzük meg őket, mikor fogják kirakni a kis terelőbójákat, figyelmeztetéseket.

Felhívva őket viszont nem tudtak a javítás szükségességéről, sőt, az elkerítésről sem. Nem is hallottak róla! Az ütemezést a helyi Útosztály intézi, de most nem tudnak semmit mondani, majd holnap. Na bumm! Valaki nem mondott igazat! Így még az sem derült ki, ki a gazdája, kinek a felelőssége, kinek a feladata...

Ennyi. Úgy éreztem magam, mint egy pingpong labda, ide-oda pattintgattak. De mi van akkor, ha valaki bokáját töri? Ki állja a számlát?

Mi, természetesen, hiszen az önkormányzatok a mi pénzükből gazdálkodnak. 

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr62960896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szép kis kávéház... Atomot nekik is!

Kitartást a harcothoz! Én már jó uton haladok a nagymezős buherával. Igeretek szintjén mindenképp.
kösz, de kordonokat meg bójákat nem kérek, ez úgy nézne ki, hogy fél méter feltört részen lenne másfél méter kordon, hol lehetne akkor közlekedni. Olvastam a Csécsei levelét, nem értem, hogy mindenkinek úgy jár az agya, hogy "hátnincspénz", miért nem lehet elővenni a Ptk-t, és végigfutni rajta, hogy hibás teljesítés esetén a jogosult 1. kijavítást 2. kicserélést követelhet, a tisztelt Fideszes Kerületi Urak se takarózzanak azzal, hogy fővárosi tulajdonban van a terület, biztos van a kerület és a főváros között is egy megállapodás, ki lehetne ezt kényszeríteni, illetve van olyan is a Ptk-ban, hogy ha a kötelezett a kijavítást a jogosult által kitűzött határidőre nem végzi el, a jogosult saját költségen kijavíthatja.
@szpal: igazad van, nem nézne ki szépen - viszont egy figyelmeztetés lehetne a járókelőknek. No meg a hivataloknak is, hogy hiába kapják a fizetésüket a közpénzből, nem csinálnak semmit, csak ide-oda tologatják az ügyet.